”Ислямска държава” отвлече над 220 асирийци

Бойци на групировката "Ислямска държава" са отвлекли най-малко 220 жители на християнски села в Североизточна Сирия.

Обратно в новината

Коментари - ”Ислямска държава” отвлече над 220 асирийци | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Асирииците са стар народ, като нас българите, Джуна е асирийка например. Хепиенда, ще настъпи, когато Путин се спре в Украйна и се разберат с Обама да приключат с И.д. Дано се случи.

Аиде католическия свят,К'во се ослушвате. Май християнската ви вяра е само блъф. Айде Бараката каво се спотайва.Русия и православието са ви трън в задника,а там вашите протежета избиват християни само за това,че са такива.Прочетете отново какво сте написало на доларовата банкнота или бога дето е с вас се казва "Златен телец".

на Бараката, че убивали християни, нали и те това правят?

Християни днес убиват разни монголски и чеченски главорези, изпратени от Путин в Украйна. Питай православния Кадиров ако не ми вярваш

Бог Ашур да ги накаже,САЩ явно не могат

Няма разлика между украинската хунтата и ИДИЛ - убиват христиани наред. Не е трудно на човек да се досети че вдъхновителят им е един и същ.

Руското оръжие не подбира !

Глупак. Убива не оръжието, а този, който го държи - не си ли в състояние да го проумееш?

И тук има едни които не трябват 240 от един Парламент,да ги взимат и тях,на никой няма да липсват!!!

Подкрепям напълно... Ама няма да ги вземат, че един християнин няма там...

Да, но за сметка на това са добре охранени - точно по вкуса на фесовете!

Да коментираме сегашните събития, е само част от истинският проблем. Защо всичките тия неща ги нямаше преди агресията на американците в тая част на света? Защо в Украйна преди не се биеха и стреляха брат срещу брата? И на края най-важният въпрос-до кога нашите управници ще ни нареждат все на страната на булката? Според мен трябва да започнем от последният въпрос. Ние не сме оправили себе си, та сме тръгнали да оправяме света.

Те се заобграждат с жив щит.

Шило

Като нищо...

Като свършат християните ще продават всичко което става за човешки органи ! В банките за органи не питат черния дроб и сърце от коя религия е !

Да се намесят Германците!!!!!!!!!!!!

Германците не са това, което бяха. Станали са по-големи проститутки и от нас.

Да се намесят Печенегите и Варварите да оправят нещата.

Дир, правите ли разлика между сирийци и асирийци? Приликата е колкото м/у австрийци и австралийци.

Четете бре! Хората ясно са обяснили, че става дума за някакъв етнос, който наистина си се нарича асирийци.

Асирийците някога са имали империя и са владели тамошните земи векове наред.

Земи тая демокрация, подарък от хамериканците

ujabg

Няма ли кой да ги спре веднъж за винаги , тези от "ислямска държава" ?

Трябва да питаш създателите и - САЩ и Западните ни "партньори"

Да има!!! САЩ да спрът фифнасирането и изкупуването на евтин петрол и всичко много бързо ще затихне!!! Да ама не искат!!!

, че целта на америка е да изтреби християните посредством създадената от тях идил

нима запада не осъществява същата политика на геноцид и в България? Само че е в по-смекчен вариант, но крайния резултат след 25 години е същия.

Да не би да става въпрос за нубийци ?

Успокой топката, така се казват хората ...

как 15 000 полубандити, командвани от религиозно-терористична секат правят на маймуни половината супер сили и същевременно побъркват 2-3 държави - Ирак, Сирия, Йордан, Египет ..... при това, армията им е в сериозна степен наемна, което означава че те трябва да плащат и то доста, парите обаче не валят от небето, а в случая извират от земята под формата на петрол .... да ама той трябва да се добива, транспортира и продава, т.е. всяка заинтересована силна държава би могала спокойно да разруши петролните им инсталации с бомбардировки, а страни като САЩ, Турция, Франция пък могат и да спрат каналите за продажба ... ама не го правят! и купонът продължава :))

И каква стана тя? Самолетите убият 20 ислямисти, ония после изколят 200 мирни граждани и направят бежанци 2000...от които една част ще дойдат в България. Това вероятно е дълбоко обмислена стратегия на американците да увеличат популацията тук?

Като чета коментарите, и се отчайвам от интелектуалното ниво на хората.. Нямало асирийци... били отдавна измрели.. Леле леле... Щом за такива елеметарни неща толкова разбирате, какво остава за нищене на политика и световни проблеми...

Да де има колкото тука има траки а в ирак перси;)

Брей, жив да не бях.. и асирийци имало. Вавилонци нема ли? Или те бЕгат по-бързо от асирийците??

айди бюе аз пък мислих че се насрали от страх от френския самолетоносач ама йок ....

Асирийците отдавна са измрели. Става дума за СИРИЙЦИ. Народности от съвсем различни епохи са !!!

Като гледам историческата осведоменост на сайта очаквам новини и за вавилонците :-)))

delly

Е, не сте прав! Асирийците (асир.: Assūrāju; Assyrer; в средните векове известни като сирийци) в днешно време са етническа група в пределите на Ирак, Иран, Турция и Сирия. С това наименование са познати и членовете на Асирийската източна църква. В широк смисъл асирийци се наричат християни, които използват сирийския език в своето богослужение.

Може и така да е, но не и в българския език. Когато кажеш асириец, разбираш подозрителен брадясал тип, който е живял преди по-вече от 3 000 г. Съвременните сирийци нямат нищо общо с онези.

Къде са братята Американци .Нали бяха загрижени за Ирак , Сирия Либия. По лесно е така отгоре отгоре

Ами бяха. Затова сега ги няма Садам и Кадафи. Ако ги имаше нямаше да има ИД. Ама на "демократичните щати" това не им изнасяше и това е резултата. Нали виждаш колко добре се ориентират ИД. Не нападат Иран щото иранците им казаха, че а приближът на 40 км от границата, а са ги почнали, ама сериозно. Не като сега. Не се закачат с Русия щото рашките също няма да ги бавят много.

Защо продължавате да наричате убийците психопати - бойци. И защо християнски държави начело на света не правят нищо освен да коментират събитията.На всеки нормален човек е ясно че за няколко дни с всичко това може да се приключи веднъж завинаги - НО КАТО ЧЕ ЛИ НЯМА ВОЛЯ И ЖЕЛАНИЕ ЗА ТОВА.

Естествено, че с мощта която притежават американската, руската и другите армии, този проблем може да се реши за 2-3 дена. Просто масирани удари и заравняване със земята на всичко живо. Но къде ще си харчат после американците оръжията? Нали те изкуствено създават и поддържат такива огнища на напрежение, за да може да работи военно промишлената им индустрия.

Ако светът се захване сериозно, за 1 месец тия маймуни ще бъдат изтрити. Кой има интерес да продължават да съществуват? Кой им продава оръжия? Защо Русия не участва в анти-терористичните операции? Защо терористите разполагат почти изцяло с руско въоръжение? Защо един руснак не е отвлечен от "джихадистите"?

Няма интерес да ги унищожът щото полвината свят продава оръжие покрай тях. Не са само с руско оръжие. Със сигурност имат и друго. Ако приемем, че нямат американско това не означава, че армията дето уж се сражава с тях няма. Русия не участва щото както казваш ИД не се закача с тях.

Интересно... А дали не участва, понеже точно тя им продава оръжията? И точно за това ИД не ги закача? Защо целия свят се е обединил да помага на обикновените хоране-екстремисти там, а уж могъщата Русия - не?

Имаше отвлечени руски граждани. Дори и в тук беше отразена новината за екзекуцията им. Бяха ги обявили за шпиони на ФСБ даже.

Щото руснаците първи подкрепиха Ирак с оръжие в борбата му срещу ИДИЛ, докато Щатите първо поставиха условие да бъде сменен демократично избрания, при това на избори проведени под техен контрол иракски министър-председател, за да доставят купените от Ирак преди години и така необходими към момента бойни самолети. ИД знае пред кого му минават номерата, все пак това са си обидените активисти на иракския клон на Ал Кайда.

Не изчезнаха ли тия асирийци бая отдавна :D

трябва да се въоражат християните