Откриха следи от подводни експлозиви в проби от яхта, подозират връзка със "Северен поток"

Германия разследва съмнителното наемане на ветроходната яхта по начин, който да скрие самоличността на истинския наемател

Обратно в новината

Коментари - Откриха следи от подводни експлозиви в проби от яхта, подозират връзка със "Северен поток" | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Отговора е ясен ! Като със самолета който беше свален над Украйна ! В момента който се оказа , че изстреляните ракети са собственост на Украйна всичко отиде в канала !

Глупости! Доказаха отдавна кой свали самолета и това са руснаците! Надяваш се ,че всичко е забравено нали?

Тези тръби са защитени зловещо. Разчета е, че ако потъвайки кораб целне тръбата, тя да не се прекъсне. Сега дали би издържала най-големите кораби не е ясно, но за масово плаващите из Балтийско море кораби е предвидена да издържи. А те хич не са малки. Значи или някой е премахнал защитата, което е много работа и е взривил тръбите със сравнително малко експлозив. Или някой е сложил нужното количество експлозив за да преодолее защитата, което означава много експлозив. И в двата случая това не могат да го направят шепа ентусиасти с туристическа яхта. Количеството подводна работа и в двата случая е такова, че туристическа яхта няма как да осигури провеждането и. Също се съмнявам да може да превози даже относително малкото количество експлозив за първия сценарий. Също за работа под едни 40 метра оборудването рязко се сменява. Туристическия акваланг, дето няма да направи впечатление на никого върши работа до към 40 метра. За по-надолу оборудването рязко се променя и ще направи впечатление, защото такова оборудване не се произвежда масово, а почти само по поръчка от крайно ограничен кръг фирми. Не се дава под наем масово и въобще хората които могат да работят с него са много малко и могат да се проследят. И последно кой и как е осуетил да се осъществи независимо разследване на атентатите в СС на ООН? Може ли малко подробности по темата?

Глупости. Защитата на тръбите е от съвсем различно естество. Антикорозионно и антистатично . Механичната защита е всъщност обвивка от бетон 10 - 12 см като всъщност основна и функция е тежест.

Експедиционният отряд от кораби на ВМС на САЩ, воден от десантния кораб USS Kearsarge, са били в района на дупката когато от шведските сеизмолози са засечени подводни взривове, които според тях са еквивалентни на поне хиляда кила тротил, заедно с американците британски водолази са тренирали край Борнхолм с подводни дронове, подобни на онези които руснаците изловиха край Кримския мост и Южен поток...ма украинците сигурно разполагат с най-съвременната стелт технология та заради това една тълпа военни кораби на НАТО не са ги забелязали докато поставят експлозивите;)

Стига сте разследвали, то е ясно, че Путин ги взриви за да му е гадно на самия него.

Още ли се опитвате да ни убедите, че американското правителство не е взривило тръбите? Сиимор Хърш го показа и доказа в две публикации. Вашингтон дълга след тях останаха мълчаливи, нищо не отрекоха, а внезапно казаха, че щели да правят разследване. Освен това Байдън каза ли, че ще сложи край на Северен поток? Каза го. Пред журналисти с камери и микрофони, от трибуна. Трябва да си идиот, за повярваш на нещо друго.

За Джулиан Асандж!

Само на Кирил Буданов му дреме за Северния поток. Ама вече и на него не му дреме.

Запада не си дава зор да се разбере кой взриви Северен поток. Ако се взриви Италиянската тръба друго ще говорят.

Защо да си "дава зор да разбира", след като вече знае...

"През март Русия не успя да накара Съвета за сигурност на ООН да поиска независимо разследване на взривовете в "Северен поток"." Що така бе, Миме? Демократите ги е страх да не намерят отломки от демокрация около взривените тръби ли?

Тея накрая че намерят личната карта на Путин до тръбите... Русия вече каза че са УСА. Досега лъжат само УСА.... Ирак, Афганистан, Сирия, Либия, Югославия... химически оръжия.... лаборатории за избиране на славяни....

Били са Петров и баширов, една жена ги е видяла, а друга чула от нея на пазара. Достоверна информация!

Не бе...Степан Бандера с ъкрофашистите от АЗОВ са били. Сина на песков от ФАЩ ги е видял, когато тръгвали.

Фабрикуването на фалшивата следа продължава.

Каква е следата..

Мирчев, не се прави на ударен. Всъщност може и да си, майка ти да не те е изтървала на главата ти като бебе?

Взривовете били необясними ?!? Байдън още преди да бъдат взривени тръбите заяви на всеослушание пред журналисти че Северни потоци няма да има. На въпрос "Как ще стане това?" отговорът му беше: "Имаме си начини" СПРЕТЕ ДА РАЗПРОСТРАНЯВАТЕ ФЕЙКНОВИНИ!

Трябва и да се яде :((

Необясними са за пред ваксинираните ЛГБТ зомбирани граждани на Германия. Как да им обясниш, че приятелите ти са те окупирали военно и ти взривяват тръби и ресурси, когато не си съгласен да спреш да ядеш сам?

Макактака? А за Скрипал я колко бързо приключи разследването?

"Необясними експлозии" Хахаха... Кой ги взриви ли. Ами този дето му пречеха да си продава шистовият газ и който отвори войнатабв Украйна

За 1 година разследване намерили сымнително наемане на платноходка. А истината излезе дори в западните медии. САЩ с помощта на Норвегия са взривили газопровода.