Откриха крокодилски и змийски кожи в карго пратка от Аржентина (снимки)

Според документите превозваните стоки били употребявани вещи на стойност 500 долара, но при проверката митничарите се натъкват на кожите от защитени видове в дивата фауна

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това са кожи втора употреба, така че митничарите ДГД.

Хубаво де... и какво от това? Все едно са хванали Пабло Ескобар :) Аз лично няколко пъти съм поръчвал змийски кожи - от питон и от кобра. Кобрата стана прекрасен калъф за телефон, а питона - да подменя изпокъсаните кожи в колата - разни капачета на пепелници, капачето на жабката между седалките, кожата около лоста за скоростите и т.н. Никога не съм имал проблем - получавал съм ги по пощата. Дори си пишеха - "Cobra leather", "Python leather". И не са скъпи - кобрата около 2 метра е 45 долара, питона не е цяла кожа, ко парче около метър е 50-60 долара. Продават се свободно в ebay.

Но явно кожите от кобра и питон, които сте закупувал от Ибей, не са били одрани от застрашени видове кобра и питон - това е разликата. Цитираните добичета в статията , за всички от тях иа международна забрана за търговия с тях, било то живи или одрани, ако са с недокаан произход, тоест хванати от дивите храсталаци, а не отгледани във ферма, с цел манджа или създаване на калъфи за телефони и капачета за пепелници в колите ни.

От цитираните животинчета нито едно не е застрашено. Просто има регулация на търговията с кожи на диви животни. Човекът най-вероятно си ги е купил от някой пазат там и не е знаел, че трябва да ги декларира. Голямата новина!

Ето пример: https://ebay.to/31C4S80 Тия на снимките като ги гледам - не са нещо особено. Кожи на змии, крокодили и т.н. - някъде тези животни са напаст, а са си и опасни. Така или иначе ги убиват - например в Тайланд ги ядат. След като са убили кое да е животно за месо - защо да не му ползват и кожата?

Крокодилските кожи. Когато бяха на пътешествие в Латинска Америка, тя си купи портмоне от топките на млад алигатор - когато погали портмонето....то порастна 2 пъти.

Ми казахте навреме за тия забранените неща, ние от къде да знаем

отиде материала дето го бех приготвил за костюм на тъщата!!

тъщата не ти се люспи качественно....когато и излиза езикът навън и се разделя на две?

Интересно какво ще направят сега митниците и Интерпол с конфискуваните стоки... , имайки предвид какви честни и неподкупни хора работят там...

Ще ги унищожат, както унищожават заловените наркотици, в Кремиковци ;))

Е, добре де, не са ли били употребявани? Нали са ги носили змии и крокодили?