От хотел във фургон: Първи украински бежанци в буферните бази в Сарафово и Елхово (снимки)

Директното настаняване в държавни бази на украински граждани приключи, вече ще минават през буферен лагер, откъдето ще бъдат пренасочвани за настаняване

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какво са повече от бежанците от другите страни само Украинците са капризни да не забравят във какви условия живеят във Украйна мнго добре ги знам а ту претенций НАГЪЛЦИ ДОЛНИ които не иска да си ходи във ХОЛАНДИЯ лек път им пожелавам

Сега като ги ядосате, като решат, ще се приберат и ще набият Путин.

НИЕ знаем в какви общежития ги настаняват в Швейцария, какво е отношението към тях в Германия. Всеки с кола над 7500 евро трябва да я продаде и да живее с тези пари. Трябва да декларират банкови сметки по цял свят. Съдят ги вече за измама, ако не декларират средства.

Кирцата препоръча утре да не се пускат СИРЕНИТЕ, за да не се стресират украинките, понеже някоя може да е "на калъп" и ако се сепне изведъж може да се стегне, да се зклещят като куче и кучка и ще стане голям конфуз. На нея не и дреме, щото никой не я знае, но за мъжа ще бъде много кофти, тъй като е местен и много хора го познават!!!!

2022-06-01 16:51:19 Отвратена майка (нерегистриран) Чета тука коментарите на дребни, злобни и завистливи душици и ме хваща срам, че съм българка. На ти една снимка на достойните укри, изнесли се от бг-хотел. Написали на стената с фекалии (лай на, за да ти стане по-ясно, патко със патко такава) "слава уркаини".... Срамувай се и дим да те няма в уркаина мръсно долно псе! https://t.me/heilukraine1959/1253

Всеки с кола над 7500 евро трябва да я продаде и да живее с тези пари. Трябва да декларират банкови сметки по цял свят. Съдят ги вече за измама, ако не декларират средства.

В интерес на истината, още в самото начало трябваше да се настанят по този начин.Защото в интернет пространството излязоха достоверни снимки, как се изпращат СМС на близки и познати да дойдат в България, че тук, ще са на курорт/на море безплатно постоянно. Разглезиха се , започнах да се чудят какво да искат и претендират, че скумрията е била за бедни и няма да я ядат.,че даден апартамент е бил без джакузи и го не искат, или пък трябва да има изглед към морето.Започнаха да н и гледат отвисоко, дори и да се самоистъкват, че сме бедни, прости организми, и т.н. Сами си го направиха, нека да видим сега, които наистина няма къде да идат и имат нужда, ще останат, а богатите със скъпите коли, да отидат другаде и ядат черен хайвер, вместо скумрия.

Чета тука коментарите на дребни, злобни и завистливи душици и ме хваща срам, че съм българка. На хората, които бягат от война ли завидяхме, че им помагаме с подслон и храна? Утре, ако почнат тука да падат бомби, недай боже, вие ще сте първите дето ще избягат на Запад , а там ще сте онези дето най-силно реват, че не им се помага достатъчо. Що за изроди сте бе "хора" ?!?

Подслон и храна меко казано, то направо хотели с 5 звезди, а те не гооценихга.Започнаха да се държат надменно, аругантно..... Във виена дори пребили един мъж в центъра на столицата, че има направил забележка, че не е спазил правилника за движение с тузарският джип.. хаиде моля ви се, злоба, но не, а обидени сме, че ги подслоняваме, а те с претенции .

Има достатъчно буферни зони при нашите европейци във Столипиново и Факустието.

изкараха по един курорт на аванта и сега ше идат другаде

Украинците от рускоговорящия Николаев се различават от киевските фашита. Благодарни и възпитани са.

ду хаст ден арш офен, фролайн!

Който ни му изнася влака и западна европа да ви настанят по палатки..между другото има и интелигентни хора между тях..за тях ми е жал

И кое е лошо чисти чаршафи вода...ма те на 5 звездни хотели свикнаха...винаги ме е дразнила тази ужасна неблогодарност в хората..да тежко е стрес е но трябва вече да се оправят сами

Чакайте малко... вие бежанци ли сте или туристи, че да имате толкова високи изисквания?!

Уважаеми украинци. Вие си избрахте зеленски, ходете сега му сърбайте попарата. Заради вашите действия сега и ние плащаме, и то премного солено.

В Сливен има нужда от руси хора. Там циганията е голяма...Това е срам за България. Погледнете само децата. На всеки, който е родител, му се къса сърцето.

Да плащат квартири. Хранят ги, поят ги, нищо не плащат, не работят и пак мрънкат. Туристи

Българите сте си роми и си обичате фургоните. Ние украинците искаме по-добри условия!

Ами никой не ви спира . Идете на по-добрите условия.

НЕ СМЕ ВИ ПОКАНИЛИ, НАЛИ, ВЪРВЕТЕ СИ! Легнали сте ни на гърба да ви издържаме, наглеци!

Ми ходи си. Никой не ви е викал.

Българите обичаме да шибаме украйнски курви.

Сред 22 години здрава работа и осигуряване за II-ра категория труд, взех та осакатях. 350 лева ми е инвалидната пенсия. Къде мога да кандидатствам за такъв фургон? Три хранения дневно са ми достатъчни /и на две съм склонен/. Не ми трябва климатик, не ми трябва отопление! Ако има топла вода ще е добре, но и със студена мога да се изкъпя. Не ми е нужен интернет, не ми е нужна ТВ. Един куфар книги ако ми разрешат ми е достатъчно. Къде мога да кандидатствам? Все пак съм български пенсионер по инвалидност.

Все пак сме най - бедната държава в ЕС. Нямаме възможност да осигурим 4-5 звездни хотлели, но тези хора трябва да могат да отидат в богатите държави като САЩ, Великобритания, Австралия, Канада, където да бъдат обгрижвани. Това не са хора които искат да работят за смешните 800-1000лв., това не са българските-роби...

Най-странното е че с каквото и да се захване българската държава, то неминуемо се проваля....

ДНЕС, ТОВА НЕ Е БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА, ами пиндоски протекторат.

Приели сме не бежанци, а украински туристи, които нонстоп обикалят магазините ни, моловете ни, козметичните ни и разкрасителни салони и ние им плащаме за да се кефят и да развяват дупари докато пенкионерите ни едвам преживяват. Гнус ме е от тази нация и от това, което виждам напоследък. Народът ти да измира, а ти да си в мола и да купуваш парцали.

Отношение към украинци и други бежанци! Защо? Тези укри са и с претенции! Като не им харесва да се измитат от тук!

Да им се отпусне определена сума на семейство, след пълна проверка на притежавано имущество и банкови сметки. С тази сума да решат къде да се настанят. Общините да им предложат работа.

Как и кой ще им проверява сметките и имотите - това не е законно, не са престъпници. Най-добре е да си потърсят друга държава да ги поеме.

Не е законно ли? Значи Германия може да изисква от тях да декларират имущество, банкови сметки и коли на пазарна стойност над 7000 евро, а при нас незаконно. Това е единствения начин да се отсеят наистина нуждаещите се, а другите да си плащат за луксозна почивка. Като искат и имоти да си купуват в България, никой няма да ги спре. С тези безумни претенции на някои от украинците настроиха хората срещу всички, вкл. и тези, които наистина са избягали от военни действия. Но и при тях има хора всякакви. И такива, които са благодарни за помощта, и такива, които са с претенции, сякаш са на почивка. От самото начабо трябваше да ги настаняват в цялата страна, а не концентрирано по морето. Всички знаем защо го направиха по този начин - заради пустите хотелиери.

Тези лагери наистина приличат на концлагери, но надявам се украинците не са държани на сила там и могат да заминат по всяко време за други държави в Европа. Даже нямам против , ако държавата им поеме цената на билетите до граница.

На тоя плаац, в тези фургони ще изпукат от жега.

Да,поне някакви навеси , чадъри за сянка да бяха наслагали . Все пак не е затвор

Преди бяха туристи на държавна сметка. Сега вече ще разберат какво е бежанец. Нали ревяха, че са бежанци. Е, вече са.

"Това е затвор", заяви украинка. Не е затвор -взимай си нещаста и си свободна да вършиш където искаш. неблагодарници.

Това са демократични(не бягат от девокрацията де)!!! Как може такова отношение?

на практика те са бежанци търсещи временен подслон и го получават. не са туристи за да имат претенции да са в хотели. Това е.

Браво, така се прави в цяла Европа!!!

Сарафово я колко е китно

Вижте бабите нацисти,децата нацисти.Много им завиждам за палатката и че нямат нормален живот Ако можеха да застрелят и тях нали братя крвтени

Опаа, очевидната истина започва да излиза на яве. Тези бежанци в голямата си част са семействата на украинските корунпирани чиновници и на мафиоти/бизнесмени. Свикнали са на богат живот и по същество са екскурзяти. Нямат нищо против да се облагодтелстват от статут на бежанци, но без да им се посяга на лукса. Единствена им цел е луксозен живот в Европа. Бомбите и войната остава за бедните украинци.

Истина бе калъф насран

Каквото е отношението към бежанците, такова е и отношението към сънародниците. "Тоя па какво иска". Може би е крайно време да се замислим дали не ни липсва човечност и доброта и не сме ли повече от необходимото егоисти. И не ни е виновен Путин или Байдън.

България е бедна държава, не можем да заделяме от бюджета и за бежанци. Трябва да се прави някаква връзка между бюджета на една страна и очакването за помощ към бежанци. При нас тука пенсионерите умират от глад с мизерни пенсии. Децата с тежки болести нямаме пари да ги лекуваме, майчинските са мизерни, от къде пари и за бежанци. А те имат и претенции, още от самото начало трябваше да са на палатки и фургони.

Сега туристите от Украйна ще си тръгнат и тук ще останат само бежанците.

Горките хорица , знаят ли къде са попаднали, местните получовеци , дадоха повече жертви през пандемията , отколкото те дотук във войната, от отказ да се ваксинтрат и спазват мерки сами си изтрепаха роднините и приятелите . Попаднали са на диви скотове, които и от трагедията им направиха далавера , като парите от Европа вместо на тях ги дадоха на местните хотелиери, изпукаха им европарите и сега ги пращат на палатки. Кой ви подведе да идвате в това прокълнатп място с проклети хора, неволници клети? Англичаните свикнали с всякакви людоеди от цял свят, като се напълниха с местните питекантропи и изреваха на умряло и напуснаха ЕС, вие им идвате да ви спасяват.

На никой от тези дето налагаха мерки, не им е пукало за живота на хората.

Това са в България 40 000 човека. Ако се отпуснат по-нормални средства за да може да се настанят в 2-3 звездни хотели и се насочат към такива хотели в големите градове нямаше да има проблеми. Ако се даадат по 25 лв. на ден на човек това са 30 милиона на месеца и нямаше да ги има тези драми и разправии. А сега веднага идват комисари на ООН и т.н. други представители от Европа да проверяват условията в които ще живеят и да ни правят проблеми. А наистина има хора които идват от зоната на войната и които нямат нищо и няма къде да се върнат, дори са със домашните си любимци и целия им живот е 2 куфара и на тези хора държавата трябваше да намери начин да им помогне. Има много пиявици вярно които дойдоха просто на екскурзия в България на безплатно море да починат малко и трябваше някак да се разделят едните от другите.

Що бе да се дават от нашите пари. САЩ нали ги наутаха във войната. Нали само те им дават 40 млрд, и европейски средства колко се дадоха. Ами да дадат за гражданите си. Щото се скъсуха да крадат

Това да си руслямистански трол не е лесно. Първо да обесняваш, че Русия няма никакво намерение да напада Украйна, после ДНА войната да казваш специална операция и накрая да квичиш, че САЩ разбираш ли са виновни, за това че Рашистан нападна мирна държава. Ще си увредите мозъците мурзилки!

Разбира се че САЩ са виновни. Те със своите пудели в Украйна дразнеха путин от 8 години…..

Просто Еврогея трябваше да даде средства за покриване на разходите по тези бежанци, а не нашите идиоти да теглят заеми и да дават от бюджета ни. Да бяха поискали нашенските марионетки от Еврогея, който има милиарди да дава на укро нацистите за оръжия, а няма пари за бежанците им... Да не говорим, че ФАЩ трябва да платят сметката, но както винаги други им ринат лайната.

Отделно от финансовата част, напълно нормално е всеки човек да не иска да замени хубавото с лошо. Такава ни е човешката природа. И слава Богу!

За това първо трябваше да ги вкарат в лагер за месец и после където и да ги пратят щеше да е по добре

Се натоварили с торби и пликове от Джъмбо Кауфланд Лидл само била не видях...то е ясно че са на пазар тук

Уф, открай време българинът все чуждите торби брои. Имах една хазайка, която като дойдеше в квартирата, проверяваше хладилника и фризера ми.... Потресаващо !

Ай да видим кой от вас доброволно ще смени 5 звездните хотели на първа линия в Златните пясъци и Слънчака с елховските коптори ? Да видим колко са пациентите за психодиспансера ни ...

Нито един турист няма да направи това. А ти на колко туриста ще им плащаш сметките в хотелите, ще ни кажеш ли

Просто няма как да се очаква, че някой нормален ще направи подобна смяна. Това е. Не са виновни хората. А тези, които им направиха тази "услуга". Типично по български.

Ало, украинската, а не се прави на улава. А не ни разиграва селяндурски номера. Не си уцелил държавата. На тия плоски номера дори в Германия вече не се връзват.

И какво ще обясни на децата си, изпаднали в депресия щото трябва да сменят пясъка, морето, слънцето с концлагер, ограден с телени огради и наоколо само ламарини, цимент и съседи от Индия ?

Мама и тате да им обяснят за добрия чичко Зеленски какви ги върши. КК организира избиването на бащите им. За добрите чичовци от Америка какво направиха с дома им, щото искат паричките на съседите им. А ние какво да обясняваме на възрастните пенсионери, които вече нямат пари лекарства да си купуват. Че са толкова бедни и пари за храна не стигат. Мен ме Интересува на тях какво ще кажем. А украинците и Мадагаскар и те да се оправят с децата си.

Който наистина има нужда от помощ и подслон, а не е дошъл в България на добре спонсорирана почивка. Хората са си казали - на харизан кон зъбите не се гледат, така че на който не му харесва да си намери по-добро място, за което да си плаща сам.

Откъдето и да погледнем не можем да избягаме от себе си. Ето и поредният случай го доказва. Все българска работа. Изсилиха се в началото, осраха се в края.

Хората бяха посрещнати добре у им беше предоставено време да си стъпят на краката и да се оправят в живота. Задължения да ги хрантутим и издържам, нямаме. Имаме си своя държава, със свои проблеми. Не само да вземаме заеми за да ги изържаме. Нещо диво сте се объркали. Родителите ни ще вземат пенсии по 300 лева, не могат да стъпят по хотелите, дето бяха тия май дето не са бежанци. И сега ще теглим заеми да ги издържаме. Нещо сте се объркали.

За три месеца да си стъпят на краката и да се устроят в Булгаристан, дето местните цял живот не могат... Смешници!

Те нямат намерение да емигрират у нас, те бягат от бомбите. Не знаят на кой свят са, да си стъпели на краката за 3 месеца. Щото около теб всички българи сме си стъпали на краката и цъфтим и връзваме, та и те кат нас... Просто Еврогея трябваше да даде средства за покриване на разходите по тези бежанци, а не нашите идиоти да теглят заеми и да дават от бюджета. Да бяха поискали от Еврогея, който има милиарди да дава на укро нацистите за оръжия, а няма пари за бежанците им...

Нямат вид и поведение на хора, дето бягат от бомби. А и всеки си има държава, да са мислили като са скачали на майдана. Айде да не ни нстрисат техните проблеми. Това не са наши проблеми. А всеки да си гледа държавата и проблемите си. Украинците да си оправят проблемите с Русия. Нас няма какво да ни заместват. Преди години, като ни спряха газа за България, тогава сетиха ли се да помислят за нас. За нашите деца. Дремеше им на фара. И то, което получиха е заслужават.

Открай време у нас дясната ръка не знае какво прави лявата, никаква организация, никаква яснота, само хаос и харчене на халост на държавни пари... И все нуждаещите се са виновни. Много ясно, че никой нормален няма да иска да се премести от луксозен 5 звезден хотел на първа линия на морето....в Елхово,в контейнери 2×3 метра с по 4 легла и ограден с бодлива тел, със съседи нашенски мангали. Няма как да се очаква ентусиазъм и усмихнати хора на път към контейнерите...

Значи не са нуждаещи се а вид туристи. Давай си тогава заплатата да ги издържал. Аз не съм им длъжен. Имам свои нужди и потребности. Които до сега никой не ги покрива. Особено украинците

Човекът ти е написал принципно как стоят нещата. И ти да си на тяхно място едва ли ще сияеш от радост да напуснеш морския 5 звезден хотел и да го замениш с тая мизерия в Елхово. Айде не се правете на неразбрали. От хубаво на лошо никой не отива доброволно. Сякаш падате от небето. В България мечешката услуга е норма. Такъв ни е манталитета. Уж ти прави услуга наш ми ти Ганьо, но тя е мечешка, за нищо не става. И после ти си виновен, че не си я приел. Абе, знаем се.

3 дена влаковете бяха празни....

Плиткоумна, ти нещо никак не можеш да вденвш какво е това бежанец и какво е това турист. И хабер пък си нямаш какво представляват укронацитата. И никаква представа, какво е това украинска наглост. Е разпита в Европата, има какво да ти разкажат. Амам от изпаднали патки. Навсякъде са пропищели от наглост. Ако си украинка вземи редин тълковен речник на български и виж добре кое какво значи. А после почни да си превеждал половината заплата на украинците и вземи у дома си да ги гледаш. И тогава пиши тук. А не да се правиш на голямата моралистка на чужд гръб и чужда сметка.

Скъцайте ги от ибане украйнските шифрантий

Как може такава наглост - уж "бежанци", а искат цяло лято, пък и цяла година на море! За сметка на тях родните военни и семействата им няма да могат да ползват почивната си база! А украинските да не са луди да напускат слънчака, когато точно пристигат пияни и дрогирани западняци, от които планират да изкарат пари срещу "специални" услуги!

Който не му харесво, прав му път.

ООН да проверят пенсионерите как живеят в България толкова гидини,а не да са притеснени за богатите украинци. Пред украинското посолство спираха само лукс коли.

Тези ,ако са бежанци,то аз ще съм първият трамвай в Малко Търново.Грабнали кучета и котки,а у нито един не видях тенджера или тиган.Нито един не видях да е слаб,изнемощен,не видях стресирани деца,а видях тълпи от хилещи се платежоспособни украински орки пазаруващи като луди из моловете на големите градове.Да не говорим за луксозните коли с, които бръмчат по пътищата.Колкото по-рано напуснат страната ни ,толкова по-добре за нас .

Забрави да кажеш, че не искат и бензина да си плащат, щото били бежанци и трябвало да е за наша сметка.

Видял си трънки. Квото са ти казали да напишеш, това си написал...

това в Елхово е като концентрационен лагер

Не знам само при тия последните цени на тока,дали по телената ограда ще бъде пуснато високо напрежение,или само на гола бодлива тел ще я караме?

Няма да е лошо и високо напрежение да се пусне по бодливата тел. Все пак не ги каним на баня както немците канеха евреите. А когато завъртят кранчето, от душа потичал "Циклон Б"