Мярката за болничните е факт: Първите 3 дни по 70%

До 31 декември 2010 г. работодателят ще плаща за първите три дни от болничните на своите служители 70% от заплатата им за месеца.

Обратно в новината

Коментари - Мярката за болничните е факт: Първите 3 дни по 70% | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

защо търпите, а не излезем на стачка роби прости? кога за последен път подкрепихте стачка на изкукалите пенсионери или на работници, които си търсят заплатите а?

Това означава, че тези които са хем собственици на фирми, хем и единствени работници няма да боледуват, защото ще трябва сами да си плащат от джоба. Поредната простотия измислена от некадърните управници избрани отново от нас. Що не кажат на ония в парламента кой ще им плаща болничните, уверена съм че сме ние.

Аз съм самоосигуряващ се на мен кой ще плати три дни? Тогава си намалям осигуровките на минимум защото няма смисъл от високи осигуровки а разликата ще си внеса в частен пенсионен фонд тогава парите няма да влизат в държавата щом не ги искат.

Научете се да пишете първо и тогава коментирайте! нащин- наЧин данаци - даЪци дена - дни Аман от прости българи като теб! А устата им знае ли, знае...

с хленчене и философстване нищо няма да промените. Методите са други, но иска смелост. Те са верният път.

Не мога да ползвам болнични. бола не болна на работа . Кой да работи вместо мен след като съм сама ???? КЪДЕ СА МОЙТЕ ПАРИ ?????

Боже опази България от неграмотните ни депутати и управляващи.

Самоосигуряващ се си внася осигуровките върху 420 лева. При болничен значи взима 420 : 20 работни дни- 21 лв. за отработен ден. Първите 3 дни не ги броим, понеже плащаш сам на себе си, за останалите 2 дни взема 21 х 2 -42 лева х 80 процента - великите 33,6 лева?!? Да се задавят с тия "спестени" от болнични правителството дано!!! БЕЗ КОМЕНТАР...

ХОРАТА НЕ ПОЛЗВАТ БОЛНИЧНИ ,ЗАЩОТО СЕ СТРАХУВАТ ДА ОТСЪСТВАТ ОТ РАБОТА ,ЗА ДА НЕ ГИ САКРАТЪТ !!! АЗ СПЕЦИАЛНО БОЛНА СИ ХОДЯ НА РАБОТА И СТИСКАМ ЗЪБИ ЗАЕМИ ИМАМ ДА ИЗПЛАЩАМ НА ТИЗИ ОБИРДЖИИ БАНКИТЕ ... ВЪОБЩЕ ОТ ВСЯКЪДЕ СИ ПОЛОЖИНИЕ ПАРТЕР.

когато държавата плаща-75дни,когато работодателя плаща -25дена?????сега няма да има никакъв контрол,защото правителството НЕ ПЛАЩА.преди всеки болничен се гледаше под лупа,сега аз плащам първите три дни и няма контрол ...и лекарите дават на всеки щом е за 3 дни..

както и думата"зема"....Каквато държавата,такива и по голямата част от работодателите !!!

Дайте да го товарим магарето докато може да носи!Малко му е!Да му вземем душата!За борба с кризата и в помощ на бизнеса да ги накараме да плащат по големи осигуровки,а за награда да плащат после и болнични вместо държавата! Само че когато магарето умре спомнете си как сте го товарили и не се чудете защо икономиката е умряла и са ви празни джобовете!

Ей...тва магаре... Тъкмо да го науча да не яде и то взе, че умря... ;)

"Броят на болничните листове е намалял със 7% само за април спрямо същия период на миналата година, заяви управителят на НОИ Христина Митрева." а с колко се е увеличила безработицата не казва - 368 666 хил -м.Април 2010 в сравнение 260 693 м.Април 2009 год.

"Броят на болничните листове е намалял със 7% само за април спрямо същия период на миналата година, заяви управителят на НОИ Христина Митрева". Не пише с колко се е увеличила безработицата спрямо същия период на миналата година.

Вдовишките надбавки да ги бяхте отложили за 2020год. ? Поне да не бяхте лъгали хората че ще ги увеличите ,а сега само ги отлагате.

Защо да си плащам здравните осигуровки ????? Не ходя при джипито си -просто нямам време и нерви да чакам с часове и да ми кажат а ми то аз сега нямам направления.... Тя горката не разбира от всичко,то ,,специалистите" толкова разбират, хората са казали / КАТО СЕ ЗНАМ КАКЪВ СЪМ ИЖЕНЕР КАК ДА ИДА НА ДОКТОР/ как ги мислите едни такива ??? Кой ще е този самоосигуряващ които ще си плаща зд.осигуровки. Трябва да си голям абдал. Анякой беше казал -затвор за тези които не си плащат. ПЪРВО СИ ПООПРАВЕТЕ ДЪРЖАВАТА И ТОГАВА НИ СЪДЕТЕ ...........

Откъде толкова простотия в това правителство? Помоооощ!

Прости хора, ама много прости. Айде сега си представете един грипав готвач, сервиттьорка, касиерка или какъвто и друг човек работещ с много хора. Тези проценти ли са по-важни или един болен човек да си остане спокойно три дни в къщи и да се върне на работа здрав. Имало нарушения ами установете ги и ги накажете с цялата строгост на закона.

Ха сега да видим - лъгаха ни месеци наред: "По думите на Митрева е направен анализ за целия период от януари до май спрямо същите месеци за 2009 г., който показва, че разходите за болнични са с около 14 млн. лева по-малко. " Как така? Нали ни проглушиха ушите, че имало в пъти нарастване на болничните и то предимно на фалшивите?

След като се увеличи безработицата, се намалиха работещите, следователно се намалиха и болничните листи. Да не се правят голи статистики без да се вземат под внимание фактите.

Статистиката могат да си я заврат отзад тия идиоти.

ОТ КОГА ВЛИЗА В СИЛА

Едва ли по този начин ще спрат издаването на фалшиви болнични, когато човек е пред уволнение или неплатена отпуска, това е по-малкото зло. Жалко за истински болните 90%, които няма да имат пари за доктори и лекарства. Ще се влачим болни на работа, докато не пукясаме! Предлагам, за компенсация прегледите и лекарствата за първите 3 дни от болничните да са 100% безплатни!

Да Ви кажа от тази реформа кой ще го отнесе. Аз съм работодател и сега ако трябва да назнача нов кадър в моята фирма просто няма да зема майка с малко дете, тъй като на тях най-често им се налага да излизат болнични. Честито управляващи. Това е резолтата от реформата Ви.

Весе Весеееее, иди в първо килийно до обяд и първо се научи как се пишат такива елементарни думи като 'резУлтат' и после имай претенции за социален статус!!!

И "зема" не се пише така :-)

Стига с тоя правопис БЕ!! Голямо важно че са сгрешени две думи!! Важното е какво иска да каже човека!!

В никоя друга държава го няма това чудо!? Защо плащаме тогава здравни осигуровки???? Когато на човек му трябват пари за лекарства и грижи, тия го оставят да проси и се оправя сам. Пак експериментират с издръжливостта на българите, а си мълчим, като п-ки. Чакаме турците или елините да ни оправят!?

До 31 декември 2010 г. работодателят ще плаща за първите три дни от болничните на своите служители 70% от заплатата им за месеца. С други думи - ако заплатата ми е 1000лв, за първите три дни ще получа 700 :) Да живее свободата на словото!!! :) :) :)

Ок. Първите 10 дена на месеца ще плащам по 70% от данаците който трябва да плащам, ако не съм болен, а останалите 20 дена по 80%. Я майната ви. Значи ще плащаме данъци за да не може да се възполваме от тях по никакъв нащин ли? За мерцедеси и да ви хрантутим????