Откриха паметник на Стефан Неманя при грубо нарушаване на Covid мерките (видео)

Паметникът е голям, защото историята ни е била голяма, тежък, защото историята е била тежка и хубав, защото историята е хубава, каза Александър Вучич

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Има ли македонско малцинство в Сърбия? Май там повечето са антични македоньи. По всичко личи че е така.

Сръбските курви винаги са били нож в гърба на България - първо на ромеите които ги създадоха като държава женейки 38 мата братовчедка на василевса си за техния планински селяндурски "княз" искайки от него да напада по поръчка Българските земи. После станаха австро унгарски курви а после проститутки на руснаците все със същата цел - да бъдат нож в гърба на България. Винаги са ни нападали в гръб и винаги сме ги мачкали и били като щкембе в дувар. За това ни мразят щото винаги са яли здрав български чеп. Ама както се казва - на зла круша зъл прът - платиха си за мръсотиите които са ни правили и правят. Он една огромна страна се стопиха до размера на Старозагорски окръг.

Монголския хан Тамерлан разбива турчулята, пленява султан Баязид I и го поставя в клетка. 1 година султана служи на куция Тамерлан да се качва на коня. Най-любимата ханъма на султан Баязид I две години прислужва гола на Тамерлан. Хвала српски курви - вие спасихте Турската империя. Сърбите са толкова близки на султана, че Сръбския корпус в турската армия ОХРАНЯВА СУЛТАНСКИТЕ СИНОВЕ. Сърбите спасяват в тази Битка на Света султанските синове и Турция. Султанския син Сюлейман, разрушителя на Търновград е спасен от сърбите, както и двамата му брата Муса и Мехмед. Български войник НИКОГА не се е бил в султанската армия, въпреки безбройните призиви на султана към цар Иван Шишман за лагер-сборове. Тази е причината султан Баязид, чрез синът си Сюлейман,да нападне Търновград и да разруши васалната му България. Същото става и в битката при Варна през 1444г общата армия на поляци, унгарци, сърби и българи се разпада преди боя: унгарците "отстъпват" оставяйки младия полски крал и българското опълчение срещу турската армия. Сърбите услужливо също "отстъпват" като ЗА БЛАГОДАРНОСТ ОПЛЯЧКОСВАТ ВАРНЕНСКИЯ КРАЙ. Затова България се прекланя пред Пан Владислав Ягело Варненчик. Затова до днес сърбите са по-голям враг на България от гърци и турци.

Абсолютно невярно. "Българин никога не е служил... ". Ама айде, моля ти се! От първия до последния ден на Османската империя има българи на служба при султана: и войници, и съветници и дори лични лекари на султана и бейове. Изобщо снаеш ли кои са князете Богориди и как и защо получаваме Екзархия???

Е, наш човек е капудан паша при обсадата на Константинопол. Не, че харесвам сърбите, но предатели е имало и при нас и все още има. Те са по-опасни и от сърбите и от турците.

Синът на Иван Шишман - Александър, приема турска вяра, става санджак бей в турската армия, вилнее над нещастните поробени българи и загива като мръсно куче предател.

Следва нов Дисниленд след Скопие и в Белград. Изобщо колкото една държава е по-жалка, толкова по-голяма грандомания я тресе! Подло, мръсно племе са сърбите и скоро ще бъдат докрай наказани за всички злини, сторени на българите.

Историята на сърбия е предателсва и удари под кръста, дивашки кланета на цивилно насление... и сбъркана история винаги съм кавзал че за да си решим проблема с македонста история трябва да почнем от сръбската там какви са лъжи и изимислици свят да ви се завие

Дааа, ако трябва да бъдем напълно точни СРЪБСКИТЕ К...И са помогнали на турците срещу кръстоносците на Сигизмунд, иначе най-вероятно България е щяла да продължи да съществува, защото говорим за 1396 г., когато турците са покорили и Видинското царство. Т.е. да благодарим на тия нищожества сърбите за ПЕТВЕКОВНОТО ни робство, идиоти...

Управлението на Стефан Неманич започва с борба срещу брат му Вукан, който с унгарска подкрепа успява да прогони Стефан от Рашка. Стефан обаче търси помощ от българския цар Калоян, който го подкрепя с една войска от кумани вероятно в замяна на някои български територии от Поморавието. Войната между Стефан Неманич и Вукан придобива очертанията на гражданска война, но кризата е преодоляна, когато брат им св. Сава се нагърбва с тежката задача да посредничи между тях в името на мира, след което властта на Стефан Неманич в Рашка е окончателно закрепена.

23 метра/68 тона , а не някакво джудже стамболийски , някакви си 9.60 или гарибалди- 60 сантима............

Паметникът означава да си спомниш за някого , да ти напомни за нещо! Мегаломанията не е израз на паметта , а на други неща.....

Сръбските курви винаги са били нож в гърба на България - първо на ромеите които ги създадоха като държава женейки 38 мата братовчедка на василевса си за техния планински селяндурски "княз" искайки от него да напада по поръчка Българските земи. После станаха австро унгарски курви а после проститутки на руснаците все със същата цел - да бъдат нож в гърба на България. Винаги са ни нападали в гръб и винаги сме ги мачкали и били като щкембе в дувар. За това ни мразят щото винаги са яли здрав български чеп. Ама както се казва - на зла круша зъл прът - платиха си за мръсотиите които са ни правили и правят. Он една огромна страна се стопиха до размера на Старозагорски окръг.

Тези комплексари няма да се оправят никога! Понеже са много “велики” затова от една мощна и силна Югославия , Сърбия стана колкото Софийска и Благоевградска област. Ние българите може да не сме много умни, но сърбите са определено по-прости и от нас. България в момента е на светлинни години пред Сърбия и Северна Македония. Те са в амок и не могат да повярват и възприемат, ме от нас бълфарите зависи тяхното бъдеще , развитие и членство в ЕС, което е най-доброто място за живот на Земята.

макетата са закъснели

Ония у Скопие празнуват годишнина от смъртта на Тито, тия как са си фанали и рушняк за скулптор, направо да им дяла един паметник на Тито...

сървите са долно племе на забивачи на ножове в гърба . Нищо друго не са постигнали. Не съм сигурен че историята им ще е толкова велика когато се отиграят мачовете за Косово и Воеводина че и за нашето Поморавие ... Когато свърши мача ние ще играе да останат едно погранично княжество между България и Унгария... Първия път когато сървите ни забиват нож в гърба е в 15 век когато е направен първия опит да се изтласкат османците от Балкана от един унгарски и един френски крал ( който се сеща имената да попълни) сървите участват на османска страна като верни васали ( какво Косово поле, каква великосръбска митология!?) , решаваща е ролята им за разбиването на европейските войски. Били се сърцато на страната на султана. По новата ни история със сървите всеки я знае освен Бойко мисля ...

В битката при Никопол тия са били със турците и именно те са допринесли за загубата на християнската армия :(

Дааа, ако трябва да бъдем напълно точни СРЪБСКИТЕ К...И са помогнали на турците срещу Сигизмунд, иначе най-вероятно България е щяла да продължи да съществува, защото говорим за 1396 г., когато турците са покорили и Видинското царство. Т.е. да благодарим на тия нищожества сърбите за ПЕТВЕКОВНОТО ни робство, идиоти...

Поредедният македонски цар

Е той, нали е бил македонец ? Защо сърбите му строят паметник ?

Сърбите винаги са били прости , нагли и надути . Грандомания и шовинизъм. Това въплъщава този паметник дело ''незнайно'' защо на ....руски скулптор.

Тези не са добре ...

Паметника е без маска това е проблема!

Не знам дали вече го усещате ,но е дошъл НОВ И МНОГО ПО-ОПАСЕН ОТ КОВИДА ВИРУС! Вирусът на македонизма! Много е зарАзен ! Вече се е разпространил в щатите ,а вече и в Сърбия! СбъркА се светО Само не знам дали не си вкарват автогол сърбите с този паметник! Не изостават ли от македонците ,които се изживяват като държава от време оно , а сърбите само от средните векове! Иначе... нема лошо . Имат желание ,имат си средствата... да си го правят!

Македонизма е създаден и развит от сърбите.

Ха ха ! Сърбите избиват комплекси , защото са били племе в нашето княжество и сме им дали писменост и култура , и църквите сме построили !

Да бе, ние и пирамидите сме построили. Как само го забрави? Смешни сте.

Няма само "македонците" да имат големи паметници, я!

Що не му светят очите? Я ние как се ебаваме с нашата памет...

а очите светят ли му.. и сърбите дали са се ваксинирали вече с руския боклук за славянски хайвани

Не може в Сърбия да има по-висок паметник от този на Путин!

Що не дойдат да вземат и Альоша..

Даже, само сега - вземаш един, получаваш два!

PEYTSCH

Брат Тихомир, Тихомир и Мирослав. Роден в Подгорица, Черна гора. Бил жупан,Починал в Хилендарския манастир 1199,13.януари...Станал сърбин след Втората българска държава (1185). Дотогава събите били племе.

PEYTSCH

Краткото име на националистите (сърби, македонци и др.) е...нацисти. Другото име на комунистите (сърбски, македонски...) е...фашисти.

Я пак? Кои са фашисти?

Ай мамоо. голям бе, ама паметника в шумен е по-голям.