Турция е отказала на Русия материали за сваления самолет

Турция е отказала да предаде на руския военен аташе в страната каквито и да е било материали, свързани със свалянето на руския Су-24.

Обратно в новината

Коментари - Турция е отказала на Русия материали за сваления самолет | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Турция граничи с държави, с които има проблеми. НО се самозабрави, отвори голяма уста, готова да глътне всичко около нея на 360 градуса. НЯМА ТАКОВА ЖИВОТНО.., КОЕТО ДА УСПЕЕ. Турция строи джамии в България, бърка в мозъците на помаците и циганите./за помаците ще бъде наказана от вселенския баланс, защото не може да обръщаш кръв срещу кръв, помаците са най-чистите българи/ Турция иска част от Сирия, рови с мръсни ръце и там, събира бежанци и развърта Европа, а нас ни изнудва с "добри съседски отношения, като ги пренасочва към други граници, а подготвя нашите свещени земи за исляма - каква подлост. Ползвайки НАТО изнудва политиците ни да бъдем добри съседи. И ние даряваме, ли даряваме земи за джамии и.... КЪДЕ Е НАТО, КЪДЕ Е ЕС???? КОЙ ПРИБРА ДИРИЖИРАНИТЕ ОТ ТУРЦИЯ БЕЖАНСКИ ВЪЛНИ?????

В изрядно водените архиви на турската империя, вкл. техния ----- паша или... е отбелязано, ЧЕ В БЪЛГАРИЯ ТУРЦИ НЯМА - ТОВА СА ЕНИЧАРСКИ ИЗДЪНКИ. ТАКА ЧЕ, МУСТАФААА, ПО-КРОТКО! Защитавай си Родината, която те храни, че ПРЕДАТЕЛСТВОТО и БОГ НЯМА ДА ТИ ГО ПРОСТИ, КАКТО И ДА ГО НАРИЧАШ В МОЛИТВИТЕ СИ. БОГ Е ЕДИН! А едно време не е имало мобилни телефони да се разберат народите как да го наричат и как да му се кланят.

Анкара. Турция прекратява полетите на Военновъздушните си сили над територията на Сирия в рамките на съвместните международни операции срещу терористичната групировка Ислямска държава, след инцидента с сваления руски бомбардировач Су-24, предаде турският вестник Hyrriet.

Анкара. Турция прекратява полетите на Военновъздушните си сили над територията на Сирия в рамките на съвместните международни операции срещу терористичната групировка Ислямска държава, след инцидента с сваления руски бомбардировач Су-24, предаде турският вестник Hyrriet.

Турция е подлога на фащ

Що така, да не би да крият нещо?

Холандски и ливански пилоти са чули предупрежденията, Су 24 е проект от 60-те години на миналия век, навярно вече не им работи радиоапарата или антената ръждясала, но можеха да се ориентират по бумажни карти и да не нарушават пространството, нарушила чебурашката и получила по китарата, всичко е толкова просто и ясно.

Много е вероятно да си "прав",Мустафа.Единствените , които са чули предупрежденията, са дядо Коледа,Снежанка и Пипи дългото чорапче.А за руския самолет и тук грешиш ,сигурно е бил още по-стар модел от тези които са били на въоръжение по време на Първата Световна война. Ако си спомняш тогава пилотите носеха специални каски и широки тъмни очила , за да не ги духа вятъра по време на полета.Защо така да не са били облечени и руските пилоти, просто трябва да се напрегнеш повече и да си спомниш какво точно си сънувал.Хайде , със здраве.Друг път повечко чети преди да се изказваш публично.

И двама турски пилоти и един радиолюбител са чули.

а, бе, Мустафа, ти какво се редиш да защитаваш Турция, пък си живуркаш в България на рахат, ааа?Я, ходи там да изядеш дебелия! Знаеш ли колко тъй наречени бг турци ходят там да работят и им викат цигани и не са доволни нито от заплащането, а от живота и привичките са направо уплашени. Прибират се тук като ХР. Ботев - първо целуват земята и благодарят, че живеят в нашата култура. Ходи в Турция и ще те сполети съдбата на кюрдите, на преименуваните българи, на разните народи и народности, които Турция не зачита.

Каквото и да коментирате, има международни закони. Видяхме умерената опозиция в цялата им "красота". Хора, ако почетете малко история даже фашистите не са убивали невъоръжени пилоти. За убийство на невъоръжен пилот е имало разстрел. Продължавайте в комплексарското си омраза да пеете дитирамби на убийци и отрепки. Колко ниско са паднали българите.

Турските Пачаври не са спали цяла нощ гледам. ИСТЕРИЯ ГИ МОРИ

сега спретнете по една "нежна революция или арабсо-турска пролет" на Турците, Саудитска Арабия и Катар по руски модел в съзвучие със същите в Либия, Ирак, Сирия, Йемен, Судан, Украйна ... което им спретнаха американците които и до днес съжалявят че не им е стигнало времето и за Иран и Европа понеже се намеси велика Русия

Защо не прецениха турците, че след като 50г. натовски самолет не е свалял руски боен самолет и обратно е имало защо?

хора, да светна малко тези които не са наясно със ситуацията. Турция купува петрол от ИД и след първата атака на Русия срещу техните петролни хранилища, Русия изпращат на следващия ден този самолет да унищожи още такива хранилища, поради тази причина Турция са изчаквали моментът в който самолета ще прелети през тяхна територия за да го свалят и да им попречат

Освен това, руснаците бомбардират терориститие на Ердоган, тренирани и въоръжени от Турция за да свалят Асад.

В най-скоро реме ЩЕ почнат да "падат" турски самолети в Сирия и Турция!!!! Русия НЕ забравя!!!! И не забавя!!!!!

Турците се направиха на мъже без да има нужда.Ако руския самолет е нарушил въздушното пространство на Турция, на тях им е било пределно ясно, че не го е направил за да напада, а най-вероятно е правил някаква маневра...тъпа и необмислена постъпка от тяхна страна...

Турците отдаван бяха планирали това действие, защото на практика подкрепят брадатите бандити от ИД, а лицемерно твърдят обратното, Не мъже а подлеци!

можели са да планират само ако са били сигурни че другите са достатъчно нагли за да им дадат повод.

Какви мъже са турците. Та те са чакали в засада и са го ударили в гърба. При това той се е връщал към базата си след бомбандировка на петролни бази. Турция и по специално семейството на тоя капут Ердоган е лично облагодетелствано от покупката на петрол на безценица от ИДИЛ. Това ги е вбесило турците и разчитайки на това, че са членове на НАТО са атакувли в гръб руския самолет. Всичко това и за децата е ясно, но нашите "експерти" само се лезят по медиите и го усукват, защото са турско=американски подлоги. Най много бях разочарован от ген. Михов. И той го суче и го вие сякаш е отговорен български политик, а не най обикновен дупетат. Турците ще загубят много от случая, защото сега най вероятно ще се създаде Кюрдска република. Чакам с отвращение да чуя мнението на нашата ирландска пастирка_недуразумението Плювналиев. Смешника се готви за втори мандат!

Българи ние имаме честта да живеем във времето в което Турция ще бъде унищожена и унизена вековна Българска мечта.

явно обитаваш странна паралелна Вселена понеже в тази ти гарантирам че няма да стане.

Никога не е добре съседа да е зле. Това винаги се отразява и на теб. Забравете тия вековни омрази и гледайте на пред

да не забравяме, че турците са много долни хора. кофти хора. 500 години са ни държали в робство. 1+ милиона избити арменци 1914-18. за които тотално ОТРИЧАТ (представяте ли си?)! не вярвайте на нито една дума на турски официален представители...

Расизмът официална линия ли е вече?

е вече нооооо турците са едни мангали и нищо повече а не раса.))))

Много харесвам Дир, но това не е сайт за анализи, затова препоръчвам в Между редовете ком статията за имперските амбиции на Ердоган. Признавам, не знаех за проекта Велик Туран и че включва част от България.

Непосредствено след разгръщането на С 400 руските КВС са извършили няколко часови бомбардировки на територията от която бяха обстреляни руските пилоти. От турска страна не е бил вдигнат нито един изтребител. Според руския ГЩ са онищожени всички терористи имащи отношение към стребата по катапултиралите руски пилоти. Турция е поискала официално извънредно свикване на ООН за разглеждане на избиването според тях на мирното тюркменско население в този район.

Турция няма какво да предостави ,тъй като такива предупреждения няма. Каза го оцелелият руски пилот.Оттук насетне е ясно ,че Турция блъфира.Американските им вдъхновители си траят.Тоест , Турция ще опере пешкира от глупостта си.Ако имаше доказателства за предупреждения , то Турция щеше да ги предостави, за да обоснове някаква легитимност на действията си.Истината е ,че е от гледище на международното право няма никакво нарушение на турското въздушно пространство.Става въпрос за враждебен акт от страна на Турция.

Защо няма последици за Турция от международната общност?!

Ако се обърне внимание на израза за техните "американски вдъхновители" ,мисля че не е нужно много време ,за да се заключи че затова няма последствия от т.нар."международната общност".Не трябва да се забравя липсата на дефиниция за понятието "международна общност" ,но е стара слабост на САЩ и НАТО когато провеждат някаква военна акция на земното кълбо да говорят от името на неизвестната като съдържание "международна общност".Гледайте обаче последиците за Турция от руската общност.Дори САЩ не защитават ентусиазирано турците, а го направиха "служебно" ей-така, по задължение като член на НАТО.Свърши "Турския поток" и турчулята ще има да чакат руснаците да им построят АЕЦ.Те вече не чакат и руски туристи, а сега ще чакат "като от умрял писмо" американци на турските брегове.

zosha_@

а сега, де - що не дават? от какво се предпазват? не мое обаче да му се отрече на путин - от една наглед лоша за него ситуация, той така си разиграва коня, че излиза победител. вместо путин да е лошия нарушител, лошият е ердоган. чудесно изигран ендшпил! както с крим - докато се усетят и прибра черноморския полуостров. интересно какво предстои в сирия...очевидно има съгласие за някаква подялба на сфери там, но вече без турция.

Абе може ли някой да ми каже КОЙ Е НАЙ-СКЪПИЯ САМОЛЕТ ДЕТО СИ Е "КУПИЛА" ТУРЦИЯ па макар и да не става вече за летене???

щото янките им бяха направили завод за ремонт, а после стана и за производство, на самолети от семейството "Фантом"ите, сиреч нещо като на F-16.

Не беше ли оня дето раздаваше памперси в Черно море през пролетта на американците и на 27 им даде и молбите за напускане на армията?

за памперси, хибинита и уволнения секнаха внезапно :)) Турският пилот заслужава почерпка.

тия са безбожно тъпи, не усещат сарказъм и ти лепят плюсове :)))

Най скъпият е този, който свалиха преди няколко дена :) :) Добра гатанка хахаха

"Турция е отказала на Русия материали за сваления самолет". Правилно! Имат правото дори в съда да не свидетелстват срещу себе си!

може да се окаже тясно за руския флот... : :..В четверг Укроборонпром сообщил, что Украина и Турция договорились о создании совместной системы безопасности в акватории Черного моря. То есть систему противостояния России они теперь будут строить сообща, используя украинские порты и территориальные воды...." както съобщава Московский комсомолец. Турските кораби ще бъдат на вахта в Одеса и другаде по украинското крайбрежие ПО-ДЪЛГО от 21 дни.

То това ще им остане на украинските фашисти, мръсотията и предателството на православието съюзявайки се с ислямистите на ИДИЛ и тези в Турция. Но да не бързаме, поред на номерата, вчера бяха гнусните туркмени в Сирия, утре следващия от списъка и така до соросоидната платена предателска гмеж...

Тъй като Турция е страна с бряг на Черно море има право, както и всяка друга от Черноморските да стои неограничено време където си поиска в неутрални води или пристанища, ако е поканена. Русия няма проблем с това.Друг факт е, че Турция не спира никого от същите страни да минават през проливите(Босфор и Дарданели) и няма намерение да опитва.Докато не много отдавна забрани на американски кораб да мине оттам.Проучи конвенцията по-добре.

у"украина" демек държавата 004 и турция демек скорошен Кюрдистан ...бахти смешника..сигур коритото Гетман Сагайдачный има водеща роля и Бастион не го промушва отвсякъде

Мда ! Ако турски самолет навлезе в Сирия ще бъде свален.Чух го от председателя им от комисията на отбраната.

Руснаците пак лъжат, турците казаха че са им дали материалите които имат!! ТАСС публикува лъжите за туземците!!

Така де. Толко имат, толко дават. Нищо!

Пиши на български, че ти личи, че сме руснаци. Това "толко" си е чисто руска дума. Българите не употребяват такава дума. Явно си ново русначе в троленето. Няма да ни платят рубличките за троленето.

Убит е туркоманския генерал от Сирийската свободна армия Рашид Багдаш, който е координирал атаката на руския СУ-24

И кой ти каза бе?? Пропагандата ли??

Американците първи го обявиха

Ти от картун нтуърк ли се осведомяваш или от в-к Стършел?

Нещо важно от срещата -Оланд-Путин! Значи...руснаците ще забранят на асад да напредва срещу опозицията...има едно сближение на руските позиции със тези на запада относно борбата срещу ИДИЛ и различни други терористични групировки! Обаче ,както западната коалиция така и руската страна, са стигнали до съгласието,че различните групировки определящи се като опозиция на асад,трябва незабавно да се самоопределят- готови ли са да се бият срещу ИДИЛ и ако не ,то на коя страна са! Незабавно възпиране на що годе приличните опозиционни сили във борбата им срещу Асад и промяна на посоката на борбата срещу ИДИЛ! Ако ли не ,то тези групировки се смятат за терористични и ще бъдат унищожени! Обама се е отказал от участието на САЩ във коалицията срещу терора!

Оланд греши, че говори с Путин. Русия е една от главните причини за съществуването на ИД. Самата Русия прояви държавен тероризъм в Украйна и Грузия.

Грузия уби 2000 руски граждани. А що се отнася до украйна :). Помните ли как пазеха Джон Кери в България. А Госпожа Ноланд на майдана кой я пазеше ? Часната армия от 3000 наемника ето кой. Янукович можеше да помоли Русия за помощ . Вместо това даде рзрешение на Крим за референдум. А в последвалата Вакум на власта всеки се опита да вземе своето. Русия не е нарушавала международното право.

Ти грешиш, на 14 ноември французите излъчиха няколко филма на техни журналисти относно създаването на ИДИЛ (потърси ги на сайтовете на Франсе2 и си ги преведи с гоогле хром, например). Та, ИДИЛ е създадена 2003 година, когато САЩ напада Ирак. Първо се създава като организация за борба с американците, набира сили и средства и се бори срещу американските войници. Някоя година по-късно Асад и Иран се договарят да търгуват с петрол независимо от САЩ. Саудтиска Арабия, Катар и САЩ започват да финансират тази групировка, и няколко други още там, за да смажат тези, които искат независимо да си продават петрола. Е, от тогава ИДИЛ набира оръжие, знания за експлоатиране на петролните източници и обучени войници да убиват- та до днес. За съжаление за това какво е ИДИЛ днес и кой я финансира всички го научихме, с цената на толкова много невинни избити хора. Та, когато не си никак, ама никак информиран, с какво самочувствеи даваш мнения. Или си трол на някои от посолствата у нас, дето се борят на страната на ИДИЛ?

Ердоган предложил на Путин да се срещнат... Предложението прозвучало 10 пъти за 17 секунди....

"Турция е отказала на Русия материали за сваления самолет", за да не издаде някак шито-покритото на задокеанския си поръчител.

Каква е връзката между резолюциите на ООН за Сирия, руското участие в сирийската гражданска война и хвърлянето на кастъчни бомби над туркменски села?

в американската подкрепа за ИД и "опозицията" срещу Асад и в интересите на Турция и бившите колониални западно европейски държави!

С 400 е голяма глупост, защото означава връщане на едни раквти в Турция, и арабите да бъдат въоръжени със зенитни ракети. Това е предпоставка да падат още много руски самолети.

турция няма добро име, още по малко ердоган. виж ако това е новата военна доктрина на европейския халифат на социалистите - цензуратори, това е друг въпрос. и все пак въпросът ми към ата остава: ние отнесохме ли се към вас, като към хора? да се проверят всички доходи на дпс, както и всички финансирания на новопостроените уахабитски джамии на територията на българия! моля прокуратурата да си задейства и без това вкоченената структура!

пак повтарям, аз не съм орбан да моли да се моля на най-злия диктатор - ердоган. аз заставам на страната срещу неверниците, като ата, които въведоха заедно със социалистите диктатурата на джихадизма. триете не триете - вие. единия процент "богати" на проста селяния.

Колега, що за наивник си! Българската прокуратура да се задейства да защити интересите на държавата. Тя по скоро ще се задейства да защити интересите на ДПС,Турция или САЩ. Може също да събере 24 прокурора и да изгърми някоя наша банка, както направи с КТБ.

Аз знам стотици начини да изкарам руската мечка от бърлогата й, но не знам нито един начин да я върна обратно. Никога не дразнете руската мечка Ото фон Бисмарк

Такъв погром ги чака фесовете С-400.Пада им се. Руската въздушна кавалерия ги чака в мъглата и ще нахлуе изневиделица .Вече пара излиза от напрежение. ФЕСА докъто преглътне локума ще види на монитора една голяма X- червена точка . секунда и вече е при Аллах

Турция и Русия си заплюха парчета от баницата. Реакцията на Русия показва, че Ассад е вече отписан. Остава Израел да свали руски самолет и да заяви интересите си и своето парче от Сирия.

Ти обиждаш Израел .Там такива тъпаци като Ердоган и теб няма. Май сте на едно ниво по тъпотия .Бъди горд със себе си и без това насила те карат да те обрежат,ти както виждам с удоволствие и дупе предлагаш. Дупе дава гол не дава на ердоган се предлага.

на идил зенитморакетно комлекс?

Нервите на турците не издържаха и те извършиха поредното си мръсно дело. Подло свалиха руски самолет, без предупреждение, с изтрел в гърба ... Не оставиха възможност на руските пилоти да се опитат да избегнат ракетата с маневра. Даже съюзниците от НАТО не подкрепиха турската атака. Ердоган и Давитоглу сбъркаха. Русия трайно се настанява в Сирия с намерние руснаците да останат дълго там. Сирийското небе вече е под руски контрол и турски изтребители няма да летят. Турците повече няма да приемат евтини нефтопродукти от ИДИЛ. Приграничната територия, заета от туркмените, убили руския пилот, днес беше интензивно бомбардирана от въздух и земя. Всъщност Турция е в троен руски капан - от към Армения и Каспийско море, от страна на Крим и Черно море и от страна на Сирия

Но има и още нещо много съществено. И това нещо е че турчолята няма да могат да минават през територията на Сирия и да навлизат в определени региони за да провеждат сухопътни военни удари или да бомбардират кюрдите когато и както си искат. В крайняа сметка това е таралеж в собствените им шалвари и ще доведе създаването на собствена държава на кюрдите.

С този почти "кретенски гаф" аСкера не "глътна вода" , а Цялото Шише Барабар с Биберона, че и аМериканската Дойка не може да ги извади и двете. Така от Абдализъм и Насила, без да искат, само с Цената на Един руски самолет подариха "спечелена половин война" на Братушките. А следващата половина от тази "война" руснаците ще я изкарат методично и бързо в прочистване тип "Дълбока оран".Както и става вече.

Гениална логика. Ще свалят още няколко таралясника и руснаците съвсем ще спечелят :)

Москва пак лъже, че Турция подкрепя ИД.Лъже и не вади доказателства. Всъщото време се оказа, че Кирсн Илюмжинов, руската банка - "Руски финансов алианс " и фирми на Ассад купували петрол от ИД. Това означава, че на Москва й се привижда тресчица в очите на другите, а не вижда гредата в своето око.

Няма нужда Москва да вади доказателства. Тя просто трябва да унищожава цистерните, складовете и рафинериите на ислямските терористи, а техните собственици сами ще си кажат.

Обвързаността и съвместните интереси на Турция с ИД. вече са ясни и на децата. Турция има финансов интерес. Много от сделките на ИД минават през Турция. И Турция и ИД. се сражават срещу кюрдите. Един достоен народ, който има правото на самоопределение. Посредством ИД, Турция извива ръцете на Европа, кара я да плаща откупи (3милиарда Евра само напоследък), заплашва и наводнява с "мигранти". ИД е съюзник на Турция в нейните Османистки амбиции. Атаката в гръб от засада на руския самолет е с цел защита на района, през който се осъществява пренос на бойци и оръжие в едната посока и петрол ,антики, и всякакви други дивиденти в другата. Разстрела на пилота е в разрез с Женевската конвенция. Тя не е била нарушавана никога, дори от фашистка Германия през 2рата световна. Сметките ще излязат криви. Нарушени са всякакви морални и международни правила. Маските паднаха. Бе поставен на карта световния мир и съдбата на цялото човечество, заради жалките финансови и османистки интереси на турската върхушка. Не случайно редица западни медии говорят за изключване на Турция от НАТО. След явната протурска реакция на ДПС. Мисля , че е крайно време да се вземат мерки за разформироването на тази незаконна партия. Такава партия няма място в Европейска държава и отдавна е заплаха за националната сигурност.

обади се в Савецкото посолство да си закрият ДПС.....

Не съм русофил или русофоб. В случая Русия е на правата страна. Ако Турция осъществи амбициите си да влезе с натиск в Европа. Европейската съдба ще бъде на карта а съдбта на България ще е печална.Не са давали кръвта си дедите ни, за да се върнем пак под турско! Да не говорим, че с ислямистките си пориви Ердоган е заплаха за тотална война и изтребление.

Нищо скрито няма да остане атоя свят.Рано или късно ще лъсне, кой всъщност купува петрол от ИД и кой подкрепя мизериите ставащи в Сирия. Ушанките и техните сподвижници, било то в Сирия или пък в България са долни лъжции дезинформатори, каквитовсъщнос са били от времената след октомврийската револумм

Голяма любов изпитват руснаците към братския им сирийски народ. На всеки братски народ такава любов да му се случи.:)

"На пресконференция говорителят на Въздушно-космическите сили на Русия Игор Климов заяви, че "Ес-400" е "най-модерната зенитноракетна система, която превъзхожда значително чуждестранните аналози". По думите му радиусът на поражение на системата е 400 км, като тя е в състояние да поразява цели на височина до 30 км, а разполага и с режим за стрелба по наземни цели." Ето на това му се казва опичайте си акъла и гледайте какво правите, че инак дупе да ви е яко!

Тези данни и чичко гугъл ги знае.:)

данните които знае и чичко ти Гугъл, а за това какво се крие зад думите на Игор Климов. Но и да ти се обяснявя е все тая, щото нищо няма да разбереш щом до сега сам не си проумял нещата.

двама се карат , трети пИчели !!! В случая Обама , каза че няма да изпрати войници и въпреки натиска ,отстоява позицията си - дали това е добре....времето ще покаже. Путин - бил бесен , ами ще е - губи войници , пари , проекти....за единия рейтинг.... Турция - показаха на цял свят , че са варвари и да забравят за Европа , докато Ердоган е на власт...

Ако много се оънат алкашите, може и Босфора да им затвори Турция.

Ха,ха,ха !!! Само да те светна, че ако Турция затвори Босфора, руснаците ще преминат през Босфора водени от едни пилоти, наричат се "Искандер".

Я мине, я не мине.

защото може да сатане така че да го разширят и то толкова много че да бъде като част от някое ново море.

със всички действия и бездействия досега Турция показа че съдейства напълно на ИДИЛ и че е време да се смята като държава съпричастна към ислямистките терористи , следователно трябва да се счита като враг на Европа и да се атакува безапелационно

се спират всички изповядващи исляма към Европа. Тези на место (Германия,Австрия и...) се препитват по местния език и история. Тези които не се справят обратно през Босфора....

Първо много се гордея, че моята РЛС Венерата е още в бойно дежурство в Латакия ,Христото и Слона са там и си вършат страхотно работата. Лъжите на циганите за свалянето на Су то могат да минат само пред платени соросоиди,к анализирани лоботомично.С- 400 е друга бира води влак по жп линия и 72 цели едновременно интегрирана система радар =и самонасочващи се ракети стрелят и забравят.

не материали а записи ва, и как нема да откажат като нема такива записи

Турците изпитват комплекси от миналото и руснаците имат комлекси, но от бъдещето... :)