От "Сиела Норма" отказват да доставят още машини за вота заради ниска цена

Причината е допълнителни разходи, както и транспорт на машини до секциите в чужбина

Обратно в новината

Коментари - От "Сиела Норма" отказват да доставят още машини за вота заради ниска цена | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Голая киска хочет ласки - www.BG17.club

Решението е само едно : Машините за гласуване Да са ДРОНОВЕ! Така ще обикалят и намират сами избирателните секции в България и чужбина! А и сами много бързо ще пристигнат в България! Така и законът за машинното гласуване ще бъде спазен.

Законотворците със сигурност Са имали това решение в предвид! Бързо, лесно и изгодно!

Добър вечер, уважаеми зрители. Спите ли? Или чакате да дойдат поредните спасители? Колко пъти се повтаря старата история – Изхвърляме единия, прегръщаме втория. Някой знае ли как един милиционер, Внезапно събужда се милионер? И нали уж са нови, а пак са си същите. Правят се на шефове, гледат мрачно, мръщят се. Изведнъж става ясно, че са пълни с имоти Изведнъж става ясно, че са пълни идиоти. И какво да ги правим сега тия кавали Щом така или иначе сме ги избрали? Не ви ли омръзна да ви лъжат на дребно? Не ви ли омръзна да живеете бедно? Докога ще си траем – вече става банално Толкова ли е трудно да живеем нормално?

И кой незнае защо сиелата ''печели'' всички обществени при гербавите та сега трябва да се учудвате че искат още мангизи да понатрупат виждайки че авантата им гербавите вече ще спре??? Нещо не ми става и ясно колко неустойка дължи сиелата за гафовете при миналите избори и защо не са уточнени параметрите или предаване на далаверите и на съответната институция..

Голая киска хочет ласки - www.BG17.club

Първо Трифонов и Мая Манолова организираха референдум за намаляване на парламента и партийната субсидия, за да се пестят пари! После Мая Манолова щала да връща партийната си субсидия в бюджета, за да има бюджета пари и да има пари за лични асистенти! А сега пък щели да хвърлят 15 милиона лева Народни пари, парите на Суверена, през прозореца, за машини (т.н. банкомати/ Р. Радев), от които поне 30% от гласоподавателите нищо не разбират! Цирк Румен Радев!

Влизам днес в темата и какво виждам? Всички свестни коментари изтрити... Модераторчето, тежко ковидче ти пожелавам. И ще те гепи, защото ще прочетеш този коментар преди да ги изтриеш!

Пожелай му друго, ковид тях не ги лови!

Изнудване или гербаджийска заповед да се провалят изборите. Хахахахахахаха. Гроб умря

Предлагам да ги заплатят тези които гласуваха за пълно електронно гласуване.Пълна глупот.Единици са възрастните хора над 75 които ще могат да се справят изобщо.И никой да не заблуждава че това не е истина. Така че разни чалгари,демократи и всички да извадят пари от партийните си каси и плаща.Ако се пита българина,той няма да иска да се гласуват нови средства.И тези от чужбина,да си ги купят.

бе!нямало да се справят!в началото на месеца са първи на банкомата пенсиите!

Айдеее, Сиелата го вкараха четвъртит на Мунчо в гъжа.

4 000 000 избиратели . 3 минути= 12 000 0000 минути Изборния ден е 720минути, следователно: 12 000 0000 : 720 = 16666 машини ако искаме изборите да са честни!

Доста хора се изказват неподготвени и без да са прочели внимателно написаното. Всяка машина се доставя в секцията под охрана и се пази до обявяване на изборните резултати. След обявяване на резултатите се връща отново под охрана в ЦИК. Онези надъхани нещастници промениха изборния кодекс и махнах ограничението на броя на секциите в страни извън ЕС без да обмислят последствията. Колко според вас струвa транспорта на 6 машини с охрана и 2-ма техника до секциите с Ню Йорк и връщането им под охрана примерно на фирмата Сиела (защото това е задължение на доставчика на машините). Трябва да слуди да се навия на тази цена.

А я как бързо и удобно забравихте, че Сиела е на члена и спонсор на ДБ Тодоров?

Сиела е ташак на Бойко! Е как така издадетелска фирма спечели поръчката за машинно гласуване. Това се коментираше дълго в ИТ средите навремето. Ако се разрови човек, доста интересни неща ще излязат. А тези машинки даже не са комютри, а един екран и принтер, а софтуера е нещо, почти екселска таблица, в която да се въвеждат листите на изборите. Най-добре да се избере друг доставчик, ИТ фирма, по-възможност българска, има достатъчно такива на пазара, които навремето кандидатвстваха, но бяха отсвирени от комисията на Бойко.

Сиела е фирма на фен и спонсор на ДБ и мравояда адв. Тодоров! Лъжец и трол си, парцал.

Ако беше поровил из нета, щеше да знаеш, че "Сиела" е доставчик, а не производител на машините, нито пък се занимава с инсталирането на софтуера. Макар че разработва и собствени електронни продукти - предимно образователни платформи. Партньор е нидерландската компания "Смартматик", която е световно призната за една от най-добрите в производството, доставката и поддръжката на машини за гласуване. И още нещо, без да защитавам фирмата (честно казано имам доста забележки по отношение на издателската ѝ политика), но издаването на книги може да е основна дейност, но никой не знае какво още е записано в лиценза на фирмата. Друг е въпросът защо именно "Сиела". Оревахме цяла Европа, че и оттатък океана, колко корумпирано са възлагани обществените поръчки при старото правителство, но май Радев и служебните зад тия крясъци прикриват собствени грехове.

И най-важна задача на служебното правителство. Да организира и да поведе парламентарните избори. Отиваме към пълен провал. защото до момента се занимаваха с всичко друго но не и с организацията за провеждане на изборите. Какво оправдание ще измислят?

Ами то, оправданието, вече е нарисувано - няма достатъчно машини, фирмата отказва да достави още, иска повече пари за допълнителните доставки, а законът забрани гласуването с хартиени бюлетини в големите секции. Сега ще отложим предстоящити избори, после пак и пак... И така, докато най-после се настаним трайно във властта. Рашков го намекна с думите, че щял да се срещне със следващия главен прокурор. Да, но мандатът на Гешев е до декември 2026. Служебните какво - готвят се да управляват дотогава ли? Значи по някакъв начин трябва да протакат нещата или да си подсигурят такъв вот, който да им гарантира това.

Комунисти сър.... Комунисти... Толкова си могат... Само да крадат, разрушават и убиват могат....

Попиляхме производството, не можем сами да си произведем или поне сглобим елементарна машинка ? Таблет, четец за карти и мини принтер в едно? В най-раздутата цена 1000 лв. стигат, на тези лакумници 4300 са им малко?!? Кой ги научи така? Къде е конкуренцията, има ли пазарна икономика?

Ти си Слънце наше, Бойко Пожарникаров!

Друсайте празни мозъци. Вождът Бойко ви поздравява

Кебапчета ще има. За всички. Вождът Бойко ви поздравява

"Сиела Норма" да не си направят сметката без ченгето-мафиот Бойко Рашков? Да не вземе мафиота Бойко Рашков да ги посети или да пусне един парцал, че чул от един човек че "Сиела Норма" са поръчали убийството на един друг човек? Или "демократа" комунист Атанас Атанасов да пусне един слух, че "Сиела Норма" подслушват политици, депутати и римски папи?

Здрасти ОПГ, вождът Боко ви поздравява

Аре де, 4300 лв не са достатъчни за една машина, тия са големи мошенници.

На тебе 200 лева заплата не са ли е достатъчна на месец? Какво ламтиш за пари? Вземи тези 200 лв. и айде чупката...

Чувствам, че с машинния вот се отива към варианта "три дни гласувАли и фалшификации джуркАли"

В един тъп филм на тъпи сценаристи, но все някога ще му светне на българина

Тази ОПГ герберски тролове защо си мисли, че някой чете коментарите в дир, че и си изгражда позиция повлиян от тях? Ех, Бойко, ако знаеш колко глупаво си харчиш парите.

Абе вие още ли сте тук от ОФ-то, няма пари вече черепа не разбра ли

Най-добре да идват извънземните вече, то се видяло че няма управия.

Бати добре, че се усети и не им се върза на тъпните!

Мхм, да ѝ сега в суматохата на купуване и логистика на машините, по между другото и ще ги програмират.... По пътя някъде, от някого

Машините са излишни само даване на пари ако има български завод да ги прави не ги поръчаха били железни и нямало да се счупят - http://www.nurbulgaria.com/storage/%D0%BC%D0%B0%D1%88%D0%B8%D0%BD%D0%B0%20%D0%B7%D0%B0%20%D0%B3%D0%BB%D0%B0%D1%81%D1%83%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5/IMG_5318.JPG

Гербаджийски тъпотии. Като отказва пращайте ДАНС и третирайте въпросното дружество като субект, който застрашава националната сигурност! Много е просто.

Сега и в белене ще искаш да ги карат , нали БЕ ЧЕРВЕНА ХМЕРО ?

Прочети си пак кой какво измисли и гласува на Разпети петък.

Ама, моля ти се... Ти за рекет на фирми ли говориш тук? Нали уж срещу това протестирахте, шизофреници.

от "къща" №1 да се разкарват и да се връща боко, че кашата стана страшна ... а беше всичко що-годе нормално и от сащ не се чуваше нищо, нито от брюксел...

DMS избори! Да съберем парите!

4333 лева на машина! И не им стига? Сменете доставчика!

новата цена е около 5100 евра / машина, иначе казано 20 евра на подаден глас.

Сега ще има едно бързане! Кога ще ги купят, кога ще ги програмират. Програмиране в суматохата - като ловене на риба в мътна вода

С++ == true; кода е елементарна работа, Иво Мирчеф ще го накоди за 5-10 минути с на Божков биткойните..

Славчууууу, така става когато чалгар ще управлява държава и прави закони. С пелтека Митева дето има психика на разплетен чорап, и Тошко Галошко ямболския сценарист/плагиат.

Това да не плана на Мунчо, да отложи изборите за есента понеже не може да се осъществят. На Есен 2в1 той хем ще ги организира, хем ще бъде кандидат за президент.

Хахах, цената изведнъж се оказа ниска и работели на загуба

Харварда кво спи? Да скача в сделката с некви адски западни пинизи и да ги почва веднага! Също така Спецов да почва проверката на Сиела, а не да бъхти във фитнеса! Мая веднага да образува бдение!

Мани го Спецов в момента е зает да открадне едни 5 милиарда, та да има с какво да бяга служебното правителство след изборите

ще си провалят изборите ...

Те не са ли единственият доставчик!? Какво правим сега!?!?!?

Сега тричаме фатмака с катран и пера ...

Идеята е служебното правителсъво да векува! На всички - честито!

Не това е идеята. Идеята е да се провалят изборите, да се даде възможност на ГЕРБ да се окопаят по-дълбоко. Не случайно вожда одите на крака при американския посланик. Да спасява каквото може.

Драги ми Мунчовци, Бабикяни и всички други п.срани, тя тая работа не е като оная...

А защо са му нужни машини на мунчо ? Нали е важен броящия венецуелски софтуер !!

Пак нещо не си разбрал. Софтуерът е български, а машините са венецуелски. Така, че по-кротко. Не ни лъжи, и ние сме се научили да четем.

Това, може и да не сте го учили в “Карл Маркс” по планова икономика, но при капитализма, всяко нещо си има цена и тази цена се определя от търсенето и предлагането. Освен това, име нещо, което се казва “еластичност” на цената и в случая, тя е много нееластична (могат да ви вдигат цената колкото си искат и вие ще платите всяка стотинка от нея), защото за една седмица, просто няма кой друг да ви достави тези машини. Добре дошли в капитализма. Казвам ви го, защото за много от вас времето сякаш е замръзнало в 1984-та.

Изчегъртване на борда на директорите на сиела !!! И назначаване на нов борд , от дубайски кадри

Ако Мунчо Радев и управляващата хунта освен всичко друго провалят и изборите, ще стане гражданска война.

Поредно дежавю -след биометричните принтери и хаоса с паспортите при Цв.Цветанов (още един път * ) и да не смее да се появява некадърника само заради това, сега и ново фиаско се организира, но с изборите.

Тези от ЦИК да бяха попрочели за проблемите на хардуерния пазар в момента, ама то за това се иска да имаш малко грамотност

На ви избори по мунчовски