Смяната на часовото време едва ли ще спре преди 2021 г.

Някои страни се затрудняват да се приспособят в области като въздушния транспорт

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Статията е леко подвеждаща. "Комисията предложи страните членки да се откажат от преминаването от зимно към лятно часово време след онлайн анкета в целия ЕС, според която 84-процента от включилите се подкрепят идеята." Според същата тази онлайн анкета 84% искаха да остане лятното време, а не да не се минава от зимно към лятно, което би означавало оставане на зимното време. Странно че тъкмо транспорта не може да премахне смяната на времето, защото при аргументите против смяната на часа беше изтъкнато точно проблемите в транспорта при смяна на времето.

Такава смяна е проблем! Дори само да вземем компютрите и сървърите. Повечето сървъри са на типове Линукси и нямат автоматично сменяне на часа. Това са разни файлове за часови зони, от които подбран се копира на друго място. Ще възникнат казуси със старите дати. Дали нещо случило се на един ден, ще се води на предният или следващият, след промяна с 1 час. Кога е извършено плащане. Кога е извършено престъпление. И така нататък. Трябваше да обмислят много повече нещата, преди да предлагат такива предложения.

Само да добавя, че от смяната ежегодно на часовото време ,"страдат" най-вече параноици и хипохондрици. Спазването на някакво часово време е свързано основно с работното време и други задължителни форми на ангажираност, каквото е примерно училището, и по кое време някой ще става или ляга си е негов личен избор. Разберете, че с промяната както е сега, съобразяваме/регулираме основно свободното си време извън жилището си. За хората край морето Изгрев и залез са с повече от половин час разлика спрямо тези в западна България. Те като са командировка примерно в София или ние от София сме там, някой да му се е променило нещо си? Само полза има сегашната смяна на часовото време. Мислете логично и не се подвеждайте от манипулациите на разни демагози сред политици и медици.

Загубена кауза е да го обясняваш на мързели и чиновници

Все ми е тая кое време е - ако искат с по 12 часа да го въртят всеки месец. Но не мога да разбера как нямат проблем да го сменят два пъти годишно във въздушния транспорт, но се затрудняват, ако не трябва да го сменят.

Написаното е пълна глупост. Въздушния транспорт винаги е работил в универсално време (UTC). Авиационните оператори така или иначе си работят във всички възможни часови зони и местни времена за разписанията. Това да не би Гогов да го е писал?

само губите времето на хората с тия глупости а и пари ви плащат.... ще го сменят няма да го сменят.... заврете си го отзад всичкото време....

Оная пияница ни пусна кьор фишек утре като се пенсионира вобще няма и да споменават за часовото време.

Когато беше дискусията за времето един депутат от БСП реламираше,че трябвало да престане смяната защото била вредна за хората. И лобираше за зимното часово време. Когато водещия му обърна внимание,че ще се стъмва по-рано при него той заяви,че имаме голям търговски стокообмен с Германия и като тя въведе зимното ,и ние трябва зимната,за да не закъсняват тировете със стоките. Т-.е. оставането на постонно зимно време би било вредно за хората в БГ,но полезно за търговците,и явно немците заради географсото им разположение. Типично за комунистически депутат.Лицемери до край,и "загрижени" за хората.

Е, то щеше да е изненада, ако беше станало по-рано! По-тромаво нещо от ЕС едва ли има! Добре, че мигрантския поток спря/намаля, че орките щяха да ни колят и е//ат като при баба МеНДел!

Стига са ни правили на ненормални. Голяма палячовщина. Да си остане астрономическо.

няма да спре въобще - от нея имат полза чорбаджиите, и те добре са си платили за да не бъде спирана. А това че нормалните хора страдат от нея, ЕС не го вълнува. Той е създание на чорбаджиите, не на нормалните хора.

Ааааазззз докатоооо сеее наведаааааа а-а-а ах! И и тооой - хоп се шмугнал!

Само Ганьо не разбра, че в ЕС е демокрация и когато някоя от членките не иска нещо, ЕК не може да я задължи на сила...

Направо щяха да ме изненадат, ако бяха взели бързо решение по смислена тема. Както писах преди 1 година, след още около 4 години ще решат, че този въпрос не е належащ към момента. Ако въобще дотогава има ЕС.

Задръстен и бюрократичен европейски съюз...

Тов е ЕС , нерешителност и недомислия и така не можеш да разбереш какво за последно ще правят, 28 страни 280 мнения, пълно безобразие.Защо се набутахме втази клоака?

По-добре да се сменя като до сега. Ниога не съм имал проблем в адаптацията.

Ти може да нямаш проблем но организма ти има проблем и ти не го усещаш това но един ден това ще ти се отрази в годините ти! С тази смяна на часа разболяваме тялото си малко по малко! Много от болестите като инфарк високо кръвно и нервен срив се дължат не само на проблемите но и на честата смяна на часа!

Стига глупости,глупаци. Много по-вредно от смяната на часовото време би било постоянното зимно време,огато ще се стъмва рано,и съмва рано доато спим всичи. След като не може лятното за постоянно по-добре да се сменя. Храните в магазините са по-вредни от смяната на времето.И това го доказва продължителността на живота преди и сега.

Лиглъо, това,че ти не можеш да се адаптираш и си бъгав не ознава,че всички страдамеот високо кръвно и сме заплашениот инфапкт.. Аз нямам такива проблеми. За мен е проблем зимното време ккогато нечерта излизам на разходка искам да ми е светло през лятото и хубавата бг есен. След ато не може да се получи консенсус в БГ зимно или лятно,по -добре да се сменя.

Ако разликата от 2 часа е в работното време, тогава подкрепям напълно.

Е и? Пука ли му на някой дали ще сменяме или не? Но колко време провеждаха такива изследвания, уж да питат народа за мнението му?

Сигурно и там някой прави нещо да вземе едни кинти без от това да има полза. Само разлаяха хората, а всяка страна може да си направи индивидуално допитване, което да уточни, че ще е валидно колкото и да са гласували. Сега гласуваха под 5% и чак после казаха, че ще се съобразят с резултата. Когато няма голямо мнозинство, как се разбра, че повечето искат да остане сегашната смяна и затова не са участвали. Като мен в случая.

Оставете времето на зимно и лятно. Практично е. Даже разликата трябва да е 2 часа.

Изобщо не е практично и е много вредно за хората! Това води до инфракт проблеми със сърцето отпадналост! Със тази смяна се разболяваме още повече и боледуваме много повече!!!

това при вас морски е от йодните изпарения които въздействат на мозъчната кора та за това сте толкова гламави по морето