Коментари - Оксфам: 1% от хората притежават повече от останалите 99% | Днес.dir.bg

Оксфам: 1% от хората притежават повече от останалите 99%

Единият процент най-богати жители на планетата притежават повече от останалите 99 процента, обяви глобалната неправителствена организация Оксфам (Oxfam).

Обратно в новината

Коментари - Оксфам: 1% от хората притежават повече от останалите 99% | Днес.dir.bg

Коментари

Така е и затова ще има войни и няма д аима изход, защото богатите/ както и у нас- Бойко и компания/ грабят в несвяст и останалия народ да мре... затова и няма да има мир скоро, защото има огромно разделение. Явно ще с епояви някое ново учение, което ще затрие и капитализма и социализма...., но не мога д акажа какво ще е, само знам , че трябва да бъде по-социално ориентирано, защото тогава хората ще се чувстват пълноценни, а сега 99% се чувстват нищожества и какво толкова му е да се взривиш.... така или иначе си обречен на глад и мизерия.

Нали се борихме срещу олигархията ? То излезе, че капитализмът нормално си произвежда олигархия и неравенство. Вижте и изборите в САЩ - от 350 милиона в страната на неограничените възможности борба за президент водят 1-2 милиардера срещу клановете Буш и Клинтън, подкрепени също от милиарди дарения. Проблемът на умните и красивите е единствено, че Пеевски е олигархът, а не те.

МНОГО ЧЕСТО БИЗНЕСА СМЯТА ,ЧЕ ДА ПЛАЩА САМО ВЛОЖЕНИЯ И НЕОБХОДИМ ТРУД Е ДОСТАТЪЧНО.НЕ Е ТАКА ОБАЧЕ КЪМ ТОВА ТРЯБВА ДА СЕ ВКЛЮЧИ И НАЕМЪТ ЗА ТЕЗИ 8 ЧАСА ОТ ЛИЧНОТО ВРЕМЕ НА ИНДИВИДА. САМИЯ БИЗНЕС МНОГО ДОБРЕ ЗНАЕ ,ЧЕ ВРЕМЕТО Е ПАРИ.

На тези комунистчета дето пишат лоши работи за честния частник,трябва да им се скарат.

Много ясно че е така и така и трябва да бъде! И ние въобще не сме бедни проблема че има много алчност, злоба и недеволство! Ние имаме изобилно от всичко!!!

Информацията тенденциозно е поднесена изкривено от Дир за да се направи сензация. охфам изчислява богатството по това, което притежавате в момента във вид на имот и спестявания, а не по това, което получавате. Ако прочетете оригиналната статия в ббц, ще се изненадате, че повечето българи са в горните 10% по богатство в света - имат апартамент или къща за над 6з 000 евро. В тези най-богати 1% влизат всички пенсионери в големи западни градове с изплатен апартамент (700 000 евро е прага на "богатите" 1%). От друга страна, според метода на изчисление на охфам, банкерът от валл стреет, със заплата 15 000 евро, който има ипотека на къщата си (дълг) от 500 000 евро е по-беден от баба Гицка, която има пенсия от 150 евро, но си е изплатила къщицата. Според коментарите призоваващи за равенство, баба Гицка трябва да даде на "бедния" банкер за да се изравнят.

Абе чудя се, кои ли ще са тези 1% държащи 99% от световното богатство . . . . ? Да не би да са пак същите дето чичкото с мустачките "несправедливо" обвиняваше за гавра с човечеството още преди 75-6 години. . . . ?

На кривата ракета облаците и пречат расистче. Заради такава малоумна идея загиват десетки милиони души през 2СВ!

Боже, колко МЪКА има по този свят, Боже! Гледам коментарите долу и недоумявам как може в родната ми държава да има такова количество идиоти, които имат всички предпоставки да са в единия процент (при наличието цялата сган от Азия, Африка и Южна Америка нещо наистина лесно постижимо за нашите географски ширини), тръгнали да се тръшкат на умряло, като че майките им са ги изклецали в Чад или Судан! Боже, КОЛКО МЪКА ИМА ПО ТОЗИ СВЯТ, БОЖЕ!

Това означава , че всички със състояние от над 800000$ , притежават 99% от световното богатство. ( т.е. 1% от населението ). Хубаво е да си в този 1 %. И не е толкова трудно. От Вас зависи !!!

Ти добре ли си ? Ти що не отидеш в Сомалия и направиш 800000 ? Нали от теб ще зависи, по твоята логика.

СИЛНА РУСИЯ,ЩЕ РАЗЧУПИ ТОЗИ МОДЕЛ!!!

Ахахаах, точно русия ще го разчупи - където пропастта межу олигарси и останалите (бедните) е космическа.

Руското социално неравенство е значително по-дълбоко от американското.

Че ве Русея модела е още по-отчайващ. Там 0,01% притежават повече не от половината, а от 99,99% от населението.

Искам да ти кажа душко, че за най-богатият човек се смята Руският император - имал е ТРИЛИОНИ!

Мериканец не гледай какво става в Русия, обърни внимание на Канада, където положението е подобно или по-лиошо.

Ами, когато дойде времето, само един човек държи всички мангизи на планетата,вече ще е късно да се наричаме -свободни човешки същества!

Само комуниста си мисли че с кражби и мързел може да е свободен! А в Библията ощ в първата книга ясно пише кое как е!

Не мога да разбера зашо при проблем за това , че 1 % са по-богати от останалите само 99% се намесва Русия, Путин, комунисти и т.н. Това за изместване на проблема ли е или като се обвинява тути-кванти ще се реши проблема и няма да настъпят всякакви бунтове, каквито стават все повече.

Ако за момент си представим, че тези 1% се изнесат, примерно на Луната, то тез 99% ще се чудят какво да правят! Че баланса е нарушен, е видно и от Луната, но до сега не е измислен начин, който да доведе, примерно 10 към 90%!!! Дано скоро се случи..

А да му е хрумвало на някой че всъщност така трябва да бъде ?

Този 1 % ще докара света до погибел. Помнете ми думата. Ако ножът опре до кокала, Русия ще отвори война на НАТО. Тогава всички форумни плъхове ще избягат дори и от форумите...

Жалки сте империалистически путиноолигофрени! До 6 месеца, при барел от 5 долара, и с вас и с Путин всичко ще е свършено! Финита ла комедия! Е, ще ви изтърпим още 5 месеца!

пак не си изпи хапчетата...

Ако вие бяхте богати, щяхте ли след тази статия да си раздадете парите? ...но от вече богатите го очаквате, нали?

Арманд Хамър го направи един път в Русия, след разговор с приятеля си Ленин.

О, Ленин раздели милиони хора от парите им ;)) ..и какво стана после с тези милиони? Живяха щастливо, а?

Желая им успешно пренасяне на трилионите в онзи свят!Отрепки!

ИДЕЯ! ОФШОРКА следсмъртна грижа.... най-общо казано, сключва се договор с офшорката и тя гарантира, че трилионите доларес нема са разпилеят или да станат на друг след смъртта на титуляра. и така докът си плаща следсмъртните вноски....

Оксфам: 1% от хората притежават повече от останалите 99%! За да имаш, трябва да яко да бачкаш и да си пестелив! А не да лежиш на една кълка и да лочиш самогон с кофи!

Те са 1 % мързеливци притежаващи света. Време е да ги изметем заедно с клакьорите им.

В Русия веднаж вече ги изметоха, и после им ядоха у....я!

Какво ще метеш бе вземи малко поне се ограмоти и тогава прави революции! Няма място в света където след революция да е станало по-добре! Защото промяна не идва с метежи а с промяна в хората! Ти просто алчнееш и искаш на готов да кльопаш но няма да стане това!

кастрирането на котките ще реши проблема!!!!

И увеличаването на популацията на царските орли и лешоядите!

Ама няма кой да ги обучава, като жеравите в Русия от Путятя! Нямаме с такъв велик Президент, който смъкна цената на петрола от 150 на 15 долара за барел! Величието се вижда в небесата!

Nqkoj si

"1% от хората притежават повече от останалите 99%" Да, сега няма ли кой да ни обясни, че това е заради "кризата"... тази думичка ни я наливат в главите вече доста години и тя всъщност ни доведе дотук... а тази "думичка" и всичко което стои зад нея е дело на човешката лакомия, а тя както знаем няма граници...

1% от хората бачкат повече от останалите 99%! Последните чакат келепир от "социалната държава"! Чети Маркс!!!!!

Цървулът се....изказа!!!

Точно този 1% са тези коите не работят за парите, а парите работят за тях! Схвани го това, те отдавна са най мързеливото нещо на планетата, защото не се налага да работят за хляба си. Има достатъчно роби които им слугуват и ги правят още по богати!

Еми, човешко общество може да има само на основата на учението на Христос. Вън от християнството е хаос, войни, убийства, манипулации, лъжи, измами, деморализация, унищожение.

Ми нали и Ленин беше комунистическия Христос? Хаосът, войните, убийствата на милиони, манипулациите, опашатите лъжи, измамите, деморализацията, унищожението бяха ли изчезнали? 200 милиона жертви на комунизма, по целия свят! Русия 2 пъти ликвидирана, готви се трета по ред ликвидация на 145 милиона пролетарии!

Да бе триста милиона. Вие милионите ги нямате за нищо цървуланко. За 100 милиона индианци няма ли да кажеш нещо? Или 100 милиона индийци жертва на британците? Жертвите на капитализма са много повече.

за ЕС решението е още интеграция и ставането28-те на една държава- инак няма как нашата балканска периферия да оцелее.

Абе, защо в класациите на "Форбс" не присъстват банкерите от ФЕД?

Ми щото във ФЕД няма банкери, а само краварски милиционери пазещи Краварското злато! Еееее, то бива, бива руска тъпотия, ама чак толкова!

Айде образовай се малко, преди да "коментираш", че и да се опитваш да обиждаш! Еееее, то бива, бива тъпотия, ама чак толкова!

Защото,как после ще убеждават говедата,че там са "комунисти" и затова трябва да ги победим??:):))))))

А каква е алтернативата? Всички да имаме по равно? Щеше да е много хубаво, ако този модел работеше. Но практиката показва, че едни хора ги бива повече и постигат повече от други и няма никаква логика да си раздават спечеленото на някои, дето не си мърдат пръста да го постигнат или просто не им стигат възможностите. Против корпоративния модел съм, не ме разбирайте погрешно. Но по-добър и най-вече реално работещ към момента няма.

Има по-добър модел разбира се, но ти си от тия които крепят статуквото и затова не се напъваш да го намериш. Едни хора действително ги бива да крадат повече от другите - справка настоящите, нали сладур?

Корпоративният модел е измислен о Мусолини! Корпоративна държава = фашистка държава! Учете историята!

Трябва да си безкрайно тъп за да твърдиш, че по-добър модел от този в който 1% има повече от останалите 99! Може би идеалът ти е един човек да има повече от останалите седем милиарда и този човек да си ти! То бива липса на солидаарност и социално мислене , ама това е вече прекалено ! Лошото е, че много тук мислят като този индивид!

Като се премахнат данъчните убежища и капитализъмът ще стане един.....прекрасен и справедлив обществен строй...:))))

Ако намекваш, че България, с 10% данъци трябва да се премахне, а Запада с 30-40% данъци да остане, не съм съгласен!!!!!

е това се казва....остроумие!!!

Над 51 415 фирми регистрирани у нас са собственост или управлявани от руснаци, но печалба не плащат Цели сектори от икономиката ни са зависими от Кремъл Официални факти от Търговски регистър на Република България, И СТРАШНО, И ТЪЖНО... Шест от руските фирми са декларирали над 20 000 000 лв. годишен приход, както следва ЛУКОЙЛ НЕФТОХИМ АД приход 7 639 339 000 лв (7 МЛРД 339 млн. или 10 % от БВП на България). Печалба няма!!!!!!!!! За последните 6 години декларирания приход е 40 МЛРД ЛВ., но няма година, в която да са отчели дори една стотинка печалба. Вече са изхвърлили на улицата 15 000 българи, работещи в рафинерията. ТИТАН МАШИНАРИ АД приход 80 333 000 лв.(80 млн.), печалба само 798 000 лв. СОК КАМЧИЯ ЕАД Едноличен собственик на капитала: ГРАД МОСКВА ЧРЕЗ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА МОСКВА, ДЕЙСТВАЩО ЧРЕЗ СВОЯ ОРГАН ДЕПАРТАМЕНТ ПО ИМУЩЕСТВОТО НА ГР. МОСКВА приход 23 000 000 лв. (23 млн лв.), печалба няма. ТРЕЙДНЕТ БЪЛГАРИЯ ЕООД приходи 397 879 000 лв. (397 млн лв) Печалба 3 247 000 лв. или под 1 %. ПРОМЕТ СТИИЛ АД приходи 441 000 000 лв. , печалба НЕ!!! ЛУКОЙЛ БУНКЕР ЕООД еднолична собственост на Руска Федерация. Дори в графата приходи резултатът е отрицателен, а за предни години при приходи от порядъка на 500 000 000 лв. печалба няма декларирана. За сравнение - ДЪНДИ ПРЕШЪС МЕТАЛС ЧЕЛОПЕЧ ЕАД декларира приход от 423 000 000 лв. и печалба от 201 000 000 лв. РОМФАРМ КОМПАНИ ООД (фирмата е българска) отчитат приход от 250 милиона лв. и печалба 154 милиона лв.

Не се притеснявай бе - това се балансира от четирите безплатни американски военни бази у нас, от концесията за злато и от американските марици.

ДА де ама е добре путлерастията да попрочете добре, че "злите" американци ДЪНДИ ПРЕШЪС МЕТАЛС ЧЕЛОПЕЧ ЕАД декларира приход от 423 000 000 лв. и ПЕЧАЛБА от 201 000 000 лв. И съответно плаща данъци, за разлика от многомилиардния Лукойл. От друга страна НЯМА нито една американска база у нас, просто нагла лъжа. Американските Марици също плакат данък при това колкото всички 51 000 руски фирми взети заедно.

Еееееххххх.... Колко гадно става,когато законодателството подготвено за да дойдат едни други от запада да оглозгат българския гражданин,успее да го използва в своя полза "врагът" а??:):))))) Я питай шефа в бункера - много ли е кофти??:):))))

И как се оглозгва от запада - с плащането на данъци? Щото няма фирма, която да не плаща данъци с изключение на руските.

Та във връзка с горното задавам простичкия въпрос? Ние данъчен рай ли сме? Май офшорките не играят голяма роля в тази работа с неравното разпределение на богатствата. Не е честно 2% от човечеството да владеят 40 % (по гордите думи на путлерастията) от природните богатства. Трябва този източник на неправда и злини да се унищожи. ;)))))

Ха сега НПО хлебарке кажи печалбите и на останалите големи не руски фирми.Най - добре почни от американските централи.А за Дънди по добре не говори толкова ниска концесия , като тяхната няма по света.

Путлерастче нещастно. АЕК Марица 1 е компанията с най-голяма обявена печалба за 2013 г., не нулева като Лукойл. И съответно е платила данък печалба по-голяма от всички руски филми взети заедно, въпреки че приходите на АЕС са 400 милиона, а на руските компании над 6 милиарда лева.

Не му симпатизирам, но в МОсква и Петербург има някаква такава бройка добре живеещи хора. Което служи и за витрина пред някои готови да повярват на басните му. Като пример може да се вземе разликата между София, Видин и някое село в Северозападна България. В София сигурно има 100 - 200 хиляди що-годе успяли, които могат да напънят моловете и заведенията. Но всъщност в София живеят 2 милиона, от които страшно много едва оцеляват.

Ми,нормално...:):))) Те са само 1%... Останалите,са голи г..зове като теб,които подкрепват за стотинки силните на деня!:):)) Като сложиш себе си и другите като теб,тези от 99%,стават повече на бесилките от останалия 1%...:):))))

Popa

А в Русия, 0.1% притежават повече, отколкото 99.9% от останалото население! Затова Русия е най-великата Империалистическа страна! Българите ряпа да ядат! Ако се сравнят минималните раб. заплати, в Русия - 78 $ и България 235 $, при положение, че БВП-то на глава от населението е почти равен, се получава, че средностатистическият руснак получава 157 $ по-малко от средностатистическия българин! Умножено по 142 милиона россияне това прави 267.6 милиарда долара! При положение, че през 2015-та година БВП на Русия е 1.176 трлн. долара, 15-то място в света, излиза, че минимум 267.6 милиарда долара, което представлява 22.8% от БВП-то, се крадат от народа! Познайте от 3 пъти, в чий джоб се спастря откраднатото! При сметките съм използвал учебника по аритметика за 7-ми клас! Който го има и не вярва, да ги провери!

Като чета коментарите на едни светила като теб тук,и разбирам,че "комунизъм" и "капитализъм",не са различни системи,а просто "комунизъм" е когато руският олигарх има пари,а "капитализъм" е,когато американски,английски или германски олигарх има пари...:):)) И според васд,това от самосебе си определя,че "капитализмът" е свещено нещо...:):))))) Нищо,че системите и начинът на придобиване на пари е един и същ...:):))) Сигурно го правите нарочно,просто не може да съществуват толкова елементарни индивиди!!:):))))))

Ми прав си, при комунизма всички бяха бедни 100%, щото нищо не се произвеждаше! Сега има напредък, само 99% останаха бедните!

Нещо не мога да рабера путлерастията. Все искат парите на другите от една страна, от друга това - доларите, били тоалетна хартия и нямали никакво покритие и НИЩО не стрували. Обаче искат справедливост за всички по равно "тоалетна хартия". Но когато стане въпрос за реални богатства, които стрували много - например 40% от световните ресурси, които имала Русия същите тези путлерасти не искат 2-та % (140 милиона души) които ги притежават да раздадат по равно на другите народи. Според мен е правилно да критериите винаги да са еднакви, но това при путлерастията очевидно е, както дойде по-добре за матушка, щото оттам идва заплатката за храчене.

"искат парите на другите" - отново опорна соросоидна точка. Това беше реплика от филм прегърната за ключова. Някой тартор на тъпизма твори там.

Че то това е което се има предвид под "притежават" в самата статия - точно парите.

иванчо , какъв искаш да станеш когато пораснеш ? глупак , госпожо ! защо иванчо ?? ами когато комшията тръгва с колата си сутрин за работа , тати вика виж тоя глупак каква кола кара !

Явно си пораснал и успял.

Зная че мнението ми ще донесе много критики но е факт : този 1% винаги е съществувал и ще съществува докаго го има човека в този си вид, освен това този един процент дава работа на всички останали, комунизма опита друго и се провали, а ако някой смята че в Китай е комунизъм ... :)... В интерес на истината най високата добавена стойност от напредъка идва точно в обикновените хора - замислете се как е живял един работник 18ти век и как сега, а богатите винаги са били добре, и винаги ще бъдат, така е устроен живота на планетата

Е сега е момента за нов бизнес....производството на бесилки. Рано или късно като се надигнат масите това ще е печеливш бизнес.

опасно е ! много дори ! прочети за ония дето направил гилотината !

Е това е истината за разделението на хората в света, а не десни , леви, демократи, и всякакви таша*ци. Политиците и респективно управниците от всички течения са кукли на конци на тези най-богати и влиятелни, държащи ресурсите. И тези две клики, заедно с платени им охраняващи ги гавази (военни и милиция) са срещу обикновените хора.

не ще да са много умни тези от единия процент щом мъчат толкова хора заради единя по-луксозен надпис върху техния метър на два, който така или иначе .... няма да видят дори.

има труд без пари , пари без труд няма!

мързелът е родител на бедността. бедността ражда мизерията .мизерията прави от човека животно. мързелът е най голямото зло на светът!

Легни си малко, дремни си един-два часа и ще ти дойде друг акъл.

Това с мързела е опорна точка на нпо-то. Така им препират мозъците. Всъщност соросоидите са най-големите мързеливци, защото реално никога нищо не са работили.

щом това те успокоява , тъй да е .

тебе що те мързе да научиш правописЪТ?

а бе то и твоето не е за пред хора ,

"Оксфам обаче защити своя метод - да изчислява нетното състояние на хората, като от притежаваните от тях активи извади дълговете им." Ами дайте конкретни цифри, а не проценти, за да можем наистина да си направим заключения, а не някой да ни манипулира с неизвестно как пляснати проценти. И все пак 1% от 7 млрд е 70 милиона души. Има и малка подробност, че тези притежаващи "богатствата" обикновено притежават акции, които имат текуща цена. При срив на акциите богатството изчезва "яко дим". Да не забравяме, че в "богати" страни живеят около 10% от населението. Да не забравяме че в най-богатата страна с 40% от богатствата на планетата живеят само 2% от населението, от които пък само 0,01% държат повече от половината богатства на тази държава. И въпреки това тя е в икономически колапс с МРЗ около 80 долара. Очевидно и "богатите" живеят мизерно.

Наскоро излезе статистика, че до 2020г. всеки 30-ти жител на Сингапур ще бъде милионер. Така че в този 1% влизат наистина 100-на милиона души. Което е вероятно всеки едър бизнесмен или преуспяващ жител на някой от най-скъпите градове - Лондон, Токио, Москва, Ню Йорк и т.н. Страшното не са те, а 35-те най-богати, които владеят невероятен процент от богатствата.

Алчността е най-големият грях на съвремието. И пак тя води до извършването на най-големи престъпления срещу човечеството. Този 1% е натрупал богатства не защото е произвел нещо, поне част от което да е от полза и за останалите членове на обществото, а защото е спекулирал, мамил, експлоатирал и като цяло е принизил човешката същност до консуматорство. Всички тези най-богати са фамилии на банкери или поне са свързани с тях- а това е най-големият тумор.

С изчезването на социалистическия блок в края на 1989-90 година изчезна и стимула на западната икономика да бъде социална. Настана период на пладнешки грабеж. Световната глобализация на икономиката, офшорните зони, необузданите банки и застахователни дружества, ограбването на пенсионни и здравни фондове, сливането на компаниии и безпрепятственото им фалиране, прехвърляне на компании на подставени и анонимни лица - всичко това, а и наверно още много други доведоха до огромни печалби единици и ужасно обедняване на милиарди. До къде ще стигне ли? Ами до нови световни пролетарски революции. Който си мисли, че това ще продължава вечно се лъже много. Ама наистина много. И не защото хората ей сега ще се надигнат поумняли отведнъж, че ги правят на будали. Ами защото гладния стомах не търпи дълго, болното дете не може да чака безкрайно, ипотеката на домът не е решение, а началото на края. Е, след края на търпението идва началото на революцията или анархията (както предпочитате). Нищо добро не ни чака, ако продължава така.

затова "елитът" насъска народите да се бият помежду си, за да не се обединят срещу тях. Това става в момента с тези локани войни. но това ще е до време. После и "елитът" ще пострада.

ви казват кои сме от двете страни на барикадата, а вие пак почвате комунисти, капиталисти и т.н. Комунистите бяха "лошите момчета" на капиталистите, защото капиталистите са двулични и поддържат имидж пред хората и не си позволяват открито да си показват ръцете, от които тече кръв. Комунистите са човешки отпадъци, които дори не се срамуват да се показват целите оплискани с кръв. Но кой е по-лош? Който извършва физически убийството или който го замисля и поръчва? Със сигурност сред тях няма добри.

Май не разбираш какво са ти написали. А това за комунистите с кървавите ръце, което си написал е цитиране на неистини и пропаганда. Добре са ти изпрали мозъка, без да се обиждаш, вярваш на митове и легенди. При комунистите България беше индустриално развита и богата държава в челната 25-ца на богатите и индустриално развити държави в света с мощно промишлено производство и без безработица.

Как ще е пропаганда? За ГУЛАГ и българските лагери да не би да не си чувал? За големите репресии през 1937г.? За китайската културна революция, която може би е взела най-много жертви? По-скоро комунистите прекаляват с пропагандата, че много от тях даже и вярват.

И не знам дали България е била толкова развита, но народът определено не е живеел като 25-ия най-благоденстващ в света. Живял съм тогава и не е нужно да ме убеждаваш.

положението ни не беше трагично, Вашето твърдение щеше да е просто смешно. Но на кого от нас му е до смях? Пропаганда беше способността на комунистите най-безсрамно да лъжат. Гьобелс е само един срамежлив първокласник в сравнение с тях. Никога не сме били индустриално развита държава. Защото няма начин. Но да го разбере човек това, се иска да мисли. А на Вас не Ви е силата там.

евлоти георгиев недев !!!! преуспял търговец и банкер, по богат от всички българи по онова време , завещал част от парите си за да могат да се изучат тия що сега плюят богатите ! станете като него , нещастници ! преуспявайте , и заедно с вас и другите !

завещал ЧАСТ от парите си... Ето в тази думичка е номерът. Всеки крадец и мошеник (не се отнася точно за Евлоги и брат му, а по принцип) може да даде/върне 1% от откраднатото, за да си оправи имиджа. А будали като теб вярват в неговата "добра душа". България в момента е пълна с такива "благодетели".

всеки , абсолютно всеки некадърник , смята успелите хора за мошеници ! и иска да е като тях ! ама си иска можене !

Кой ви е казал, че робството е престанало да съществува? Робството си съществува и днес... облечено в друга форма...

соросоидите го казват, но никой не им вярва. Т.нар. ОТВОРЕНО ОБЩЕСТВО всъщност си е един икономически концлагер!

Капитализмът е узаконена форма на грабеж.

Там са най-богатите олигарси, ако се сещаш. На фона на огромни райони от страната, живеещи и аз не знам колко века назад, Абрамович и прочие изкупуват най-скъпите имоти в Лондон. Бившият губернатор на Чукотка:)

Оксфам са утописти и наивници. Няма в историята случай някой доброволно да си е дал парите си.

Но заключенията им са точни.

затова стават революции и им ги вземат насила!

чакам да доживея деня в който който това узаконяване на кражбата на данъци ще спре - ама всички от малките островчета до лихтенщайн и швейцария.

Никога няма да го узаконят, поне докато има капитализъм.

Коментари - Оксфам: 1% от хората притежават повече от останалите 99% | Днес.dir.bg

Оксфам: 1% от хората притежават повече от останалите 99%

Единият процент най-богати жители на планетата притежават повече от останалите 99 процента, обяви глобалната неправителствена организация Оксфам (Oxfam).

Обратно в новината

Коментари - Оксфам: 1% от хората притежават повече от останалите 99% | Днес.dir.bg

Коментари

Така е и затова ще има войни и няма д аима изход, защото богатите/ както и у нас- Бойко и компания/ грабят в несвяст и останалия народ да мре... затова и няма да има мир скоро, защото има огромно разделение. Явно ще с епояви някое ново учение, което ще затрие и капитализма и социализма...., но не мога д акажа какво ще е, само знам , че трябва да бъде по-социално ориентирано, защото тогава хората ще се чувстват пълноценни, а сега 99% се чувстват нищожества и какво толкова му е да се взривиш.... така или иначе си обречен на глад и мизерия.

Нали се борихме срещу олигархията ? То излезе, че капитализмът нормално си произвежда олигархия и неравенство. Вижте и изборите в САЩ - от 350 милиона в страната на неограничените възможности борба за президент водят 1-2 милиардера срещу клановете Буш и Клинтън, подкрепени също от милиарди дарения. Проблемът на умните и красивите е единствено, че Пеевски е олигархът, а не те.

МНОГО ЧЕСТО БИЗНЕСА СМЯТА ,ЧЕ ДА ПЛАЩА САМО ВЛОЖЕНИЯ И НЕОБХОДИМ ТРУД Е ДОСТАТЪЧНО.НЕ Е ТАКА ОБАЧЕ КЪМ ТОВА ТРЯБВА ДА СЕ ВКЛЮЧИ И НАЕМЪТ ЗА ТЕЗИ 8 ЧАСА ОТ ЛИЧНОТО ВРЕМЕ НА ИНДИВИДА. САМИЯ БИЗНЕС МНОГО ДОБРЕ ЗНАЕ ,ЧЕ ВРЕМЕТО Е ПАРИ.

На тези комунистчета дето пишат лоши работи за честния частник,трябва да им се скарат.

Много ясно че е така и така и трябва да бъде! И ние въобще не сме бедни проблема че има много алчност, злоба и недеволство! Ние имаме изобилно от всичко!!!

Информацията тенденциозно е поднесена изкривено от Дир за да се направи сензация. охфам изчислява богатството по това, което притежавате в момента във вид на имот и спестявания, а не по това, което получавате. Ако прочетете оригиналната статия в ббц, ще се изненадате, че повечето българи са в горните 10% по богатство в света - имат апартамент или къща за над 6з 000 евро. В тези най-богати 1% влизат всички пенсионери в големи западни градове с изплатен апартамент (700 000 евро е прага на "богатите" 1%). От друга страна, според метода на изчисление на охфам, банкерът от валл стреет, със заплата 15 000 евро, който има ипотека на къщата си (дълг) от 500 000 евро е по-беден от баба Гицка, която има пенсия от 150 евро, но си е изплатила къщицата. Според коментарите призоваващи за равенство, баба Гицка трябва да даде на "бедния" банкер за да се изравнят.

Абе чудя се, кои ли ще са тези 1% държащи 99% от световното богатство . . . . ? Да не би да са пак същите дето чичкото с мустачките "несправедливо" обвиняваше за гавра с човечеството още преди 75-6 години. . . . ?

На кривата ракета облаците и пречат расистче. Заради такава малоумна идея загиват десетки милиони души през 2СВ!

Боже, колко МЪКА има по този свят, Боже! Гледам коментарите долу и недоумявам как може в родната ми държава да има такова количество идиоти, които имат всички предпоставки да са в единия процент (при наличието цялата сган от Азия, Африка и Южна Америка нещо наистина лесно постижимо за нашите географски ширини), тръгнали да се тръшкат на умряло, като че майките им са ги изклецали в Чад или Судан! Боже, КОЛКО МЪКА ИМА ПО ТОЗИ СВЯТ, БОЖЕ!

Това означава , че всички със състояние от над 800000$ , притежават 99% от световното богатство. ( т.е. 1% от населението ). Хубаво е да си в този 1 %. И не е толкова трудно. От Вас зависи !!!

Ти добре ли си ? Ти що не отидеш в Сомалия и направиш 800000 ? Нали от теб ще зависи, по твоята логика.

СИЛНА РУСИЯ,ЩЕ РАЗЧУПИ ТОЗИ МОДЕЛ!!!

Ахахаах, точно русия ще го разчупи - където пропастта межу олигарси и останалите (бедните) е космическа.

Руското социално неравенство е значително по-дълбоко от американското.

Че ве Русея модела е още по-отчайващ. Там 0,01% притежават повече не от половината, а от 99,99% от населението.

Искам да ти кажа душко, че за най-богатият човек се смята Руският император - имал е ТРИЛИОНИ!

Мериканец не гледай какво става в Русия, обърни внимание на Канада, където положението е подобно или по-лиошо.

Ами, когато дойде времето, само един човек държи всички мангизи на планетата,вече ще е късно да се наричаме -свободни човешки същества!

Само комуниста си мисли че с кражби и мързел може да е свободен! А в Библията ощ в първата книга ясно пише кое как е!

Не мога да разбера зашо при проблем за това , че 1 % са по-богати от останалите само 99% се намесва Русия, Путин, комунисти и т.н. Това за изместване на проблема ли е или като се обвинява тути-кванти ще се реши проблема и няма да настъпят всякакви бунтове, каквито стават все повече.

Ако за момент си представим, че тези 1% се изнесат, примерно на Луната, то тез 99% ще се чудят какво да правят! Че баланса е нарушен, е видно и от Луната, но до сега не е измислен начин, който да доведе, примерно 10 към 90%!!! Дано скоро се случи..

А да му е хрумвало на някой че всъщност така трябва да бъде ?

Този 1 % ще докара света до погибел. Помнете ми думата. Ако ножът опре до кокала, Русия ще отвори война на НАТО. Тогава всички форумни плъхове ще избягат дори и от форумите...

Жалки сте империалистически путиноолигофрени! До 6 месеца, при барел от 5 долара, и с вас и с Путин всичко ще е свършено! Финита ла комедия! Е, ще ви изтърпим още 5 месеца!

пак не си изпи хапчетата...

Ако вие бяхте богати, щяхте ли след тази статия да си раздадете парите? ...но от вече богатите го очаквате, нали?

Арманд Хамър го направи един път в Русия, след разговор с приятеля си Ленин.

О, Ленин раздели милиони хора от парите им ;)) ..и какво стана после с тези милиони? Живяха щастливо, а?

Желая им успешно пренасяне на трилионите в онзи свят!Отрепки!

ИДЕЯ! ОФШОРКА следсмъртна грижа.... най-общо казано, сключва се договор с офшорката и тя гарантира, че трилионите доларес нема са разпилеят или да станат на друг след смъртта на титуляра. и така докът си плаща следсмъртните вноски....

Оксфам: 1% от хората притежават повече от останалите 99%! За да имаш, трябва да яко да бачкаш и да си пестелив! А не да лежиш на една кълка и да лочиш самогон с кофи!

Те са 1 % мързеливци притежаващи света. Време е да ги изметем заедно с клакьорите им.

В Русия веднаж вече ги изметоха, и после им ядоха у....я!

Какво ще метеш бе вземи малко поне се ограмоти и тогава прави революции! Няма място в света където след революция да е станало по-добре! Защото промяна не идва с метежи а с промяна в хората! Ти просто алчнееш и искаш на готов да кльопаш но няма да стане това!

кастрирането на котките ще реши проблема!!!!

И увеличаването на популацията на царските орли и лешоядите!

Ама няма кой да ги обучава, като жеравите в Русия от Путятя! Нямаме с такъв велик Президент, който смъкна цената на петрола от 150 на 15 долара за барел! Величието се вижда в небесата!

Nqkoj si

"1% от хората притежават повече от останалите 99%" Да, сега няма ли кой да ни обясни, че това е заради "кризата"... тази думичка ни я наливат в главите вече доста години и тя всъщност ни доведе дотук... а тази "думичка" и всичко което стои зад нея е дело на човешката лакомия, а тя както знаем няма граници...

1% от хората бачкат повече от останалите 99%! Последните чакат келепир от "социалната държава"! Чети Маркс!!!!!

Цървулът се....изказа!!!

Точно този 1% са тези коите не работят за парите, а парите работят за тях! Схвани го това, те отдавна са най мързеливото нещо на планетата, защото не се налага да работят за хляба си. Има достатъчно роби които им слугуват и ги правят още по богати!

Еми, човешко общество може да има само на основата на учението на Христос. Вън от християнството е хаос, войни, убийства, манипулации, лъжи, измами, деморализация, унищожение.

Ми нали и Ленин беше комунистическия Христос? Хаосът, войните, убийствата на милиони, манипулациите, опашатите лъжи, измамите, деморализацията, унищожението бяха ли изчезнали? 200 милиона жертви на комунизма, по целия свят! Русия 2 пъти ликвидирана, готви се трета по ред ликвидация на 145 милиона пролетарии!

Да бе триста милиона. Вие милионите ги нямате за нищо цървуланко. За 100 милиона индианци няма ли да кажеш нещо? Или 100 милиона индийци жертва на британците? Жертвите на капитализма са много повече.

за ЕС решението е още интеграция и ставането28-те на една държава- инак няма как нашата балканска периферия да оцелее.

Абе, защо в класациите на "Форбс" не присъстват банкерите от ФЕД?

Ми щото във ФЕД няма банкери, а само краварски милиционери пазещи Краварското злато! Еееее, то бива, бива руска тъпотия, ама чак толкова!

Айде образовай се малко, преди да "коментираш", че и да се опитваш да обиждаш! Еееее, то бива, бива тъпотия, ама чак толкова!

Защото,как после ще убеждават говедата,че там са "комунисти" и затова трябва да ги победим??:):))))))

А каква е алтернативата? Всички да имаме по равно? Щеше да е много хубаво, ако този модел работеше. Но практиката показва, че едни хора ги бива повече и постигат повече от други и няма никаква логика да си раздават спечеленото на някои, дето не си мърдат пръста да го постигнат или просто не им стигат възможностите. Против корпоративния модел съм, не ме разбирайте погрешно. Но по-добър и най-вече реално работещ към момента няма.

Има по-добър модел разбира се, но ти си от тия които крепят статуквото и затова не се напъваш да го намериш. Едни хора действително ги бива да крадат повече от другите - справка настоящите, нали сладур?

Корпоративният модел е измислен о Мусолини! Корпоративна държава = фашистка държава! Учете историята!

Трябва да си безкрайно тъп за да твърдиш, че по-добър модел от този в който 1% има повече от останалите 99! Може би идеалът ти е един човек да има повече от останалите седем милиарда и този човек да си ти! То бива липса на солидаарност и социално мислене , ама това е вече прекалено ! Лошото е, че много тук мислят като този индивид!

Като се премахнат данъчните убежища и капитализъмът ще стане един.....прекрасен и справедлив обществен строй...:))))

Ако намекваш, че България, с 10% данъци трябва да се премахне, а Запада с 30-40% данъци да остане, не съм съгласен!!!!!

е това се казва....остроумие!!!

Над 51 415 фирми регистрирани у нас са собственост или управлявани от руснаци, но печалба не плащат Цели сектори от икономиката ни са зависими от Кремъл Официални факти от Търговски регистър на Република България, И СТРАШНО, И ТЪЖНО... Шест от руските фирми са декларирали над 20 000 000 лв. годишен приход, както следва ЛУКОЙЛ НЕФТОХИМ АД приход 7 639 339 000 лв (7 МЛРД 339 млн. или 10 % от БВП на България). Печалба няма!!!!!!!!! За последните 6 години декларирания приход е 40 МЛРД ЛВ., но няма година, в която да са отчели дори една стотинка печалба. Вече са изхвърлили на улицата 15 000 българи, работещи в рафинерията. ТИТАН МАШИНАРИ АД приход 80 333 000 лв.(80 млн.), печалба само 798 000 лв. СОК КАМЧИЯ ЕАД Едноличен собственик на капитала: ГРАД МОСКВА ЧРЕЗ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА МОСКВА, ДЕЙСТВАЩО ЧРЕЗ СВОЯ ОРГАН ДЕПАРТАМЕНТ ПО ИМУЩЕСТВОТО НА ГР. МОСКВА приход 23 000 000 лв. (23 млн лв.), печалба няма. ТРЕЙДНЕТ БЪЛГАРИЯ ЕООД приходи 397 879 000 лв. (397 млн лв) Печалба 3 247 000 лв. или под 1 %. ПРОМЕТ СТИИЛ АД приходи 441 000 000 лв. , печалба НЕ!!! ЛУКОЙЛ БУНКЕР ЕООД еднолична собственост на Руска Федерация. Дори в графата приходи резултатът е отрицателен, а за предни години при приходи от порядъка на 500 000 000 лв. печалба няма декларирана. За сравнение - ДЪНДИ ПРЕШЪС МЕТАЛС ЧЕЛОПЕЧ ЕАД декларира приход от 423 000 000 лв. и печалба от 201 000 000 лв. РОМФАРМ КОМПАНИ ООД (фирмата е българска) отчитат приход от 250 милиона лв. и печалба 154 милиона лв.

Не се притеснявай бе - това се балансира от четирите безплатни американски военни бази у нас, от концесията за злато и от американските марици.

ДА де ама е добре путлерастията да попрочете добре, че "злите" американци ДЪНДИ ПРЕШЪС МЕТАЛС ЧЕЛОПЕЧ ЕАД декларира приход от 423 000 000 лв. и ПЕЧАЛБА от 201 000 000 лв. И съответно плаща данъци, за разлика от многомилиардния Лукойл. От друга страна НЯМА нито една американска база у нас, просто нагла лъжа. Американските Марици също плакат данък при това колкото всички 51 000 руски фирми взети заедно.

Еееееххххх.... Колко гадно става,когато законодателството подготвено за да дойдат едни други от запада да оглозгат българския гражданин,успее да го използва в своя полза "врагът" а??:):))))) Я питай шефа в бункера - много ли е кофти??:):))))

И как се оглозгва от запада - с плащането на данъци? Щото няма фирма, която да не плаща данъци с изключение на руските.

Та във връзка с горното задавам простичкия въпрос? Ние данъчен рай ли сме? Май офшорките не играят голяма роля в тази работа с неравното разпределение на богатствата. Не е честно 2% от човечеството да владеят 40 % (по гордите думи на путлерастията) от природните богатства. Трябва този източник на неправда и злини да се унищожи. ;)))))

Ха сега НПО хлебарке кажи печалбите и на останалите големи не руски фирми.Най - добре почни от американските централи.А за Дънди по добре не говори толкова ниска концесия , като тяхната няма по света.

Путлерастче нещастно. АЕК Марица 1 е компанията с най-голяма обявена печалба за 2013 г., не нулева като Лукойл. И съответно е платила данък печалба по-голяма от всички руски филми взети заедно, въпреки че приходите на АЕС са 400 милиона, а на руските компании над 6 милиарда лева.

Не му симпатизирам, но в МОсква и Петербург има някаква такава бройка добре живеещи хора. Което служи и за витрина пред някои готови да повярват на басните му. Като пример може да се вземе разликата между София, Видин и някое село в Северозападна България. В София сигурно има 100 - 200 хиляди що-годе успяли, които могат да напънят моловете и заведенията. Но всъщност в София живеят 2 милиона, от които страшно много едва оцеляват.

Ми,нормално...:):))) Те са само 1%... Останалите,са голи г..зове като теб,които подкрепват за стотинки силните на деня!:):)) Като сложиш себе си и другите като теб,тези от 99%,стават повече на бесилките от останалия 1%...:):))))

Popa

А в Русия, 0.1% притежават повече, отколкото 99.9% от останалото население! Затова Русия е най-великата Империалистическа страна! Българите ряпа да ядат! Ако се сравнят минималните раб. заплати, в Русия - 78 $ и България 235 $, при положение, че БВП-то на глава от населението е почти равен, се получава, че средностатистическият руснак получава 157 $ по-малко от средностатистическия българин! Умножено по 142 милиона россияне това прави 267.6 милиарда долара! При положение, че през 2015-та година БВП на Русия е 1.176 трлн. долара, 15-то място в света, излиза, че минимум 267.6 милиарда долара, което представлява 22.8% от БВП-то, се крадат от народа! Познайте от 3 пъти, в чий джоб се спастря откраднатото! При сметките съм използвал учебника по аритметика за 7-ми клас! Който го има и не вярва, да ги провери!

Като чета коментарите на едни светила като теб тук,и разбирам,че "комунизъм" и "капитализъм",не са различни системи,а просто "комунизъм" е когато руският олигарх има пари,а "капитализъм" е,когато американски,английски или германски олигарх има пари...:):)) И според васд,това от самосебе си определя,че "капитализмът" е свещено нещо...:):))))) Нищо,че системите и начинът на придобиване на пари е един и същ...:):))) Сигурно го правите нарочно,просто не може да съществуват толкова елементарни индивиди!!:):))))))

Ми прав си, при комунизма всички бяха бедни 100%, щото нищо не се произвеждаше! Сега има напредък, само 99% останаха бедните!

Нещо не мога да рабера путлерастията. Все искат парите на другите от една страна, от друга това - доларите, били тоалетна хартия и нямали никакво покритие и НИЩО не стрували. Обаче искат справедливост за всички по равно "тоалетна хартия". Но когато стане въпрос за реални богатства, които стрували много - например 40% от световните ресурси, които имала Русия същите тези путлерасти не искат 2-та % (140 милиона души) които ги притежават да раздадат по равно на другите народи. Според мен е правилно да критериите винаги да са еднакви, но това при путлерастията очевидно е, както дойде по-добре за матушка, щото оттам идва заплатката за храчене.

"искат парите на другите" - отново опорна соросоидна точка. Това беше реплика от филм прегърната за ключова. Някой тартор на тъпизма твори там.

Че то това е което се има предвид под "притежават" в самата статия - точно парите.

иванчо , какъв искаш да станеш когато пораснеш ? глупак , госпожо ! защо иванчо ?? ами когато комшията тръгва с колата си сутрин за работа , тати вика виж тоя глупак каква кола кара !

Явно си пораснал и успял.

Зная че мнението ми ще донесе много критики но е факт : този 1% винаги е съществувал и ще съществува докаго го има човека в този си вид, освен това този един процент дава работа на всички останали, комунизма опита друго и се провали, а ако някой смята че в Китай е комунизъм ... :)... В интерес на истината най високата добавена стойност от напредъка идва точно в обикновените хора - замислете се как е живял един работник 18ти век и как сега, а богатите винаги са били добре, и винаги ще бъдат, така е устроен живота на планетата

Е сега е момента за нов бизнес....производството на бесилки. Рано или късно като се надигнат масите това ще е печеливш бизнес.

опасно е ! много дори ! прочети за ония дето направил гилотината !

Е това е истината за разделението на хората в света, а не десни , леви, демократи, и всякакви таша*ци. Политиците и респективно управниците от всички течения са кукли на конци на тези най-богати и влиятелни, държащи ресурсите. И тези две клики, заедно с платени им охраняващи ги гавази (военни и милиция) са срещу обикновените хора.

не ще да са много умни тези от единия процент щом мъчат толкова хора заради единя по-луксозен надпис върху техния метър на два, който така или иначе .... няма да видят дори.

има труд без пари , пари без труд няма!

мързелът е родител на бедността. бедността ражда мизерията .мизерията прави от човека животно. мързелът е най голямото зло на светът!

Легни си малко, дремни си един-два часа и ще ти дойде друг акъл.

Това с мързела е опорна точка на нпо-то. Така им препират мозъците. Всъщност соросоидите са най-големите мързеливци, защото реално никога нищо не са работили.

щом това те успокоява , тъй да е .

тебе що те мързе да научиш правописЪТ?

а бе то и твоето не е за пред хора ,

"Оксфам обаче защити своя метод - да изчислява нетното състояние на хората, като от притежаваните от тях активи извади дълговете им." Ами дайте конкретни цифри, а не проценти, за да можем наистина да си направим заключения, а не някой да ни манипулира с неизвестно как пляснати проценти. И все пак 1% от 7 млрд е 70 милиона души. Има и малка подробност, че тези притежаващи "богатствата" обикновено притежават акции, които имат текуща цена. При срив на акциите богатството изчезва "яко дим". Да не забравяме, че в "богати" страни живеят около 10% от населението. Да не забравяме че в най-богатата страна с 40% от богатствата на планетата живеят само 2% от населението, от които пък само 0,01% държат повече от половината богатства на тази държава. И въпреки това тя е в икономически колапс с МРЗ около 80 долара. Очевидно и "богатите" живеят мизерно.

Наскоро излезе статистика, че до 2020г. всеки 30-ти жител на Сингапур ще бъде милионер. Така че в този 1% влизат наистина 100-на милиона души. Което е вероятно всеки едър бизнесмен или преуспяващ жител на някой от най-скъпите градове - Лондон, Токио, Москва, Ню Йорк и т.н. Страшното не са те, а 35-те най-богати, които владеят невероятен процент от богатствата.

Алчността е най-големият грях на съвремието. И пак тя води до извършването на най-големи престъпления срещу човечеството. Този 1% е натрупал богатства не защото е произвел нещо, поне част от което да е от полза и за останалите членове на обществото, а защото е спекулирал, мамил, експлоатирал и като цяло е принизил човешката същност до консуматорство. Всички тези най-богати са фамилии на банкери или поне са свързани с тях- а това е най-големият тумор.

С изчезването на социалистическия блок в края на 1989-90 година изчезна и стимула на западната икономика да бъде социална. Настана период на пладнешки грабеж. Световната глобализация на икономиката, офшорните зони, необузданите банки и застахователни дружества, ограбването на пенсионни и здравни фондове, сливането на компаниии и безпрепятственото им фалиране, прехвърляне на компании на подставени и анонимни лица - всичко това, а и наверно още много други доведоха до огромни печалби единици и ужасно обедняване на милиарди. До къде ще стигне ли? Ами до нови световни пролетарски революции. Който си мисли, че това ще продължава вечно се лъже много. Ама наистина много. И не защото хората ей сега ще се надигнат поумняли отведнъж, че ги правят на будали. Ами защото гладния стомах не търпи дълго, болното дете не може да чака безкрайно, ипотеката на домът не е решение, а началото на края. Е, след края на търпението идва началото на революцията или анархията (както предпочитате). Нищо добро не ни чака, ако продължава така.

затова "елитът" насъска народите да се бият помежду си, за да не се обединят срещу тях. Това става в момента с тези локани войни. но това ще е до време. После и "елитът" ще пострада.

ви казват кои сме от двете страни на барикадата, а вие пак почвате комунисти, капиталисти и т.н. Комунистите бяха "лошите момчета" на капиталистите, защото капиталистите са двулични и поддържат имидж пред хората и не си позволяват открито да си показват ръцете, от които тече кръв. Комунистите са човешки отпадъци, които дори не се срамуват да се показват целите оплискани с кръв. Но кой е по-лош? Който извършва физически убийството или който го замисля и поръчва? Със сигурност сред тях няма добри.

Май не разбираш какво са ти написали. А това за комунистите с кървавите ръце, което си написал е цитиране на неистини и пропаганда. Добре са ти изпрали мозъка, без да се обиждаш, вярваш на митове и легенди. При комунистите България беше индустриално развита и богата държава в челната 25-ца на богатите и индустриално развити държави в света с мощно промишлено производство и без безработица.

Как ще е пропаганда? За ГУЛАГ и българските лагери да не би да не си чувал? За големите репресии през 1937г.? За китайската културна революция, която може би е взела най-много жертви? По-скоро комунистите прекаляват с пропагандата, че много от тях даже и вярват.

И не знам дали България е била толкова развита, но народът определено не е живеел като 25-ия най-благоденстващ в света. Живял съм тогава и не е нужно да ме убеждаваш.

положението ни не беше трагично, Вашето твърдение щеше да е просто смешно. Но на кого от нас му е до смях? Пропаганда беше способността на комунистите най-безсрамно да лъжат. Гьобелс е само един срамежлив първокласник в сравнение с тях. Никога не сме били индустриално развита държава. Защото няма начин. Но да го разбере човек това, се иска да мисли. А на Вас не Ви е силата там.

евлоти георгиев недев !!!! преуспял търговец и банкер, по богат от всички българи по онова време , завещал част от парите си за да могат да се изучат тия що сега плюят богатите ! станете като него , нещастници ! преуспявайте , и заедно с вас и другите !

завещал ЧАСТ от парите си... Ето в тази думичка е номерът. Всеки крадец и мошеник (не се отнася точно за Евлоги и брат му, а по принцип) може да даде/върне 1% от откраднатото, за да си оправи имиджа. А будали като теб вярват в неговата "добра душа". България в момента е пълна с такива "благодетели".

всеки , абсолютно всеки некадърник , смята успелите хора за мошеници ! и иска да е като тях ! ама си иска можене !

Кой ви е казал, че робството е престанало да съществува? Робството си съществува и днес... облечено в друга форма...

соросоидите го казват, но никой не им вярва. Т.нар. ОТВОРЕНО ОБЩЕСТВО всъщност си е един икономически концлагер!

Капитализмът е узаконена форма на грабеж.

Там са най-богатите олигарси, ако се сещаш. На фона на огромни райони от страната, живеещи и аз не знам колко века назад, Абрамович и прочие изкупуват най-скъпите имоти в Лондон. Бившият губернатор на Чукотка:)

Оксфам са утописти и наивници. Няма в историята случай някой доброволно да си е дал парите си.

Но заключенията им са точни.

затова стават революции и им ги вземат насила!

чакам да доживея деня в който който това узаконяване на кражбата на данъци ще спре - ама всички от малките островчета до лихтенщайн и швейцария.

Никога няма да го узаконят, поне докато има капитализъм.