Още не е ясно прехвърля ли се отпуск или не

Няма единно тълкуване по въпроса колко дни от отпуската за тази година могат да се прехвърлят и да се ползват през следващата.

Обратно в новината

Коментари - Още не е ясно прехвърля ли се отпуск или не | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кое решение или действие на правителството до тук беше мъдро, уместно или практически приложимо? Държавата ни в момента силно прилича на приказката, ако не греша, на Андерсен, за момчето със свирката, което с мелодията си омаяло лемингите и ги повело към морето, където се издавили. Вместо със свирка, начело при нас е едно упорито, самовлюбено момче с голяма уста и неотъсило се от фантазиите на Майн Рид, което ако не към морето, ни води към пропаст, където ни чака не по-малко фатален край. Знаем как свършиха такива устати полуинтелигенти като Дуче и Фюрера и какво оставиха след себе си. Историята е наука, създадена за да се вадят поуки от миналото.

Дуче и Фюрер може да са били полуинтелигенти, но е доста смешно един селски лумпен да бъде сравняван с тях!

Има ли нещо, което тия да не са объркли? Нещо решено сутринта и осрано да обед?

Много е заплетохте с тия отпуски и поправки да правите и нови членове в Кодекса да слагате , тия отпуски ще се влачат с години.

На мен шефа октомври ми каза да си взема 5 дена до края на годината за да не изгорят.Имах общо 15, сега 10, които би трябвало да се прехвърлят за 2011. Голяма бъркотия обаче ще стане май 2011, когато кажа че напускам. Дано да има яснота до тогава колко от невзетия отпуск трябва да се изплати и колко се "прехвърли" за следващия работодател

Нищо, аз помня.... дори и да ми изгорят дните които имам на следващите избори ще си взема отпуска и няма да гласувам.... Тези глупаци неадкватни трябва да разберат че отнемането на социални придобивки е нож в собствения им гръб. Ако бяхме във Франция например за такова нещо щяха да горят коли по улицата. Тука е гробна тишина.

Какво е това платен отпуск. Я марш всички на нивата да копаете мака.

неадекватен коментар по темата.Ако си беше дал труд да почетеш малко,не само да пишеш,щеше да знаеш,че с идването на талибаните производството на хероин падна съвсем.Което предизвика ответната реакция...

Пламенчо, имате прогрес във вашата организация. Предишният ти шеф мълчеше изобщо, а ти поне се произнасяш вече, макар и неопределено, че нищо не разбираш...

Така се случва, когато сме прекалено фокусирани в едно и ли няколко направления, а в много други не сме (говоря за властта). Примера с отпуските не е единствен и е желателно властта да вземе да се поослуша малко, та ако ще и малко отпуск да си вземат някои министри, не за друго, а за да не го изгубят. Магистралите, залите и прочие са хубаво нещо и много харесвам решителността и волята на премиера, та макар и на моменти те да граничат с безрасъдността.

Смешна държава сме си. Народните представители измислят и гласуват закон който се оказва, че никой дори държавни институции и учреждения като съд синдикати министри не могат да разтълкуват. Какво ли остава за стотиците частни фирми дошли в Бг да ползват хората за бели икономически роби.

Преди да обиждаш честни и почтено хора,за които нищо не знаеш ,като ги наричаш крадци и некадърници,вземи и поработи над себе си!Поограмоти се мърльо ,и разбери как се пише СОФТУЕР!Глупак!

Да те посъветвам нещо - има един бутон, пише на него "реплика" - ползвай го като искаш да псуваш някого - така няма да се налага през три мнения да четем само твои коментари, започващи с "до реплика" , "до работодател", "до лудницата, от която ме изписаха" и прочие.

Е той не може да се ориентира тук как да отговори , позлвайки бутончето , представяш ли си какъв софтуеър пише, а?

Мургина ли е честна и почтенна или тоя оръфляк, дето е написал пояснително писмо, което тотално противоречи с написаното в чл. 176 от Кодекса на Труда, че нещо не разбрах? А думата "мърльо" към човек, който е написал истината само показва ти колко си поработил върху себе си и с какво възпитание си... но то от ГЕРБ-аджийска тиква какво да искаш - какъвто лидера, такива и подлогите...

Никаква полза от този закон. Само принуда да си работиш отпуска.

Не ни управляват идиоти!Идиота си ти ,че не си дал хората да ползват отпуска през годината, за която се отнасят,а си ги оставил без почивка!Инспекция по труда трябва да ти спука гъ.. от глоби и да ти спре бърлогата!

че идоти ни управляват е ясно само от заглавието на статията...като добавим и текста и факта, че това е поредната статия на дир.бг, с която хората се опитват да помогнат да се ориенрираме как да се оправим в юридическото блато, в което ни набутаха именно тези идиоти ще ти кажа и друго - ма се чудя дали ще ме разбереш - АЗ НА МОИТЕ ХОРА СЪМ ИМ ДАЛ ПРАВО ДА ПОЛЗВАТ ОТПУСК, КОГАТО СА ПОИСКАЛИ. ИМА ХОРА, КОИТО СА СИ ОСТАВИЛИ ПО НЯКОЙ ДЕН ОТ 2010-ТА ГОДИНА. 3 ДЕНА ПРЕДИ КРАЯ НА ГОДИНАТА ИДИОТА НА ГЕРБ ПИШЕ РАЗЯСНИТЕЛНО ПИСМО, В КОЕТО НА ПРАКТИКА ОБЯВЯВА ТЕЗИ ДНИ ЗА "ИЗГОРЕЛИ" И ВЪПРЕКИ, ЧЕ ИСКА ДА ПРЕЦАКА РАБОТНИЦИТЕ МИ, АЗ НЯМА ДА МУ ГО ПОЗВОЛЯ. РАЗБРА ЛИ ГО ИЛИ ДА ТИ ГО НАПИША ОЩЕ ПО-ЯСНО?

не му се обясняваи на тоз злобар,знаех си,че ще се намери едно такова говедо което да намери нещо негативно във вашия коментар,от мен още едно браво и весели празници!

Може ли да се обадите по тоя въпрос чак когато ви стане ясно! Мен са ме принудили да си взема отпуска без нужда още през ноември, без да се интересуват дали няма да ми е нужен примерно през декември!Омръзна ми да ми обясняват как нямам право на това и онова и в същото време други открито и без срам да имат право на всичко!

Подрепям Ви напълно. Ние бяхме задължени да си пуснем отпуск, а си работихме през цялото време. И така отпуска стана мираж. Чувствам се като заложник.

Щом ще се заплащат при напускане от ясно по-ясно е че се натрупват и не се губят, тогава работникът или служителят са разпоредители и в съответствие с Кодекса на труда по график утвърден от работодателя тези дни трябва да се използват до първото полугодие на следващата година, иначе си представете колко пари ще трябва да се изплащат при напускане, защото дните се натрупват и не се губят, малко помислете какъв е смисълът да се изплащат, а да не се използват по 2-3 дни ежемесечно и потози начин ще се използват повече брой дни, но би трябвало това да се отнася, само за отложеният по производствени причини отпуск, иначе дните трябва да се губят...

ПОГЛЕДНЕТЕ САМО КАКВИ СЕЛЯНДУРИ НИ УПРАВЛЯВАТ И ОТ ЛЯВО И ОТ ДЯСНО , А ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА ГЕРБ-ТЕ СА КОПИЕ И НА ДВАТА ПОЛЮСА - ТЪПАЦИ!!!

Тоя наследствен проблем с отпуските не е от ГЕРБ, но е добре ако намети решение и то по-скоро. За работодателите мисля е добре да си планират отпуските веднъж за винаги, а и за работещите. Отпуската е за почивка. Не е инструмент за 13-та заплата. Да се напънат всички и да го решат, а не да се пишат опозиция хора дето до преди година и нещо забъркваха лично кашата с отпуските. 20 години разграждане, безхаберие, кражби и нихилизъм - всичко лъсна най-сетне. Де да беше само у сегашното правителство вината - добре щеше да е.

Добре, не ви ли омръзна вече почти 2 години да пеете една и съща песен, че винаги предните са виновни. Никой не спори, че кашата е отпреди. Кашата, в която се намираме сега е ОЩЕ ПО-ГОЛЯМА и ВИНОВНИ са само и единствено ГЕРБ за това - те имат законодателната власт, те направиха промените ужкем с цел да решат натрупаните проблеми и сътвориха такава каша, че никой не знае какво се случва. В най-добрия случай това е заради тотална некомпетентност, защото не ми се иска да вярвам, че правят кашата , за да не може после и 3 правилтелства да се оправят след тях с корекции на глупустите, които сътворяват ден след ден. Просто ни писна от глупостите им вече. И не ми обяснявай как съм комунист и т.н. щото никога няма да гласувам за комунистите и никога не съм го правил, ма това с ГЕРБ е вече нетърпимо.

То кашата си е у нас закон. Да виждаш случайно дебат в парламента? Да виждаш алтернативи? Сега е целта кой да е по-велика опозиция - БСП ли, Костов ли или ДПС. Белким дръпне проценти от Бойко. Никой не му е до проблема с отпуските нали . Въобще не защитавам ГЕРБ ама те често имат смелост да нарекат нещата с истинските им имена. Защото има маскари със стотици дни отпуск - това решаване няма - освен със зануляване на всички отпуски над .... дни към .... дата и край. Ама ще има един ялов опозиционерски рев - не ти е работа.

Едно е ясно - ГЕРБ няма да има второ правителство.

АМИ НАЛИ ВИЕ В МОМЕНТА , КОИТО ТОЛСОЗ МНОГО ГО ПЛЮЕТЕ СИ ГО ИЗБРАХТЕ . СЪРДЕТЕ СЕ НА СЕБЕ СИ И ДРУГ ПЪТ ВНИМАВАЙТЕ , АМА МНОГО ВНИМАВАЙТЕ ЗА КОГО ГЛАСУВАТЕ , ОСОБЕНО МЛАДИТЕ ЗЕЛЕНИ ТИКВОЦИ , КОИТО ХАЛ ХАБЕР СИ НЯМАТЕ ОТ ПОЛИТИКА , И НА КОИТО СА ВИ ПРОМИЛИ МОЗЪКА , ЧЕ ЕДВА ЛИ НЕ ПРИ БАЙ ТОШО БЕШЕ ЗЛЕ . НАПРОТИВ- ТОГАВА ВСИЧКИ ЖИВЕЕХМЕ ДОБРЕ- 80 ПРОЦЕНТА ОТ НАРОДА .САМО ТИЯ ,РЕПРЕСИРАНИТЕ , И РЕСТИТУТОСЕДЕРАСТЧЕТАТА В МОМЕНТА ПИСКАТ . ИНАЧЕ , Я ПОПИТАЙТЕ НАРОДА- СИГУРЕН СЪМ ,ЧЕ НАД 80 ПРОЦЕНТА ЩЕ ИСКАТ БАЙ ТОШО . ПРОТИВ ЩЕ СА САМО РЕСТИТУТИТЕ , МЛАДИТЕ ЗОМБИТА С НЕРЕАЛНО ВИСОКИ ЗАПЛАТИ , ОСОБЕНО В СОФИЯ - ДА НЕГОВОРИМ ,ЧЕ УЖ СА ВИСШИДТИ НА ОТГОВОРНИ ПОЗИЦИИ , НО АКО ГИ ИЗПИТАЩ КАКВО ЗНАЯТ И КАКВО СА НАУЧИЛИ , ЩЕ СЕ ОКАЖЕ,ЧЕ СА ПЪЛНИ ПРОФАНИ С ГОЛЕЕЕЕЕМИ ПРЕТЕНЦИИ , НО БЕЗ ПОКРИТИЕ , АЛЧНИ , ЗЛОБНИ И МЕРКААНТИЛНИ- МАТЕРИАЛНИ.

Толкова криво хвърляш, че не схващам защо десните и центъра така са смачкали левите като вот дори сега в кризата - с пъти. Пробвай с повече аргументи. Леви не бесепари имше едно време докато Дертлиев беше жив. Той обаче не овладя лявата вълна, не я отдели от СДС, не посмя да възстанови истински БСДП, а тя си беше готова партията му да овладее вота. И днес се чудя защо - стар ли се чувстваше, заплахи ли имаше, а е ясно че агент на ДС той не беше - нали заради него разбутаха досиетата навремето. След неговата смърт няма истински леви небесепари в БЪЛГАРИЯ. Съжалявам - отцепниците от БСП през годините се оказаха слаба ракия. ГОЦЕ е същия - почакай та да видиш. Новият Благоев и Дертлиев може да се появят, но днес не ги виждам.

ами като си много нахакан върни на бай тошо времето ти ! аз съм зад теб глупчо

Не си прав. Много крив мерник. Десните и центъра имат с пъти повече вот дори днес. Дай разумно обяснение. Последния ляв небесепар в България беше Дертлиев - той обаче не овладя лявата вълна и не я отдели от СДС в модерна лява партия - не знам защо не успя, но съм сигурен че България загуби. Вечна му памет на човека.

Откакто гербаджиите са на власт, кое е ясно? За един ден Пожарникаря сутринта свали ДДС-то от Израел, следобяд го вдигна! Ясно е едно, докато тези са на власт, обикновенният човек нищо хубаво не го очаква!

То да са само гербаджиите - с мед да ги намажеш! 100% всички са боклуци! Тука Алеко (чрез Бай Ганьо) е бил безкрайно прав! Колкото по-минава времето, толкова повече се убеждавам в това.

Да, по отношение на краденето са горе долу еднакви. Разликата че синьо-жълто-червени имат някакъв капацитет, хора, докато тези откриват топлата вода всеки ден

Много бързо забравихте простотиите на Масларова! Дето през 1 седмица - противоположни неща заповядваше... Или в по-друго време - Ники Маус! Занимавам се със софтуер и прекрасно помня какво беше тогава:постоянни промени в софтуера и то за минимално време (че клиентите са вързани жестоко с дати на подаване на тази или онази декларация). Естествено, това главоболие се вписваше в "сметките", от там и клиентите го списваха в техните сметки и т.н. И най-накрая всичкото на онова нещо дето е отзад на тялото на потребителя (г..ъ..з май му казваха)... Ама това няма значение нали? Важното е да се "въртят" някакви пари в икономиката...

Нещо не сващам логиката ти. Не сме забравили никак Масларова - ако толкова я харесвахме, нямаше да излезем и масово да гласуваме СРЕЩУ нея. Само дето си навлекохме още по-малоумни и от нея (все си мислех, че няма накъде , ма старите хора са казали "Никога не казвай никога"). Та, за логиката ти - значи - ако тея, дето избрахме да сменят крадлата Масларова са още по-крадливи и некомпетентни да ги хвалим само, щото ГЕРБ-аджията крадец и некадърник и е най-честния крадец и най-можещия некадърник ли? Айде, холан, а? А като се интересуваш толкова от софтуеър би следвало да знаеш, че проблема със софтуера, за който говориш не е на Масларова, а на НАП и Мургина - момата открадна милиони за разработка на нов софтуеър и резултата го видяхме всички. А колко са откраданли тея - ще се чуе и види съвсем скоро.

Не сме забравили Масларова и непрестанните и промени със задна дата, ма ти прочете ли статията? Къде виждаш разлика между Масларова и кашата с отпуските сега, колега? Оня ден бях на среща в НАП за разяснения какво следва да напавим по софтуеъра и самите те не знаят какво да кажат.

ГЕРБ - където пипнем, трева не никне. Ако след 1.1.2011 дойде инспектор от Инспекция по Труда и ме глоби за неправилно платен отпуск на мой служител и аз оспорвам в съда акта за глоба и съда го отмени - ПАК ЛИ ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ ЩЕ Е ВИНОВНА? Хич не ме интерсува какво са решили ГЕРБ - на всички служители ще им дам да си ползват полагащия им се отпуск за 2010 и през 2011 (кой колкото има останал) и няма ден да загубят хората ми - борят се с мен в кризата и заслужават да почиват човешки!!!! Това, че идиоти ни управляват не е причина хората ми да страдат!!!

Шапка Ви свалям! Дано има повече работодатели,като Вас. Пожелам ви от сърце успех в бизнеса!

едно голямо браво от мен !

moket1

Да ви нямам правописа: Пламен Димитров от КНСБ Успорва тълкуванието на социалното министерство

Така е когато синдикатите си завират човките където не им е работа. И двамата синдикални лидери - Пламен Димитров и Тотю Младенов ако си загубят дипломите дипломите няма да знаят за какво са учили.Единствено простотии са им в главите. Пламене,Тотьооо не става само с ядене, трябва и акъл!

ми да поизчакат още...пък обикновените хорица ги изюркаха да ползват или не им разрешиха да ползват.

Няма не нацапан синд.КАЛист когато слогуваш на много господари ставаш за резил. да края на тая година има още 4 дни ТОТЮ ТОТЮ направо си за ОСТАВКА /айде нямаш време/

слУгуваш...от слугинаж, слуга, слугувам...

Това е разултата, когато устата е по-бърза от ъкъла!

Акъл !