Отложиха решението за започване на преговорите със Скопие и Тирана за членство в ЕС

България остава отворена за конструктивен диалог с предстоящото Словенско председателство за намиране на взаимно приемливи решения

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какъв позор!!! Еничарите открито бойкотират работата на Смесената комисия, а отгоре на всичко не са намерили за нужно да изпратят дори посланик в София! Вече година нямат посланик! Тотална гавра и пренебрежение! Трябва напълно да спрем контактите и да ги игнорираме. Да дойдат да се молят и проявят уважение.

Фиаското на Пендаровски. Много вода има да изтече, а похватите на Лавров няма как да минат прилагани от РСМ.

Не можеш да накараш някого, да се определи например, за българин или че говори на същия език като твоя, а той да не го иска! Много ми прилича на случая, когато правителството на Тато се опита да внуши на българските турци, че са открили « българските « си корени, но те и така и не проумяха след като са били по-вече от 400 години турци защо трябва да им бъдат сменени имената и да им се забранява да говорят на родния си език. Имах един много достоен приятел преселник от Македония, той си отиде от тоя свят и помня, че ми казваше, че е имало графа в паспорта на която е пишело, че той е македонец. Като при случая с помаците(когато им сменят имената), със циганите (които уж първо станаха българи, а в момента масово се турчеят), така и на него му е било казано, че няма такова националност и за това тази графа е била премахната. Разбира се, че в един прекрасен ден двете страни (+ Албания) ще станат членове на ЕС. Но дали тогава Бг ще бъде в дружески и партнерски отношения с РСМ? Не! Народа е казал : Насила хубост не става!

Добре, де, толкова ли ви е трудно на вас, ляво-либералите, да разберете, че не става въобще въпрос за какви се считат сърбоманските югославомакедонци в Скопие, а че става въпрос за българите Самуил, Иоан Владислав, Григор Пърличев, Райко Жинзифов, братя Миладинови, Гоце Делчев, Даме Груев и т.н. исторически личности, които са част от нашето, българско културно-историческо наследство, най-малкото защото те самите са се определяли като българи?! Какво ви витае в мозъците, че да не можете да схванете нешо толкова елементарно?!

Хубаво задаваш въпроса за "дружески и партнерски" с РСМ. Но нещо се губят същите въпроси от РСМ-ска страна! Вместо това, цакане в гръб (по руско-сърбски тертип). Е, не може безкрайно ние да задаваме въпроси и търсим компромис, а тия новоизпечени южни-сърби да гледат хитро и да се правят на луди. ВЕТО!!!

Тия там българи и досега си правят походи "По стъпките на Тито", както ние "По стъпките на Ботев". Явно Тито е същият национален герой за тях, както Ботев е за нас. И както ние следваме заветите на Ботев, така те на Тито. А политиката на Тито беше ясна.

30 години помагахме на македонците с надеждата да ни заобичат.Сега ще си отстояваме интересите,за да ни уважават.

Тия там българи прaвят нaпук, нa инaт, нa oбрaтнoтo нa тoвa, кoeтo иcкaт oт тях cтрaнитe oт Eврocъюзa. Мaкeдoнцитe ca cвeтoвнo извecтни cъc cвoя инaт. Eтo тoвa ca мaкeдoнцитe. Мнoгo дoбрe знaят, чe нe ca дрeвни мaкeдoни, мнoгo дoбрe знaят, чe ca бългaри, нo гo прaвят нa инaт. Прaвят нa инaт и нa cърбитe и нa вcички ocтaнaли, зaщoтo ca мaкeдoнци.

Не са 'македонци', а 'северномакедонци'.

Исканията ни са основателни, но не трябва да използваме членството си в ЕС, за да накараме СРМ да ги изпълни. Срам ме е от това вето.

я па ти! Важното е че пишеш на македонската азбука.

Много сте срамежливи вие, последователите на ляво-либералната секта на Пинокио Маджов (а.к.а. Христо Иванов) ... Вече е съвсем ясно, че на тези бивши българи и настоящи титово-комундерски югославомакедонци ще им уврат кратуните само като опре ножа до кокала. Ако ги пуснем в ЕС с лъжите им, ще бъде само въпрос на време не само те, а и всички останали да почнат да ни се чудят, че считаме Самуил за български цар...

ЗАЩО С ТАКЪВ ХЪС И ЗЛОБА ПИШМАН КРЕМЪЛСКИТЕ "РОДОЛЮБЦИ" ПУБЛИЧНО НЕ КОНТРАХА КАПУТИН ЗА "МАКЕДОНСКАТА" АЗБУКА , А ТИХИЧКО ПОД МУСТАЧЕ ПОДСМЪРЧАХА, КОГАТО ИМ ВЗЕХА АЗБУКАТА! КЪДЕ БЕШЕ ТОГАВА ОФИЦИАЛНАТА УЖ "ДЪРЖАВНА" РЕАКЦИЯ ? КЪДЕ ? И КАТО НАГРАДА ЗА "МАКЕДОНСКАТА" АЗБУКА МУ ПЛАТИХА С КРЕДИТ НЕГОВАТА ЛИЧНА ТРЪБА! И ШЕ МИ СЕ ПРАВЯТ ТИЯ ЧУГУНИ НА "ПЕЙТРИЪТИ" ПРЕД МАКЕДНОИЯ, ШЕ МАЧКАТО И УНИЖАВАТ ЕДИН МАЛЪК НАРОДЕЦ /КОЛКОТО СОФИЯ/ ЗА ДА СИ ПОМПАТ "ВЕЛИКОДЪРЖАНИЕТО" , ВЗЕТО ПОД ИНДИГО ОТ МОСКАЛА ! МНОГО "МЕЛИКОДЪРЖАВНИ" СТАНАХТЕ ВСИЧКИ ВЕ ... АМА ТВА Е В ПЪЛЕН РАЗРЕЗ С ИДЕЯТА НА ЕС !

Гледай ти! Излязъл е от гроба явно, за да ни пише лично във форума бащата на обединена Европа, Робер Шуман, та да ни разясни каква била идеята на Европейския съюз...

Швабите и не само да прочетат Берлинския договор дето са подписали и тогава да се дърват на България.

Никога няма да забравя как преди три-четири години външният ни министър Калинка Захариева заяви, че има македонски език щом има македонска държава. И трябваше проф. Божидар Димитров /светла му памет/ да обяснява по телевизията, че това не е вярно и да дава примери с Австрия, Швейцария.

Е сигуре съм, че всички в един глас казваме "евалата на аншите - най накрая!"

Не се сърдете на самонареклите се македонци. Преди 30 и повече години ние бяхме същите сърбомани като тях. На запад от София и особено в Северозападна България се слушаше само сръбско радио, най-вече заради сръбската музика. По къщите и блоковете в София издигахме антени по 10 метра и повече, за да хващаме заветната сръбска телевизия. Техническите схеми за тези антени се предаваха от ръка на ръка. Използването на сръбски думи в ежедневното говорене се считаше за много модерно. Завиждахме на сърбите, защото бяха много по-свободни от нас, пътуваха на Запад, имаха западни стоки, караха мерцедеси /стари/ и можеха да псуват когото си искат. Макар да бяха от соцлагера, те не бяха като нас. Сега македонският език вече не прилича много на българския, има сръбско звучене, ударения и много сръбски думи. Ако продължава така ще стане съвсем сръбски . Кой е виновен за това ?

Те са си виновни. Както и ние сме виновни за това, което се случва в момента в България. Турски, Руски, Щатски и ЕС агенти си разиграват конете, традиции, култура и история се заличават. Левски и Ботев станаха терористи. Робството стана присъствие и разцвет. А ние какво правим докато това се случва? Същото което правеха и макетата. НИЩО.

2021-06-22 19:14:29 Зззз (нерегистриран) То май и Македония не е имало до 1945г. ,ама нали точно преди 10 века е била под наш контрол. Има няма само преди 80 години. Кадрите от Скопие,където българите са посрещнати като освободители сигурно ти извиват душицата. --- Е БИЛА 300 Г. ОБЩО ПОД БГ-КОНТРОЛ, КАТО 2/3 ОТ ТОВА ВРЕМЕ Е В ДАЛЕЧНИТЕ 9-10 ВЕК. СПРЕЗ 20 ВЕК Е БИЛА ЗА СЪВСЕМ МАЛКО ... Я НПРАВИ СЕГА ЕДНИ ХУБАВ АНАЛИЗ - КОГА НА РУСКАТА ГУБЕРЛНИЙКА ЩЕ БЪДЕ ПО-СТАБИЛНА - АКО ДЪРЖИ МАКЕДНОИЯ ИЗВЪН ЕС И КАТО РЕЗУЛТАТ РАНО ИЛИ КЪСНО БАЛКАНИТЕ ЗАГОРЯТ ИЛИ АКО МАКЕДНОИЯ БЕШЕ В ЕС , ЗАЕДНО С АЛБАНИЯ И СЪРБИЯ ОСТАВАШЕ В КЛЕЩИ ?! ЗАДНАТА ЦЕЛ НА ГУБЕРНИЙКАТА Е ДА КОПИРА "АСВАБАДИТЕЛКАТА" /РЕАЛНО - ПОРОБИТЕЛКАТА/, КАТО АНЕКСИРА ИЗТОЧНАТА ЧАСТ НА МАКЕДНОИЯ! БАС ЛОВЯ, ЧЕ ТОВИ СЕ ВЪРТИ, КАТО ДАЛЕЧНА ЦЕЛ В ЧУГУНЕНИТЕ МАСОНСКИ "ПАТРИОТИЧНИ" КРАТУНИ !

Драги дираджии, цензурирате Евромъжа, БИВШИЯ премиер Бойко Методив Борисов. НЕ мене!

Инфо ПТМ

Те са едно объркани мозъци!

Смееха се на Борисов, а те също така постъпват.Не виждам разлика.

Нито крачка назад за българската история и България! А Македонците да бъдат каквито си решат. (то, смятай колко е жалко - да не знаеш какъв си). Съжалявам ги хората ама от тях си зависи.

Както е казал Ванче Михайлов: "Македония без българи - огън да я гори!"

По времето на гръцката блокада ги спаси от глад и мизерия България. Това веднага беше забравено! Сега Гърция е най голям техен приятел. А ние буквално - смъртен враг. Гоненията на хора с българско самосъзнание, кражби на език и история - тези нагли грандомани нямат спиране и капчица срам. Но това, което ме отвращава най-много, е, че на тези хора все друг им е виновен - нито за секунда не се видя, че търсят някакви проблеми и при себе си. Злост и омраза, които не се излекуваха с добри жестове!

2021-06-22 18:43:09 пиян (нерегистриран) така губим македония завинаги, а пък иначе пък губим България завинаги. ----- СА ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ! НЯКАКВИ БОЛНИ КОНСПИРАЦИИ , ПРЕНЕСЕНИ ОТ КРЕМЪЛ /ТАМ ВСЕ НЯКОЙ ШЕ ГИ НАПАДА ... ЛУДА РАБОТА !/

Точно коминтерна създаде това недоразумение Македония, че да ни разпокъса и направи по-слаби. Като гледам подкрепяш идеологията им, следователно пишеш от Руското посолство. Признай си!

С ТАЯ МАКЕДОНИЯ ВЕ ! БИЛА ЧАСТ ОТ БЪЛГАРИЯ НЯКОГА ... ПРЕДИ 10 ВЕКА ! ВИЙ СТЕ ЛУДИ ВЕ! В МОМЕНТА ПРАВИТЕ ПЪЛНО КОПИЕ НА РАССИЯ - УКРАЙНА ! ПЪЛНО, КОПИЯ ! САМО ТАНКОВЕТЕ ГИ НЯМА ПО ГРАНИЦАТА! КЛИНЪТ Е ЗАБИТ ... И ВИЙ СТЕ СИ ВИНОВНИ ! ТЕПЪРВА ЩЕ СЕ РАЗПАДНЕТЕ ... САМО ГЛЕДАЙ ! ОТКАЧЕНИ КРЕМЪЛСКИ МАСОНИ !

Утре ще дойда и ще кажа, че апартамента ти е мой и майка ти е моя също, че да останеш без наследство. Тогава ще ми викаш ли стига? Деа и крадците!

То май и Македония не е имало до 1945г. ,ама нали точно преди 10 века е била под наш контрол. Има няма само преди 80 години. Кадрите от Скопие,където българите са посрещнати като освободители сигурно ти извиват душицата.

Трезвен, обратното е вярно - РСМакедония ни загуби завинаги!

Някой бе излъгал македонците, че ЕУ им е в кърпа вързано. Не случайно Каракачанов разказваше че македонските преговарящи са се държаали все едно България е кандидата, а не Македония.

Дело в съда в Хага за ГЕНОЦИДА над българите в македония и потъпкване на правата им тогава преговори за каквото и да било.

Досега ни мразеха 50% от населението на РСМ, но сега вече са 100%. И не ми казвайте, че не ви пука, защото е много тъпо. Така правим огромна услуга на Гърция, Сърбия и Русия и всичко това е заради некадърните ни политици и дипломати, които чак сега се усетиха, че договорът ни е кух за разлика от този на гърците, подписан в Преспа. Така губим Македония завинаги.

До скоро 95% от българите обичаха македонците като братя. В момента 95% от българите ненавиждат македонците и те сами си го направиха!

На оная работа са ми

така губим македония завинаги, а пък иначе пък губим България завинаги. Ако някой мрази народа си, каквито са сърбизираните българи от македония, той е загубен завинаги за българската кауза. Не може заради такива "юроди" да си жертваме историята и това което е останало от България.

Дали ми дреме за Македония? Ми не ми!

Ние Македония сме я загубили отдавна , сега щяхме да загубим самоуважението си!

Добра новина, но битката продължава...

През крива макаруния.

Чудесно

ама верно ли правителството на Борисов е искало толкова много неща от македонците? Баси предатела!

На швабите много им се искаше, ама пак греда! Дано на нашите политици не им омекнат капачките от натиска на ЕС.