Ожесточени боеве на Запорожкия фронт: Киев губи западна техника, поиска още танкове "Леопард 2"

"Украинската армия отчаяно се нуждае от много повече западни бойни машини на пехотата и друга бронирана техника", каза зам.външният министър Андрий Мелник

Обратно в новината

Коментари - Ожесточени боеве на Запорожкия фронт: Киев губи западна техника, поиска още танкове "Леопард 2" | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какво даси украйнец това е даси природно прос или гладно куче помяр обикалящо Европа без даржава. Мрете нациски украйнци мрете ама по тихо че децата спят

Брех ,те руснаците все побеждават вече 16 месец а даже не са завзели един голям град в Украйна ,даже скоро ще изтърват и Мариопол иначе с добри лъжци

На какво се радват русоробите, как Украйна не успява да си отвоюва заграбените територии? Не знам дали ще се радват когато рускате танкове минат Дунав, Защото това е в списъка на Кремъл. Интересно е как един мозък може а бъде толкова промит и обработен че да тръгне срещу свободата и интерестие на собствената си народ и родина и да защитава един диктатор и убиец който очевидно не би се поколебал да жертва всеки, включително и русоробите, за да задоволи имперското си его и амбиция. Идеологията на режима в Кремъл се изчерпва със следното изявления на техен известен пропагандист: "Ще победим всички, ще убием всички, ще ограбим всички, от които се нуждаем. Всичко ще бъде както ние искаме." Максим Фомин (с псевдоним Владлен Татарски) На това ли се радват толкова русофилите?

Ще минат Дунав да те търсят точно тебе, да ти пръснат халката !!! Бахти малоумника

Хапчетата ако не помагат почвай с боцкане.

това е единственият начин да се отървем от страхливци, които се крият зад имунитета си

Путин е толкова зъл, че напада самия себе си, а Зеленски е жив светец, добряк, на когото пращаме оръжия.

Хахахахах ама чакай нали печелеха нали контранастъпление нали чак до Москва щели да стигат а сега изведнъж пръц

Украинската армия се нуждае от Ф-16 и Ф-18. И те идват!!! И носят подаръци за окупантите. Не, не са хладилници и телевизори! Това са едни много умни бомби JDAM.

И окупантите чакат подаръците да ги разглобят и разучат :)

И те ще се оттеглят посрани, унижени и унищожени от фронта както се случи с всички видове оръжия на НАТО като започнеш от Дажавелините, миниш през Пейтриотите и свършиш с Леопардите! Това са самолети на 70 години!

На Запорожкото направление, където в момента Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) се опитват да пробият отбраната на Руската Федерация, е загинал високопоставен руски офицер – началникът на щаба на 35-а армия генерал-майор Сергей Горячев, съобщава назначените от Москва власти на региона. По информация на руските военни кореспонденти на фронта през целия ден на 12 юни са се водили тежки боеве по почти цялата линия на съприкосновение на групата "Восток", а Горячев е загинал "в резултат на вражеска ракетна атака". Според военни експерти Русия е загубила "един от най-ярките си и ефективни военни командири". От информацията в интернет става ясно, че Горячев е служил във Вътрешните войски на руското министерство на вътрешните работи от 1994 г. Известно е, че през 2013 г. Горячев е назначен за началник на оперативната група на руските войски в Приднестровието. През 2017 г. е добавен в базата данни "Миротворец" като руски военнопрестъпник. В сайта се посочва, че от 2014 до 2017 г. той е служил в руската окупационна група войски в Донбас. Участвал е в сраженията по време на първата чеченска война. А през 2000 г. е удостоен със званието Герой на Руската федерация с медал "Златна звезда".

Война е, това е нормално ако генералите са на фронтовата линия умират там, а не като НАТОвските плъхове и генералите на Посрайна, покрити като плъхове в бомбоубежища покрай Киев далече от фронта!

Ха..ха..!!! Генералите стоят в командни пунктове, а не в окопа! Тоя щом са го треснали, значи украинското разузнаване и артилерия са си свършили перфектно работата.

На запорожките поля (и не само там) горят западните милиарди и надеждите за победа над Русия!!!

Окраинските просяци пак са свършили ортжията

"Отчаяно се нуждае"? За първи път се говори за украинското отчаяние...явно края наближава

Мнооого се е насмъркало това зелено човече .... време е еда му се спре дрогата

Не знам от какво се нуждае отчаяно украинската армия, но Украина и светът отчаяно се нуждаят от мир и нормални управници! За всички се отнася!

Абе ВСУ да не ги шътка в Русия тия Леопард за скрап и риве за още. Да не падне цената на желязото. Питам за един приятел...

Путин има някаква далечна цел, за която не знаем, иначе да е приключил за часове. Достатъчно е да им парализира с ракети инфраструктурата, транспорта, енергетиката и летищата. И всичко приключва. Може да иска да съсипе икономически Европа, на почивки. А може и , колкото и да звучи невероятно , да се е разбрал тайно с американците за това, и всичко да е пунта мара, за пред народонаселението. Тоз гамбит може да му излезе скъпо, ама нали е кагебеец, да си прави сметката. Аз на човек, който управлява 1/6 от земната суша, акъл не се наемам да давам :-)

Да, странно поведение, но със сигурност Путин си е направил сметката!

Целта на Путин е само 1 - ИЗНОС НА РЕВОЛЮЦИЯ. Искаше за 3 дни до си изнесе навън вътрешните проблеми в Русия. Точно както в Чечня, в Грузия, в Осетия. Пробва и в Молдова, но президент Мая Санду се обърна директно към Украйна за военна помощ. А преди дни възпитаник на Кисинджър оповести жестока по фактите си цел на Путин: Войната е за генетичният фонд на Украйна. Русия окончателно губи "войната" на вътрешния фронт - етническите неруснаци и неправославни се увеличават в геометрична прогресия за сметка на измиращите етнически руснаци. В СССР, Украйна бе генератора на "славянството", военните технологии, политически и военни дейци. В Украйна се произвеждаше и съветското ядрено оръжие. Украйна и днес има суровинния и технологичен потенциал да го възстанови. Единственна от всички съветски республики, Украйна имаше свое отделно представителство в ООН. Дори Руската федерация нямаше.

"....Путин има някаква далечна цел, за която не знаем,......" Брато може да бъдеш сигурен, че и той вече не я знае.

Баце спешно си направи ямр на тиквата, изобщо нямаш връзка с главния мозък

Да ти го кажа по-просто. Измислено е много отдавна - още от Сюлейман Великолепни -"Коли навън, за да не колиш вътре ". Путин буквално следва пози завет - Чечня, Нагорни Карабах, Южна Осетия, Крим, Украйна.

До МерИкурии: Баце, Руската армия е избила повече руснаци от всяка друга армия по света. Не е далеч вренето, когато Путя ще започне да коли и вътре". Разликата е само в това дали, Той ще започне или ще започнат от него! Търпение.

ПОЧТИ УЦЕЛИ 10 КАТА. САМО, ЧЕ ИМА И НЯКОЙ КОЙТО СТОИ НАД ПУТИН, БАЙДЪН И СИЕ!!!. КОГАТО ТОЙ РЕШИ ВСИЧКО ЩЕ ПРИКЛЮЧИ ПО НОТИ, НО ОЩЕ ИМА КЕЛЕПИР, А И МАЛКО СА ИЗБИТИТЕ НЕОБХОДИМИ ИДИОТИ, КАКТО И ОСТАНАЛИТЕ КОИТО ИМ ПОМАГАТ.

Някои невероятни англо-сащисани наторени военени гении са планирали и заповядали настъпление БЕЗ ВЪЗДУШНО ПОКРИТИЕ !!! Укрите не само нямат авиация, а и ПВОто им е трагедия. Нека всеки се замисли кой и защо форсира тази предизвестена загуба ( чиста кланница ) на Украйна !!!

Робърт Кенеди: Поставихме ядрени оръжия в Румъния и Полша за превантивен удар срещу Русия. Това е непростимо https://thebulgariantimes.com/робърт-кенеди-младши-поставихме-ядре/ Кандидатът за президент на САЩ от Демократическата партия Робърт Ф. Кенеди-младши характеризира руско-американската прокси война в Украйна като „кланица“, която е убила стотици хиляди украински войници за геополитическа цел, която „няма нищо общо с Украйна“. „Това, което правим в Украйна сега, е просто масирана атака срещу украинците. Ние вкарахме Украйна в капана на прокси война срещу Русия и те са погълнати от геополитическите машинации на неоконсерваторите в Белия дом“, каза Робърт Кенеди в интервю в Ютюб канала на канадския психолог и медиен коментатор Джордан Питърсън. Обяснявайки какво разделя позицията му за Украйна от тази на действащия, Джо Байдън, Кенеди-младши уточни, че въпреки че разбира подкрепата на много обикновени американци за Украйна от „състрадание“ и като „хуманитарна мисия“, в действителност „всяка стъпка, която сме предприели, всяко решение, което сме взели, изглежда е имало за цел да удължи войната и да увеличи кръвопролитията“. Кенеди-младши припомни на изказване на Джо Байдън , в което намеква, че истинската цел на САЩ в Украйна всъщност е да предизвикат „смяна на режима в Москва – стремеж, който неоконсервативните съветници във Вашингтон настояват от десетилетия“. „Збигнев Бжежински… техният доайен и философ каза, че стратегията на САЩ трябва да бъде да засмучат Русия в поредица от войни в малки страни, където да можем да я изтощим. Лойд Остин, който е министър на отбраната на президента Байдън, през април 2022 г. заяви, че нашата цел в Украйна е да деградираме руската армия, да я изтощим и да влошим способността й да се бие навсякъде по света. Това е обратното на хуманитарна мисия. Това е война на изтощение и това е, което се оказа. Сега превърнахме Украйна в кланица, която е погълнала 350 000 млади украинци. Те лъжат за това колко хора са загинали, крият го от нас – Пентагонът го крие от американския народ. Украйна го крие от своя народ… Превърнахме тази бедна малка нация в поле за убиване на тези идеалистични млади деца, за да прокараме геополитически дневен ред, който няма нищо общо с Украйна“, каза Робърт Кенеди-младши. Кандидатът за президент също така характеризира конфликта като „схема за пране на пари“ за военно-промишления комплекс на САЩ. Запитан какво би направил като президент, за да сложи край на украинската криза, Кенеди-младши отговори, че решението е „очевидно“ и че той ще работи за постигането му в „първия ден“. „Руснаците искаха да уредят това от самото начало и бяха много ясни за това, което искат. Те искат НАТО да обещае да не влиза в Украйна, което трябваше да направим. Не трябваше да поставяме НАТО в четиринадесет държави (в Източна Европа). Когато руснаците сложиха край на Съветския съюз през 1991 г. и преместиха 400 000 войници от Източна Германия, и така позволиха на НАТО да обедини Германия, те казаха: „Нашето условие за това огромно помирение, което правим, е никога да не премествате НАТО на изток“. А Джордж Буш им каза: „Няма да преместим НАТО и на сантиметър на Изток“. И през 1997 г. Збигнев Бжежински изложи плана, който е, че ние преместихме НАТО не един инч, а хиляда мили на изток, в 14 нации и след това поставихме ракетни системи AEGIS в Полша и Румъния, които са способни да носят ядрени бойни глави. Така че те са на няколко минути от Русия – могат да обезглавят цялото руско ръководство, ако искаме да започнем превантивна война. Това е непростимо“, каза Кенеди-младши. Кандидатът посочи, че Вашингтон няма да позволи на чужда сила да направи нещо подобно в Западното полукълбо, припомняйки, че чичо му Джон Ф. Кенеди „не е живял с това“ по време на Кубинската ракетна криза през 1962 г., когато СССР и САЩ бяха доведени до ръба на война заради съветските ракети в Куба и американските ракети в Турция. Кенеди-младши също обясни какви са корените на украинската криза: Вашингтон „свали демократично правителството на Виктор Янукович през 2014 г.“ и „похарчи 5 милиарда долара – ЦРУ, чрез USAID и Националния фонд за демокрация, за насилствено сваляне на това правителство – което беше демократично избрано. Така че ние унищожихме тази демокрация и поставихме правителство, което неоконсерваторите в Белия дом – Виктория Нюланд, избраха два месеца по-рано по телефона. Избрахме новото правителство преди преврата. Поставихме ново правителство, което незабавнозапочна гражданска война срещу руското население на Донбас, убивайки 14 000 от тях, което забранява руския език и след това започна учения с НАТО“. Кенеди-младши заяви, че не е единственият политик, който се чувства по този начин за кризата между Русия и САЩ, припомняйки, че в края на 1990-те години Джордж Кенан, архитектът на американската политика за ограничаване след Втората световна война, нарече решението за разширяване на НАТО на изток безпрецедентно бедствие срещу Русия след Студената война, търсеща приятелство със Запада. Позицията на Кенеди по отношение на външната политика, както и неговата атаки срещу главния медицински съветник на Белия дом Антъни Фаучи и ожесточените критики срещу задължителната ваксинация срещу Ковид доведоха до масова атака в американските мейнстрийм медии срещу Кенеди–младши. Той беше оклеветен и хулен като разпространяващ дезинформация и теория на конспирацията. Превод: Диляна Гайтанджиева

първо: Кенеди е демократ и не може да си позволи такъв тон против Байдън. второ: по време на Карибските "криза" СССР има точно ....ДВЕ ЯДРЕНИ РАКЕТИ. Останалото е ораторски талант на Хрущов. Питай синът му, който живее в САЩ.

Треро халхабер си нямаш от политика и международни отношения. Синът на Хрушчов ли е най достоверния източник бе мунчо хахахахах ами питай синът на ББ кплконтанка и самолета има Бъшгария

Дано унищожат зеленото наркоман че скоро

Слава на България и на Русия!!!!

Има в Кремъл един психопат Нисък и грозен. Истинска гад. Луд комплексар с мъничък член. На Хитлер и Сталин верния фен. Бивш жалък чиновник от КГБ. Случайно на власт дошло джудже. Реши, че е цар и нов император Петър Велики, пожизнен диктатор. Страната на злото щом оглави Започна с Курск и така се разкри. Последва Армения, Грозни, Беслан, Грузия, Сирия, Беларус, Казахстан. Терор там цъфти надлъж и нашир Трови, убива, други праща в Сибир. Посмее ли някой да му опонира Намира начин да го ликвидира. Немцов, Литвиненко, Березовски, Скрипал, Навални, Ходорковски. Политковская, Юшченко, Магнитски Как загина президента Качински? Народът му беден, харчи за бомби. Безаналогов дебил, кърваво зомби. Хибридни войни все му в главата. Мечтае за нов СССР на земята. Прати последно орки в Украйна Идиота до гуша затъна в лайна. Нацисти привижда. Поредна лъжа С ядрена зима заплаши света. Изнудва с газ, нефт, ток, горива с оръжие, тор, зърно, висока цена. Руши градове, язовири, даже АЕЦ Жени, старци, деца да избива е спец. Този път преигра и сега ще боли Усети че губи. Идат сетните дни Чака го съд, куршум, отрова, въже Навярно от своите бясното псе.

Пламба, това произведение на изкуството КИЧ твое ли е и колко ти платиха янкушките за него? Ако го пускаш за БЕЗ ПАРИ, значи си голям бунак, щото хората за къде-къде по-големи буламачи пари направиха, а ти какво - кръгла 0?

Що не вървиш на мака си в природата

Пламенчо май искаш да ти пламне дупенцето от секс Аааааа

"всеки танк "Леопард 2" "струва буквално колкото тежестта си в злато"... че паднем от коня... а усрайна има ли толко злато?? а да не питаме дали некой усраинец знае да кара друго освен Т34

Естествено че няма, понеже танковете не се карат от полковници и генерали, а в най-добрия случай от фатмаци (старшинки)! А те са Съветско производство и контингент, така че нивото е Т-34! А внос на старшинки от НАТО няма и няма и да има! Виж някой гладен за пари доброволец от България може да се появи, но и те се напариха в Афганистан, Ирак и Косово!

Леопарда като види Мечка му става много тъжно

Щом веднъж си се хванал със Сатанинските Афроамерикански Щати връщане назад няма - слуга докрай! Поради тази причина не очаквайте нашето НАЗНАЧЕНО ОТ АМБАСАДОРА правителство да има някаква степен на свобода на действие и независимо (националносъобразено) вземане на решение. И то, само заради това, че янките са благоволили да те забележат и да те направят колония, само щото територията ти е геостратегическа. А сега помислете за Зеленото говедо, което е начело на една супер стратегическа територия, в която са наляти огромни средства, а насреща не е получено все още нищо! Човечето няма никакъв избор - от него се очаква само и единствено пълна победа, респ. победа за САЩ и продължаване господството им над света ! Мизата е висока - ако САЩ загубят, губят доминиращата си роля в света и се превръщат в една котка, в един беззъб Леопард, който освен за бавачка в детска градина, за друго не става. Да им го пожелаем от сърце, дами и господа и да се надяваме на руското оръжие и руския народ!

А за да запазят статуквото (ако е наложително) янките ще дадат на Украина не само танкове и самолети, а и ракети с ядрени заряди само и само да останат на власт. Виждате ли как Русия се явява избавител на света от Американското иго. когато това се случи ще настъпи Библейският хилядолетен мир и благоденствие на земята! Но без Армагедон, без Чистилище няма как да се случи!!!!

Войната Армагедон е последната битка между човешките правителства и Бога. Тези правителства и техните поддръжници се противопоставят на Бога, като отказват да се подчинят на неговото управление. Армагедон ще прекрати човешкото управление и ще се възцари хилядолетен мир. (Даниил 2:44). Думата „Армагедон“ се среща само веднъж в Библията, в Откровение 16:16. В тази книга е предсказано, че „на мястото, наречено на еврейски Армагедон“, ще бъдат събрани „царете на целия свят ... за войната във великия ден на Всемогъщия Бог, а Исус Христос ще поведе небесната си войска към победа над Божиите врагове. Дали Армагедон ще се води в Близкия изток? Не. Вместо да бъде ограничен в една област, Армагедон ще обхване цялата земя. (Йеремия 25:32–34; Езекиил 39:17–20). Макар че не знаем как Бог ще използва силата си, той ще разполага със средствата, които е използвал и в миналото. В объркването си някои от Божиите врагове ще се избиват помежду си, но в крайна сметка ще осъзнаят, че в действителност Бог воюва срещу тях. Отнася ли се Армагедон за края на света? Това няма да е краят на Планетата ни, защото земята е вечният дом на хората. Вместо да бъде унищожено в Армагедон, човечеството ще бъде спасено, защото „голямо множество“ от Божии служители ще преживее. (Откровение 7:9, 14; Псалм 37:34). Кога ще започне Армагедон? Когато говорел за „голямото бедствие“, чиято кулминация ще бъде Армагедон, Исус казал: „Никой не знае кога е този ден и час, нито небесните ангели, нито Синът, а само Бащата.“ Въпреки това Библията показва, че Армагедон ще се състои по време на невидимото присъствие на Исус, което започнало през 1914 г., т.е. с Първата Световна Война (Матей 24:37–39), от което произтича и твърдението, че ще има ТРЕТА СВЕТОВНА ВОЙНА!

Много красиво горят леопардите,някакси с финес!

някак си демократично горят, не авторитрно, като руските...

Миналата година по това време анихилирахте Лондон и марширувахте до Лисабон, сега смело и гордо се защитавате? Догодина ще се хвалите , че Китай ви е продал достатъчно вазелин. Канечна, на тройни цени

Всеки път искат все нова техника, с която вече "със сигурност" ще победят :) Аз викам - да им дадат направо ядрено оръжие, да стават мишена и да приключват мача генерално :)))

Украинското контранастъпление е с привкус на тероризъм!

за да разберат какви ластиците имат. После ще ви го вмъкват без вазелин.

Украинците пак свършиха танковете... а твърдяха че още не са започнали с настъпленшето.

Обединеното кралство забранява на Украйна да използва танкове Challenger 2 след неуспешни атаки на Leopard. "UK bans Ukraine from using Challenger 2 tanks after failed Leopard attacks"

Британия сама, без чужда помощ, се е справила с Хитлер през 1940г и затова РАЗРЕШАВА на Украйна да върши всичко нежно с британското оръжие. Франция не разрешава оръжието и да бъде използвано в Русия. Германия има същите претенции.

Британия си плаща, като "подарява" на САЩ военните си бази в Тихия и Индийския океан... а Лондонското сити тихомълком финансира Хитлер до смъртта му;)

Великобритания не се е справила с абсолютно нищо сама през ВСВ и скоро след "победата" си във войната бързо приключва мача с всичките си колониални владения. Но това и фо е за грамотни хора, не за фейсбук троляци.

Путьо, ти наясно ли си въобще за какво говориш бе? Я провери каква помощ е получила Англия по програмата Ленд-лииз? Най-големия дял е за Англия - в пъти повече от СССР. Руснаците са получили помощ на стойност 11 милиарда а ЮК над 31 милиарда.

Украйна се проваля, но не знам защо медиите настояват, че контраофанзивата върви. Контраофанзивата ще тръгне, но в обратна посока. Почакайте малко и ще ви се изяснят нещата.

Тези ще ни поскат и черешовите топчета

Тия от НАТО са големи олигофрени.Ако аз бях на тяхно място,щях да оставя руските подчовеци да вземат Украйна,щях да взема в НАТО и Молдова,и да да ги чакам да направят грешка.Обща граница Русия с НАТО е повече от идеално.Само ги чакам да стъпят накриво,и им ебавам майката.Без да се замисля.С ядрено оръжие и с тежки бомбандировачи.Руснак не го ли зашлевиш през устата,няма спиране и мира.Както е казал Крум на Никифор:Като не щеш мира,на ти секира.

lu4ka

А защо с правописни грешки? Менталните са ни достатъчни.

Малко остана Джото Байгън каза на една сбирка вчера, че пуска ядрено оръжие в Окрайна.

Поиска! Само иска! СВикнаха да им се дава

Много ,,,ОЖИСТОЧЕНО ,,ТРЕПЯТ УКРОПУТЕЖЦИТЕ ..ИСКАТ ОШЕ ..ДАЙТЕ ИМ ОШЕ ЖЕЛЯЗО ,ДА ГИ ЗАТРИВТ РУСКИТЕ С НЕУТРОНА ..АХАХА..

То е ясно, че без самолети и дронове не се печели модерна война. Въпросът е къде и кога ще приключи всичко.

Казват, че на полската граница. Русия след Минските далавери, нямала вяра на договори със Запада.

Гледам нещастните чеченци и се радвам, че вече не сме ние пушечното месо на Русия, а някой друг. Кадиров продава народа си за сребърници и 20 джамии, както и нас русоробите ни продават на руснаците за жълти стотинки 70г.. 12% от бюджета на НРБ е отивал за армията и да купуваме руските боклуци. Един МИГ-29 ни е струвал $750млн днешни пари!! Затова сме били най-бедни в СИВ след Албания , наивни и простодушни роби на руснаците, вечно благодарни льольовци , програмирани да обичат поробителката си Русия

....612:4 Скоро Одеса...пък ако знаеш колко добре им плащат и за твое инфп повечвто хич не са чеченци, но ти си зяй...

Не искам да скършвам хатъра на путлерастите, знам че повечто от тях не са виждали графикаиките на нитоедна съвременна видеоиграро, ама да ви кажа де, с риск да ви разочаровам- всички победни филмчета дето ги гледате са си клипчета от видеосимулатори.. най-добър ориентир за хода на войната, пардон, СВО, трябва да ви е физиономията на Путлер и колко бързо ви отъняват джобовете

И в края на видеоигрта Чък Норис убива всички, а едн мармот завива шоколад в станиол. Излез от екрана и ще видиш, че реалността е друга..

чек, чке да не се успах такова.. Нали Таталигарката каза че руснаците са загубили вече ? Ееее, аман...некое порно по истинско да препоръчате ?!

Космическите сили и непобедима армия чакат да ги спасяват някакви кавказки башибозуци и бандата на готвач -пандизчия. Станаха за смях на кокошките . За какво ги правят тези генералски паради, надувки и показухи на сила като за нищо не стават.

Не е ли забавно, готвач с затворници разказа играта на армия обурудвана и финансирана от НАТО последните 9 години.

то и боко и киро искат ама от посолството не дават кво искат

Дерзайте братя...за Владу за Байдану...

Препоръчвам на блядите интензивно да се наслаждават на победните компютърни анимации още 2-3седмици. После... После на фронте да защитавате Масква

Що не ходиш да помагаш на контрата?

щото памперсите са изчерпани !

Много тъпо. Така с нищо не помагаш на перемогата. Трябва да те уволнят. Или поне да те лишат от бонус

Украинците искат нови Леопарди , че онези избягали ?!

Войната е към края си…..от тук нататък само негативи може да донесе на евроатлантиците….и те го осъзнават ….техниката им стана за резил,ресурси за производство на нова няма,укрите да на привършване,руските затворници ги направиха на мармалад ,а редовната им армия стои и гледа шоуто ….неслучайно пак заместиха новините за КОВИД цирка…..следва смяна на фокуса …..

Има нещо вярно , щом Бай Дън чак зъбите го заболяха ?!

Гръмнахте 5 Леопарда и навирихте гребени :) Западните оръжия че са много по-добри- от ясно по-ясно, но не са безсналогово непобедими като руските макропойнти

Ми има нещо вярно. Много са добри в изгарянето. Постигнато е добро изгаряне. В пъти по-добро от руското.

Тези танкове не вършат работа, дайте още.

....612:4 Скоро Одеса..... мъка ...смениха ми СВд Драгунов за Лобаев....о! Чудна е!!!! Хубава винтовка, невероятно оборудване....имаме си и един тик-токер в отряда с ратник ...демоде...истинаките мъже лежат в калта и плющят каквото падне на мерника...

През изминалата седмица по време на настъпателната операция в Донецкия и Таврийския оперативни райони бяха освободени 7 населени места. Източник: Заместник-министърът на отбраната Анна Маляр в Telegram Подробности: По думите й, Силите за отбрана вече са освободили Лобково, Левадное, Новодаровка, Нескучное, Сторожевое, Макаровка и Благодатное. Маляр добави, че като цяло напредването на войските на настъпателната група е 6,5 км, а площта на овладяната територия е 90 квадратни метра. км. Какво предшества: На 12 юни защитниците съобщиха за освобождаването на Новодаровка в Запорожка област, Сторожевой и Нескучный в Донецка област. На 11 юни въоръжените сили на Украйна съобщиха за освобождаването на Благодатни и Макаровка, също в Донецка област.

90 квадратни метра??????????????????????????????????????????? Абе малоумник. Толкова е банята на една българска мутра. Пак не си се подготвил. Пробвай пак.

Амиии...по последни данни от ..(.където трябва )Новодаровка и Нескучное не са .....там изгинаха всичките леопарди-консерви.

„През изминалата седмица, по време на настъпателни действия в района на Донецк и Таврия, ние напреднахме 6,5 км. Общо бяха освободени 90 км². Освободени са Лобкове, Левадне, Новодаривка, Нескучно, Сторожеве, Макаровка и Благодатно“, каза заместник-министърът на отбраната Хана Малиар. доклади.

Сега превърнахме Украйна в кланица, която е погълнала 350 000 млади украинци. Те лъжат за това колко хора са загинали, крият го от нас – Пентагонът го крие от американския народ. Украйна го крие от своя народ… Превърнахме тази бедна малка нация в поле за убиване на тези идеалистични млади деца, за да прокараме геополитически дневен ред, който няма нищо общо с Украйна“, каза Робърт Кенеди-младши. Повече няма какво да се добави.Хайде сега обвинете Кенеди,че е русофил,шпионин на Русия,че е руска новина....

жалка работа, в кой момен ще осъзнаят че не могат да победят Русия

Това е целия проблем. Запада използва примитивизма на хохлите и им внуши, че могат да победят Русия на бойното поле. А това е невъзможно. САЩ не могат да го сторят това. Не, всъщност могат, но ще бъдат унищожени. Напълно. И това губи смисъл. А хохлите никога не могат. И всичко стана пълен батак. Запада натиска Русия да бъде разгромена. Хохъла прави безумни атаки и нищо. Само полета пълни с раздробена натовска техника. Медиите и троловете помагат колкото могат. Но как да изтрият тези снимки и видеа. Горкия хохул. Обречен е на унищожение. Заради простотията си. И злобата си към руснаците. Той няма никакъв шанс. Нула. Геврек

"Украинската армия отчаяно се нуждае от много повече западни бойни танкове, бойни машини на пехотата и друга бронирана техника", каза Мелник пред телевизионния канал Ен Те Фау на фона на загубата на първите западни танкове в контраофанзивата на украинската армия." ".......в момента се провежда настъплението на украинските въоръжени сили. Отбелязва се, че по време на тази битка украинските войници са загубили танк "Леопард 2" и няколко БМП "Брадли". Въпреки това войниците са си помогнали взаимно да избягат и са се отървали без жертви сред личния състав."