Иракският премиер: Празнувайте освобождението на Фалуджа

Иракският премиер Хайдер ал Абади призова жителите на Фалуджа да празнуват освобождаването от окупацията на ИДИЛ, предадоха Франс прес и ТАСС, цитирани от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Иракският премиер: Празнувайте освобождението на Фалуджа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Поздравления! Да се установи мир в Ирак!

някой (САЩ) избиват ИД войници и освобождават градове от ИД като Фалуджа Други (Русия) избиват опозицията и ядът бой от ИД в Ракка. Кой колкото си може....

Някой /САЩ/ си създава паравоенно формирование /ИДИЛ/, като подбира и обучава ръководния му състав и го снабдява с екипировка за водене на полеви операции чрез една своя шпионска централа, назначава опозиция от платени умерени демократи, затваря си очите за незаконната търговия с петрол и артефакти, само за да свали едно законно избрано правителство - сирийското. За да има работа и за едно друго ведомство, а и за да се натрие носа на един самовлюбен кандидат-султан, паралелно се въоръжава и един етнос, живеещ на територии в трите съседни държави -Иран, Сирия и Турция, като му се обещава изтънко да се обедини в една национална държава, ако ръга в ребрата еди-кого си по даден сигнал. Обаче Бате МногУ ГоУем от Кремъл му каза "не барай Сирия, къртим предни зъби!" и създателя на гореизложената реалност решева да жертва най-дискредитираното си отроче, за да излезе споне с малък шлем от батака, който натвори. А това не е героизъм, а тероризъм в световен мащаб.

Ами точно град Ракка беше завзет от Ал Кайда заедно с официално поддържаната от Пентагона Сирийска свободна армия! Демек "умерени" и Ал Кайда заедно. А шефът на Ракка стана освободеният от американски затвор в Ирак Абу Мохамед ал-Аднани....

Ракка е превзет от ИД. Опозицията дето го освободи от тях ги бомбиха руснаците и сега ИД е обратно там и бият по главите Асад... новината е от преди 5 дена. Направо им нацепиха канчетата.

А от американските терористи кога ще се освободите?А и ние.

Така като гледам, празнуващите са само с униформи. Някак си на редовите граждани не им се иска да излязат по площадите и да ги заснемат от Ал Джазира. Защо ли не вярват на Ал Джазира тез' изпечени иракчани?

Защо ли САЩ почна да бомбардира петролната инфраструктура на ИДИЛ чак от ноември 2015-та когато и Русия почна да я бомбардира? Преди това ги оставиха да си печелят на воля. Необезпокоявани Идилците през 2015-та направиха над половин милиард долара печалба. Когато беше потвърден контролът на Ал Кайда над основните сирийски петролни райони - Дейр ес-Зор и Ал-Хасеке - ЕС гласува за смекчаване на петролното ембарго срещу Сирия...

Смятам, че отговора на въпроса е , че САЩ разбраха че турците са едни мръсници, купуваха евтиния петрол и се правеха на тартори там където не им е мястото и опа клъц. Турция почна да си чука простата кратуна по-точно Ердуган. Отсвирят ли ги американците, дупе да им е яко на турците.

Ох колко са непокварени и лековерни милите САЩ!

Защо американците наложиха ембарго на банката на Илюмжинов?Защото обслужваше плащанията между ИД и Путин!Ама за това мълчите нещо, а дрънкате ьа нефт и бомбардиране ъж на цистерби

"Доколкото знам банкови санкции на САЩ срещу ИДИЛ нямаше и все още няма(САЩ и досега не са признали официално ИДИЛ за терористична организация). Банкови санкции САЩ наложи и налага единствено на Асад,затова и наложи санкции на Илюмжинов,че обслужваше банковите транзакции на законно избрания сирийски президент от сирийския народ на независима Сирия,когото САЩ чрез терористите от ИДИЛ искаха и искат да свалят,премахнат,екзекутират."

Путин подкрепяше Асад, а САЩ създаде ИДИЛ. Това го признаха и американските генерали. САЩ не са признали за терористични организация "Мюсюлмански братя" а от тях произлиза Ал Кайда и ИДИЛ....

аБЕ, ЛАЙ...РИ АНГЛОСАКСОНСКИ, КОЙ ОСВОБОДИ пАЛМИРА,БЕ, НЕЩАСТНИЦИ?аМИ ТОВА ЗА фАЛУДЖА Е ДОБРА НОВИНА, НО ТОЗИ ГРАД ГО ОСВОБОЖДАВАТ ЗА N-ТИ ПЪТ.

Руснаците не се научиха, че имат успехи само, когато са със силните на деня - Англо-Саксонците! Аре у Сибир!

иде сега всички иракчани могат да върнат по живо по здраво. чао.

На фона на което е редно да оплачем съсипването от аллахакбарците на "нашите партньори" от Асадовско-Хуйловската коалиция при Ракка (търсачката: поражение Ракка)

Кой превзе град Ракка заедно с Ал Кайда през 2013-та ? Отговор: Сирийската свободна армия...

Честито! Дано живеете спокойно!

Честита победа! Жалко, че руснаците и лично др. Путин нямат принос в това, но може и за добро да е: има освободители, които не си тръгват ......

Спокойно, те трепят ислямистите в Сирия.

Но не и ИДИЛ

Руснаците може и да имат принос, все пак Русия, Сирия, Ирак и Иран имат център за координация на борбата с Ислямска държава в Багдад.

Все едно да кажеш, че когато са воювали в Тихия океан, САЩ не са имали принос за победата на СССР. Т.н. ислямска държава беше подложена на голям натиск в Сирия както от правителството, така и от Русия, от кюрдите и др. групировки, което отслаби позициите й в Ирак.

Точно обратното. Путя им помагаше като трепвше другите фракции дето се борят с нея? Или ще кажеш, че лъжа, а?