17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много неща към добро ще се променят в нашата скапана държава ако се въведе смъртното наказание.

те ако сега се страхуват да излязат, смъртното наказание няма да промени нищо.

Едно време имаше дом"Майка и дете" и колкото и да ги отричат такива трагедии нямаше..може да са оставяни, но не и изхвърляни..а сега приемни семейства, изследване на родителския капацитет.. Социални ли..ще им тежат на социалните всички тези случаи

Отвратително,това не са хора,не са и животни,изроди

Гнусна работа. Ама за кои бежанци става дума

И аз така исках да направя, но баща му не даде....

в някой щати от братска америка се лобира за аборт и след раждането...

За мое огромно учудване долу в коментарите имаше опрвдаване за това с безпаричие, депресия, след раждане жените не били на себе си и т.н. Не оправдавайте такова зверство! Аз родих преди почти 3 месеца, естествено, с доста поражения. До скоро не можех да се изправя без да се подпирам някъде. И през ум не ми е минало да не си гледам детето, камо ли да му направя нещо! Гледах си го аз от ден 1! Майката си е майка и така те удря майчинския инстинкт, че няма значение в какво състояние си. Не може да се оправдае такова нещо! А в краен случай, ако толкова не го иска майката и роднините - ами оставя го на социалните!

Аз си го обяснявам с това, че въпросните коментиращи не са наясно с ДНК. За тях това бебе е едно към едно с потенциално тяхно бебе, не са наясно с естествен подбор и др. Или пък са против правото на избор на жената, явно е било нежелано и тя е била принудена да го носи 9 месеца, от тяхна гледна точка дали е убито в първите 2 седмици или на 9 тия месец е убийство, въпреки, че няма да има кой да го гледа това дете, ще расте без обич и има много малък процент шанс, да стане престъпник. Може би не са наясно със съдбата на децата по улиците, от домовете или от приемните семейства. Не знам, но съм напълно сигурна, че изобщо не може да сравняваме човек като теб, с родителите на недоживялото бебе....

Може всичко да е било, обаче като е дошло на бял свят можеха да му дадат шанс и трябваше. Много хора чакат за осиновяване.

Коя си ти, че да определяш кой ще живее и кой ще умре!? Защо не питаш хора израснали в дом дали не предпочитат да ги е убила майка им? Що за малоумно изказване. Как било по домовете? А какво е да не си живял?

Това е убийство! Извършителите на това трябва да бъдат съдени за убийство по особено жесток начин. Завързали са го в найлонов плик и най-вероятно то се е задушило. Това са изроди и са причинили това на собственото си дете! Съд и доживотен затвор!

А безпаричието тепърва ще мачка наред.

Ромската махала или бежанец.Какъв шок!

Казват, че ромите не изоставят децата си. Как ги гледат, дали ги принуждават да просят е друг въпрос. По-скоро някакъв фалшив "срам" или позене на тайна от строги роднини е причина случилото се. Действително много хора искат да осиновят дете.

Всичко поскъпна, но не трябва да се прави така!

Таова не са родители , а угралвни престъпници. Трябва да бъда бесени публично.

Дете убито в контейнер? Кучета в найлонови пликчета в контейнер? Ние даваме ли си сметка, че това е по-страшно от филм на ужасите? Полицията се чуди на коя планета е и за какво и се плаща заплата? Каква и е работата? Проклети да са престъпниците, които през последните 33 години УМЪРТВИХА цяла държава! Хубавата ми, нещастна родина България!

и да ругаете ....... за съжаление това е бъдещето на България, бежанци от най-низша прослойка ( тия дето имат малко акъл ще се уредят в други държави), ромеи от кварталите и млади "интелектуалци" като т.н. ДАРА ( може да се запознаете с това недоразумение от една обширна статия в Дира по-долу) .

паплач, която обитава Родината ми през последните години ( всички, с малки изключения) е МИНАЛОТО. Ще изчезнат завинаги, а България ще я има с други, абсолютно други. С ХОРА!

и откъде ще дойдат тези други. Ако сам признаваш, че сега е паплач, то след това ще са децата на тази паплач .......

""Макар да се предполага, че детето е на бежанци или хора от ромската махала, не се изключва и случаят да не е такъв."" Разбира се ,че не са ГиЦани.Най -вероятно тихо се е приземил космически кораб от мъглявината Андромеда и са изхвърлили новороденото като ненужен боклук. Е хубаво нещо е смъртното наказание,няма как да се отрече

"Макар да се предполага, че детето е на бежанци или хора от ромската махала, не се изключва и случаят да не е такъв." Браво на редактора! Гениално изречение! Високи стандарти за журналистика поддържате, когато не преписвате БТА или превеждате ТАСС

Те са още по-умопомрачителни

Ния трябва да погледнем нашенския си АД. И да го изчистим до последния атом.

На това детенце не му е било писано. Тъжно, наистина! И не се залъгвайте. Не е до етнос. След раждане една жена е на друга планета и може да направи всичко. За това задължително трябва да има хора до нея. Решили сте да раждате вкъщи без да ходите в болница? Много добре! Но задължително хора около вас, защото ако нещо се обърка трябва да дойде екип. В днешно време това си е риск, за това е по-добре в болница. Присъствал съм на раждане, и не е забавно, когато акушерката седне на корема на родилката, втора направи разрез на матката а трета извади бебето с вакуум, защото раждането трае 40 часа вече! Такива неща не са за вкъщи! А ако е мъртвородено, или тоновете заглъхват, което се наблюдава винаги при родилките, шанса да го спасят в болница е по-голям. При родилна депресия сама родилка може да направи такова нещо! За това, пазете се, няма нищо срамно, но здравите трябва да помагаме на тези в затруднение!

Няма оправдание за такава постъпка. Айде стига всичко сме оправдавали с депресия! Депресията може да те накара да изоставиш детето, не да го убиеш!

Явно не сте вникнали в това, което казвам - работа на следствието е да разбере, дали детето е било мъртвородено, дали родилката го е сметнала за мъртво, а реално не е било и прочее детайли. Тук информацията се изсипва тенденциозно и единствено за да провокира посещения на новината и коментари. Това, което съм написал са простички стъпки, които биха били достатъчни за превенция на подобно нещо. Няма родител, който в нормално състояние би причинил подобно нещо на детето си. Но ... в нормално състояние! За това - близките - до родилката! Да, навремето хайдеее - изтекат и водите на нивата, отива сама до някое дърво и си го ражда. И 50 пъти всичко е наред, но на 51-ия става усложнение и или тя, или детето или и двамата си заминават. Било е така, и за това са раждали по 7-8, от които 4-5 оцеляват. В днешни дни подобни случаи са изключителна рядкост, и за това са по новините. Така и трябва да бъде. Но и трябва като общество да се опитаме да редуцираме до 0%! Разбира се, невъзможно е, винаги ще има мъртвородени деца или психически претоварени родители, но трябва да се опитваме!

за убийство на дете ли търсиш? На Земята няма да го намериш. И на небето, междувпрочем. Абе, никъде!

Не търся оправдание за нищо. Не съдя, за да не бъда съден! Както съм писал по-горе - информацията в мейнстрийма се изсипва на килограм с цел кликове, импресии ... Никакви детайли! А нормалния човек не действа първосигнално - трябва да се намери причината за това, за да може да имаме коректив. А те, нещата са ясни! Не можеш в днешно време да оставиш родилка сама на произвола на съдбата!

Ето "детайл: в найлонов плик, в контейнер за боклук. Бездомните кучета си ровят дупки, където заравят мъртвите си бебета. И плачат до тях. Има ли още нещо неясно?

Няма нищо неясно. Разбирам що за човек сте, добър, но на страната на животните, без да погледнете на страни. Да, и животните тъгуват за изгубеното си потомство. В нормалния случай. Но и при тях има ненормални прояви - алфа мъжкар да убие потомството на друг, хомосексуализъм и прочее. Но това е съвсем друга тема. Слава Богу, случилото се, колкото и тъжно да е, е абсолютна рядкост. И така трява да бъде. Надявам се, че съм бил ясен. Всяка дискусия оттук-нататък е безсмислена!

"След раждане една жена е на друга планета и може да направи всичко. За това задължително трябва да има хора до нея." Раждането е комбинирано физически и психически може би най-големият подвиг, на който е способно едно човешко съшество, а ти изкарваш майката, току-що доказала тази сила, психически лабилна? Да има "нормални" хора около нея, че на нея не може да й се има вяра. Я направо в затвора за малко... така за всеки случай. Най обичам някой мъж да ми разяснява женската психология, че и снизходително да проявява разбиране ...

Какво общо има това с темата? Това са думите на акушерката на жена ми. И на мен ми е странно и досадно да слушам мненията на хората, за които всичко се върти около самите тях, а всички с различно са за затвора, но в живота се налага. Безсмислено е да си отпрявяме нападки под такава новина. Случило се е, има разследващи, които ще разкрият повече детайли, тук информацията е оскъдна, толкоз! Какво, защо, как ... другаде!

Коментарът ми няма връзка със статията, просто е реакция на думите, които съм цитирала. Жената си е баш на Земята и не може и да си позволи да помисли за лукса да е на друга планета, защото дори и при най-благоприятното раждане за известно времее е прикована на легло, а и има бебе, което не може без нея. Бащата е по-вероятно да бъде заварен "на друга планета" в някоя кръчма да черпи, че е станал баща. Не ми хареса подборът на думи, затова коментирах.

При последнитя подобен случай след две три години делото приключи без присъда. Защо? Защото майката, която изхвърлила новороденото си през прозореца имала задължения към останалата част от семейството си и нямало да има кой да се грижи за тях. Да задълженията на един индивид към членове на семейството си са с по голяма тежест от законите! Нищо че става дума за убийство на новородено, член на същото това семейство. Такива дела просто ги замитат под килима, въпреки че го играят на "закон и ред" само заради журналистите.

Хубаво беше при другаря Тодор Живков, като не ги съобщаваха тези неща и си мислехме, че не стават....

и тука ли осмърдяваш?

И тук ,азсъм на "всеки километър"

Прав си! И теб са те изхвърлили, но БКП са скрили и виж какъв п*дераст си станал.

да не те е изтропала с главата надолу върху плочките?

бе, хубавецо? Верно ли чак така, само с изроди ли беше пълна територията ни, а?

желязо не извърлят орките..

Няма по-долно същество от тази/този който е направил това.

и малоумни същества. Безсмислено е да ги съдиш...

такива същества, м? Реално обаче, не виртуално? Да си щъкат по улиците разни убийци с неразвитите си мозъци и да им се усмихваме? Усмивки за убийците? А за ЖЕРТВИТЕ някаква милост, а?

Естествен подбор, тяхното си дете е. Да го оставят да живее и да не го гледат и после да стане престъпник от ритник на ритник в живота до затвор след затвор, накрая може и да убие децата Ви .... и пак няма да сте доволни. Какво всъщност искате?

Циганите не могат да се интегрират заради обърнатата си ценностна система. Например за тях децата са стока, продават ги в робство - като булки, просяци, джебчии или проститутки. Друг път печелят добре от продажбата на органите им. Често се случва да изхвърлят новородени в кофите за смет. Образованието, трудът и хигиената не съществуват в циганското съзнание. Те нямат отношение към възрастните хора и инвалидите, да не говорим за животните и природата. Сравнете цивилизованите народи как се отнасяме към споменатите по-горе неща и ще разберете разликата. Трябва да се осъзнае веднъж завинаги, че интеграцията не е насилствен процес. Необходимо е да се търси друго решение - как да им се помогне да се пръснат равномерно из целия ЕС или да бъдат върнати в страната им по първопроизход (Индия или Турция).

Тези същите са избягали от "Цивилизована Европа", която още преди векове се е опитала да ги изтреби до крак. Те така правят. Говорят за ценности, но някой друг да им сърба попарата.

Отношение към животните и природата? Тук е абсолютно рядко. Всеки ден наблюдавам цели градове и кварталите, и села, с хуманоиди с потресаващо лошо отношение към двете. Бели на цвят. Значи, по поведение, почти всички са цигани на територията на РБ?

Все още еволюират, дайте им време!

По нашите земи тече ибратното на еволюция, не са само “новите” вече. :(

могат и да насмогнат...

Някои веднага си мислят, че детето е от циганка, което не може да се твърди със сигурност?! А защо да не е от украинка?1

И какво значение има какво е ? Преди вдичко е новородено дете !

Ти би ли взел едно такова да си го храниш и гледаш у вас? Което на старини да те окраде и убие? Ма дай да сме либерасти, че така е модерно...

Турска клиника за трансплантации купува бебета. Плащат пътя ,престоя в клиниката и безплатно раждане плюс 10 000 долара в брой. За бъбрек всичко това само парите са 5000 долара.

не може да чете - от къде да ги знае тия работи?!

меринджеи, които купуват-продават човешки тела, в случая. Бизнес.

да се продъни в Преизподнята.

Наскоро заговориха за безплатни прегледи за всички бременни, независимо от осигурителния им статус. Такива случаи показват защо това е толкова важно да се случи. До определена възраст (18г.) абортите трябва да се плащат изцяло от държавата. Не може да караме деца, които не са готови, да стават родители насила. Не казвам, че трябва да задължим всяко дете да направи аборт, но ако знае, че ще го остави (до кофа или в дом), защо да го ражда това бебе...

За смяна на пола в Австралия дават платен отпуск - можеш и това да пробваш...

Не може да караме деца които не са готови,да стават родители на сила ли каза?Значи не са готови за родители а са готови да се шибат като зайци.Щом знае да чука,трябва да знае и да гледа резултата от действията си!

Абсолютно съгласен! Но това идва първо от родителите, те са хората, които отрано да подготвят детето си за сексуалния живот с всички ползи и рискове. За съжаление, тъмнозелените са много далеч от добри родители, а за такива разяснения пък - тотално трябва да забравим.

Тъмн...о зелените не са хора !!!!!

Zvo4i mi kato ot roman na Charles Dikins. Tazhno, no biznadezhdno.

По-скоро като от древногръцка трагедия. Дикенс би дал надежда. Тук няма никаква.

Айде, че шушето ще пресъхне, дорде се наканиш!

Ти с умрелото, микро чревце не ги мисли сухите шунди, намират си,млади и натопорчени обикновено. И чикийка не можеш да ди набиеш, мухахаххаа

Ти не завърши ли ма? Десет години си стоденка.

Промяната ще накара десетки хиляди майки да изядат децата си ,за да се спасят от глада който е вече тук.

Ти си типичният пример , че е трябвало да те изядат отдавна ! Толкова рядко и миризливо като теб , рядко се среща !

Майката е много бедна ,сигурно самотна . Социалните щяха да го отнемат още в родилното и после да го продадат в чужбина на гейовете или за органи. Постъпила е правилно,спасила е детето от извращения или разфасоване.

За теб решението е да се самообесиш та едно да се спасиш от несретата си , второ да спасиш света от теб ! От къде покълвате такива изроди нещастни ....

какъв е цвета на кожата му?!

Като ирландец е баща му а майка му е Снежанка

Работа.Какво се трогвате колко до сега не са намерени

Колко трябва да си жесток и прост за да направиш това....

не ми се верва краченцата му да са толкова бели, ама карай, щом казвате..

Жестоко и тъжно! Създал си живот, а в същото време го отнемаш брутално, без да имаш право на това. Толкова хора искат да имат деца, а поради някаква причина не могат. Ми като не го искаш, защото ще го убиваш. Остави го в социален дом, пред нечия врата, пред болница или където и да е другаде...Толкова родители желаят да имат дете, ще намери дом. Дом, в които ще го обичат и отгледат с любов, след като ти не го искаш. Мисля си, че няма значение каква ти е кожата, важно е в какъв дом ще попаднеш и какви родители ще те отгледат. И понеже от 30 години ги интегрираме ромите, така сме ги интегрирали и изучили по различните програми, че като не могат да си продадат децата, просто ги връзват в наилонов плик и ги мятат в конейнера. Това е показател колко успешна е в една страна образователната и социалната й политика.

Очевидно детето е нежелано, но не е това начинът да се отървеш от него. Ако е било здраво и майката е спазвала режим по време на бременността, трябвало е да го дадат за осиновяване, толкова хора си мечтая да имат дете, а не могат. Имам познати, които се разсипаха от инвитро и пак нямат деца, колко щяха да се радват на здраво дете, въпреки че е тяхно биологично дете! Но ако майката, а и бащата, са били безотговорни и това нещастно създание е било увредено по рождение, колкото и гадно за звучи, поне са му спестили мъките да е живо. :(

въпреки че НЕ е тяхно ... Сори, от бързане съм го изпуснала.

Но съм убеден, че всички ще горим в Ада. Това е поне 3-ти случай само за тази година.

НК е застъпена постродилна депресия затова деяние няма издадена ефективна присъда. Няма и да има . Не е единственнслучай доста такива просто не всичко стига до медийте.

Баща и майка-зелени плевели?!

Смърт за тези родители.

А аз изсипах сума ти пари, за да имам дете. И нямам...

Съжалявам, не губете надежда. Може също да помислите за вариант - осиновяване.

Имахме физически проблем с моята съпруга. 8 години по доктори ходи и нищо не успя медицината. Затова решихме да се обърнем към вярата (все пак съм християнин). Отидох на Света Гора и взех от лозата на свети Симеон (Хилендарския манастир). Също отидах и на скита света Анна. Там има чудотворна икона на света Анна. И двете неща помагат при безплодие. Две седмици след това съпругата ми зачена. Сега имаме три прекрасни ангелчета :). Успех! И не губи надежда!

Това го няма и при животните.

Така е. Животните направо изяждат нежеланите.

Бах ти изродите има !

Няма никакво значение какво е, дано е живо. Ако ще да е зелено, зависи как ще бъде възпитано и да стане добър човек. Останалото е злоба, и ментални примитиви.

Уви, не е живо.

Брутално! Да се намерят родителите и да се разстрелят. Не може такова отношение към бебенце

По добре да ги сложат в найлонов чувал и да ги изхвърлят на сметището.

Какъв изрод трябва да си да направиш това???

Майко мила! Какви са тия примитиви?!

а и до тогова са ходили само заради социалната закуска...

Че е черно нали!

Черно, лилало, зелено... Няма значение глупак смешен. Това е едно невинно същество, което иска и заслужава да живее. Долна какавида изсмукана от живота си ти!

от всяко дърво свирка не става! Бъгавите гени правилно отпадат...

Какво заслужава и какво не.Просто мангали са го убили

Самият факт, че можеш да правиш определения на расова основа за едно бебе - говори, че си яко повреден и недоразвит емоционално и психически. Трескат те яките комплекси - най-вероятно свързани с размера и отзивите, които си получил от жените в живота си.

Добри отзиви има щом те интересува ама няма да те оправям от сега казвам