Откриха "Железница" - най-модерния и най-дългия тунел в България (снимки/видео)

Съоръжението бележи една стъпка по-напред до пълноценна транспортна свързаност на България с нейните съседи, заяви регионалният министър Андрей Цеков

Обратно в новината

Коментари - Откриха "Железница" - най-модерния и най-дългия тунел в България (снимки/видео) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Едно уточнение: Най-дългия АВТОПЪТЕН тунел в България! Защото по-дълги железопътни и хидро тунели имаме отдавна!!! * И не може ли само един, да речем министър (в оставка), да резне лентичката, а са толкова много ВИП официалните лица?!?:( Това е само един тунел, един участък, а не цяла магистрала!!!

А с каруцата как да мина? Нема ,,аварийна ..,,.

Бегом към Гърция!

По-добре късно отколкото никога. Остават още 22км до завършване на магистралата. Не съм сигурен, че този тунел е магистрален, защото няма аварийна лента. Сега ще може по-бързо да се ходи на море до Гърция. Добре ще е да се довърши Хемус, че да може бързо да се ходи на нашето северно черноморие. А ние приотализираме с магистрали Гърция и Турция.

Боже, Боже Звучи като пленум на партията представен от вестник Работническо дело. Фалшиво, кухо, написано за да угоди на едни хора

Аутобан? Въй!

Браво!

Катастрофа и пожар в тая теснотия ! Къде ще бягат хората ?

Инфраструктурата е много добро нещо, но един тунел или магистрала да са гордост за хвалба на управниците, е повече от смешно!

Без аварийна лента?

Два реда рехави ламБички отгоре, от тия - дето падат по колите и трепат хора. По света светлини през няколко метра, тротоарите осветени, различни цветове, у нас - малко светлоотразители и - аре, режем лентички.

най дългия тунел в БГ е Козница, почти 6 километра. Познайте кога е строен

Това не е ли тунела на Бойко ? Който беше направен преди 3 години !!!! И от тогава НИЩО

Всички от снимката трябва да подадат оставка. Без значение кой на какъв пост е. Срамота! В 21 век се хвалят с това тясно тунелче с по една лента за движение. Не разбирам, те ли си купиха изборите или на българския избирател това са му възможностите. Посредствени, жалки и крадливи политици! Никой не милее и не мисли за България.

абсолютно, освен това се хвалят и 275 км магистрали не знам и тях къде ги измериха, ама айде) от както сме в ЕС (от 2007) демек за 17 години е това за хвалба ли е ....

Някой е отворил тлъста сметка на някой остров. Познайте кой?

Лердалски тунел, Норвегия: 24,5 км - 120 млн евро - 1 км. = 4 898 млн евро. Кресненско дефиле, България: 2 км - 125 млн евро. - 1 км = 67,5 млн евро. Близо 14 пъти по-скъпо от тунела в Норвегия. Планинският район, където е пробиван Лердалския тунел достига височина 1600 м, в района има падащи камъни, свлачища и места, които са укрепвани с хиляди тонове бетон. Северният климат създава допълнителни трудности с огромен депит на подпочвени води при топенето на снеговете. За тях са изкопани и облицовани специални водохващания. Самият тунел е известен с високата си степен на безопасност. В него има 15 разширения/обръщала за автомобилите, оборудвани са специални аварийни станции на всеки 250 метра, както и отбивки за почивка. За първи път в света там е инсталирана ултрамодерна система освен за вентилиране, но и за изчистване на въздуха от автомобилните газове. Пътни дизайнери са реализирали проект с цветове и осветление, които поддържат добро настроение у пътуващите.

Да не забравяме че това е БГ,а не нормалният свят. В БГ трябва да има далавера баджанак,да излъжеме някого,да си напълниме банковите сметки,другите да го духат.

Kalin

Нищо не вършат като хората ама и тези само бентички режат.Традицията продължава.Чакаме ремонта кога почва.

Аз виждам на снимките кръпки Васко кръпката ли го е проектирал така?

на боко от фаровете с инкасото

хихихи тунел 2000 метра с две платна. едно у лево одно у десно хахаха голямо достижение

Пари за тунели за Гърция има ,че да си пекат паразитите софиянци дебелите гъз...ве на Халкидики с крадените от народа пари, а за тунела под Шипка няма за българите да вържем Северна и Южна България !

200 млн. лева и 5 години за 2 км тунел. Това е България.

А колко пари се окрадоха около този тунел.........Сега крадене започват другите,втората смяна. Тунела ще е постоянно в ремонт, като този на Витиня, за да се цоцат пари нон-стоп. Някои хора се пенсионираха само от ремонтите на Витиня.....

Как ми липсва бай Тошо да резне лентичката...а то - неговите пребоядисани ученици...

военни действия изискват транспортна свързаност.

Е, имаме си вече модерен туне. Сега остава да видим ...светлина в края на тунела!

а пък ако видиш три светлини се огледай къде да залегнеш

колкото да се построи същия тунел на Марс.

Някой направил нещо добро! Построил нещо полезно! А всички глооУпаци мрънкат... Е кво искате в края на краищата?

и весело избива комплекси, за да си покаже колко е по-умен, голям и осъзнат от другите! Сигурно в живота си плъх като Денков и никой не те бръсне за слива ;)

И разбрахте ли , че има гръцко Черноморие?

Да го подарим на Украйна! (като реакторите)

сам го изкопа с мишите си лапички...

По тъпо име не можаха ли да му турят

Как не ви е срам! Напълнихте си джобовете и сега лицемерите пред народа.

Да ви прилича на Живковите тунели на Витиня. И после се гневи те че ремонта им отнема години и струва скъпо докато се приведат в годни за пътуване в тях

издържи колкото живковите

Те издържа ха но да не ти дава Господ да минаваш през зимата да не те закове някоя ледена висулка или да попадне на пожар в тунела

Живея от много години в Китай. Да им пратя на тези пръдльовци комшиите си, че да го построят в обедната почивка тая миша дупка от два километра! Бах'ти ташака... Чак марсианците разбраха, че някой пръднал и станало тунел в Колонията!

Тази новина сама по себе си показва колко изостанало Панеленото гето. Говори се, че все едно е открит космически хиподрум Бях написал преди три дни Мадрид е 7 милиона град с десетки км подземни магистрали пълзящи из целия град, Италия Швейцария има тунели под 14-15 км дългият свръх модерени много жалка нация по-скоро племе

Без лустрация, толкова!

Тез нямат ли работа за вършене. Целият кабинет там на разходка и за селфита. И защо се снима тоя сапунджия като той няма никакъв пръст в ремонта на това съоръжение. Тез откакто взеха властта само насилват фирмите да плащат данъци. Нищо свястно не са свършили.

Вие сте си ги избирали

И кой точно реши, че това е модерен тунел? Някой виждал ли е модерен тунел в Европа? С просто око се вижда, че това е най-скъпият евтин тунел на света! Да ни е честит и да пускат държавна поръчка за предстоящия ремонт.

Да видим кога ще го затворят за ремонт.

Хип -хип ура . А колко народна пара откраднахте , уроди . Всички сте за Белене ;)

Е, крайно време беше. Добре че не сме Австрия, Швейцария или Италия, че тунелите дето там са построили за 100 години тука нямаше и за 10000 години да ги построим...

"... показател за способностите на българската инженерно-техническа мисъл, и за капацитета на българските проектанти и строители". Това малко нелепо звучи, предвид, че чисто нов път се свлече преди да е открит и това даже не се случва за пръв път на тази магистрала.

Най-дългият тунел в България е „Козница“ - намира се на железопътната линия София – Бургас иима дължина 5808 м.

В НРБ-то тоя мост за 45 години няма да можем да го боядишаме.... Това което Демокрацията ни построи с пари на ЕС, НРБ не може да намери боя в цял СИВ да го пребоядиша.

Кажи колко открадна демокрацията.

Демокрацията е обществен строй. В НРБ в училище учехме, че НРБ е демократична страна. Обществен строй не краде, дори комунистически такъв. Комунистите обаче са хора - те крадат, крадат и то много.

За 34 години демокрация... то атомни централи, то големи промишлени предприятия, то ноу/хау в компютрите, то пристанища, то функциониращо образование, болници ....

Миналото лято ходих на почивка в Турция. Минах през техните тунели. Идете и вижте за какво става дума. Ама Ердоган няма вила в Барселона, нито фабрика, нито чекмедже с кюлчета...