От Турция: "Вече всеки ден извънредно положение"

Събрания на закрито ще могат да продължават най-късно до 24 часа според нов закон

Обратно в новината

Коментари - От Турция: "Вече всеки ден извънредно положение" | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не знам какво е това извънредно положение,често ходя в Истанбул бях и в Кападокия не видях някакво напрежение или усилено присъствие на полиция или армия.

Както е известно, подкрепях от все сърце спечелването на изборите от Ердоган. Следн неговата победа, спира играта "тука има - тука нема" по отношение на принадлежността на Турция към Запада и тя отива твърдо в блока на сатрапствата на Ориента. Чиста работа. Сега вече, който турчин е за демокрация и свобода, на каквато се радват развитите страни по света, трябва: -Или да се бори яко за нея -Или да емигрира -Или да приеме и се примири с ислямската диктатура Ако свободолюбивите турци се надяват, че след смъртта на Ердоган, ще имат отново светска Турция, няма да се съглася - Режимът създава огромни интереси, които ще искат да наложат продължаването на тази диктатура (виж Иран след Аятолах Хомейни). Също така, както вече съм писал на този форум, съюзът на Ердоган със сивите вълци е съюз, който, за да просъществува, трябва да пролива кръв. Ето защо, очаквам: -Неспирни проблеми, създавани от Турция със всички съседи и военни сблъсъци, планирани или случайни. -Увеличаване броя на бомбените атаки от кюрдите в Турция (вече няма защо да се нядяват на автономия по демократичен път) -Огромно вътрешно напрежение до разпад, в момента в който се получи пълен разрив между Турция и една от двете "велики" сили (трудно е да се запази днешното крехко равновесие, но не е невъзможно), или по-рано, ако се стигне до финансов срив. Във всеки случай, Турция вече се управлява от зъл, агресивен и неоосмаснист диктатор. Единственото добро в това е, че е безсъмненен факт.

ТУРЦИТЕ ОТДАВНА СА ОТРАБОТИЛИ КАК ДА СЕ СПРАВЯТ С ТЕРОРИСТИ КАТО БОТЕВ , ЛЕВСКИ ИСВЕТИТЕ МЪЧЕНИЦИ ОТ АПРИЛСКОТО ВЪСТАНИЕ

кандидат за ЕС.Честито. Европа им оправи икономиката, даде им производства и сега-Ердоган.Браво.

Диктатура.

Хак им е на амуджите. Започнаха да се връщат доста отчетливо и да говорят, че в Турция няма демокрация. И който и да дойдел на власт все същото се очаква да бъде.

регрес.

Мила госпожице Деси Димитрова, Не се връзвайте на обобщенията и преводите, които правят някои наши агенции, вкл. БТА. Те са неточни и най-вече - манипулативни. Нищо ново и неочаквано не се случва в Турция - всичко това беше предизвестено с промените в Конституцията и последвалото "избиране" (нарочно го пиша в кавички) на Ердоган за президент. Просто се упростяват процедурите и се приближават до абсолютната ислямска монархия (емират, халифат), която в Турция е доста приличаща на сунитско и съобразено с националните особености копие на шиитски Иран. Пишете (вероятно цитирате) "групировката ФЕТО", а това е бизсмислица. Самото съкращение е от въведения от Ердоган и партията му термин "Fethullah Gulen (FE) Terorist (T) Orgutu (O)" - Терористична организация на Фетхуллах Гюлен. Такава "организация" просто няма. Движението му на Гюлен се нарича "Хизмет" (Hizmet). От друга страна, групировка и организация не са дно и също нещо. Разбира се, турските медии използват ФЕТО - едни (90%) щото отдавна вече са под контрола на Ердоган, а останалите - щото ако не го използват или ще ги затворят или просто по съдебен ред ще им назначат държавно управление - т.е. пак отиват под крилото на Ердоган.

golyama zavist imaş misli i raboti po demokratiçno,ostavi bay tatovo to vreme.

Трудничко ни е да приемем истината, но това са фактите, пич ;)

Досущ като при нас, забранено е събирането на повече от 10 души, т.е. забранени са протестите срещу Порожанов, луди са и тези, които протестират срещу Московски, забранен е достъпът до оградата, за да не виждаме как се минава границата със стълби, а непрекъснато има случаи на участие на гранична полиция в трафика, даже патриотка хванаха

Ако на всеки льольо бъде разрешено да прави каквото си поиска (пречейки на другите), то тогава ще става още по-зле. Ще заприличаме на африканска държава. Когато болшинството е ОК с някоя политика (или решение), то малцинството единствено трябва да мълчи. Иначе, мързелите и мрънкачите (в т.ч. и циганята) ще поискат заплати без да работят. Че има трески за дялане в нашата държава - има, но . . . не може да затваряш улици и магистрали за щяло и нещяло. Точно заради такива като псевдозелените все още не е довършена АМ "Струма" и всекидневно на нея загиват хора.

много били добре турците при... извънредно положение. Матрял, кво д аго праиш...

В момента американците са го качили на пързалката! Заигравката на Ердоган с Путин и закупуването на руските ракети ще му изяде главата. С всеки изминат ден турската лира се обезценява все повече и по някое време ще настане драмата. Хората с парите предвидливо се изнасят от Турция, агнешкото и телешкото вече са над 40лв български пари ... По-възрастните знаят какво следва, когато народа излезе на площада! Очаквайте завръщането на българскте турци от "Голямата екскурзия", коит все още имат къщи тук ....

От 16 години е все на пързалката, ту на американци, ту на руснаци, ту на ЕС, а трима президенти на САщ, двама на Русия и няколко дузини еврокомисари изреди турчинът ... Уж все на пързалаката а пързалящите са други, всеки ден го свалят от власт, а той все е на власт. Божидар Димитров лека му пръст пророкува миналата година, че ще бъде убит а то ...

Султан Ердоган деъства твърдо.Армията е смачкана,няма кой да го спре.Напред към 19-ти век.

Тези живеят още в 19ти век. Никаква Европа за такива. Там пак си го избраха, сега да му берат плодовете...

Добре дошли обратно в средновековието...

Да се оправят. Избрали са си го, да му се радват.

Колкото ние сме избрали нашите!

Абе така е.. ама сега като му пораснат мераците за нова османска империя.. Ние сме близо,гърците..Вижда се на Юг как влиза с танковете... Не е на добре.А понеже е в нато,Европа деликатно ще си обърне главата.. Нищо хубаво не вещае бъдещето..