Коментари - Откриха причината за салмонелата в шоколадовите яйца | dnes.dir.bg
назад

Откриха причината за салмонелата в шоколадовите яйца

Установено е, че не са спазени хигиенните изисквания в шоколадовата фабрика

Обратно в новината
| Редактор : Йоана Кръстева

Коментари - Откриха причината за салмонелата в шоколадовите яйца | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018
пн
вт
ср
чт
пт
сб
нд
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
пн
вт
ср
чт
пт
сб
нд
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4

Коментари

Салмонелата не е в киндер ей сега видях и няма нищо

Няма салмонела в киндер

Какъв е проблема за самонела

Дано я затворят завинаги тази фабрика, защоти шоколада и без салмонела си е чиста отрова!!!

Ало Дир Пише се В БЕЛГИЯ,не ВЪВ БЕЛГИЯ

Ганьовците отдавна са решили проблема. Примерно в нашенските майонези няма нито яйца, нито слънчогледово олио! И са вечни!

Във фабриката сигурно има трима бели, останалите са "белгийци" от Столипиново, Факултета и разни други подобни области пренаселени с трудолюбиви и чисти индивиди!

не са спазени хигиенните изисквания в шоколадовата фабрика

Аз мисля че и за това е виновен Путин , лично той е наредил .. няма как да е друго. Всичко направено в ЕС е качествено и безвредно , особенно стоките за "задния двор" - България, Румъния...

Ама тия защо ползват пълномаслено мляко? Да ползват синтетично такова!

Така е, когато западният свят иска евтина работна ръка от майната си, съответно и качеството на продукцията и ще е такова. Няма как да имаш швейцарско качество, произведено от пакистанци...

Фабриката е в Белгия, не в Пакистан....

Нищо нередно не виждам.Обикновено в "Шоколадовата фабрика" е пълно с бактерии.

Всеки път откриваме топлата вода.Ние,човеците,смятащи се за недосегаеми,правиме прости грешки.Всичко що е наречено вирус и бактерия е по-силно от нас,ние хората с високите технологий!

Технологи

Киндер сюрприз са суеупир...все още ги обичам..а съм дете на соца:)....Това е атака срещу най-великите шоколадови яйця в света

Навремето при бай Тошо, хапна едно шоколадово яйце и три пъти оправя бабата. Сега изям 3 яйца, а един път не мога да оправя бабата. Много ги развалиха тея яйца.

Навремето преглъщахме когато минавахме покрай Кореком. Едни лъскави опаковки. Докато нашите едни мърляви, хартиени, а напитките в стъклени бутилки. Но храната си ни бе хубава. Сменихме ги със западните, то се оказа, че само опаковките са шарени. Вътре манджата все повече блъскани с химия. А за десерт се оказа дори, че покрай темата за глобалното замърсяване с микропластмаса, тези лъскави опаковки и пластмасови бутилки са сред основния замърсител. Да се смееш или да плачеш.

Помниш ли млякото в какви пласмасови пликчета беше?

Прясното и киселото мляко се продаваха в стъклен амбалаж(в стъклени бутилки и буркани).

Ами да като вкисне и се бомбираше. Имаше си бушон. Сега не вкисва и опаковката една яка.

и сега ги има-Лазарова, Славяново, Плевенско

"фабрика във Белгия"

Много странно че покосява само малки деца, а дрътите нищо им няма. Защо ли? Сеа ще почнат дебати.

Дъртите ще качат кръвната захар,

Вярно е! Дъртите ще качат захарта - те повечето или са с диабет, или в преддиабетно състояния и затова не припарват до тия 'лакомства'.

Евала..това си е направо за реклама,не знаех че има още фабрики в Европа в които да слагат пълномаслено мляко. Нашите са решили проблема със салмонелата като бухат в шоколада само нехидрогенирани мазнини и ячен меланж

Не се радвай преждевременно. Информацията е подвеждаща и тенденциозна. И аз като четях се запитах дали все още някъде фабрично правят шоколад с истинско течно краве мляко. Ами не, използват разтворено сухо мляко. То е било контаминирано със салмонели. Има хиляди подобни случаи със сухи детски адаптирани млека или храни.

Как ще теглиш нещо, което го няма? В САЩ от много отдавна са забранени киндер-сюрприз и храни с играчки в тях, заради опасност от поглъщане!

На мама умника - фабриката не произвежда само яйца бе тъпан

"Откриха причината за салмонелата в шоколадовите яйца" Това е ЗАГЛАВИЕТО на статията. И в нея става въпрос за ЯЙЦАТА. Ти че си малоумен е ясно. Но като гледам колко плюса имаш... Тука яко дебили сте събрали празните си кратуни. Четете, после коментирайте, тъпаци.

Не купувам нищо от Фереро, Нестле и Кока Кола!

То няма и какво - 'junk food' на висока цена.

Ко? Нее. Белгия и лоша хигиена?! Не може да бъде. Демокрациите са такива чистички. Сега разбрах защо ковида така добре са развива. Явно там ръцете не си ги мият. В Нидерландия видях как са интегрирали тези колониите - В един хотел обслужващият персонал бе цветен от колониите. До един бяха с ръкавици. Готвачът, който приготвяше топлата закуска (отворена кухня), един беличък - чист холандец. Не носеше ръкавици. Направи ми впечатление че докато правеше омлети си стискаше пъпките. Един път не го видях да си измие ръцете.

Така е, някои бизнесмени на запад вярват, че хем може да плащат 10 кинта на час, хем хората ще бачкат супер мотивирани.

За съжаление,(някои) тук се прехласват по т.н. Запад. Истината обаче е жестока. Който е бил добре знае. Всичко е жмел, добре опакован и само за пари.

Абе факт е че даже внуците на русофилите нещат на изток. Нали?

Ето за това моите деца съм ги научил - вземат играчката и хвърлят шоколада! То мани салмонелата то това ако му прочетеш химичния състав - цялата Менделеева таблица е вътре. Даже да се чуди човек, как е оцеляла салмонелата!

Горките ти деца...сигурно ядат киноа и пият бадемово мляко...

Ше еба и трансжендърите недоклатени.

Абе, ще си признаеш ти, че мъжки дупета те влекат, ама да видим кога. :)))

Предпочитам да си купя буркан тахан и буркан с мед. Разбърквам в съотношение тахан - мед 3 към едно - чудно! Много по-вкусно от шоколад! И много полезно! Таханът успокоява и прочиства стомашно чревният тракт, набавяш си всякакви полезни елементи от пчелният мед. И не е като тъпия шоколад, с който се тъпчем денонощно, да ти се набива все на неподходящите места под кожата.

Аз правя същото с тахан и банан. Също е много вкусно. Млечния шоколад си е отрва няма какво да се лъжем.

Млечният не е отрова сам по себе си. Палмовият и сам по себе си е отрова. Но все пак влиянието върху организма се влияе от количеството изяден шоколад комбинацията с други храни, каква преработка е минало млякото преди да се вложат какаото и захарта и/или въобще това , което дава сладост.

Хем ядеш само тахан, хем си се тъпчел денонощно с шоколад. Ку-ку, ку-ку, ку-ку...

Ами като сте почнали, аз си правя боб с наденица. Много убав става!

И шоколадът повишава киселинността в стомаха, а таханът я премахва. Хем ти е сладко, хем ако си с гастрит или язва започваш да се чувстваш добре.

А па ако знаеш ако ядеш само моркови и спанак колко е полезно :))

значи разбъркйваш захар със захар и викаш било полезно. Меда си е захар. Тахана, си е основно захар.

като ви чета колко захар и глюкоза сте в състояние да приемате без последици за здравето направо ви завиждам благородно.

Аз нахално го обърках с масло и мажех на филия. Супер!!!!

Поздрави от БЕЛГИЯ за българите еврогейзери, да им е вкусно топлата салмонела на устата им!!! Такива няма в Германия, Австрия и Франция, Италия, Португалия, а само в кенефа на Европпа!!!!

Жорка. Излагаш се нещо.

Исках да кажа тахан с масло

Във фабриката в белгия сигурно бачкат цигани и турци за това хигиената е нулева

Това се прави изключително с машини. Тъй като млекото е тячно - над 90% е на машина. Което всъщност го прави по-трудно за контрол. Машината няма симптоми при бактериална инфекция.

В западните медии,навсякъде е посочено името на компанията,"Киндер",само в Булгаристан се мълчи гнусно,ако ще и да е за здравето на децата.Не се журналисти,плужеци сте.Не сте и хора,цървули сте

Ти не знам какви шоколадови яйца си взимаш, но като цяло шоколадовите яйцата са на Киндер. Всичко друго е копие. Трябва да се споменава марката, ако не са Киндер.

Майка ти на теб. За хубави неща

Жал ми е за теб,щом не си виждал друга марка шоколадови яйца

Кадбъри, ама те не са с изгрчака а захар

Киндер-салмонела-сюрприз!

Белгийските олигофрени. С кафявата кожа

Я сега да спретнат една пЛандемия!

При нас няма как да стане, спокойно. Докато на запад плюскат качествен шоколад с истинско мляко, при нас е марципан с адитив с аромат на млечен продукт. А той може да убие кон, камоли салмонела да завъди.

Ако знаеш какво наистина е марципан, няма да пишеш глупости. Чукни в гугъл да видиш. Марципанът е по-скъп от шоколад и няма нищо обшо с него.

качествен шоколад - ти американски шоколад вкусвал ли си? А кадбъри вкусвал ли си , е нема такава химия. Качествен шоколад може да си купиш само от бутикуви шоколатиери, без соеви пълнежи, палмово масло, емулгатори и хиляди други пълнители и боклуци.

последния месец се появи чидесна възмжност за разследване откъде се взе африканскат чума август 2019 и бяха убити 1 млн животни, както и птичия грип 2017 и декември 2021 в целия ес... но пък съм сигурен, че след специалната операция, тези болести ще изчезнат както в сащ

как ще изтеглят "партиди" от САЩ като там Киндер яйцата по-принцип са забранени за продажба?

Може за американския пазар да се продава адаптиран продукт, без играчката вътре.

Дето не се вълнуват много,много от хигиената,нищо чудно,че се е стигнало до зараза.

Хем е открита причината ,хем е ВЕРОЯТНО !

Ужас егаси фейк лъжите бълват вече тия псевдоновинарски сайтове.. .

Киндер е марка на Фереро. Фереро са регистрирани като компания в Люксембург. За производството на яйцата в завода на Фереро в Италия използват шоколад от Белгия, където е възникнал проблема. Това, че статията не е подробна, не означава, че е фалшива.

А един мармот ......