Отпускът по майчинство може да се ползва и от баба или дядо

Остри реплики между ГЕРБ и ПП. Разискванията по удължаване на бюджета продължават и утре

Обратно в новината

Коментари - Отпускът по майчинство може да се ползва и от баба или дядо | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Навремето се смеехме,че измениха Семейния кодекс ,за да може един особен дядо да осинови внучката си на име Евгения/галено - Жени/, но сега бившите легендарни фигури на баба и дядо полека изчезва по тези земи и на никой няма да му се стори странно това решение за отпуските.Сега безотговорни типове ,които първо раждат дете или деца, после взимат еднопосочен билет в някаква посока ,за да си търсят щастието/а по-често намират нещастието,нерядко и смъртта си/.През това време ,докато безотговорният човек шета някъде по света,неговото дете или деца стоят тук ,оставени на баба или дядо/ако има живи такива/.Понеже бабата или дядото си имат свои проблеми,те не могат да гледат постоянно какви наркотици взима или продава детето, ходи ли на училище , проси ли, ограбва ли възрастни жени по тъмни места привечер и т.н.Така че , дайте повече права на бабите и дядовците , тъй като в тях е бъдещето,докато ги има.

Горките баба и дядо. Майката е майка да си гледа дедето в този деликатен период. Като се откъсне от ряботния процес, та чудо голямо.

ЗАМАЗВАТ НИЩОПРАВЕНЕТО СИ !! С РАЗНИ ПРОСТОТИЙ !!ПО 30 000 лв. ИМ ЗАПЛАТИТЕ А ЗА 5 ЛЕВА РАБОТА НЕ СВЪРШИХА !! ТОЛКОВА ПРОТИВНИ И ЛАКОМИ ЦЪРВУЛИ НИКОГА НЕ Е ИМАЛО В СЪБРАНИЕТА !!

Младенците имат нужда от майките си! Скандинавската практика бащи да вземат този отпуск се изкриви до чисто финансово решение - който има по-висока заплата, той е в отпуск. Но проблемът не е само финансов. Бебетата имат нужда от вниманието на майките си и всеки дефицит в това отношение води до сериозни психични проблеми в последтсвие. Законът трябва да е такъв, че дадава възможност (при необходимост) бащи, баби и дядовци да ползват "майчински", но да насърчава майките да си гледат децата.

Елементарно , Уотсън/извинете - госпожо/ ! Прекалено силната връзка с майката на един младеж води до едни особени психични проблеми, които не ме карайте сега да ви обяснявам.Твърде елементарно е , предпочитам да пуша лулата си.

Годината е 2023. 68 годишен работещ пенсионер от държавната администрация излиза в майчинство. Щерката му, без един ден в трудовата книжка ражда трето дете.

В някои евро страни. А го има и другото - кариеристка н епоглежда децата си, те растат като социопати.

Тате работи в Прокоратура, аз не работя. Тате заръча да правя деца, че му била малка отпуската. Нямало значение дали момчето може да си ги позволи.

Мама работи в НС. Аз не работя. Мама ще взима майчинство за децата, които правя.

Дайте и на стринка, вуйчо и шуренайката... пълни простотии. Майчинството е за майката, всичко друго е нелепо

ББ може ли?

За последните 12 години е населението е намаляло с 1 млн души. През 2016 година в България са регистрирани 4.1млн автомобила, а в края на 2022 превозните средства са 2.8 млн. Такситата са приличен тест за покупвателна способност на едно население. За последните две години такситата в столицата са намалели с 25%. През 2012 БВП на глава от населението е 7400 долара, днес е 9300 - станали сме 25% по-продуктивни. Неравенство също се в повишило неимоверно. През 2012 коефициент gini за страната е 33.6 ,а през 2022 40.30. На подобен коефицент се радват и повечето африкански републики.

Да бе ама за кого да гласувам? Те не искат да имам деца. Те искат депутатките и съдийките и други калинки на хранилката да взимат майчинство за внуците от безработните си деца.

Айде стига с тия отпуски по майчинство с години и помощи. Популистки тъпотии. На никой нормален човек някаква тъпа помощ няма да му е стимул да има дете. Само на неграмотници такива неща могат да са стимул. А от техните деца никой няма нужда.

За последните 12 години е населението е намаляло с 1 млн души. През 2016 година в България са регистрирани 4.1млн автомобила, а в края на 2022 превозните средства са 2.8 млн. Такситата са приличен тест за покупвателна способност на едно население. За последните две години такситата в столицата са намалели с 25%. През 2012 БВП на глава от населението е 7400 долара, днес е 9300 - станали сме 25% по-продуктивни. Неравенство също се в повишило неимоверно. През 2012 коефициент gini за страната е 33.6 ,а през 2022 40.30. На подобен коефицент се радват и повечето африкански републики.

Децата си остават лукс за буржоазията. Вече и в махалите им излиза скъпо да ги правят. Кой ще плаща всички тези пенсии, помощи за социално слаби и т.н след 10 години?

Важното е, че гласувахме изпращането на оръжия в Укрия. Иначе откъде прииждащите джихадисти ще се въоражат?

Когато учех в средното училище Израел бяха 2 милиона и даскалицата ни говореше че 2 милиона евреи налагат волята си на 200 милиона араби. Сега след 40 години Израел са 12 милиона а България от 9 милиона стана 6 милиона. Политиците трябва целенасочено да наложат израелските политики в това отношение а не да залъгват матрияла с някакви измислени данъчни облекчения та белким някоя циганка се излъже и гласува за тях.

От кога циганките плащат данъци, че да ползват облегчения? Изобщо не им трябваме на господарите от Запада. Само територията е стратегическа.

КАК НЕ СЕ СЕТИХА ДА ДАРЯТ ПО ПОЛОВИН ЗАПЛАТА ЗА КОЛЕДА ?? НЯКАКВА КАУЗА ?? ДЕЧИЦА В НУЖДА...ИЛИ ВЪЗРАСТНИ ХОРА ?? ДЕБИЛНИ ШУШУМИГИ ЕЙ !!ПО 30 БОНА ЗАПЛАТИ ЛАПАТ !!САМО КОЦЕ КОСТАДИНОВ СТАВА !! ДРУГИ НЕ ВИЖДАМ !!!

След Нова година започва яко теглене на заеми защото на 7мо число няма да има пари с които да се изплатят пенсиите, Това го каза днес Министърката на финансите от трибуната на Народното събрание. Ще се теглят заеми за плащане на пенсии и другите социални придобивки докато може. После следва яко затягане на коланите за беднотията. Богатите това не ги касае.

На много места работодателят още при назначаването казва: "Забременееш ли изчезваш и повече не се връщаш". Когато дамата вече е направила кариера и може да забременее без да я изхвърлят, вече е станала на 40г. и не и се занимава с деца. При това положение всякакви облекчения са безпредметни. Малко прах в очите на циганките дето метат улиците.

Е това е цялата истина другари! "Десислава Атанасова от ГЕРБ се намеси и каза, че е подкрепила предложението на Ананиев, защото "то опровергава до огромна степен всички лъжи, които се тиражираха от парламентарната трибуна в продължение на една година, които се тиражираха дори и днес. Финансовия министър каза, че бюджета е на червено. Росица Велкова каза, че бюджетът е на червено с 1,6 млрд. лв. Това гласуване показа колко навременен беше вотът на недоверие, с който беше свалено вашето правителство, това гласуване показа колко сте бил несъстоятелен като служебен министър. Настоящият служебен министър каза, че ако предложението бъде прието, няма да могат да се платят пенсиите през януари. Това е оценката за вашето управление. Една година шарлатания, че България е била в прекрасно финансово състояние. Днес стана ясно всичко " - това каза Атанасова на Асен Василев от ПП, аргументирайки своята теза, че той не може да управлява държавен бюджет и добави: "Изобщо не си правете труда да бъдете предложение за финансов министър с втория мандат". Асен Василев пък отговори, че е силно впечатлен "от новооткритите познания на Атанасова за бюджетиране": "Централния бюджет трябва да е на дефицит, а парите да се харчат както е решило НС. Парите, които правителството има във фискалния резерв в БНБ са 16,6 млрд. лв., толкова средства към този момент на годината сме нямали в последните 5 години. Не е шарлатания, парите отиват при гражданите и при фирмите, а не при вашите обръчи от фирми, които наистина са в криза, както вие решавахте с МС месец декември. Държавата за вашите приятели е счупена, защото няма как да им раздавате пари от централния бюджет на МС. Разбирам защо не искате да съм финансов министър, защото ви вкарвам хаос в схемите", каза той."

Миналата година имаше компенсации за газ, вдигнаха данъчните облекчения от 20 по времето на ГЕРБ,до 600! Сега пак не са съгласни да дават на децата! Нека си го кажем! ГЕРБ и ДПС не дават на децата и на обикновените хора! Те дават само на айдуците и обръчите от фирми!

Ясно е за тези с мозък в главата!

НЕ Е "НАРОДНО" ! ЗАД НЕГО НИКОЙ НЕ СТОИ ! 70% НЕ ГЛАСУВАХА ... Е КОЕ МУ Е "НАРОДНОТО" НА ТОЗИ СБИРЩАЙН ОТ ЧЕРВЕНИ КРЕМЪЛСКИ КРЕАТУРИ, ВСЕ ПО-ЗЛЕ ПРИКРИВАЩИ СЕ, ЩОТО ВОЙНАТА ГИ РАЗКРИ !

Изтрит коментар Изтрит коментар от темата за Пловдивски бизнесмен пребил жена си с тенис ракета. Без нецензурни думи, реална история, видимо неудобна на политически мотивираните собственици на Дир.бг, които получават финансиране за наслагване на еднозначна перспектива насочена срещу мъжете. Видимо в подкрепа на Истанбулската конвенция. Коментарът е: Без никакво оправдание. И явно никой от двамата реално не е сложил перспектива детето. Майка ми, лека и пръст, търпеше баща ми, който беше завършен садист, години. Мъкнеше го на гърба си и отказваше да се разведе, щото "какво щели да кажат хората". Баба ми и дядо ми, си пуснаха дюзата на бутилка газ и хванати за ръка си заминаха. Разследването потули ситуацията, защото имаше доста случай на дефектни бутилки с газ. Това по комунизма. Като поотраснах, въведох ред. Изхвърлих идиота. Насилието в психическа и физическа форма беше ежедневие. Поне опазих брат си, доколкото беше възможно. Това не оправдава майка ми, нито на сантиметър. Оказа се, че е имала кой да и помогне да излезе от тази ситуация. Имало е и начин нещата да бъдат уредени и юридически и физически. За мен, майка ми е имала сериозни психически зависимости, проявление на стокхолмски синдром и мазохистични наклонности. Не е нужно да обяснявам, как съм се отървал от изкривяванията, параноята и хипер агресията. Години самодисциплина и анализ, по това време нивото на психотерапевтите беше да ти дадат насока как да се оправиш сам и дотам. Извън конкретният случай, който трябва да бъде гледан с цялата възможна тежест на закона, картинките никога не са черно-бели. Има нюанси, има натрупвания. Има патология. В една нормална държава, такава ситуация би обърнала внимание не само на щетите нанесени на майката от бащата и дъщерята, а и тези нанесени от майката към детето. Ние сме кочина и нещата ще се решат по кочински. Както доде, който си плати и майната им на децата. Търсете професионална помощ при наличие на такива ситуации. Не се оставяйте моментна агресия или емоционална реакция да ви води. Осмислете си живота, осъзнайте, че решение с насилие има само на фронта и при реална самозащита. Извън тези сценарии е абсурд и не води до нищо хубаво.

Територията е фалирала, но планктонът си мисли ,че ще мине метър. Този път вече няма да.стане.

Как това "подпомага" семействата с деца, в които родителите са на минимална заплата - обичайното за провинцията?

Ами нека да сметнем - 1 родител, РЗ 710 лв. 12 месеца - приблизително 8400 лв. От тях необлагаеми 6000 за едно дете, т.е. в мес. 12 родител ще получи 600 лв. към заплатата под формата на възстановен ДОД. Ако имат второ дете - другият родител ще ползва същото облекчение от данък. Общо станаха 1200 лв. Остава въпросът с Мин. РЗ, но ако се очаква само така да бъде принуден работодател да повиши заплатите е малко несериозно. По-вероятно е да направи съкращения, за да се побере в същия бюджет за заплати и осигуровки.

Айде сега същите сметки и за родителите със средни и високи заплати. Май помагаме на богатите.