Откриха куп нарушения на служителите, взели книжката на шофьора на паяк, вдигнал колата на техен колега

Предстои дисциплинарен съвет в ИА "Автомобилна администрация" да предложи последващи действия на основание Закона за държавния служител, съобщиха от транспортното министерство

Обратно в новината

Коментари - Откриха куп нарушения на служителите, взели книжката на шофьора на паяк, вдигнал колата на техен колега | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

щом най простите даиижии си позволяват да са над закона-какво остава за по горните нива-полицаии,депутати,съдии,прокурори,и роднините им до девето коляно

те двамата от автомобилната инспекция да бъдат уволнени и да заплатят всички разноски. Такива нямат място в системата. Проблемът е че има още много такива държавни служители, които се имат за велики овластени с някаква власт. Типично за българските държавни служители, на заплата от нашите данъци.

Абе кой е тъп не знам,за полицаите не питам. На всеки му е ясно и е виждал,че "паяците" винаги са с 2 ма- шофьор и полицай, КОЙТО вина решение коя кола и кога да вдигнат. Шофьора просто кара.......

Мда и се сещам вица за даяджиите защо ходят редовно на проктолог с нагънати стоп-палки в г-ъ.

Какво се правят на ощипани? Това е ежедневие и на всички нива! В казармата по отношение на разни смотани старшинки се въртеше следния много верен израз - дай на простака власт и гледай сеир! Това е абсолютно приложимо и в този случай, и не само! А е така, защото няма реално правосъдие - дори и човек да подаде жалба, ще минат месеци или години, преди да получи (ако получи) справедливост заради тоталното неглижиране на закона от тези които трябва да го бранят и прилагат! Още по неприятно е че тези служители с палка знаят много добре положение и най-нагло ти го казват в очите - съди ме, да видиш какво ще стане! Причината МВР (и други подобни структури с овластен персонал) да търпи подобно положение е че няма читави хора, затова търпят същите малоумници на ниски нива, които са едно към едно с оскотялото и функционално неграмотно българско население (за сметка на това пълно с дребни тарикати). Познавам читави полицаи, но не са тези на улицата или пък тези в КАТ/ДАИ. А манталитетът на последните не е мръднал от милиционерщината, и много често мотивациите и начина на мислене са им точно като на нарушителите. Примери колкото искаш ...

А своеволието и злоупотребата със служебно положение? Това според мен е най-голямото нарушение, защото показва пълно незачитане на закона и реда!

Айде сега шута и уволнение - селяците да ходят да чукат камъни на село!!!

Мишките най-много ги е страх да не си загубят заплатките. Разпускай и закривай всичко. Абсолютни утайки са в тия службички, без изключение.

Е, ти си много смел зад клавиатурата! Освен това си и възпитан, определяйки всички като нещо си там лошо. Добре е да прочиташ написаното, обмисляш съдържанието и чак тогава да натискаш бутончето "Изпрати". Независимо, че си скрит някъде там.

Веднага да бъде уволнен и да лапа п..шки на борсата

Всичките закони, заедно с основния (конституцията) са писани с неясноти и възможност за различен прочит. Товар ли е автомобила или сам се е качил, превозват ли го или го бутат? Електрическият скутер, велосипед- МПС ли са? Имат мотор значи са моторно превозно средство! Толкова ли е трудно да издадат лиценз за превоз на товари??

Ти май не си чел статията.Цитиран е ясно и точно закон,член,алинеи.Според него не им трябва лиценз за товари.

Тук има ясно певишаване на служебните права. Няма форсмажорни обстоятелства за да се намесва по този начин. Да не говорим, че явно не си знае задълженията и правомощията на изпълняваната длъжност.

Този път в ДАИ бързо реагираха. Както коментирах под предишната статия, случачт е ясен. Общинското дружество не е "превозвач" а служба за контрол. Не са необходими лицензи, тахографи и пр. документи, които се искат от транспортните фирми. Репатрираните ППС не са превоз на товари, а принудителна административна мярка. Има светлина в тунела на ДАИ, или са се стреснали, защото техния служител счупи нагломера.

Принудителната мярка е превоз на товар, автомобилът е товар, а движението с него е превоз на товар. Ще ви е.ба милиционерското тълкуване, че било мярка.

глупости, таксиметровите шофьори извършват превоз на хора, а когато полицията те арестува и те качи в патрулката да те закара в районното, това 'превоз на хора ли е"? трябва ли им апарат? а лиценз?

Пешооо, няма нужда да демонстрираш колко си прост !

Защото стана новина. Ако историята не бе излязла в медиите....щеше години да се влачи.

Това че е неправилно е повече от ясно. Товарителница за паяк.. Но все пак ще върнат ли книжката на пострадалия шофьор или всичко като с Нотариуса? И по времето на бай Тошо като се разледваше някой милиционер задължително командироваха звеното за да може да не влиаят. А това тук е гарван гарвана.

защо не е в ареста и с повдигнато обвинение? От къде има стоп палка на МВР? Колко пъти си е заработвал бонуси с тази палка след работно време?

Интересно. Ще го накажат, че не е бил с униформа и е ползвал друга палка. Нищо не казват, дали наистина тези с паяка са били с реални нарушения...

Казаха, но ти не си прочел.

съвет значи?? е, освен тях и прякия им началник уволнете и шефа на автомобилна администрация! ако до два дни не го направят, уволнете и транспортния министър!

Оох, теб кой ще уволни, че да не пишеш щуротии?!

И ся какво? Плясване по ръцете и наказание да не взимат рушвети за един месец?

е, как цел месец, ве. Много жестоко, ве. И ние семейство раниме, де. Пъ и малце и за нас да остане, без да знааа женъта. малко мажки отношения, де.

В нормална страна тези “служители” биха били уволнени дисциплинарно веднага, и осъдени да платят обезщетение на шофьора на който са отне ли книжката. Например обезщетение за изгубена работна заплата за половин година. Но се обзалагам че сега ще излезе че тези служители са добри хора и имат семейства, циврене, сополи…

Ще го накажат, може и да го уволнят. Ще мине 1-2 месеца и пак ще го върнат-не било лошо момчето ...

Не стана ясно служителите на ДАИ получават ли заедно със заплатите си и правото да нарушават законите защото могат? А когато са нарушили законите и са злоупотребили с дадената им власт ще им бъдат ли повдигнати съответните обвинения или само ще ги уволнят понеже с действията си вместо да осигурят спазването на законите и реда за гражданите са станали причина за обратното в ущърб на обществения интерес?

ще го уволнят ли?

уволнение на селяка прост. може и книжката да му вземат за назидание, освен сериозна глоба. па после нека вика - знайш ли аз койсън

"Уволнение на селяка прост" Ама като го гледам - не е селяк, ами точно гражданин - жълтопаветник

уволнение или не: като дефакто всяка мвр (мин-во на вътр. работи) има ли си собствен чипиран н-р чрез който да бъде на екран проследявана де се намира и деня, и нощя, с цел да няма фалшификации ... живи + здрави

Айде льольовци, сега продавачи на пазара, няма вече по 20 кинта от кола

Ъхъъ,, вервай си, тези сега ще ги преместят за 1 месец и след това обратно.

Прав си, ще кажат че няма хора и на тяхно място трябва да назначат цигани или пенсионери и няма нищо да им направят.