17-11-2017 20-11-2018

Коментари

държавата що да не поеме и заплатите в частните фирми, да се облекчи бизнеса антикризисно.....

държавата що да не поеме и заплатите в частните фирми, да се облекчи бизнеса антикризисно.....

Три дни си болен.Получаваш 600 лв.Как ще си платиш лекарствата/толкова са скъпи/.Имаш избор да се лекуваш при врачки и седиш гладен,или отиваш болен на работа и ако оцелееш.Дават най нагло примери с др.държаво,но там заплатите са достатъчни болните да си позволят 3 неплатени дни.Т.Н. работодатели,ще изгонят и последните що годе свестни работещи.Кърлежи.Ще плащаме еф-ките, трябват още данък вода и данък въздух

след като работодателите и работещите за длъжни да плащат здравни осигуровки, следователно и държавата е длъжна да плаща всички болнични. Има си много начини с които да бъдат елиминирани фалшивите болнични, но чиновниците в НОИ, ги мързи гледат само как да орежат хората и да си вземат високите заплати и бонуси. Ако тези хора трябваше да работят в частния сектор, не биха издържали дори срока за изпитание.

С такива цифри за първото тримесечие излиза че половината държава е била болна...кой тогава работи? После не вървим напред>>>..ми няма кой да свърши работата, избягаха в чужбина за по високо заплащане...и пенсия може да притрябва някой ден

Много болни, много нещо. За 20 години непрекъснат трудов стаж, нямам нито един болничен.. Ако ми е чак толкова зле - отпуск за 1-2 дни. Бълват фалшиви болнични за измислени настинки, грипове и т.н. и то най-вече в държавната администрация. Да пуснат една статистика колко са болничните във всички държавни учреждания, фирми, съдилища и стотици други агенции и комисии..

Ееее то с фалшифите болнични на всички им е ясно!!!! Едно поне 25% от издадените болнични са фалшиви!!! Държавата няма интерес да напарви първите три дне да ги плаща ТЯ! Защото ако го направи трябва да следи много здраво за истинноста на болничните! Както е в момента дреме й на държавата истински ли са болничните или не!!! Тя държавата не плаща и не й и пука.... Позната история

"Тези средства те могат да използват за увеличаване на заплатите на своите служители" Да заменя скъпата спортна кола от миналата година с три пъти по скъпа от тази година Или да плащам по високи заплати на работниците си?Ммм по добре да си взема две нови коли от тази година и една от другата! И как точно ще увеличат заплатите на работниците като големият "бизнес" ужким е пред фалит(както постоянно ни напомня) и дори за 20 лева повече към заплатите не се навиват?Ще си ги гушнат тези пари за себе си и до там.Защото да не би при Черноморието да им липсват средства при цените за всичко,докато продължават да плащат само МРЗ!

От кого ще вземе държавата, за да плаща болнични? "Бизнесът" може да иска да не плаща нищо, а спестените пари едва ли ще отидат за увеличаване на заплатите. Спорът ще е безкраен, справедливо решение не виждам. Фалшиви болнични трудно се доказват, но в някои държави служителите посещават хора в болнични, а това малко спира тарикатите.

Е лесно да се хванат фалшивите болнични,но няма жилаещи ,защото" гарван на гарвана око не вади" Само ЛКК комисиите ,ако се проверят и ще лъснат всички .Има една комисия в Айтос с двама от дпс нищо не може да ги спре.Трупат пачки.

И тия завалии предизборно че чудят какво да изокат белким не ги забравят.... Това беше временно ама като всяко нещо върху гърба на хората става постоянно както се вижда и от много други ''временни'' неща..

Твърде хубаво за да стане факт!!!

популизъм. Държавата това сме ние. Аз не съм съгласен да плащам болничните на Асан мангала от другия край на България щото клинчи от работа а шефа му като го търпи - да му плаща шмекерлъците с болничните. Или да го уволни

Мноо, ама мноо си тъп. Ти плащаш болничните не само на бай Мангал, но след третия ден на болничните. По същия начин като се разболееш, ние, пък и бай Мангал, ако е на редовна работа, ще плащаме твоя болничен. Тук въпросът е, защо аджеба, държавата плаща след третия ден, а не от първия?!? Да не би да прибира осигуровки от работниците от четвъртия им работен ден нататък? Ти си държавата, кажи! Единствената причина да ги има тези три дни(които между в прочем до преди няколко години бяха един), е държавата да икономисва от обезщетения за болнични за сметка на работодателите. Ти явно не си работодател и те боли...ура кой ще ти плаща болничните. А, ако имаш предвид, че бай Асан клинчи от работа щото болничния му е фалшив, то тогава проблемът е в контрола на НОИ, който пак е държавата. Или да обобщим: държавата като не може или не иска да контролира издаването на болничните, но и не ще да плаща, просто е прехвърлила плащането върху работодателите, които пък и да искат не могат да проверят болничния на бай Асан дали е фалшив. Е, държаво, редно ли е така?

за асан съм съгласен, но ако ти се тръшнеш от грип , ще виеш ,че не е справедливо. така,че мисли преди да плюеш

Дайте на работниците удръжките от заплатата, които отиват за здравно и пр. осигуряване, защото и без това всичко се плаща допълнително.