Откъде знаем? Кой ни го казва? Защо му е да го прави?

"Фалшивата новина е само повърхността, корените са във всички нас", твърди главният редактор на Dir.bg Никола Костадинов

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Първо, всяка новина трябва да се проверява и сверява поне по два или три пъти, преди да си дадеш парафа да я пуснат! Второ, огледай си колегите, че нещо не са на "ти" с българския език! Трето, получава се малък парадокс, нещо като вербален оксиморон - говориш за място № 112 и евентуалните причини, а защо се кастрят коментари и направо се блокират цели адреси? Страх лозе пази, просто по инерция, нареждане или друго? Че нали в точно това се състои работата и там е причината! Понякога да ви се чуди човек, просто не бива да се унижават хората поради липса на друг форум и да се спекулира! Хайде, приеми го този път като градивна критика, не се ядосвай, а помисли! Има надежда! А истински редактор се става с десетилетия чиракуване, от мен да го знаеш, аз вече преминах през това.

Чета коментари на организирани злобари. А може би става дума за един и същи!

Посочи, моля те, в какво се изразява НЕГРАМОТНОСТТА на главния редактор на изданието.

Ужасно е, да четеш поуки от явно неграмотен човек.

Сайта на украинския съсел обяснява за фалшивите новини. ХА ХА ХА ХА ХА ХА

По тази логика трябва да спрем да четем ДИР. Тук всички са редактори и то със слаб езиков потенциал!

Дирници, говорите за фалшиви новини, а пускате рекламни статии на някакви които продават Уиндоус. Проверете ги. Според форума на Майкрософт продават незаконно. Миналата година пак пускахте подобни статии и те бяха с друго име!

ПРОДАВА, А ИСТИНАТА Е, ЧЕ Е АБОНАМЕНТ, за 1-а година. На сайта на Мicrosoft има продажните цени, които са други от абонаментните. Дир-а участва като съучастник в измама!

А вие вземете да назначите някакви грамотни хора за редактори. Повоната от тях хал хабер си нямат от темите, по които пишат. Емблематичен ви е Стоян Гогов. Него го чета, за да си оправям настроението. Много често обаче пише такива глупости, ме докарва до ярост и ридания.

Гогов, Каменов, Чалева. Последната е рядко неграмотна и с изключително слаб и примитивен изказ.

Термина "фалшиви новини" идва директно от Министерството на истината, но което така усърдно служите с цената на заплатите си. Можете да ми изтриете коментара. Все пак няма право на мнение различно от Официалната истина.

Дира всеки ден ни демонстрира поне по 3-4 пъти как се прави фейк-нюз - когато заглавията противоречат на самите факти в статиите.

Това е Рекламен похват! Тръбиш нещо а в опаковката ...... т.е. привлекателно заглавие стил турски сериал, а в основния текст изненади

След шест години работа в едни от най-големите медии, не гледам новини, сутришни блокове, коментарни предавания и пр. Физически не до докосвам вестник, защото ме е гнус... Познайте защо?!!!!!!

Щом, четеш и пишеш тук, значи има още върху какво да работиш, но си на прав път! Успех

Вие сте същите наплатени и преплатени елементи!

Смешно е dir.bg да коментират "Добра журналистика".

Някoй

така е, редакторите им още не са научили граматиката и са далеч от журналистиката, камо ли от добрата такава!

Неграмотен боклук!

Когато кадърните ги няма, остават селските драскачи, които се имат за нещо велико. Работих в Телевизия и от 200 кандидата подбрахме едва 3-ма и то защото изглеждаха добре. Останалото (правопис и начин на говорене и поведение пред камерата) беше на ниво МИНУС. Всички международни новини или са със закъснение от няколко дни до няколко месеца или са редактирани така, че да се получи нещо друго като новина. И ДИР.БГ не е най големият интернет портал. Това, че използвате скриптове, които да лъжат метрологията че едва ли не целия свят ви посещава, не ви прави известни.

За каква добра журналистика става дума? В този сайт изобилства от платени тенденциозни репортажи с откровено вредно и опасно съдържание. Типичен пример са материалите за ивермектин при болни с ковид. Не разбирате ли, че това може да струва живота на някои хора, които наивно ще ви повярват? Толкова ли сте безскруполни и без елементарен морал, та да лансирате откровени заблуди срещу заплащане? Замислете се малко, като хора, ако не като журналисти, каквито претендирате да сте!

Защо му е да го прави? А защо му е на правителството да лъже хората? То никога не ги лъже.

като за начало трябва да се съгласим, че дир.бг е разпространител на фалшиви новини и пропаганда. сега можете да ми изтриете коментара.

Знаеш ли? От къде знаеш, какво не знаеш?

Вие сте полуграмотни разпространители на полуистини и откровенни лъжи, срещу заплащане разбира се.

Като начало всички редакторчета да изкарат един курс по грамотност.

Да бе, достоверна. Като гледам как копирате всеки ден по 10 статии от DW, направо сте източник на достоверността. Но и в това си има чар, поне се ориентирам какви мисли се въртят в главите на побърканите.

Журналистите са гадове ! Като политиците.