Откриха причината за салмонелата в шоколадовите яйца
Установено е, че не са спазени хигиенните изисквания в шоколадовата фабрика
Обратно в новинатаКоментари - Откриха причината за салмонелата в шоколадовите яйца | Днес.dir.bg
Коментари
Киндер е марка на Фереро. Фереро са регистрирани като компания в Люксембург. За производството на яйцата в завода на Фереро в Италия използват шоколад от Белгия, където е възникнал проблема. Това, че статията не е подробна, не означава, че е фалшива.
как ще изтеглят "партиди" от САЩ като там Киндер яйцата по-принцип са забранени за продажба?
последния месец се появи чидесна възмжност за разследване откъде се взе африканскат чума август 2019 и бяха убити 1 млн животни, както и птичия грип 2017 и декември 2021 в целия ес... но пък съм сигурен, че след специалната операция, тези болести ще изчезнат както в сащ
При нас няма как да стане, спокойно. Докато на запад плюскат качествен шоколад с истинско мляко, при нас е марципан с адитив с аромат на млечен продукт. А той може да убие кон, камоли салмонела да завъди.
В западните медии,навсякъде е посочено името на компанията,"Киндер",само в Булгаристан се мълчи гнусно,ако ще и да е за здравето на децата.Не се журналисти,плужеци сте.Не сте и хора,цървули сте
Поздрави от БЕЛГИЯ за българите еврогейзери, да им е вкусно топлата салмонела на устата им!!! Такива няма в Германия, Австрия и Франция, Италия, Португалия, а само в кенефа на Европпа!!!!
Предпочитам да си купя буркан тахан и буркан с мед. Разбърквам в съотношение тахан - мед 3 към едно - чудно! Много по-вкусно от шоколад! И много полезно! Таханът успокоява и прочиства стомашно чревният тракт, набавяш си всякакви полезни елементи от пчелният мед. И не е като тъпия шоколад, с който се тъпчем денонощно, да ти се набива все на неподходящите места под кожата.
Аз правя същото с тахан и банан. Също е много вкусно. Млечния шоколад си е отрва няма какво да се лъжем.
Ти не знам какви шоколадови яйца си взимаш, но като цяло шоколадовите яйцата са на Киндер. Всичко друго е копие. Трябва да се споменава марката, ако не са Киндер.
И шоколадът повишава киселинността в стомаха, а таханът я премахва. Хем ти е сладко, хем ако си с гастрит или язва започваш да се чувстваш добре.
Ето за това моите деца съм ги научил - вземат играчката и хвърлят шоколада! То мани салмонелата то това ако му прочетеш химичния състав - цялата Менделеева таблица е вътре. Даже да се чуди човек, как е оцеляла салмонелата!
Така е, някои бизнесмени на запад вярват, че хем може да плащат 10 кинта на час, хем хората ще бачкат супер мотивирани.
Това се прави изключително с машини. Тъй като млекото е тячно - над 90% е на машина. Което всъщност го прави по-трудно за контрол. Машината няма симптоми при бактериална инфекция.
Ко? Нее. Белгия и лоша хигиена?! Не може да бъде. Демокрациите са такива чистички. Сега разбрах защо ковида така добре са развива. Явно там ръцете не си ги мият. В Нидерландия видях как са интегрирали тези колониите - В един хотел обслужващият персонал бе цветен от колониите. До един бяха с ръкавици. Готвачът, който приготвяше топлата закуска (отворена кухня), един беличък - чист холандец. Не носеше ръкавици. Направи ми впечатление че докато правеше омлети си стискаше пъпките. Един път не го видях да си измие ръцете.
Млечният не е отрова сам по себе си. Палмовият и сам по себе си е отрова. Но все пак влиянието върху организма се влияе от количеството изяден шоколад комбинацията с други храни, каква преработка е минало млякото преди да се вложат какаото и захарта и/или въобще това , което дава сладост.
Как ще теглиш нещо, което го няма? В САЩ от много отдавна са забранени киндер-сюрприз и храни с играчки в тях, заради опасност от поглъщане!
Евала..това си е направо за реклама,не знаех че има още фабрики в Европа в които да слагат пълномаслено мляко. Нашите са решили проблема със салмонелата като бухат в шоколада само нехидрогенирани мазнини и ячен меланж
Ако знаеш какво наистина е марципан, няма да пишеш глупости. Чукни в гугъл да видиш. Марципанът е по-скъп от шоколад и няма нищо обшо с него.
Много странно че покосява само малки деца, а дрътите нищо им няма. Защо ли? Сеа ще почнат дебати.
За съжаление,(някои) тук се прехласват по т.н. Запад. Истината обаче е жестока. Който е бил добре знае. Всичко е жмел, добре опакован и само за пари.
Не се радвай преждевременно. Информацията е подвеждаща и тенденциозна. И аз като четях се запитах дали все още някъде фабрично правят шоколад с истинско течно краве мляко. Ами не, използват разтворено сухо мляко. То е било контаминирано със салмонели. Има хиляди подобни случаи със сухи детски адаптирани млека или храни.
Навремето преглъщахме когато минавахме покрай Кореком. Едни лъскави опаковки. Докато нашите едни мърляви, хартиени, а напитките в стъклени бутилки. Но храната си ни бе хубава. Сменихме ги със западните, то се оказа, че само опаковките са шарени. Вътре манджата все повече блъскани с химия. А за десерт се оказа дори, че покрай темата за глобалното замърсяване с микропластмаса, тези лъскави опаковки и пластмасови бутилки са сред основния замърсител. Да се смееш или да плачеш.
Навремето при бай Тошо, хапна едно шоколадово яйце и три пъти оправя бабата. Сега изям 3 яйца, а един път не мога да оправя бабата. Много ги развалиха тея яйца.
Вярно е! Дъртите ще качат захарта - те повечето или са с диабет, или в преддиабетно състояния и затова не припарват до тия 'лакомства'.