Откриха рядка монета на Перперикон, подкрепяща тезата, че там е бил храмът на Дионис (снимки)

На нея са изобразени Реметалк I със съпругата му Питодорис и сина му Котис, обясни проф. Николай Овчаров

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ех, сега и една ясна снимка ако имаше ..

има в факти бг

Цaр Рeмeтaлк и цaр Кoтиc били визaнтийци, хa,хa. Тoчнo aрийтe oдриcи, бecи, гeти и др. ca първитe Хриcтияни в Eврoпa, oщe първи вeк Aпocтoл Aндрeй Първoзвaни, минaвa, oт тук и cъздaвa първитe Хр. Oбщини. Пo къcнo ниe бългaритe - трaки, щe Хриcтиянизирaмe, римляни, гърци и цялa Eврoпa в лицeтo нa Цaр Кocтaдин (Кoнcтaнтин e рoмaнизирaнaтa вeрcия нa бългaрcкoтo Кocтaдин Вeлики).

".... тазгодишните разкопки, които за втора година СЕ СЛУЧВАТ на изток ....." Де да можеше просто да се случат, ей така от само себе си. За разочарование на автора, за разкопките се изисква доста продължителен труд и нелек процес, в който няма нищо случайно.

Перперикон винаги е бил крепост която е контролирала добива на злато в района.Нещо като управа на каторжниците в рудниците.Остаталото са фантазии за правене на пари от създадени легенди.Големите и значими градове в древността винаги са били на търговски път,с нетруден достър и близо до голям водоисточник.А Перперикон е настрана от всичко това.

Една малка подробност-когато по легендите е живял Дионисий не е имало монети...Овчаров ни прави на овце които пасат трева....

Хубави новини из старото време . Винаги интересно българската история , праистория . Моля за по-удачен снимачен материял . Успех Ви желая

Не е българска история ама карай алъш вериша да върви :)

България е на трето място в Европа(след Италия и Гърция) по брой на културни паметници от антиката. Някой знае ли го този факт?? Не. Нито в България нито извън. Как може другите държави толкова да оценят историческите си паметници и толкова да умеят са ги представят в перфектна светлина за туристите, а за нашите тикви това да са само камъни. Еми как да обичаш България.

ТИКВИТЕ СА ВЪВ ВСИЧКИ ПАРТИИ. ББ НАЙ- МНОГО ДАДЕ ЗА АРХЕОЛОГИЯ.

Николай Овчаров е духльо от кликата на Борисов и интимен приятел на Сузи Дългото Бедро ( Кошлуков ) Този трябва да е отстранен от археологията и сериозно разследван и ревизиран ще има за какво да бъде съден .

Вероятно си чичо Сифончо, приятел на Путя Чуркин.

Най-голямото лично интелектуално постижение на този нещастник би било, ако все пак до края на безплодния си живот научи правилното име на този град - Перперек.

Много правилно си се самоопределил като Петя Чуркин. Браво!!!

Тази монета известна още като "Трите глави" е колониален бронз от времето на Октавиан и абсолютно нищо не означава........... Излизаха на времето в качество и количество из цяла Южна България. Голямата цел за саморазправа с нумизматите беше именно тази. Явяват се на сцената тежко корумпирани професори и разказват цветни сънища на западната публика. Овчаров засмуква всяка година от норвежците по 2м. евро и трябва да ги оправдава с нещо. Редовно купуваше от сбирките в Търново и Варна всякакви"находки" ама вече никой не иска да му продава, че много топи на куките. Ако се чуди какво да разправя пред медиите, може да разкаже например за един 300 квадратов апартамент на "Патриарха". Ако не бъркам го спазари за скромните 3000ево/метъра преди няколко години.

Октавиян умира през 14 г. сл.хр. а Реметалк и Котис са живели около 50 г. сл. хр. Ария (тракия по гръцки) е завладяна през 50г. сл. хр.

Още едно доказателство за древната и богата история на нашия край... и че открай време си е имало странни имена хеле пък женски хехе

Kenn1111

Единиственото сведение къде се намира този храм е от времето на Александър Македонски и хич не се връзва с това предположение че Перперикон е мястото където е.

Мина цяла седмица, а Овчаров не се беше хвалил с нещо !!?.. Време беше да се покаже ! Очаквайте продължение, че егото му няма край !...

Какъв българин си, щом не разбираш, за какво става дума? Още един плювач с полюция!