17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ваксинират по 100 000 на денонощие.

Като всеки грип и този си дойде и отиде. Само дето беше утежнен от мерки, теглила, пътечки и СЗО.

Иване. Дано не ти се налага да го разбереш от личен опит!

Годишно в света от туберкулоза умират около милион и половина души. Въпреки ваксините. Болшинството от смъртните случаи се дължат на мултирезистентна туберкулоза. У нас умират около 30% от хората с туберкулоза. И да, има болни, повечко.

Не спирайте да се страхувате! Бил и Мелинда Гейтс се подхилваха, че хората може да не приемат насериозно първата пандемия, но втората ... Намислили са нещо по филантропски. Дали трябва да се плашим? Не може би е време да погледнем реалността под друг ъгъл и да започнем да възстановяваме знания, които сме загубили. Светът повече няма да е същия, а и не бива. Типът консуматорско общество, което беше отгледан напоследък, се оказва силно токсичен и саморазрушителен. От друга страна - ние сме една шепа народ, древен народ, при подходяща самоорганизация би трябвало да оцелеем, носим много знания. Стига да не се обърнем едни срещу други, а да се подкрепяме, доколкото е по силите ни. Няма кой да ни подкрепи иначе и ще бъдем "изядени". Не се плашете от смъртта! Неизбежна е. Но от тези, които се страхуват от смъртта стават най-добрите роби. Свикнете да мислите за смъртта, така човек свиква да живее в настоящето и да се стреми да бъде полезен сега.

за епидемията, не за смъртта! Епидемия не значи смърт, ако разбереш същността й и вземеш мерки!

Всичко е една порнография през последната година. Световна идиотщина, от която определена група паразити натрупаха милиарди и подчиниха половината население на планетата. Дано не им се размине.

Цял свят е идиот, почти само ти не си, заедно с още 200 души.

Скрий се бе !!! Не ви ли омръзна да се мъчите да плашите хората. Вие сте 200 човека.

Зевзек

Г-н Бай Тоз, Нали само до преди малко бяхме половин свят? Да не би да сте различни колеги под едно име?

Казах , че са успели да манипулират половината свят. т.е. да го изплашат. Другата половина не се поддава на манипулацията.

Зевзек

Г-н Бай Тоз, Не половин, а цял свят видя какво се случва на онези, които "не се поддават". Описанието е кратко: Президентът на Танзания: Ковид е манипулация. Ковид: Президентът на Танзания е манипулация.

Не давай тъпи и спорни примери. Тази опасна зараза, която е с 0.2% недоказана смъртност и няма лек за нея..... как така хората оздравяват и без измислени ваксини ???

Зевзек

Г-н Бай Тоз, Не те ли е срам да манипулираш, бе? Защо включваш в сметките си и онези, които още не са боледували? Общата годишна смъртност е 1,5%, ако за 0,2 пункта отгоре ти трябва някакво доказателство, тогава май наистина вие сте 200 души, за които вземате всички останали за идиоти. При това 0,2% са доказаните ноители на инфекция. Има още толкова недоказани жертви. Засега. Няма да намалеят.

ААА, не така. С тази голяма смъртност от около 0,2 % си е сериозна пандемия !!!!

в момента няма да е изненада ако се окаже у нас че мрат доста над два пъти повече от нормалното на седмична база. Вероятно от срам че са се поддали на световната манипулация. Ще ви се не видят и троловете тъпи.

че хората оздравяват? Има ли доказателства, че не са увредени завинаги?

Южноафриканският вариант на вируса вече е в Румъния. Въпрос на време е да дойде и у нас. В същото време не успяхме с масовата ваксинация, сегашните ваксини осигуряват някаква, макар и по- слаба защита срещу ЮАР варианта или поне намаляват тежестта на боледуването. Не успяхме да изградим обществен имунитет. Можем само да гадаем как ще се развие епидемията занапред, ако и когато ЮАР и Бразилия дойдат у нас!

Абе поне добре ли ти плащат за да ръсиш тъпотии ??? Дано си струва хонорара, за това дето отнасяш негативи във форумите.

Струва си да ви гледам как първо се хилите като идиоти на всяка прогноза и после ревете " Ама кво станА? " Тези, които най- много се хилите- най- много ревете!

И все пак, си малоумник.

Няма ли сега съд за измислените математици и докторчета, които вещаеха апокалипсис едва ли не? Как така ще се разминат безнаказано??? Това не трябва да се случва!

Тези дето вещаеха апокалипсис са си за съд, защото скъпо платената им работа не беше да вещаят и плашат населението, а да подпомогнат Толупа да вземе мерки това да не се случи. Е първенци сме, ама по смъртност.

Ехооо къде се изгуби. След като те няма само да кажа на ЗЪЛ ДУХ че моргите приемат починали по всяко време в седмицата.

Резултатите са подвеждащи - в болниците приемат болни от Ковид само с членска книжка от ГЕРБ, а в момента има едно отдръпване на членската маса, след като се разбра, че ГЕРБ няма да направи правителство.

Мой познат с пневмония, но отрицателен тест отказаха да го приемат в болница - защото, цитирам "ама той няма ковид". (МБАЛ Хасково). После, в Пловдив (Пълмед) ситуацията беше - "ще го приемем, ама трябва да го впишем като болен от ковид, просто ръцете са ни вързани". И го писаха - ковид. И ето ти още една бройка "болен" от ковид, после мина и в графа "излекувани", въпреки, че никой не го е лекувал от ковид.....

Баш в Хасково имам едно наум. Не можаха да хванат ковид при две лица. И двете с пневмония. Едно лежа два пъти в болница и двата пъти в нековид отделение. Но първия път беше сам в стая за всеки случай. А на втория човек решиха да му лекуват бъбреци в Пловдив, защото има постоянна температура, а тестовете отрицателни. Добре че се усетиха да пуснат скенер, че се видя, че белите дробове са в ужасно състояние. Накрая хората се оказаха с антитела за коронавирус. Обаче ето, те не са в статистиката при всичките направени тестове. Или в Хасково не знаят как да взимат пробите или са им дали доста некачествени консумативи.

Невероятно но ШИЛО изчезна.

Това ли е отговора. Да се науча да чета. Поне бъди отговорен и отговори разбираемо.

Благодаря ЗЪЛ ДУХ но питах ШИЛО.

Питах ШИЛО .Няма нужда от глунави примери като за работното време на лабораториите.

Schilo

Научи се да четеш- едно е физдичмески починалите, друго е административната дейност по издаването на актовете за смърт, които всъщност влизат в статистиката.

Моля да обясниш защо в почивни дни има по малко умрели. Като статистика е така но буди съмнения. Вероятно не се обявяват починалите . Но е възможно и друго например. След почивките на лекари всичко се втурва да помага и резултата е виден.

Щото в събота и неделя: 1. Моргите са затворени 2. Докторите са по вилите и не лекуват

Констатирана смърт трябва да се докладва на някого, вероятно на шефа на отделението. Шефът на отделението трябва да уведоми деловодството да задейства процедура - уведомяване на компетентните органи, смъртен акт, морги... напълно възможно е да не се занимава сам с това. За отчитане на починал с ковид трябва човек със съответния достъп до системата за отчитане. Ако един по веригата почива в събота и неделя, тогава то се бави. Големите болници вероятно държат част от администрацията си да работи през уикенда, обаче едва ли е така при всички. Други въпроси?

Глупости! В събота и неделя резултатите винаги са по "слаби". Повечето лаборатории не работят. По реалните резултати са от вторник до петък.

не са глупости, да, не работят много от лабораториите, то затова и направените тестовете са 4к а не 20к, важното е, че като процент положителните резултатите продължават да падат...

слабо, троловете ги няма, даже зевзека :)

Аз съм тука, ма!

Тулупите у нас, които не спазват мерките и са против ваксинацията, са готови да жертват децата: Данните от първото проучване на дългия ковид при деца показват, че повече от половината от децата на възраст между 6 и 16 години, които се заразяват с вируса, имат поне един симптом с продължителност над 120 дни, като 42,6% са нарушени от тези симптоми по време на ежедневни дейности . Тези междинни резултати се основават на периодични оценки на 129 деца в Италия, които са били диагностицирани с covid-19 между март и ноември 2020 г. в университетската болница Gemelli в Рим (medRxiv, doi.org/fv9t).

А, ето ги тролът, тук е. Добро утро! И тежко дежурство!

защо да съм трол - защото цитирам научно изследване, което показва, че ковида има дългтрайни последствия при много деца ли? И че посочвам къде можеш да прочетеш оригинала ли? Само потвърждаваш, че българите не се интересуват от здравето на децата си, а само от търбуха си. Герберасти задръстени, Вашият Вълчев е най-скапания министър...

Schilo

и кой е този симптом?

Долу ти писах. На лапето му минало да ден. Но месеци след това, белодробни проблеми. Болници. В същото време болнави разни пенсии го изкараха като хрема. Въобще не може да предскажеш, каква клечка ще изкараш. Смелчаците дето не се спряха да обикалят и го изкараха. Вече не са толкоз смели. Говоря само за наши познати.

чупка бе чупакабра. Я ходи се ваксинирай бе.

Излекувани според тази статистика са станалите отрицателни, но те не са излекувани напълно.

Schilo

хем отрицателни, хем не изрлекувани....Последно? Ако имаш предвид хората, на които им е изтекла карантината е друго нещо.

Ами, изписват те от болница с отрицателен pcr и активна бронхопневмония. Случвало се е при доста хора. Или ако си се лекувал вкъщи, тя пневмонията няма да изчезне, но поне ще си се разминал само с 2 следмици антибиотици.

Нали е понеделник, утре ще е по- различно!

Schilo

ориентирай се в процентите и по-ведро!

Откакто разпуснаха НОЩ,короната силно намаля.

време е и да разпуснат ковид отделенията...всеки да си мре в къщи на спокойствие

НОЩ НЕ е разпуснат! Ще работи, докато новото правителство реши какво да прави.

Можем вече да си отдъхнем. Коронавируса си отива.

след 15 дена ще е страшно.

Врачка ли си бабичко платена ?

кои в парламента реват за щаба и мерките, въпреки сриването на вълната и ги запомнете! Шпиц командата е Симидчиев. Същите тези ще реватза приемането на Истамбулската конвенция и защита на "правата на децата".

Е как няма да реват. Общата смъртност на седмична база се е увеличила с 85%. Аз на това му казвам геноцид. Този показател трябва да се следи много внимателно - вторник следобед е денят.

Аз може ГЕРБ да не мога да ги дишам, но се заставам зад думите на ген. Мутафчийски, че ако не можем да хванем всички заразени, то умрелите няма как да ги скрием. НОЩ в ерата на генерала беше едно, НОЩ под командването на Бойко съвсем други.

Schilo

Да не се окаже вярно твърдението :Минаха изборите и с тях пандемията?

Schilo

Май на някого не му харесва, че пандемията си заминава? Що така, ковидари?

Добро утро. Честита изборна победа! Семеен доктор почина. Семеен приятел набор лежа в болницата месец. Седи вкъщи и не може да върши нищо, а магазинът му седи. Колежка два месеца след като уж беше оздравяла е с пневмония. Същото с детето на други. Ура свърши се, Слави президент. Ша ви оправи за 800 дни, вервайте му!

Schilo

Зъл дух, знаеш, че пишеш глупости. Да, има болни, има и починали. Но тук се коментира общата картина. Всеки познава заразени, аз също имам починали познати.

През 1402 година само 5-6 години, след като България се предава на османците, Тимур ги размазва, пленява султана. Всички празнуват - османците си отиват. Ама не и да нас. При нас остават 500 години и дори днес в парламента са ни властораздаващата политическа сила. Нещо не си е отишло, докато не си е отишло. Те и малките деца така плашат, че ще си отидат, но никога не си тръгват. Имаме си исторически пример, че българите са със слаб акъл.

всички жалки герберски тролове са хвърлени под политическите статии. Вчера, например, си показаха цялата уродливост да обиждат Мика Зайкова, ненужно, разбира се.

Шило, в Русия минаха ли изборите? Дядя Вова май вече е с втора доза?

Някой може ли да обясни защо в събота и неделя умират два пъти по-малко хора, отколкото през делничните дни.

Schilo

Маолък е абсолютния брой на тестовете, а другото- явно заради почивните дни на администрацията на общините.

Броят на умрелите няма нищо общо с броя на тестовете, а датата на смъртта няма нищо общо с работното време на администрацията.

Schilo

Физически да- само че, нали някой трябва да им издаде актовете за смърт и по този начин да ги включи в статистиката.

Тези, които нямат наяждане от ковида и те имат нужда от очивка.

Тази вълна очевидно затихва. Въпреки лошото време. Но троловете надигат глава отново и подгряват за следващата. Грижат се всякак да няма край тази сага. А следващата ще дойде в момент на политическа нестабилност и ще си я направим яка.

Schilo

Супер новина!

С щаб и без щаб, с мерки и без мерки - вълната си пада по естествен начин. Да му мислят, силно затворените държави като Франция и Германия, там още се вдига и яко ще ядат хурката.

Желязна логика! Дай си името. Да те изберем за президент с тоя ум!