Оттегля ли се Меркел от голямата сцена? Симеон Василев пред Dir.bg

Германската политика е пред едно от най-големите си изпитания от 2000 г. насам

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Г-жа Меркел ще се оттегли РЕАЛНО през 2021г. така , че не е необходимо да се пишат и говорят толкова глупави коментари....сега все пак сме още 2018г....има доста вода да изтече дотогава....

Оттегля ли се лелката Меркел - да ама не! Само хвърля прах в очите на тъпите немци с обещания за оттегляне.

Ще запомним тая баба единствено с глупостите, които направи в Европа и родната и Германия! И ако не съумеем да върнем нашествениците там, откъдето са дошли, ние ще я ругаем докато сме живи, децата ни ще я проклинат, а внуците ни вероятно ще водят войни, за да отвоюват обратно държавите си от неработещи, безчинстващи и плодящи се като..... хайде да не казвам какво чуждоземци!

НЕ НЕ НЕ както и да искате да го представите по медиите... Когато се отегляш от голямата сцена се отегляш от всякъде а не си даваш срок още нТРИ години да властваш...

Не е наша работа да пишим за голямата политика.С Меркел,или без нея Германия ще се управи,но България вече никога. Проблема е,че целия ЕС и Меркел си затварят очите за случващото се тук.

А КАК ЩЕ Я КАРА БАТ БОЙКО БЕЗ БАБА МЕРКЕЛ??????????

Поврътлив е и веднага ще се подложи на поредния силен на деня...

След извършпените престъпни деяния на емигрантите се свърши с ерата Меркел и нейните сателити. Свърши се и с висшеградската тройка. Моделът в България и Румъния ще бъде променен. Свърши се и с модела на нашите управляващи кретени, които вулгарно караха един народ да полудее. Иде време на промени и Меркел е само повърхността. В Русия ще има промени, както и в ЕС. Достигнаха се граници, които водят към вътрешността на Африка. С тази политика на ЕС всичко свърши. Никой не искаше да го ни англичаните и да създава вълни от грозен национализъм. Време е нещата да се поправят. След Меркел цяла вълна политици и сателити ще се махнат постепенно, за да не се вижда скандалът. С това светът потегля по нов път.

То на първо време ЕС е нужно да поеме по нов път!

меркел няма да изкара целия мандат!

150+

естествено че се оттегля.След последните резултати явно е имало спешна сбирка и е решено че политиката на Меркел е нанесла огромни щети на ХДС и е посъветвана да се дистанцира изцяло за да има възможност партията за рестарт и опит за възвръшане на позиции.''никога повече няма да заема пост и се оттегля от ХДС'' може да значи само това.Според мен ще е трудно и да изкара пълен мандат до 2021-а или ако е така ще се ограничи доста в непопулярните си решения.До преди няколко години Меркел за германците бе герой и политик с огромна подкрепа, главно заради състоянието на немската икономика-много ниска безработица постоянни разширения на предприятия, бум в строителството, все белези на просперираща икономика работеща на максимални обороти.В началото германците проявиха лек ентусиазъм в приемането на първите сирийски бежанци.Бе организирана мащабна кампания за приемането им, посрещане, приветствие, в нея се включиха и популярни лица, дори Байерн Мюнхен, хората бяха с усещането че помагат на изпаднали в беда бежанци.С течение на времето мигрантската вълна придоби огромни размери и улиците на немските градове бяха изпълнени с все повече чужденци извън ЕС като минимална част от тях бяха сирийци.Тогава започнаха да се чуват първите по-остри несъгласия все пак имайки предвид миналото на Германия, те лесно бяха задушени от интернационалните медии с епитети като крайнодесни и нехуманни.Така обаче се стигна и до серия от инциденти с ''бежанци'' като върховата точка бе Кьолн.След това нямаше връщане назад.Германците макар и дамгосани и от малки възпитавани в срам от дискриминация и прояви на нетолерантност са хора с изключително силно изразено чувство за превъзходство и ''териториалност'' т.е вкъщи се чувстват пълни господари и това не подлежи на коментари.Бавно без особен шум и шествия този немски белег от народопсихологията започна да намира израз в растящите проценти на Алтернатива за Германия, в източните провинции дори вече се чуват гласовете на крайно десни лидери.

"До преди няколко години Меркел за германците бе герой и политик с огромна подкрепа, главно заради състоянието на немската икономика-много ниска безработица постоянни разширения на предприятия, бум в строителството, все белези на просперираща икономика работеща на максимални обороти" - нали разбираш че това са частни фирми и малка група умни хора които създават продукти които се конкурират на световната сцена.. Меркел и политиците нямат нищо общо с икономиката. Фирмите са семейни и средни по-размер и те са Гръбнака на германската икономика.

Абе оттегля се бабушкерата от лидерството в партията ама си остава канцлер, така че само един Господ, или по-точно дявол знае какви още поразии ще навлече на Германия и на Европа, докато й изтече мандатът?!

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Догодина на изборите за ЕП на ЕС отивайте да гласувате за националисти - да изметем ЕС в сегашната му форма и арабите от Европа и да оправим щетите дето Меркел нанесе!

Че как да знаем дали са наистина националисти, или най-лъжливи продажни соросоиди? Те и т.нар. "социалисти" се пишат "социалисти и леви", а в действителност са най-големите у нас капиталисти и олигарси и го постигнаха не със знания и акъл и градивна конкуренция, ами чрез престъпна приватизация, като заграбиха всичко създадено от българския народ по онова време, когато се биеха в гърдите, че са "комунисти" и викаха "дайте да дадем". Че и русофили се пишат за пред червените бабички и останалите си избиратели, а децата им все на Запад и никога в Русия, така че ги гледайте к'ви ги вършат, а не к'ви ги приказват! "Думите са дадени на хората за да прикриват мислите си с тях"! Стендал

немската политика винаги трябва да е в съотвествие с американската. основния пазар на германия е америка. без америка като пазар германия ще издържи 2-3 месеца. ще ползват евтините руски суровини но ще изнасят за щатите. иначе на кой му трябват тези прескъпи продукти.

Основното за германското надупване е договора който всеки канцлер трябва да спазва с американците и за това в Германия американските бази не се закриват..Докато не дойде канцлер който да каже баста на това робуване на сащ няма да има реална икономика и равитие на Европа като съвкупност от независми страни.

За пенсионирането на Меркел и подариха един скитащ камилар и един банано-берач

усра Европата с мюслита и сега беж!?

"Няма да ви пуснат. Съществува определен ред на влизане в нашата страна", заяви в ефира на Fox News министърът на вътрешната сигурност на САЩ Кирстен Нилсен, обръщайки се към мигрантите.

Тази бабичка отвори кутията на пандора и сега се измъква кат пр ъд ня от гащи

Мислех ,че нашите политици са слабаци, но тази бие по тъпота всичките.

нека на тръгване да вземе и гурото си Сорос ,с когото съсипаха Европа

и придворната мастия и шута тиквеника от Банкя

няма да прочитам всико написано , защото както винаги се пишат грешни неща: "Реакция дойде след изборите в Хесен." Това не е верно, защото това нейно решение е било още през лятото и изборите нямат общо с него. Само че сега е време да се каже за да се подготвят кандидатите за този пост. Заместикът и ще има трудностти за да постигне нейните успехи. Смешното е че някои от нас тук се пишат да разбират много от немската политика за да я критезират. Хванете се за собствиният си нос!

не я разбират, та камо ли ние. Вчера избраха с директен мандат от Дармщат за парламента на Хесен един Ирански потомък(нищо,че е с немско фамилно име). Не стига, че е от СПД(Социалните демократи), които творят пагубна за страната политика, а на всичкото отгоре е болен от Торет синдром. Торет синдром е болест при койато се правят неконтролируеми движения(тикове) или се издават звуци които най често са вулгарни думи. Е как да ги разбереш германците? Bijan Kaffenberger leidet unter dem Tourette-Syndrom – und zieht als frisch gewählter Direktkandidat für die SPD in den hessischen Landtag ein. In seinem Wahlkreis in Darmstadt holte der 29-Jährige 28,3 Prozent der Stimmen

как някй Arsch смятаче може да си стържи езика? Was machst Du dort Arschloch? Ела си у нас и построй велика страна! Blödmann.

разясни кой какъв е - един Ирански потомък. Един въпрос : ти до колко си сигурен че има нещо българскио в теб? Помистли си - 200 години византиици, 500 години османите са мърсували с българскити жени и момичета..... Много е съмнително да си българин, а не си иранец? Стига с този расизъм!

Не става въпрос за расизъм, защото и ние сме братовчеди с иранците, а по скоро за религията. А на другият колега, който ме обижда без повод....да скоро ще се прибирам, че тука не се търпи вече. Мюнхен прилича бече на страна от третия свят.

Както и да го въртите и да сучете, Меркел ще си отиде безславно и след 10-15 години, никой няма дори да знае името и ...

А като се махне бабата то придворния шут и мастията на Юнкер - боко методиев борисов - известен като банкянската тиквата какво ще прави??? Сирота ли ще остане дебелия шопар, вечни турист и набивач на суджуци и каки?? Тъпо дебилно 80% българско семе как избрахте тоя лумпен прост ...

Ох, най-после! Няма да липсваш на никой! Само на Мутрафона от Банкя, разбира се, но той е пътник също!

кое е лицето на снимката до Меркел и защо да му четем глупостите? Дир.ру?????

Фани съ за уя, бе!

Лельобабата иска да си довърши мръснишката работа по унищожаването на бяла, християнска Европа.

Аз пък пазя шампанското като чуя новина за Сорос....

И ти ко мислиш, че на резервната скамейка няма десет сороса, още по-долна и мръсна гад, да чакат.

Няма друг изход , изходът е към САЩ , при Горбачов !

..ха ха ха....

Брех да му се невиди ''голямо изпитание'' сякаш меркелката трябва и безсмъртна да стане та белким задоволи мераците си да властва во веки веков. Двайсет години властване малко ли са и???И кой човек е нбезаменим че нещо не знам за такъв а и точно нейните идиоптщини що направи на Европа по добре да не се повтарят повече..

Кой е този сульо на снимката до Меркел? Прилича на Радев Тъпото... Да не е братовчед на Галоша?

Брат ти, бе!

Някой от президентството. Някой, като никой.

Меркел е един добър германски канцлер, Орбан е един добър унгарски премиер- отстояват интересите на народите си, може да влизат в конфликти, но и двамата отстояват интересите на държавите си!( едните строят " Северен Поток 2", другите руска АЕЦ за евтино електричество, въпреки натиска от САЩ срещу двата проекта) Меркел не тупа по рамото Орбан и не му вика конграчюлейшън, то на нашия баце и министрете му , обаче се съобразява с Орбан! Затова и двете държави се развиват икономически( примерно)! При баце са само медийни изяви, селфита и асфалтиране на детски градини!( пътищата като инфраструктура са създадени по бай тошово време, сега не могат дори да ги подържат, за разлика от германците и унгарците)! Та Меркел и Орбан примерно ги знаят по цяла Европа, ама кой беше Симео Василев дето дава оценки на европейски политици като Меркел, че не мога да се сетя?

Абе аланколу, къде сравняваш Меркел и Орбан? Какъв политик е Меркел и какви интереси на Германия защитава с всички новодошли? Колко Меркел се е интересувала да има икономическо развитие в България- да, Европа на няколко скорости, а България на реверс. За ББ и сегашното тъй наречено правителство въобще не ми се говори.

За Орбан си прав. Но за Меркел...абсурд....съсипа европа....предаде бяла и християнска европа...само, че и ще разпределя ''бежанци'' по останалите държави,...''солидарност''. 25 години работя с такива миризливи маймуни, хлебарки и тн....да докараш такива паразити и да промениш генофона и религията на Европа си е не само съд...направо си е за линчуване...

кои тоя експерт и какви успехи има, че да си отваря устата да оценява Меркел и Германия???? Wahnsinn!

руските подлоги в България с коса да ги косиш свършване нямат.

Явно си дoста загорял зааа..,, подлагане,,?

ти познаваш ли го тя "специалист"?

Че, да не му е светил, бе?

А хАмериканските подлоги са 1000 пъти повече...

Какво ни пука за меркел?:)))))) Бою Симитлията, дясното и мъдо ----кога ще престанат да крепят от ЕС?;))))))))))

Ти представяш ли си????Какво щяло да стане като си замине бабата????? Смятай в каква подигравка живеем,значи целия съюз зависи от пръдливата бабка дето съсипа всичко /поне в БГ заедно с отрочето си/.Какво щяли да правят нямам думи и това е ЕС.Ох ти да видиш . Вече се чудя дали не беше по добре в СССР,а това даже и не трябваше да се издумва.Ама тези проялаци ни докараха да жадуваме за старите времена.....Нямат срама.КАКВО ЩЯЛИ ДА ПРАВЯТ.УЖАС и това са съдбите на милиони хора в Европа.ААААААА извинявайте такава подигравка с човешкия род никога не е имало

150+

А кой ще сменя Борисов и ГЕРБ?

Когато някой васал си свърши работата или омръзне на народа, господарите го пращат в заслужена пенсия, евентуално ако има революционни действия може да го пожертват за да задоволят страстите. Новия васал, ще е същ, ще изпъни всека задача която ми поостават.

Путин васал ли е или господар??

От там са само...Императори, кофа пробита!

Знам коя е Меркел и света знае какво е направила за германската икономика и бизнес( примерно)- постоянен растеж, благодарение на нетния експорт, но кой е Симеон Василев?????????????? Германската политика се вижда и знае, но знае ли се кой е гражданина Симеон Василев, за да чета как германския канцлер Меркел( без значение дали е Меркел или някой друг канцлер) е оценяван от гражданина Симеон Василев!

10+

100+

Принципно нямаше да е лошо дировците да представят човека, защото от години вече не е публична личност. За тези, които се интересуват, той е журналист, бивш кореспондент на БНТ в Бон и Берлин, автор на много документални филми за международна политика както и на доста книги на същата тематика. Оглавявал е новините в няколко телевизии, включително БНТ.

Доносник на ДС.

Богатите българи и руснаци, закършили ръце за бедна Германия... :))))))))))

..че тя Германия се натискаше да ни е Съюзник и по-скоро да стигне до Москаля, бе ,гъз недое.. !

Сега цяла седмица с това ли ще ни занимават? Бабата решила да се оттегли, ама наполовина. Голямата новина.

Отваряйте шампанското, но внимателно. Може да стане като с бачо ви Тръмп. Не бързайте с "Анти Меркел обществото". Шаренкова не я слушайте, че току виж пак къса клечка.

По начина, по който пишете за Германия става ясно, че българските (руски) медии силно симпатизирате на AFD - крайна десница (уж наци) финансирани от Путин и с членска маса основно от руснаци "избягали" от Русия и не върнали се обратно след обединението. За радост, Германия е мощна държава, с три пъти по висок БВП от майка ви Русия. Справела се е с изключителни трудности и винаги е излизала начело. Германия ще се справи и сега с хибридните руски атаки, колкото и да не ви се иска. С или без Меркел, Германия и икономика номер четири в света и върви напред. Но ако събудите истинските нацисти в Германия, жална ви майка ватенки непоръбени! За Русия може и още по-лошо да стане, ако някой като Тръмпи поеме.

Какви руснаци в АfD има,бе соросоид прост? Ако отидеш в Германия и го кажеш-ще те пратят в психиатрията!

Светът не е свършил с Адолф, и с тая няма да свърши. Даже, може и по добър да стане -все от едно котило са.

Да не властва вечно...

е изпята песен след като изпълни плана си на господаря сорос да насели мангали из европа,сега са наред червените сороси да преизпълнят плана ранът за България.и като гледам и тоя план се преизпълнява от слугите на сорос,и червени и гербави,да ни изгонят насила от Родината и да останат циганите,и да си ги купуват на избори през 4 години,я сега на вас ,после на нас,да ви ебя майката мръсна сороска,язе съм и моята Държава и ще трепя циганите посегнали ми на ЗЕМЯТА напук на вас сороските биклуци

С тая Меркел забравихте "убитите майки", уважаеми редактори! Ще ви прокълнат, както само те умеят, че не занимават цялата държава с тях ….