Румен Радев: Патриарх Кирил избра да си тръгне като политик

Посрещнах Негово Светейшество патриарх Кирил като духовен водач, той избра да си тръгне като политик, каза пред журналисти в Пловдив президентът Румен Радев.

Обратно в новината

Коментари - Румен Радев: Патриарх Кирил избра да си тръгне като политик | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Този хвалипръцко 10 дена се крие като прасе в царевица и чака да види накъде ще задуха вятъра и сега изведнъж бил "гоооолям защитник". Колко е голям се видя достатъчно добре - килимявката му нашока канчето няколко пъти, а този мълчеше като п...а в нови гащи. Как пък не се намери веднъж един оператор за да заснеме "достойната" му позиция, а не надупената такава, която всички видяхме. А бе аланкоолу - къде са твоите записи на тези разговори? Сега ревеш като вдовица за х... й, че руснаците били изрязали твоя отговор? Какво да изрежат като си мълчал? И защо ти нямаш собствен запис за цялата тази руска провокация. Егати глупендера.

Има руска поговорка: Старый друг лучше новых двух. Стар друг Русия е обявена за враждебна и е предадена. И не е тук така на някаква седянка, а съвсем официално. Значи тя е враг. Защо, по каква причина, с какво Русия заплашила България? Недоумението е пълно. И след това кого сте поканили? Враждебна личност? И как мислете с какво настроение и с каква нагласа дойде Патриарх. Бъдете сигурни - с обида и неодобрение. И това, което е станало после е следствие.

Много е ербап протежето на ген решетников. Но... когато го няма ген Решетников. Или някой треторазряден КГБ-ейчик. Или чистачката накабинета на Путьо. Като го гледам с каква тъпа физиономия слушаше назидателните слова на КГБ-ееца Гундяев, преоблечен като руски патриарх накрая ми стана жал. За него самия. бай Тошо на пленума на 10-ти ноември 1989 гледаше така - като пребито псе. Но когато ген решетников те е номинирал за президент ще мълчиш. Ако трябва ръце ще целуваш на съветските другари, ако трябва по корем ще се влачиш, ако трябва гъзове ще лижеш. Това, с едното коремно може да е впечатляващо за някои, но по времето когато се служеше истински нормата беше 6 коремни. С 1 коремно ще те пратят да чистиш кенефите - само за това ставаш.

Е, и Радев реши да си отиде като политик...

Да, бе! Да не е луд да бяга от авантата и от такова сочно вице! Истинският офицер никога не се предава!

Браво, Радев! Затапи услужливите гербески медии и тролове. Целта беше да се заглуши скандалът с Одрин и Ердоган, нашите "приятели" .. Ама всъщност , ако искаме да запазим целостта си , можем да разчитаме само на Русия. Трети път с Германия- НЕ!

Русия бере душа, до 3 години ще даде фира! Стига сме залагали на бити карти!

Резидента и Монтафонката се изложиха така както и най-злите им врагове не им бяха пожелавали. Днес се разнасят из студията за да обясняват антибългарската си позиция и държане, макар че реална нужда от няма. Всички видяха подлизурковщината и предателството им.

Президентът за жалост е прав! Прекрасно е резюмирал създалата се ситуация. Не трябваше висш духовник да пада до нивото на озлобени, нискочели политици!

Да не се чуди Президентът. А да погледне, че краденето стана от Президентството, но при друг Президент, когато Русия не е назована въобще на 3 март, а се е говорило за някаква чужда армия. Митична. Добре помня тази позорна реч. Впрочем, заобикалките са били до и после. Медиите са се упражнявали с обиди и подигравки към великата държава. За последно отскоро Б.Б. подписа държавен документ, където Русия е обявена за враждебна. Защо ли? Какво се преструвате, че сте учудени. Русия трябва ли да го преглътне? Проблем и то голям има. Да се види с какво е сгрешила България. Честно ще бъде и порядъчно. Стига истерики.

България си избра Радев за президент законно. Ако на някой това не се харесва, да се сети, че сме демократична правова държава, а не някаква тролска сбирка, на която всеки да е срещу всички и срещу себе си. В Конституцията пише какъв е мандата на Президента и вместо да лаете като чакали, поне се подгответе за следващите избори. С плюене и обиди нищо добро не ви чака, хората не са глупави.

В същата конституция, която цитираш пише и за свободата на словото! Така, че мога да си говоря колкото си искам за Румен-о-червен Решетников, менторът му Йотова и кукловода Нинова!

"Кой експлоатира кризата в нашите отношения, добави още Радев". отговорът е : Братската американска империя, САЩ !

Не само, и гнилия капитализъм и световния империализъм!

Този човек е подписал "Правилник за работата на президентската администрация". Та там в чл.48 е записано:Всяка среща в президентството ВКЛЮЧВА: 1.Участници, сценарий 2.Медийно отразяване, прес съобщение за медиите 3.Документиране на срещата/стенограма, звуков запис, видеозапис/ 4.Логистика Та чакаме материалите по точка трета. Или някой не си е свършил работата и трябва да го отнесе-я главен секретар, я началник на кабинета. Иначе т.н. президент е в ролята на Любимец 13

Е нали 'извъртя' коремно! Аз не знам как се стенографират 20 лицеви!

Освобождението на България от Русия от турско робство е жалка благодарност за това, че България е дала на Русия азбука, език, религия и държавност! Гундяев е пълен тъпак, ако не разбира това!

Показно наби канчето на пРезидента им. Това нямаше как да се случи, ако Радев беше Български президент. От тук нататък Радев има само един ход - оставка за да запази малко достойнство

Давайте кесаревото на кесаря, а божието Богъ. Господ е казал духовните водачи да не се занимават с политика или месят в политиката. Ако правят това непрекъснато, това значи че не са Божии служители, а служители на Вавилон, независимо за какви се представят.

И след като медии ,преса и ние ,10 дни разисквахме поведението на руския патриарх ,защо не чувам и виждам да се коментира изказването на Ердоган !?!

Фуражката е смотан, тъп като галош и лапач на руски пищови-"президентски", "патриаршески", "посланически"....

Проверката е висша степен на доверие - СТЕНОГРАМАТА !!!!

Радев, още чакам отговор на въпроса защо не коментираш и папата който прие генсекретаря на НАТО- Столтенберг и двамата дискутираха политика? Или казваш те и двамата са наши хора и не бива да се говори че не е редно нещо в държанието им. Жалка е вашата политика.

Тоя дето е сложил минуса е як прозападен дупелизец- тоест всичко западно е разрешено без да гледаме истината.Много такива в последните 29 години, та затова България е на този хал.

ти, лично и да не знаеш, но Папата, освен духовен водач на Католицизма е и държавен глава на Ватикана, която е със статут на държава. Патриарсите на различните църкви са равнопоставени и всеки си е за своето паство пастир. При католиците не е така. поради тази причина няма разлика в йерархията между Българския Патриарх и Кирил, и Вартоломей и др. патриарси. Никой патриарх не може да е по-горе от друг патриарх. Патриарх Кирил, ако е поканен от Българския Патриарх, значи е поканен от равен по ранг и не му се дължи посрещане по държавен протокол, а по синодален. Вицепрезидента на РБългария е могла да присъства на посрещането единствено като частно лице. Друг е въпроса, кой е поканил Патриарх Кирил - Св. Синод на БПЦ или Президентството на РБ? Защото и в двата случая има голям гаф.

Да, наистина е много удобно за католиците да си имат и държава- стат. Е то и аз съм държавен глава на панелката която имам. НАИСТИНА ЗАПАДА ЗНАЕ КАК ДА СИ ОСИГУРИ ВСИЧКО НА ПРИНЦИПА- ЦЕЛТА ОПРАВДАВА СРЕДСТВАТА. Затова да не се чудим че в България много скоро ще стане непоносимо, ако сега го наричаме само лошо.

Аман от тъпаци! Столтенберг отиде при папата да се изповяда, а не папата при НАТО!

Ето така, хората малко, по-малко се обезверяват и стават атеисти.

МОРАЛ, ЧЕСТ, ДОСТОЙНСТВО !!! Истински генерал !!! Достоен президент !

Десет дена мислене...и ае родоха тия келяви оправдания. По-дпбре да си беше продължил мисленето.

Много дрън-дрън...

трябва да бъде обвинен от Русия,че висшето духовно лице дедо Кирил СЕ НАМЕСВА В ПОЛИТИКАТА,Т.Е,ЧЕ ЦЪРКВАТА,КОЯТО Е ИЗВЪН ДЪРЖАВАТА,А СЕ МЕСИ В ДЪРЖАВНИ ДЕЛА.ДРУГАРЮ ПРЕЗИДЕНТ,ПАК ГАФ ГОЛЯМ.КАК ДУХОВНО ЛИЦЕ ГО ПРИРАВНИ НА ПОЛИТИК И ТО РУСКИ ПАТРИАРХ,НЕЩО БЛИЗО ДО БОГА,КАКТО ГО ХАРАКТЕРИЗИРА УЧИЛИЯ НЕДОУЧИЛИЯ БОГОСЛОВ ВОЛЕНЧО САЙДЕРОВ.

Най-добрият президент в цяла Европа. Радвам се че отказва да участва във пропагандата на западната либерална секта.

Премери си температурата- как един натовец ще откаже да участвува в нещо западно? А Радев си е натовец от прозападната партия БСП.

ИДВА ЕРДОГАН. Той е ТЕЙПИ и е най добрият ПРИЯТЕЛ на Борисов. ХУБАВИ ПРИЯТЕЛИ, нали господа "ПАТРИОТИ" Приятелите на Борисов са и ваши приятели.

българският и руският изповядват една и съща религия ПРАВОСЛОВИЕ т.е. религията на правото слово ,завещане ни от нашият Бог Исус Христос - БОГ СЛОВО.България и Русия са две сестри,по-голямата е България а Русия е по-малката сестра във времето и ПРАВОСЛОВИЕТО, просветена в него от България.

Двата народа? Знаеш ли ти що е това народ? Народа на България се състои от хора с различни вероизповедания - православни, католици, протестанти, мюсюлмани от разни фракции, буддисти, атеисти и т.н. НародиТЕ на РФ - същата работа. Подчертавам ти, че Россия, като федерация, се състои от отделни народИ, а България се населява от един народ - български!

ЛОШО! Патриарха не произнесе този урок по НРАВОУЧЕНИЕ на Борисов, за който няма никакви съмнения че е отсивен от Москва. Произнесе го на теб за да ти покаже, че ти не си избранника на МОСКВА! КОЙ ТОГАВА Е ТЕХНИЯТ ИЗБРАННИК?! Не е трудно да се досети човек. Това е приятеля на бат Бойко -ТЕЙПИ. ТОЗИ МЕСЕЦ ЩЕ ЗАСВИДЕТЕЛСТВАМЕ ТОПЛАТА БЪЛГАРОТУРСКА ВРЪЗКА МЕЖДУ БОРИСОВ И ПРИЯТЕЛЯ МУ ТЕЙПИ. Еврорегион "ТРАКИЯ" с административен център ОДРИН, не е измишльотина, както не е измишльотина и РАО Тракия. Предстои ни поправителен изпит с едни още 500 години управление на СУЛТАНА. СЕГА СМЕ РЕПУБЛИКА С ЦАР , НО НИ ПРЕДСТОИ ДА СЕ ПРЕВЪРНЕМ В РЕПУБЛИКА СЪС СУЛТАН в която основния закон ще е ШИРИЯТА.

"Коментарът на Радев е по повод визитата на патриарха на Русия у нас и отправените от него упреци СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ И НЕЙНИЯ ПРЕЗИДЕНТ." Да-да, ама не. Сбъркали сте АДРЕСАТА!!! Патриарх Кирил остана огорчен от "официалната реторика на представители на държавата". КОЙ представлява държавата в България?! Патриархът класифицира президента Радев като умен и преспективен политик. И най-важното - патриархът каза в прав текст, че "най-светлата страница" от посещението му в България е "свързана с Шипка" и с "ентусиазма, с който българския народ го е посрещнал". НАРОДЪТ има думата!!! А не шепата кресливи българо- и русофоби. И не - патриарх Кирил не си тръгна като политик, като огорчен политик, а като огорчен човек, като огорчен руснак. И с право.

Ако русофилите имахте подобен патос и плам в защитата на Българските интереси, то щяхме да сме много по-добре от Швейцария! Ама нъцки. Ни с олигарси случихме, ни с мутри случихме, ни с генерали, ни с русофили, ни с еврофили. За съжаление държава само от чикиджии и тъмнозелени няма да стане!

Кой държи толкова за честването на 3ти март, българи или руснаци. Да датата ни отбелязва освобождението ни от Османската империя. А ще честваме ли Освобождението ни от Комунистическо. Ако честваме тази дата ще честваме и 3ти март. Трябва да не подминаваме всички събития от историята ни. За 9ти септември по нататък ще коментираме.

говориш неграмотнико. Някога България е имала царе. Те са водили различни войни срещу различни врагове и с различни съюзници. Имало е интриги и борби за власт, но България е съществувала. След това държавата България изчезва от картата на Европа и много от сегашните ни "приятели" я забравят. През 1878 г. отново се появява държавата България . И според теб това не е достатъчно за твоя промит мозък ?

"кризата в отношенията" е създадена с цел да бъде експлоатирана, между другото. и въпросът не е КОЙ, защото е ясно и за дебилните. въпросът е Докога!

Най-почтеният и достоен президент на България от 1989 досега !! Чакаме българският "Орбан" !! Дано да е скоро !!

що бе....и преди 1989 год. бяха така раболепни , даже повече - и 16-та съвеЦка република искахме даже да станем.

Стига с това робство, стига с тази Турция и Русия! Какви са тези попове, какви са тези простотии!!!!???? Друго няма ли по какво да работите, за какво да говорите? Все едно слушам баба ми! Някой пенсионер размърморил се. Какъв е този президент, та той трябва да води държавата напред!!!!!

Точно това прави, а някои се опитват да фабрикуват компромати, като раздухват скандали с повод и без повод

Точно това прави, а някои се опитват да фабрикуват компромати, като раздухват скандали с повод и без повод

Тоа не спира да плющи глупости. Ще ходи по екскурзии само в Азия и Корея .

Йотова публично си му направи кавал на тоя . А ти тавариш , имаш ли синки по коленцата ?

Поклон до земята, и пак недоволни.

Стига с тоя 3ти март бе фосили, днес е 21 век! С какви работи се занимавате бе изкуфели червени фосили!!!! Сверявайте си часовниците, хора ракети изтрелват!

Според Ердоган смисълът на Турция не се побира в 780 хиляди километра и границите на турската душа са съвсем различни.

Изстрелват......

ИзСтрелват, напиши, , че неграмотният иначе може и да не разбере, но пък съвети ръси високоумно...

УШАТИЯ НЕЩАСТНИК ЗА ЕДНА СЕДМИЦА ТОВА ЛИ УСПЯ ДА ИЗМИСЛИ В СВОЕ ОПРАВДАНИЕ?????СМЕШНИК

Щото не щем джендъри и фесове в България. Затова.

То затова ли джендър ви беше премиер , в коалиция с "фесове" !?

Абе пич, толкоз ли ти е дървена кратуната, че ме пращаш в Босфорската партия. Все комунисти ви се привиждат, щото никога не сте ги виждали.

са Национален Празник руско-турска война, с изключение на туземните роби, дори Сърбия и Гърция ???

да направи коремно превъртане на лоста, както това направи истинския генерал и тогава да продължим коментарите!

Така ли се вдигат 150 оки мас и сланина!

УШАТИЯ ФАТМАК ДА БЕШЕ ОСТАНАЛ ДА СИ ПРАВИ КОРЕМНИ ВМЕСТО ДА НИ ИЗЛАГА НАВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА(И У НАС)ХАХАХА

Що обърна палачинката,бе русофилий и недебилний.Нали го чакахте с нетърпение,че даже бяхте уверени,че ще дойде и на 3 март.

Похитиха и оскверниха Националния празник на България платените и неплатени американски и западоевропейски подлоги и НПО-тата на Сорос. Това стана с любезното съдействие на повечето от българските медии. Целта е да бъдем отдалечени от Русия, и да бъдем обезличени като народ. Този процес върви с пълна сила. Населението на България намаля с 2 млн. души, откак дойде т.нар. демокрация (а всъщност подмяна на мнението на Народа).

е , да де , ама тия 2 млн. не са убити или пратени в лагери , а емигрирали на Запад в търсене на по-добър живот и реализация....пълни тъпанари да се ръгат в гнилия капитализъм като на Изток има такъв простор и свобода - Урал , Сибир кеф ти природа , кеф ти живот....истински рай от няколкостотин години

И сега какво !? То за да угодим на руснаците ще трябва да съборим половината паметници строени между 1878 и 1989 , защото и на тях е написано че са участвали във войната и финландски , и румънски воинни ! И как 130 години нямаха нищо против , пък чак сега се "обидиха" !?

Българо-руските отношения са съсипани от самите руснаци и по-скоро от отношението на руснаците към България, като бащиния. Идват разпореждат се и като им откаже някой - почват да правят скандали и да заплашват. Погледнете развитието по Белене, офертата по Южен Поток, цената на газта и печалбата от на-скъпата рафинерия на света.

Защо си избрал подобен никнейм? Липса на достатъчно имена или на достатъчно мозък?

Корнелий

Ако не схващаш алюзията, по-добре не пиши!

На трети март единственото, което си заслужава да празнуваме е Брест-литовския договор от 1918 година.