От ПП искат проверка за санитарния контрол на ГКПП "Капитан Андреево" през последните 10 години

На заседание на Комисията по превенция и противодействие на корупцията в четвъртък ще бъдат изслушани всички страни

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

се напъват като грък на сранье да лапнат комисионите от турските домати

Стига държавата е била разграден двор.И да ядем всякакви боклуци .

Значи признаваш,че частната фирма само е лапала.

като бел ден бе кире,ти за кво си мислиш че тия ревът,кой го ебе за народа

че да си произвеждаме наши домати и наложете на турските и гръцките осморно мито и готово,ама не ви стиска че после нема комисионки от вноса на боклука

"Камбарев посочи, че държавата си връща контрола върху санитарно-ветеринарните проверки, които, по думите му, досега са се осъществявали от частна фирма" Ами то така и с контрола по изграждането и ремонтирането на пътищата! Ужким има държавен орган за контрол на работата по пътищата пък всичко се върши от частна фирма на която й плащат от този орган!? Чудно по какво още се осъществява контрол от частни фирми вместо от държавни предприятия? Едно време млечна промишленост се занимаваше не само с износа на млечни продукти по света, но и с контрола в България. А сега ако някой гражданин съобщи за проблем чак тогава се прави проверка и най-много глоба по 10-20 хиляди лева. И за каквото друго се сетиш е същата работа. Купуваш си обувки за 100 лева и на вторият ден са за боклука, но гаранция няма. Пък и контрола на Капитана да не би да е едноличен и само от пункта? Заповедите за работата на пунктовете идват от директора на митниците и от заповеди на министрите!

Защо никой не пише с какъв капацитет е разполагала таази лаборатория, била ли е акредитирана, сертифицирана, какви са били методите за определяне на пестициди. И най-важното - откъде в тая обрулена държава, в която всичко бе ликвидирано , са се намерили на границата квалифицирани лаборанти и специалисти да правят анализи. Или турските фирми са си ги внесли от турция? Използваните препарати за третиране са безброй. Понякога, макар да са се разпаднали, продуктите на разпадането им са също отровни. Предполагам , че там се търсят само няколко известни в-ва, а за останалото, което ядем, никой не знае. С такъв контрол нищо не става. важно е какво се използва за пръскането, а за това в турция няма контрол, защото е за износ

От Козяк натиснаха турците за ветото им на Финландия и Швеция. Всичко друго е ала-бала.

Гърция е държава-член на ЕС и няма как да има мита. Проблемът не е в чуждото производство, което ни залива, а в липсата на родно производство. От зората на демокрацията до ден-днешен земята беше изкупена от едни специфични бизззззсмени, които се интересуват от всичко друго, само не и от производство. Затова и така пустее. Хората, които се занимават с производство на плодове и зеленчуци у нас, получават буквално жълти стотинки за продукцията си, а прекупвачите, които изкупуват от тях стоката и я предлагат по борси и тържища, слагат безбожни надценки и си пълнят гушите. Целият производствен цикъл е крайно опорочен, затова и толкова хора, които са се занимавали със земеделие, в един момент се отказват. А иначе имаме и климат, имаме и плодородна земя да изхраним 1/3 от целия ЕС. Ама нямаме стабилни политици, които да държат здраво националните ни интереси. Едните са се навели към Изток, другите са се навели към Запад. Един няма, дето да е стъпил здраво на земята и да гледа нашата си държава.

Все повече ми намирисва, че американците натискат турците да пуснат Финландия и Швеция в НАТО. Като им блокират износа през България. Това вероятно е предупреждение да не си надигат много главата нашите съседи за да не бъде отсечена. Другото обяснение е ,че ПП пак са се падали до уши.

кво ти казвам бе друже,и що да нема мито за гръцките домати ако имаме производство,ама работата е че тия горе не сакат да има мита заради лапането,иначе ако имаше въобще държава която е независима от козяшките интереси и сега да си изнасяме за русия и да печелим

от статията разбрах че първо, чените на домаятите ги определя частвата фирма която е взимала до сега пробите и втора, че евтините домати са вредни за бълкарския купувач!

Не може да има мито, защото Гърция е член на ЕС, както и ние. Между държавите-членки на ЕС не се осъществява внос, а свободно движение на стоки. Основният проблем е, че ние самите не произвеждаме достатъчно количества от каквото и да било. Върху това трябва да се работи и да се променят нещата. Ако произвеждаме, все тая какво се внася и откъде.

Не ми се мисли какъв е бил въобще контролът досега. Как може частна фирма да проверява нещо толкова важно?! Сигурно само боклуци сме яли. Герберастка пасмина.

Щеше да бъде апотеоз на българската политика, ако това беше истимската причина. Когато американците и турците се разберат доматите пак ще потекат към женски пазар.

С домати ги натискат хахахаха

Нека отидат по-далече, през последните 20 години.

Аматьори-и-и-и!!! Няма оправия след тия некадърници !!!

Като започне ровене в герберастките лай..на и веднага хулене срещу правителството. Няма как от една частна фирма да зависи целия внос от Турция на храни и продукти. НЯМА КАК. Това е работа на държавата. Собственикът на ЕвроЛаб, ако леко подскаже колко е отчитал на Боко Тиквоний лошо ще ни стане на всички.

Поне си нацелил ника си - на 100%!

народа иска да ви почне отзад

Капацитет - 10-на компютъра с печатарки и още толкоз секретарки, които издават "сертификати" на килограм. Абсурдно е да направиш коректен анализ и да издадеш съотв. сертификат за час-два както е било при частните мошеници.

На депесето далаверата , смятай каква корупция какво нещо . такива работи в друга държава не може да се случат !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Предлагам всички нетролове, журналисти и здравомислещи хора да отворят сайта на БАБХ и да се запознаят със списъка от 17 страници, с външни лаборатории на БАБХ. Чисто изземване на бизнес си е тази история и нищо друго. А това, което се случва е държавен натиск върху частния бизнес. Рашковия кризисен ПР работи с пълна сила.

тия като омажат нещо веднага търсят някой друг за виновен, децата така са научени

Абе умници вие освен да лъжете и обърквате нещата друго знаете ли? Защо на мястото ма тази фирма слагате три , които хал хабер си нямат от дейността и с уставен капитал под 50 лв? Това ли ви е промяната? А ти Нистимире като цветарка колко партти ще обикаляш?

Браво на тези момчета!След "златния"гьол ,нека да разбутат и тази над 10 годишна далавера. Пожелавам им успех-смело и напред-това е начина да се измъкнем от корупцията и не добрите решения за обикновените хора.

къде сте бе бахчеванджии , лъгали са ви и са ви крали ...КРАДАТ ВИ БЕ! После се питате защо турския домат е по ефтин , е показват ви го хората , шарили са едни пари за ваша сметка , на ваш гръб ! И ако има още пищене и виене то е от големите фирми вносители , защото лапачката се изпарява , защото със сигурност са снасяли на лобисти от комисии в парламента ! Продължавайте да плюете тия които искат да направят така че проверките да се осъществяват от държавата !!!

Ше уплашите последните чистачки в тоалетната, а оттам бая народ преминава и си остава нещо от себе си.....Вместо да купите Веро, да сложите ръкавици и сами да се захванете с бъркане и търкане, вие пак се измъкнахте посанитарному. Ама все ще ви се припикае или до...., ще видите тогава големия катинар и айде пак в гащите-е.

С другите проверки за последните 10г. които започнахте докъде са? Е и тая до там ще стигне.

ама дали ще го довършите. Умните хора са ви кът. Имате власт, трябват ви мъдреци. И те изобщо не са около вас от нито една партия. За съжаление. Иначе, поне прочетете как и за какво американците са пробили Ал Капоне. Цяла Америка знае, че е убиец основно, а доказателства: няма. Някой умник се хваща за данъците му. И затвор. После е лесно. Та, така се бори мафия (сборище от алчни безкрупулни твари ( жени и мъже), това е мафия).

Откога в България се случват такива неща като в Италия и сборищата на италианци в Америка преди век? Сега ли е сефтето, или имаш спомени от предишните 30-на години в РБ?

в гена на материала. Дали частник, или в държавата, ако е престъпник, си остава престъпник. Номера е да няма с такива генни особености, и тогава и частното, и държавното, ще са добре.

Поредната демагогия! Какво ще направят? Ще вземат за изследване доматите внесени преди 10 години, за да докажат, че имат пестициди - еми успех в това начинание... Такава неграмотия не е била при никое управление до сега, тежко ни...

Лабораторията трябва да е имала акредитация, за да извършва дейността си... няма начин на външна граница на ЕС да е без всички необходими документи. И вероятно са верни (Поне тези проверяващи все още са съвестни). Няма как да не са получавали поръчки да пуснат определени камиони и да забавят други (такава ни е държавата). Дали са ги изпълнявали - само те си знаят. Сигурно е имало и "сувенири" за определени лица по празниците. Нямаме осъдени за корупция, за това ги третирам като подаръци. Отново - само те си знаят. Но да спреш лабораторията за проверка през пика на вноса и да пренасочваш камионите към София за тест на продукцията... Хубаво е да се попита не кой губи, а кой печели от забавянето на доставките от Турция. Едва ли е българският производител. Като не стигат парите за български краставици и без турските пак няма да стигнат.