Ожесточени боеве в Донбас и Запорожието, а Киев все повече се тресе от корупционния скандал

Забраниха на всички висши украински чиновници да напускат страната за частни пътувания

Обратно в новината

Коментари - Ожесточени боеве в Донбас и Запорожието, а Киев все повече се тресе от корупционния скандал | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бийте се, бийте се, докато зеленската мафия прибира парите.

ся нали вече и на слепия стана ясно за кво се бият и защо зеленясалия нема а спре да воюва докат хамериката го подкрепя с ресурсите на европа.... сичко е за пари бе, никой не му дреме ни за мир ни за украинците.. а войната е най-лесния начин да се открадне в големо количество

Lend Lease Над 400 000 автомобила, почти 19 000 самолета, около 20 000 танка, самоходни установки и бронетранспортьори, 90 товарни кораба, 105 противоподводни кораба, 1900 парни локомотива и 11 000 вагона, 4,5 млн. тона продоволствия – всичко това Съветският съюз получава в рамките на американската държавна програма "заем-наем", чиято цел е оказване на материална помощ на страните, сражаващи се срещу нацистка Германия и нейните съюзници. Изключително важни са и доставките на продоволствия (съветските хора на шефа наричат американското свинско месо "Втори фронт"), суровини, материали и части за военната промишленост: динамит, барут, тротил, взривни вещества, толуол, детонатори и пр. "Американците ни пращат толкова материали, без които не бихме могли да формираме резервите си, не бихме могли да продължим войната…", твърди маршал Георгий Жуков. "Нямахме експлозиви, барут. Нямаше с какво да зареждаме патроните на пушките… нима можехме бързо да устроим производството на танкове, ако не беше американската помощ със стоманата?" СССР изпитва особена благодарност към американците за доставките на автомобилен транспорт: леки коли Willis, както и камиони Studebaker и Dodge, които значително превъзхождат по технически характеристики основните "работни коне" на Червената армия - ЗИС-5 и ГАЗ-АА. През 1944 г. вносните коли са 70% от парка на съветските войски. "Studebaker, разбира се, са по-добри", отбелязва лейтенантът от 6-та отделна гвардейска миномента дивизия Павел Гуревич: "ЗИС-овете бяха двуосови, гаснеха при лош път. А Studebaker са всъдеходи, и предните и задните колела бяха водещи. Те бяха и по-маневрени. На блатата в Карелия Studebaker свършиха работа". Стойността на доставките по "заем-наем"от САЩ, Великобритания и Канада за СССР за целия период на войната се оценява на $13,212 млрд., като не всички от тях, според условията на програмата, трябва да се заплащат. През 1947 г. Вашингтон връчва на Москва сметката от $2,6 млрд. Започват преговори, продължили дълги години. Едва през 1990 г. страните се договарят до 2030 г. да бъдат изплатени дългове от $674 млн.

не съвсем.... ленд лиза е бил направен заради англия... виж кво са дали там, а по необходимост е требвало да дадат и на съюзниците... нема как.... пък да не споменаваме ч във великия ден Д Чърчил лично се е обадил на Сталин да го моли да настъпи по целия западен фонт (което руснаците правят) за да не може хитлер да премести войски че инак деня Д е шел да стане ден Х....

Хитлер напада СССР с 3350 танка и 4389 самолета. За сравнение - сред колосалната американска помощ за Тюрмата са 20 000 танка и 19 000 самолета.

Велики тролове сте вие

Симо Хаюха[1] (на фински: Simo Häyhä; произношението е най-близо до Симо Хяюхя, но зависи от диалекта – на карелски диалект е Хаюха.) е финландски снайперист, воювал по време на Зимната война (1939 – 1940).[2] Заради нанесените от него поражения в СССР го наричат Бялата смърт (Белая смерть). Воюва при температури от -20 до -40 °C, увит в камуфлажен костюм. Съществуват 542 непотвърдени точни изстрела срещу руски войници на неговата сметка. Според А. Свенсон – командира на неговото формирование – потвърдените снайперски попадения на голямо разстояние с пушка са 219 и приблизително също толкова жертви са ликвидирани с картечен пистолет на малко разстояние.

никаква милост

една бандитска държава и трябва да се срине до основи, след това да мине землемера и да отмерва парчета земя на неините комшии....Полша Румъния , Унгария, а за Зеленски едно бесило и едно здраво въже и леко смазано за да не го протрие този чифут!

Украйна е една нацистка мафиотска държава и този туморен израстък трябва да се реже до корен......Мирното население го пращат на фронтовата линия, а тези гадове начело със Зеленски крадат и то яко от даровете които запада им праща!!

УКРАЙНА Е НАЙ-КОРУМПИРАНАТА СТРАНА В ЕВРОПА, НО СЛЕД РУСИЯ И НА ПОРЯДЪК ПО-МАЛКО ОТ РУСИЯ Крадец номер 1 в света е Путин. Той води още класацията за терорист номер 1, за военопрестъпник номер 1 и за лузер номер едно за 2022. Месечната издръжка на войната за Украйна е 6 милиарда USD, 4 са собствени и 2 от Запада. За сравнение разходите на Русия за войната, за 1 месец са 20 милиарда USD. Руската армия е дотолкова ограбена от корупцията, че войниците си купуват дамски тампони и дамски превръзки за куршумни и прорезни рани(!?). Бабички доброволки им шият долните гащи, а децата гонят кучетата за “вълна” от която плетат чорапи(!?) Блоковете за активна защита на Руските танкове са празни(!?), а руският “бронежилет” е парче пластмаса(!?) ИНАЧЕ РЕАЛНИТЕ ЗАГУБИ НА РУСИЯ В УБИТИ СА ПОВЕЧЕ ОТ 190,000. Това означава, че цялата първоначална руска групировка в Украйна е избита, а цялата руска 800,000 кадрова армия отпреди войната е анихилирана. ДНЕС в 334 ДЕН ОТ “ТРИДНЕВНАТА ОПЕРАЦИЯ, ОТНОВО РАЗГРОМ КРАЙ СОЛЕДАР, БАХМУТ И ОЩЕ В ЗАПОРОЖИЕ. УКРАЙНА СТЯГА ТАНКОВА АРМИЯ ОТ Leopard-2, Chalenger и Abrams(както първи винаги, вече писах) Ще достигна ли или надминат украинските танкови асове, постижението на SS легендата Витман? Аз мисля, че по 100 унищожени руски танка и 400 руски танкисти по сметката на един Leopard e нещо напълно достежими :))) ПУТИН И РУСИЯ - КАПУТ!

мноо филми за бабички гледаш!

НЯМА НИКАКВА КОРУПЦИЯ, БЕ. четете: в статия, публикувана от украинското издание Zn.ua, се твърди, че Министерството на отбраната в Киев може да е закупило продукти за въоръжените сили на завишени цени. В публикацията се казва, че цените, на които се закупуват продукти за военните, понякога са два до три пъти по-високи от цените на дребно. Например Министерството на отбраната е поръчало яйца по 17 гривни (83 стотинки) за яйце, докато цената на дребно в киевските магазини сега е около 7 гривни (34 ст.) за яйце. Картофите са поръчани на цена от 22 гривни (1,07 лв.) за килограм, докато цената на дребно в магазините е 8-9 гривни (0,39-0,44 лв.). През лятото кабинетът отпусна 1,68 млрд. гривни (40 млн. евро) за закупуване на електрогенератори, необходими за зимата... Държавните служители, отговорни за покупката, са решили да спечелят и нещо за себе си от сделката. "Те са се сговорили с група посредници и са осигурили сключването на договори за обществени поръчки с предварително определени стопански субекти. Стойността на договорите е била завишена с 280 млн. гривни (7 млн. евро), което е било подкуп, който е трябвало да бъде изплатен на длъжностните лица за тяхното съдействие", заявиха от НАБУ. който не знае - НАБУ е Національне антикорупційне бюро (официална антикорупционна разследваща структура, а не медия!)

Олексий Кулеба, ръководител на областната администрация в Киев, поема поста от Тимошенко. А Тимошенко... може да бъде назначен за ръководител на областната администрация в Херсон. ДЕМЕК САМО СИ СМЕНЯТ МЕСТАТА КОРУПЦИЯТА НЕ СЕ БОРИ ТАКА, БЕ, ЗЕЛЕН! Министъра на отбраната Олексий Резников категорично отхвърли разпространената в някои медии информация, че неговото ведомство е купувало продоволствия за армията на силно завишени цени, ... ТОГАВА ЗАЩО УВОЛНИХА ВЧЕРА ОТГОВОРНИКА ЗА ПРОДОВОЛСТИЕТО В АРМИЯТА? Да напомня, че данните за тройните цени на храните, не са от руската преса, а бяха изнесени от украинска медия. "Резников допълни, че обвиненията не почиват на факти " - ВЕРНО ЛИ? Тогава защо се уволняват чиновници?

ако всичко е лъжа, защо Зеленски говори, че ще се бори с корупцията??!? Нали няма корупция?!

смърт на усрайна

И за корупция само подават оставка??? Във време на война това трябва да се наказва с разстрел, ако искат да е справедливо, че са грабили от по-бедните и гладните.

зеления наркоман само имитира борба с корупцията. Нали част от порите отиват пир него. Затова стана милиардер!

, Танцуй Россия И плачь Европа, А у меня самая самая самая Красивая жопа. Това си пеят руснаците в отговор на санкциите.

Резников са му направили хубави клипчета прост.тутките. Тези крадци направо ни взеха първото място по корупция.

дай линк

И яйцата в килограми….

Соросите да се учат да връзват партенки защото ще ги ритнат на фронта и най-накрая да доказват омразата си към Русия Не само да тлъстеят по диваните и да шмъркат

Ха-ха-ха! Един голям концентрационен лагер, от който излизане няма! Това днес е Украйна. Докога ли ще има бунаци отиващи да умрат, за да пазят концентрационният лагер, в който са затворени??

Руснаците са трагични на война, винаги дават многократно повече жертви от врага от малоумни решения , неподготвеност и пороци. Бяха го позабравили. Сега ще си го спомнят по трудния начин. Коси ги съчетанието между идиотия, алкохол , нулева стойност на живота , робско благоговеене пред сатрапа и пълната незаинтересованост за жертвите от негова страна и верните му палячовци .

Многократно повече? Къде ги гледате тези глупости. Укр. Жертви са тайна познай защо

Къде са днес укросвинските тролчета? Баси скуката!

Да се трепят укрофашистки свине!

Руснаците в момента бягат през глава. Украинците ги пердашат здраво с артилерия. Направо е ад. Идват нови мобилизирани от така наречените братя, но и те дават фира. Затова толкова седмици няма никакъв напредък. Путин отдавна загуби войната, не знам на какво се надява. Ако отстъпи, ще го сметнат за провал. Положението му е цайтнот. Рокадите на главнокомандуващите по време на война и бойни действия, означават, че нещата не отиват на добре. Просто изпраща още млади хора в месомелачката и оправдания за нацисти не хващат декиш.

А киборгите са безсмъртни, викаш :) Му ха ха ха :)

Кефи ли те да гледаш как в провокираната от запада война мрът невинни? А как ще си, когато руските бомби заплющят върху празната ти кратуна?

Ще е доволен. "Демократите" трябва да умрат! Най добре от руски бомби за да им е два пъти по гадно.

Изкрадоха ни капачките, дето ги събирахме .... Лазооо, идиотиноо ...

А кога Зеленски ще подаде оставка. Той мулти милиардер. Путин ще поеме поста му

Купувайте Руски моменти!! Моментна стойност = 0, но монетите на несъществуващи държави са най-ценни!! Последвайте ме за още финансови съвети.

Прости се с роднините в усраина, случаи всякакви!

До съвет. Ти ръсиш тази лъжа по всички статии. СПРИ тази глупава плоча.

Но надали!

Дай години, ръст, килограми ...

Толкова време вече стана, а украинците все печелят, а края на войната не се вижда. Според украинците убити са повече руснаци отколкото китайци има в Китай.

Интересното е, че сами си вярват на нея! Ма така е, йодния дефицит не прощава ;)

Гавното путкин се опитва да копи.ра Хитлер но е по тъп

Но е мекошав!

Загубите на настъпващата армия са винаги по големи а педерашките като долнопробно стадо имат в пъти по големи загуби справка ВСВ Путларах аакбар закопа говняшките

Ходи го кажи тва на майките на 300 000 "безследно" изчезнали укрохайванчета!

Както се изясни в последно време, има известно разминаване между оценките, които дават американските источници и европейските разузнавателни централи (МИ-6 също е тук, накъде без тях). Американците твърдят, че украинските загуби надвишават руските 6-8 пъти, а например немското разузнаване твърди, че само 5-6 пъти. На този фон писанията на украинските источници предизвикват тъжен смях...

А линк към източниците?

А късокраката не излиза от бункерчето сигурно се е гътнала или самоубила с дилдото

Тук съм си .. Шшшмрък ...

братя! На Киевските корумпета! Да ядат и пият за наша сметка още 100 години! :D

Имплозия отвътре. На тези и още $100 милиарда няма да им стигнат. Корумпиран кенеф който колабира под собствената си тежест. Измежду здравомислещите едва ли има изненадани.

В условията на уродливия, див, варварски капитализъм от XXI век те гонят от работа още на 41, максимум 45 години. Понеже вече си много стар и грохнал. Ако си пък около 50 или пази Боже над 50 - единственото място за теб са САМО гробищата! При днешния джендър-либерален капитализъм права имат само психопатите, онези с умствени и физически недъзи, педерастите, педофилите, наркоманите, алкохолиците, извратеняците и пропадняците! Нормалните хора нямат никакъв шанс! Работа се намира само по 2 начина: с много дебели връзки и с пари да си платиш на онези безмозъчни, но много лакоми и безскрупулни уроди наречени HR "експерти", "специалисти", "мениджъри" и всякаква подобна сган известна като офис-планктон. За да получиш правото да работиш плащаш си рушвета "под масата" и готово. Може да си най-големият некадърник, но няма никакви проблеми - плащаш си и получаваш. То затова е и такъв голям интереса към "професията" HR-manager - с рушветите за по-малко от година време можеш спокойно да станеш милионер. Характерно за днешният уродлив, антихуманен капитализъм е, че широко се прилага и използва т. нар. изкуствена безработица с цел да се подържат заплатите и надниците много ниски. Ако много протестираш ти казват, че отвън чакат 1000 човека за 1 място. Един капиталист няма откъде другаде да натрупа своето богатство освен, чрез безжалостна експлоатация и ограбване труда на трудещите се, чрез неплащане на заплати и осигуровки или чрез плащане на много ниски почти мизерни заплати. Затова и има милиони и милиарди работещи бедни по целия свят! Лъжата, измамата, грабежът, престъпността са визитната картичка днешния фашистки капитализъм. Всъщност фашизмът е частен случай на капитализма - винаги, когато капитализмът е в криза на преден план винаги излиза фашизмът!!! Запомнете добре: НЯМА ТАКОВА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, КОЕТО НЕ МОЖЕ ДА ИЗВЪРШИ ЕДИН КАПИТАЛИСТ, АКО ТОВА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ МОЖЕ ДА МУ ОСИГУРИ 300% ПЕЧАЛБА!!!

SirBob

Добре казано.

В България капитализмът е див и уродлив, вярно. Прави ли ви впечатление, че повечето милионери у нас са в бсп.

Ми стани и ти HR или капиталист и после милионер бе. Кой те спира? Ама е много по-лесно да си кюташ от фирма на фирма щото не ти изнася или да се докопаш до "държавна службичка", да плюеш "капиталиста" щото ти давал малко пари и печелел милиони "на твой гръб" и правел 300% печалба. Прави и ти, кой те спира?

Връзките и рушветите бяха при соца. Ако си кадърен и си се доказал в работата си - конкурентните фирми ( по твоите разбирания капиталисти) веднага ще те дръпнат и на по-добри условия.

Афгански провал 1979 – 89 г: Войната обаче нанася опустошения не само в Афганистан, но и в Съветския съюз, чиято икономика и национален престиж претърпяват тежък удар. Военната злополука допринася значително за разпада на СССР в началото на 90-те години на миналия век. Щатите разпаднаха ли се?

ей сега, всеки момент!!! Честна дума - Копейката така каза! И Вацев и Волгин и ред други ентелегенти!

SirBob

Има много разлики от операцията на СССР В Афганистан, където Съветите са поканени (!) в сравение с американското фиаско в периода 2001-2021 г. 20 години безплоден престой на американците и позорно бягство, при което оставиха оръжие за милиарди на ИДИЛ.

Оръжието не го оставиха случайно!

Запознай се с материала "Афганистан преди да дойдат съветските танкове" Ще ти стане ясно, че никой не ги е викал. Те отиват там, за да правят соц. страна от Афганистан. Не им се получи.

Украинците са най-корумпираните европейци. Че и в света са на едно от първите места. Корумпирани, крадливи, лъжливи и ебливи.

да, и руснаците щяха да ги "вземат" за 3 дни.... Блазе им на пропадналият народ и държава, дето издържат една година на най-силната армия на света. Това да беше България нямаше да издържи и 3 часа.

Какво издържат бе? Какво точно дават в тая война укрите? Пушечното месо. Всичко друго идва от вън, включително парите за храна и заплати за войската. Я си помисли ако бяха сами срещу Русия дали щяха да "издържат година" ?

мм даааа, още нищо не е свършило. Руснаците ще се пробват до последно.

До последната укросвиня, ти е думата :)

Как беше - риба се лови в мътна вода, сега е най-удобното време за тия работи. Не само от укрите, от всички.

За да гарантира своя ангажимент да признае Украйна в нейните постсъветски граници, Руската федерация подписа меморандум през 1994 г. Меморандумът от Будапеща включва САЩ, Русия, Обединеното кралство и има за цел "да зачита независимостта и суверенитета и съществуващите граници на Украйна" и "да се въздържат от заплаха или използване на сила". Меморандумът беше подписан, след като Украйна се съгласи да се откаже от ядрения си арсенал като една от формите на гаранция за Киев https://euvsdisinfo.eu/report/russia-only-tries-to-protect-its-people-in-its-historical-borders

Опа. Украйна започна официално да се разпада.

Фашагите виждат че губят и гепят като за последно.

Е, некои от тях не издържат на този урожай и се "самоубиват":) Или пък техния фюрер така им нарежда и те изпълняват безпрекословно заповедта му като същинска Ева Браун"?! https://zashtoto.com/2023/01/01/el-mundo-nababnaliyat-spisak-s-21-samoubiti-pri-putin/

Приятно съм впечатлен от Колективният Западен Квич за преговори между Русия и Украина. Само преди няколко месеца същите категорично забраниха на Украина да преговаря. да припомня: Западът преговаря Само когато вижда че губи.

Първо ще бъдат изтласкани и/или загинали в една кървава безсмислена за тях война. След това ще видим след гражданската война в Рашата кой ще поеме управлението и ако е цивилизован ще има преговори. Иначе санкции и игнориране до натикването им в ъгъла на историята.

О, ти виждаш така ясно бъдещето ? А видя ли ясно откраднатите милиони с килограмите яйца в сметките на укрофашистите или и затова е виновен Путин и някак ти се е премрежило, защото виждаш само евроатлантическите "успехи" в корупцията ха ха

"западът" нищо не е нареждал на Украйна. Те сами си решават. Ама щом ви е по-хубаво така да си мислите - ваша си работа :) Във всеки случай самозаблудата не ви е от полза.

В смисъл, че запада им дава оръжие за милиарди, налива още толкова във фашистки организации, обучава укронацистите безплатно как да убиват цивилно население, дават им танкове, ракети, пари и боеприпаси, назначават президента им чрез незаконен преврат, финансиран от ЦРУ, но според теб това не е намеса ? А да попитам - вие всички соросоиди невменяеми ли сте или само някои от вас ?

ЗЕЛДАЛ ВЗЕ ПАРИТЕ И ОРЪЖИЕТО КАЗА ЧАКАЙ МАЛКО ПЕРАМИДИ ФАРАОНИ ЧАКАРАКАРЕ В КИЕВ МИ Е ДОБРЕ С ЧЕКА НА ЕЕЕСЕЕЕ КУКУБАЙН ХАМАРИ МИ ПРАТИ И НА КАРТИЧКА. ДОМБАС ИЗПРАТИ

Полско – съветска война 1919 – 21г: В началото на лятото, падането на Варшава изглежда сигурно, но в средата на август, приливът отново се е обърнал и поляците постигат неочаквана и решителна победа в Битката при Варшава. Малко след полското настъпление на изток, Съветите искат мир и войната приключва с примирие през октомври 1920 г. Поляците бият руснаците в честен и открит бой. Феърплей. 20 години по-късно Хитлер и Сталин си поделят Полша, като мужиците изчакват немската победа и предателски нападат Полша в гръб. После страхливо и злодейски разстрелват пленници в Катин. Руски разгром при Варшава 1920 г. Загуби: Полша - 4500 загинали 22 000 ранени 10 000 изчезнали Общо: 36 500 Русия - 15 000 – 25 000 загинали неизвестен брой ранени 65 000 – 66 000 пленници 30 000 – 35 000 интернирани в Източна Прусия Общо: 110 000 – 126 000 Поляците бият руснаците в честен и открит бой. Феърплей. 20 години по-късно Хитлер и Сталин си поделят Полша, като мужиците изчакват немската победа и предателски нападат Полша в гръб. После страхливо и злодейски разстрелват пленници в Катин.

Много интересно - на голата истина да слагаш минуси

Орки:)

Мама им фашистка крадлива да еба и на всички които ги държат на власт и ги въоръжават за да продължи войната.

В Тюрмата няма корупционни скандали, защото корупцията е естественото й състояние,

Призовавате украинците да си свалят гащите пред Путьо вместо да си защитават Родината, фамилиите, свободата, идентификацията с роден език, култура, традиции, вяра и други ценности, каквито вие путинофилите не притежавате?! Нацистката мания на Путьо вероятно има предимно съзнателни вътрешни цели. Тази му реторична тактика да обвинява другите в нацизъм е проекция - начин да прехвърлят вината за собствените си разрушителни действия. Всичките му нападки и обвинения в нацизъм към другите са детейлно опровергани с факти, документи и реалности. Друг е въпросът каква психиатрична каша е забъркана в главата му, което е обвързано с гузна съвест към собственото му фашистко поведение през годините като верен на КГБ-ейската практика на агресивно подчиняване, заличаване, осмъртяване и на най-близките. Путьо си е фалшифицирал дори собствената рожденна дата, измислил си е брат и въобще си е фалшифицирал биографията при положение, че тези факти са достъшни и сравнително лесно го опровергават. Руските държавни медии и прокремълските издания отдавна етикетират всеки, който се смята за враждебен към Русия или към геополитическия проект за обединяване на рускоезичния свят или така наречения "Русский мир " ( https://euvsdisinfo.eu/forcefully-relocating-700000-people-all-to-spin-more-disinformation/?highlight=%22Russian%20World%22 ) ,нацисти. То не бяха поляците наречени Полша ( https://euvsdisinfo.eu/report/poland-is-drifting-from-russophobia-to-the-justification-of-nazism ) и балтийските държави ( https://euvsdisinfo.eu/report/modern-lithuanian-identity-and-history-are-based-on-anti-semitism-anti-sovietism-and-russophobia ) нацистки държави. Дори Италия не е избягала от кремльовксото етикиране с нацизъм и свързана терминология като Гестапо ( https://euvsdisinfo.eu/report/in-italy-a-tyrannical-government-has-turned-police-forces-into-the-gestapo ). Можем да се продължи ( https://euvsdisinfo.eu/report/the-ukrainian-regime-kills-the-opposition-with-the-help-of-neo-nazis ) и още ( https://euvsdisinfo.eu/report/ukraine-is-ruled-by-a-nazi-junta ), и още ( https://euvsdisinfo.eu/report/canada-us-france-uk-and-other-western-countries-train-neo-nazis-in-ukraine ) .... По този начин Путьо се стреми да отвлече вниманието от слабостите на собствения си режим. Освен това се опитва да обедини собствения си народ крепостни срещу въображаем външен и уж безмилостен, демоничен враг. И накрая, той се стреми да принуди тази местна публика да се бори за неговите лични порочни империалистически цели или поне да не възразява срещу борбата срещу така измисленото нацистко страшилище.

Руските освободителни войски* Да ви поправя имате лека неточност в текста. Украйна е окупирана от фашистите територия, която ще бъде прочистена и освободена.

и накрая такива като Пригожин и Кадиров ще си разпарчетосат русийката на частни царства-господарства. Не е като да не сме го виждали с римската империя.

Зам.-министърът на отбраната на Украйна Вячеслав Шаповалов, който отговаряше за логистиката на въоръжените сили на Украйна, подаде оставка. Това се случи след публикуването на журналистическо разследване , в което се твърди, че храната за украинските военни е закупувана на завишени цени. ---> https://meduza.io/feature/2023/01/22/ukrainskiy-zhurnalist-obvinil-minoborony-v-zakupkah-prodovolstviya-dlya-vsu-po-zavyshennym-tsenam Зам.-генералният прокурор на Украйна Олексий Симоненко беше уволнен. От прокуратурата уточниха , че той е подал оставка "по собствено желание". Шефът на ведомството Андрей Костин прие оставката му. Симоненко подаде оставка, след като журналисти съобщиха , че в края на 2022 г. е отишъл на почивка в Испания с мерцедес на бизнесмен от Лвов. ---> https://www.pravda.com.ua/rus/news/2023/01/20/7385830/ Кирило Тимошенко, който беше заместник-началник на кабинета на президента на Украйна, подаде оставка. В изявлението си той отбеляза , че подава оставка "по собствено желание". Владимир Зеленски подписа указ за уволнението на Тимошенко. По-рано Тимошенко беше критикуван, че е шофира джип, предаден на Украйна за хуманитарни мисии. ----> https://www.pravda.com.ua/rus/news/2022/10/28/7373901/ Иван Лукеря, заместник-министър за развитието на общностите, териториите и инфраструктурата на Украйна, подаде оставка. По-рано друг заместник-ръководител на това министерство, Василий Лозински, беше уволнен , който беше заподозрян във вземане на голям подкуп при закупуване на генератори. ---> https://meduza.io/news/2023/01/22/v-ukraine-zaderzhali-i-uvolili-zamministra-infrastruktury-vasiliya-lozinskogo-ego-podozrevayut-v-poluchenii-vzyatki-na-zakupkah-generatorov Браво на Зеленски, че си държи на думите и е принципен! ---> https://t.me/VZelenskiyofficial/4861

Бушоните, назначени от Зеленски, започнаха да си подават оставките... и със спечеленото напускат Украйна. И това сигурно няма нищо общо със сенаторите Ангъс Кинг и Джак Рийд, които специално ходиха до Киев, за да набият в главата на украинския президент Володимир Зеленски че продължаващите скандали с военната и хуманитарната помощ отделяна от САЩ за Украйна ще „убие способността ни да ви подкрепяме .";)

Циркът на жидонаркомана няма край! Валят оставки, валят оставки "Правительство поддержало проекты указов президента об отставке глав Киевской (Алексей Кулеба), Днепропетровской (Валентин Резниченко), Сумской (Дмитрий Живицкий), Запорожской (Александр Старух) и Херсонской (Ярослав Янушевич) областей. Из министерств, помимо замглавы Минобороны Вячеслава Шаповалова, уволили замминистра социальной политики Виталия Музыченко, двух замминистра развития общин и территорий — Ивана Лукерю и Вячеслава Негоду."

Бой по крадливите копелета

Украйна такава и ще си остане продажна и корумпирана нациа те затова стигнаха до това дердже.

Украйна пожела да се откъсне от руския модел на корумпирани приближени около президента, и затова беше наказана с война, организирана от клановете на Путьо. Престъпните рашистки олигарси губят доста големия пазар на Украйна (а покарй него и този на ЕС), а това е равносилно на война.

Не мисля, че ще има. Но и да я има ще е с други размери.

А русия,ако продължи този си път, ще си остане от олигарси и крепостни.