17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Имаше някакви платени статии за милениум клуб. Общо взето това са рожбите на "големците". Учат навън странни специалности, с които ще се реализират успешно във високо платено нищоправене. Ми не, не ми пука за тях.

Навън не че няма да отидат до посолството, но първо там се работи, а не както тук, кога кажат тогава почиват, а и с Брекзит едва ли им е до избори, умърлушени са, в очакване са, то казват, че няма да е хубаво за нас българите, цц и бб затишие пред буря, изпратиха ги по живо по здраво, ха сега... Нали целувки, глави чессне, да ходи Батето да оправя батака, който сториха... А за изборите турк глас дава, булгар маленко глас, хитри са, а бсп се молят, бб милиция та казва Той ги изгони, кой печели при промяна, дпс, цигани и... Те единни са и булгар чиновник в САЩ, ЕС, от работа не могат да ходят, направо в леглото със скъсани те обувки, добре че отиде в Германия да каже и заведе племенницата до магазина да купи обувки, направо с дрехите, истина ви пиша, 3 часа пътуване, колела, завързват колелото и хващат метро, автобуси, влакове, тук само на мама и ТАТИ глезен и да крадат парите им разни роднини комунисти номенклатура не научени на труд

Верно-истината е проста!Живеещите трайно в чуждина не са БЪЛГАРИ!Те са обикновенни нагождачи.Да глауват там!

Ами прочети Конституцията СИ, бе идиот! Тя е основният закон, по който живееш, бе простск неграмотен! Имаме ако така ще процедираме и аз мога да кажа за теб, че не само не си българин, но не си к човек, а човекоподобен хейтър и като такъв изобщо трябва да ти е забранено да гладуваш за каквото и да е - както е при мслолетните и лудите, които не знаят какво говорят и правят, не разбират напълно и зряло и затова имат нужда някой друг да ги надзирава и избира вместо тях! И ще имам много по-голямо основание!

Всъщност ако трябва да сне прецизни и коректни точно ти и такива малоумни дебили не би трябвало да имат право да гласуват в България по простата причина, че се нарушава Конституцията на Р България! С декларираното ВИ непознаване и НЕСПАЗВАНЕ, тоест отказ от българската Конституция би трябвало да ви се (само)отнема правото не глас, зсщото щом не уважавате и спазвате БЪЛГАРСКАТА Конституция, значи не сте българи! Това би трябвало да бъде уредено и законодателно, както и да има някакъв минимален образователен (а ако мен ме питат и умствен, интелектуален) ценз! Тогава ти и такива няма да се занимавате с неща, които са много повече Пт актла ви а други ще решават (то и сега е така, но са грешните!), и ще д по-добре и за вас!

аз по-големи нагаждачи от герберските ви управници начело с Вожда ви не съм виждал, надупен и дашен за ваша сметка. ЕНП - грижи за мигрантите, джендърство и затриване на патриотизма, това избирате вие в БГ. меркел/сорос ценности, това тачите в БГ.

И друго, което ми прави впечатление - въпросните тролове-тъпанари и хейтъри от една страна въртят опорката, че българите в чужбина не трябвало да гласуват и определят живота им (понеже в България са цъфнали и вързали), щото ... не искали някой отвън да има отношение към начина им на живот! Добре, да приемем това за момент - макар че българите в чужбина изобщо не гласуват за подобни олигофрени и тролове, а за майките и бащите си, за Родината си... Но вижте какви тъпоглави Хипократ и да тези - същите много плачат против двойното гражданство и декларират, че щели да гласуват против бего, АКО имали възможност!!! И що ше гласувате по този въпрос, като вие нямате такова, бе идиоти - по вашата съща логика:)

Та не разбрах за кого ще гласуват? Аз предполагам, че за Борисов и Цветанов, защото те лижат подметките на запада, а тези си живеят на запад.

Очевидно, че тук дджугната шайка тролове-дебили бе разбират и ме могат да схванат бещо много просто по отношение на темата, като им мета типочните идиотски хейтърски и неграмотни постинги, Та да им поясня ба тези кретени (с тази моя добра душа)! Тук НЕ става изобщо въпрос дали българите в чужбина да гласуваме или бе, бе олигофрени и лузъри, а КАК евентуално да се улесни гласуването и да даде възможност на повече българи да упражнят конституционното си ПРАВО!!! Ей, не е лесно да си неграмотен простак, но и непременно да искаш да се изходиш по даден въпрос, макар и неграмотен!

От тия 200000 дето ги хортува този 20 дали го познават ????? Стойте си там и не ни манипулирайте с някакви лицемернодраматични приказки за османското ''иго'' както казвате защото всеки българин в България знае че е било робство....и всеки българин дори тогава не е забягвал в чужбинско а се е борил на собствена територия...

И какво знамение и отношение към темата има това дали го познаваме това момче, или не, бе идиот?

Елате си.

Къде точно да си дойдем? При Бойко, Цацаров и Пеевски ли?

Стойте си там тогава.

Млади , образовани и нахакани са тези милениУмчета. Това,че на изборите за евродепутати ще им се наложи да отидат до посолство е най-малкият им кахър. Те трябва да съжаляват за всеки ден, който прекарват далече от това чудно място България. Не толкова уредено , но топло , с по-малко пари ще живеят , но сладко , а сега са дърво без корен.

За къв чеп? Притрябвало ми е да гласувам, аз последния бг паспорт ми изтече преди 15 години и нямам никакво намерение да вадя нов. Само на бг летището ми мрънкат че трябвало да си изкарам бг паспорт щото не знам си кво. Проблемът е решен - не се връщам повече в бг, хаха

Добре че е инернет. То пари за билет явно нямаш. За паспорт също...

Пари за билети има, но до други по интересни дестинации за почивка.

същата работа, 15г не бях си идвал и се наложи 2013 да пътувам, взимам американския паспорт, че другия нито съм го ползвал 15г нито има време да го сменям че и без това няма да пътувам пак. И до Сф всичко беше добре и в Сф на гишетата на излизане някакъв ми се зъби защо не съм с бг паспорта, ами имам задължения и като американски гражданин бе другарю, какво му е нередното не можа да каже. Сф нямаше нищо общо дори с това което оставих, толкова трагично че ми се доплака. Но веднага разбрах че сами са си го докарали с простите глави затова сега не ги съжалявам. Каквото лошо има там то е от тъпнята им, затова оставете ги сами да се измъкват, ама няма как защото идва по-тъпо поколение от тях(умните така или иначе хващат пътя навън). RIP

стига с това двойно гражданство-не щем такива гласове-само хора ,които живеят тук и плащат данъци-

плащаме драги, плащаме, данък сгради плащаме, че и асансьор и чистачка дето не ползваме и тях плащаме, пък на 1-ия етаж освободени че не ползвали асансьора, т'ва в БГ ви е нормално нали? А социално слабите, болните, инвалидите в БГ дет не плащат данъци и те ли да отпаднат всички бедни.

айде стига глупости- само ние и още 5-6 страни от бившия соц.осигуряваме възможност за гласуване зад граница-явно нормалните страни знаят че това не е редно..и не го прилагат...който многи иска ,да си дойде и да гласува

Преди време гледах някакво предаване за българите в САЩ. Питаха една кифла,дали би се върнала в България. Хилейки се презрително,тя отвърна:"Никога."

Такива обикновено умират в приюти и ги погребват като безпризорните... Например в Чикаго, град с най-голямата и най-дълго пребиваваща българска общност още няма СВОЯ българска църква! Нямат и свой български парцел в гробище... за разлика от гърците например. Или поляците, да не изброявам нататък. Това е най-точният лакмус за общността. Другите имат начално-крайните институции, нашите мърши - кръчми. Цвета на нацията какво повече да се каже?

Българските емигранти в сащ и Канада са едни от най-противните личности, които знам. Подобно на бързо забогатял простак комплексар, си мислят, че като стъпят там са хванали господ за шлифера. Знам една майка, която след развод си зарязва децата тук за да замине в Америка и вече повече от десет години не иска да ги види, защото в България и било гадно. Те пък от друга страна не могат да отида там, защото не им дават визи заради нея. Демек тя само с присъствието си там ги е прецакала двойно и дори не я интересува.

и българите, които сте в ЕС или Америка да гласувате всички и тези с двойно гражданство и са в южната си родина да не ги манипулират и да ги водят с рейсове един път на 2-3 години и да им казват на колко сантиметра от ръба на бюлетината да намерят "правилното" квадратче, че да гласуват! Така се изкривява в неправилната посока политическото пространство. Намерете добрия начин за правилното гласуване. Дотогава и аз съм срещу двойното гражданство.

JUDES

Аз ги мислех тея за по-умни. А те, приелите чуждото поданство (чуждата вяра) по икономически съображения, да ми се сравняват с хъшовете избягали от робство и политическо и съдебно преследване?! ??? Е, това е меко казано наглост, присъща само на . . .оставям го на вашето въображение. Милениум клуб! Кой го издържа и с какви пари? Тия искат не само право да месят в нашия избор според чуждите си разбирания и интереси, но и да биват избирани да участват в управлението на ЕС !?! Хм, да, вече имам представа как си го представят. . .

JUDES

Докато съществува двойното гражданство, не може да има държавен суверинитет. Е, не е то единствената причина, но е една съществена компонента на зависимостта от чужди интереси. Няколко милиона извън пределите на България, извън пределите на ЕС могат съществено да изкривят волята на българина и на европееца. Човек не може да има две Родини, както не може да има две Майки. Ако веднъж си приел да зависиш от волята и милостинята на мащехата си, майка ти вече не може да чака синовна обич от теб! Се ла ви, това е положението. Другото е Евро-Атлантически-Джендър ценности.

JUDES

Българи в чужбина милеещи за България и за Европа. . . Айде бе! Ама били това само икономически мигранти. Ако сте само с временна работна или студентска виза, то приемам. Ама емигрант придобил чуждо гражданство, клел се в чужда конституция, в лоялност към чуждо правителство, да служи на интересите на новата си „родина“ и ако се наложи да подлежи на военна мобилизация и да я защи и с цената на живота си! . . . Да, тия които ви се връзват на „демократичния граждански дуализъм“ явно зависят също от същите чужди интереси. В противен случай са достойни за презрение глупаци. По същата логика може да поискаме да имаме не 2 а 20 гражданства, а защо не да сме граждани на Света и всеки да участва в обществено-политическия живот на всички държави. Това би бил свят без граници – но това е вече друга тема.

Абе муньо, абе виж си твоите "българи" политици за чии интереси работят без да са с двойно гражданждство, а просто защото са си подлоги, мижитурки и продажници по душа, уреждат тях си на ваш гръб. Къде са децата и внуците на вожда ви бе - американски граждани, на Цвъки - в сащ на работа, абе кой ще се занимава с вас бе. Точно политиците ви предатели печелят че няма да гласуват отвън и ви набиват в простите глави, и какво печелиш ти бе умник? И гражданство ще махна, и държавата ще изтрия и спокойно да си избереш пак мутрите продажници и никой няма да ти пречи. Пък ако се наканиш изобщо да гласуваш че май 2 млн до 3 най много да си размърдате задниците до урните. Баце добре се справя с геноцида, не мога да ви мисля, ваша си е попарата вие си я сърбайте..

Но то си е национална черта да пречим, нали така :) ---------------------------------------------------------------------------------- Не става дума за пречене, а за изчистени позиции. Уважавам постиженията на хора ученолюбиви и трудолюбиви, но ако не се връщат тук да прекарват поне половината от годината или примерно 3 от 6 години и пр. без прекъсване, значи по-голямата част от времето си прекарват като граждани на друга държава. Логично е тогава да се определят като граждани на другата държава, а тук да са посетители- туристи.

lu4ka

Милениум клуб - нещо като сборище на млади кисели гъзари.

Щом си извън България, нямаш право да определяш как хората да живеят там. Ако имаш право гласувай в страната в която пребиваваш. Толкова е просто!

Какво ги интересува българите в Америка за българските представители в Европейския съюз?! То ние не знаем или по-точно не можем да изберем свестен българин, за който да гласуваме, та живеещите в Америка и Англия ще знаят за кого да гласуват! За Сергей Станишев или за Бареков ли ще си пуснат бюлетината! Или за Георги Пирински! Направиха комунистически интернационал в Брюксел! Направо сте смешни хора в тази пост-комунистическа страна!

кому го търсите на кралицата под полата бе сополанковци без брадици! Жалки сте, стига сте ревали а ми се рвръщайте че има работа за вършене!

Няма! Вършете си си я сами. Нали сте много умни, можещи и знаещи!

Нищо против да гласуват ако ще би и на марс да живеят, но не и ако имат двойно гражданство. Двойното гражданство показва, че се чувстваш наполовина българин. Човек трябва да се определи, на коя държава иска да бъде гражданин, с всички произтичащи от това последствия, за хубаво и лошо. Иначе не е честно.

Единствената причина да запазя бг паспорта е Брекзит ;)

Ваша работа- всеки е свободен да решава за себе си. Ако подложат на референдум този въпрос, аз лично ще гласувам за отпадане на двойното гражданство, дори да не е веднага- т.е. дори да има някакъв период от , да речем 3-4 години, в който човек да има правото да си избере кое от двете/трите , етц. гражданства предпочита.

Прав ти път както се казва. Но няма да се стигне до там и всъщност ще си останете с надеждите да вретите. Но то си е национална черта да пречим, нали така :) Успех! И напред!

Ако не вземеш гражданство си половин човек. Застраховки, заеми всичко е на двойна цена. Даже и шоферска книжка трябва да си вземеш, или поне е за предпочитане. И да знаеш хората търсят някъде по-достоен живот, ако ще и на Марс да е. Но в Б-я ги считат за родоотстъпници защото не са останали да споделят мизерията в Б-я.

Много точен коментар! Браво!

Пълни глупости. Ти май Англия само насън си виждал.

Живея в Англия от години и никога не са ми искали и пени в повече само защото нямам гражданство. Масово европейски граждани, живяли тук от десетилетия също нямат, защото няма смисъл. Просто си се набутал с 1000ата паунда за процедурата и сега си измисляш оправдания :DDD

Ами нека си живеят добрия живот с бонусите че станали и чужди граждани ама защо се врът да дават акъл който никой не им иска в мизерна България??и за какво са и с гражданство на мизерната България а не само с чуждото???защото рано или късно ще опитат и ''сладостта'' на това ка се пада като си седнал на два стола..

е сега като искате да гласувате, можете да си дойдете в България за ден и да гласувате. Ще ви е малко по-скъпо, заради евтиното двойно гражданство или пребиваването в чужбина. Никой не ви е отнел права.

stankow

Тези искат от две майки да бозат. Не става.

Някой да не си мисли че наистина ще си губя времето да ходя да гласувам. А и хората в Б-я не желаят нашия глас. Има си предостатъчно цигани в Б-я, които ще вдигнат избирателната активно. Успех на всички в надпреварата.

Много точно каазано! Няка сами си определят пътя ;)

Оп! Поредното соево момченце се пъне да се прави на мъж. Брато, в мига, в който сте си били камшиците от България, сами сте се отказали от нея и не виждам как и защо, се тръшкате. Вие не живеете тук, какво право имате да ми давате наклон как да живея аз? И понеже се споменава робството и т.н., ако тогава всички бяха като вас, днес България нямаше да я има. В случаите, когато хората са бягали, то е било, за да се организират, да се върнат и дадат живота си за Родината. Вие бягате, защото там е по-лесно и уредено. Българи сте по документи и толкова. Не съдя никой. Всеки има свободата да си потърси щастието, където реши, но да ми се правите на загрижени?! Не ви се получава. Само ви лъсва лицемерието. Стойте си там, бъдете щастливи, но по никой начин не се чудете, че диваците, които сме останали, не треперим в захлас и не падаме възнак от/пред височайшата ви "загриженост" и желание да го играете родолюбци! Ми, не стаа. Ингилизите имат готино определение за държанието ви - Virtue signalling. Нема нужда!

само да ти обърна внимание, че става въпрос за ЕВРОДЕПУТАТИ, които решават не само за Българиял Така че, не се пенИ толкова!

Все тая

Аз много добре знам за какво става дума. Просто човек, след определена възраст, е добре да умее да чете и между редовете, така че съветите си ги задръжте, нямам никаква нужда.

Ти момченце си един мръсен комунист! Да ви затворят пак границите както беше през комунизма, когато пиле не можеше да премине през теловете, както е сега в Северна Корея! И да дойта руснаците, ама много руснаци, та да си лежите и да си пиете водката, докато паднете под масата! И да карате отново москвичи-това ви пожелавам от сърце! Мърша народ е казал един поет! Сигурно не го знаеш, защото сте много тъпи!

Все тая

Обърквам се. Ся, ако сме мърша, що ви е зор за нас и за България? Вие сте нещо повече, вие сте човеци, вие сте върли демократи... Е, всъщност сте либерасти, ама да не дълбаем, че ще замирише. Поетът е казал "Не сме народ, не сме народ, а мърша" и поетът е П. Славейков, който е дал нещо на България, а не е избягал от нея, така че точно един подобен вам да се напъва и да го цитира грешно е просто жалко.

Arcadium

Който е решил да живее извън рамките на Евтопейският съюз, няма право да определя начина на управлението му.

lu4ka

Лондон не е извън рамките на ЕС. А рамка в тоя случай е "кофти" дума. По-правилно би било : извън границите на ЕС. Но Лондон е и в границите на ЕС.

Няма абсолютно никакъв смисъл от избори в БГ. Докато една и съща пасмина/докоснала се до ДС/ е избираема, ефект няма да има.

Тези в клуба си защо не престанат да се бъркат в чужди работи???? Какво точно е направил този клуб за развитието на България?? С какво реално тия клубни тарикати са помогнали на българите та се врът да гласуват за това как да живее някой друг??? Между другото тия от подобни клубове нали са си умнички защо не видят колко милиони са смъкнали от гърба на НЕбягащия от България българин за да им се осигурят условиа да гласуват такива клубни ''участници''???

Ако се приеме закон да няма двойно гражданство ще отпадне и този проблем. 1

stankow

В Америка ако искаш да станеш амер. гражданин - полагаш клетва, че се отказваш от родината си. В другите страни формално няма клетва, но пак е същото. Плюеш в лицето на родината си, пък после и да гласуваш искаш ! Ето я клетвата, преценете какви са майкопродавци: Текст на клетвата на новият гражданин на САЩ: С настоящето клетвено потвърждавам, че абсолютно и напълно се отричам от верност и преданост към всеки чуждестранен монарх, владетел, държава или суверенна власт, поданник или гражданин на който съм бил до днешният ден; че ще поддържам и защитавам контитуцията и законите на САЩ, от всички врагове, външни и вътрешни, че верно и честно ще служа на Съединените Щати; че с оръжие в ръка ще се сражавам на страната на Съединените Щати, когато бъда задължен да го направя по закона и че ще нося нестроева служба във въоръжените сили на САЩ, когато бъда задължен по закона; че ще изпълнявам гражданска работа, когато бъда задължен да го правя по закона; и че произнасям тази клетва открито, без задни мисли и намерения да се отклоня от нейното изпълнение. Господ да ми помага ! Да, господ да им помага и да ги съди ! И дано им прости !

Не пиши отново глупости и откровени лъжи, бе идиот!

много им се връзваш, остави ги да си пишат, толко си могат.

Не можеш да отнемеш граждансто ей така! Щом някой е роден някъде, то той си е гражданин на тази страна. Харесва или не.... няма значение :)

виж как е в Япония и престани да плямпаш. Има още страни от този род. Доста страни не допускат двойно гражданство! Имаш възможност за избор. Калоян МАхлянов преди да стане "японец" СИ ПРЕКРАТИ българското гражданство и 6 месеза не беше никакъв гражданин преди да получи японско!

Че за какво ще им е да гласуват, след като вече няма да са част от ЕУ?

Защо никой не казва нищо за циганите и турците,които определят вота постоянно,дори един лев данък не плащат

Щото на българчето му е много важно да се дели. И винаги да е от групата на умните, можещите и знаещите. В момента се делят на живеещи в и извън БГ. На следващата статия ще се делят на цигани, турци и българи ;)

милениум клуб - новите недоснчета, кандидати за политичмеска кариера в България. едно време любка качакова и малкия мук и велчев ходеха с едни бели тесниски "Срам ме е от вас" за костов... Видяхте къде е как приключиха те. Тези сега са втората партида, защото ПП гРОБ е толкова ментално скопена, че не може да извади 2-3 млади с добра дикция и мисъл. За образование и дума да не отварям... Щом стигнаха до там да назначат общинския съветник от бсп за шеф в НС... барни ръбъла на мисълта...

кой въобще публикува новини от тази смешна тинейджърска организацийка? гласуването за ЕП се организира от страните-членки, и когато някой гражданин на страна-членка не пребибава на територията на съюза на датата на избори, той гласува в посолството на страната си по националност. ставаме вече смешни с цитатите си на някакви малки лузърчета.

Какво общо има Брекзит с правото за гласуване на българите. Всеки гражданин на страната има правото да гласува. А тия смешковци от Милениум пак са си плаящали за ПР.

и на каква захранка са,че много намирисват на нпо

ако имат право на глас, как Боко и Курнелия ще печелят избори?

не са ли малко нагли тия мазни милениумчета? Трябва да се орежат изцяло правата за гласуване на българи, живеещи в чужбина - след като са избрали да работят, да живеят и да плащат данъци там, защо трябва да могат да гласуват и да определят кой ще управлява страната или кой български депутат ще влиза в европарламента? Да гласуват като граждани на страната, където живеят.. но едва ли някой ще им даде такива права, особено на нелегалните, миещи чинии и тоалетни.. Айде да се скрият някъде

общата ти кулътура е 0, за правна да не говорим! И недей да казваш какво трябва бе, рубладжия! Върви на Путин да му казваш какво да прави, мама ти кирякстефчовска!

"защо трябва да могат да гласуват и да определят кой ще управлява страната?" - защото сме с бългасрки паспорти и тия, които управляват страната, определят къде и доколко важат. Схващате ли или да Ви го нарисувам? "кой български депутат ще влиза в европарламента?" - защото тези депутати са там не само да представляват страната, но и българите, независимо къде в ЕС живеят. "Да гласуват като граждани на страната, където живеят.. но едва ли някой ще им даде такива права" - в цивилизованите страни имаме право да гласуваме за местна власт, защото пряко касае мястото, където живеем. За Парламент/Народно събрание и Президент си гласуваме според националност, поради причините, изредени по-горе. Всички тези неща щяхте да ги знаете, ако освен Слави гледахте и нещо друго и освен за панаира в близкия окръжен град излизахте от село и по друго време.

а защо не се въведе,глас само и единствено за живеещите и плащащи данъците си в България.Неможе хора,решили да живеят на друго място,да определят как да живеят българите в България.Плащащ данъци в БГ,тогава гласуваш,кой и как да се разпорежда в БГ.

на емоция си прав, братко, но тея които сме останали на територията в деня на избори сме на риба или сме карани под строй да гласуваме (пенсиите и менгълс), така че тоя аргумент не е много силен. А ако младежите по света искат да си дадат гласа - няма лошо, през лятото ще пратят някой паунд на родителите си тук...

Не издържах да го прочета. Приключих като мернах "османското владичество". Това дали могат да гласуват извън ЕС, не се определя от България, а от ЕС! Тук действа регионален принцип, точно като при гласуване за кмет. Реално аз съм за това и на избори за парламент и президент да не може да се гласува изобщо в чужбина. Но изисква промяна в Конституцията. Няма защо някой на когото живота му не зависи от това което става в България, да определя как да живеем ние тук! Даже бих въвел, че ако последните 5 години, някой не е живял 4 тук, да няма право да гласува. Това че са в чужбина е техен избор. Да си носят последиците от това.

МНЕНИЯ, ТЕЗИ ИЗВЪН БЪЛГАРИЯ ДА НЯМАТ ПРАВО НА ГЛАС ! И С ПРАВО ! ПРОСТАШКАТА ПАСМИНА СИ ИСКА МУТРИТЕ ! КЕФИ ИМ СЕ ! АМИ , ЖИВЕЙТЕ СИ В БАРДАКА СЕЛТАЦИ :))

Да не си селянин, който кара камиони в САЩ и пикае в бутилка, да изкара някой долар в повече?

Макар и в Чужбина всички сме българи. Бих казал само някой от нас. Иван става John, а да не говорим за простотията да изписваш името си OFF. Ние сме направили своят избор, като сме напуснали Р. България (никога нямаше да напусна Н.Р. България) и с това сме се отказали от правото си да гласуваме и определяме политиката на РБ. Никой не ни лишава, ние сме се отказали. Само разни лачени педа.чета се чувстват с отнети права. Но това при тази група хора е психично състояние, а не реалност.

Не се мисли за много хитър като се преструваш на български емигрант и говориш като такъв, бе тъп трол! Ако си толкова прост и не схващаш, че изборът човек да работи и живее някъде другаде НЕ равносилен на отказване или лишаване на права - напр. гласуването, а и изобщо не става така! Ти като си се преместил от селото си в града отказал ли си се от това, ме ди селянин, и от селото си, бе идиот! А и дори да си мислиш, че си се отказал - не си!

Айде да не се изкарват жертви щото с безплатното образование от тук сега са на високи заплати там, а тук няма кой да плаща пенсиите. Ако ще се намесят - да си идват.

Май всички сме против тези, които не живеят постоянно в БГ да имат право да гласуват, само дето тези, дето сме ги избрали не искат да е така, особено от Д-П-С, щото голям електорат имат в Турция. А сините имат долу-горе позитивен имидж навън

Батенце, в Туркие да има-няма 40К гласа... няма да натежат толкова много ако 3.5 милиона нормални българи гласуват, ама норални не останаха :(

Тия умници защо не се поинтересуват дали най-големите демокрации сащ и англия позволяват на постоянно живеещите в чужбина техни граждани да гласуват на избори

Да имам право да гласувам дори да живея извън САЩ

ОТКЪДЕ НАКЪДЕ НЯКОЙ КОЙТО ЖИВЕЕ НА 3 000 КМ. ЩЕ МИ ОПРЕДЕЛЯ ЖИВОТА В БЪЛГАРИЯ. КАТО СЕ ВЪРНАТ ТОГАВА ЩЕ ГЛАСУВАТ

Българите в чужбина не са в България, така че е редно да нямат право на глас!

Като се върнат да живеят преимуществено в БЪЛГАРИЯ и плащат данъци в БЪЛГАРИЯ, ще гласуват.Сега да определят съдбата на Великобритания и САЩ, ама никой не им връзва там.

Хора, които са извън границите на държавата повече от 5 години не трябва да имат право на глас.

имат брекзитити и краварите със европейския съюз та трябва наште да гласуват,това са избори за евродегенерати,а не за дегенерати с кравешки фъшкии