Осветиха в бяло, зелено, червено знакови сгради в американски градове

Всяка година инициативата на генералното консулство в Лос Анджелис се разраства в нови градове и щати

Обратно в новината

Коментари - Осветиха в бяло, зелено, червено знакови сгради в американски градове | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Е, за сметка на това в руските градове уважиха българския национален празник с цветовете на руското знаме.

Много добре, че западни страни уважават националния ни празник. Това обаче не означава, че ние трябва да забравим интересите си и да се раздаваме за няколко светлини, като туземските страни едно време, които са ги купували с няколко сандъчета с дранкулки.

Много важно, е бързият ми отговор. А аргументацията за него е, че това няма да нахрани и облекчи живота на стотиците хиляди българи, останали без работа заради санкциите срещу Русия. Нито пък ще помогне на милионите българи да плащат безумно скъпия ток, газ, бензин, мазут и храни, повишени заради спирането на "лошите", но много по-евтини руски ресурси до преди 2022 г. Още по-малко ще компенсира отравянето на земята на България с радиоактивни отпадъци, което сегашното правителство планира поради "лошите" руснаци, които вземат ядрените ни отпадъци за преработване, но ние не искаме повече да им ги даваме, защото те са "лоши", и затова ше ги закопаваме в Добруджа и Странджа. И цената на това е осветяване на няколко сгради в бяло, зелено и червено из САЩ - ах, колко са "добри" тези от байдъновата администрация. Ще ни избият, но "хуманно".

Ало, Ядец, троле руски, Нито токът, нито бензинът са безумно скъпи, нито има стотици хиляди нови безработни. Вероятно така ти се струва, защото рублата поевтиня. Поскъпнаха, но за това има вина вашата СВО, не американците. Вероятно те са превзели управленито на Роснефт и пречат на вашите да продават евтино? Нали бе?

lu4ka

А какво стана с репликата на меча на хан Кубрат?

Българското знаме, това е наложеното от съветския съюз знаме на колониална България. Под диктовката на сталин бкп маха лъвовете от знамето сталин дава да се разбере къде ни е мястото там долу наведени роби.

Аз предпочитам американците да не ме обичат, отколкото руснаците да ме обичат. Страна в котоя "Щом те бие, значи те обича" не саркастично подмятане, а тема от живота, не ми я хвали. Ако може всичките дето бият жените си да ударят по един минус да ги преброим. Мутрофанова каза, да не прекалявате, че ще приемат ИК...

Твоят мъж бие ли те?

А в Масковия колко сгради се осветиха в бяло, зелено и червено? М? Барем за благодарност нещо, че сме ги отървали от монголците, че сме им дали азбука? Нещо?

от чебурашка и возбужденец.

Защото хората се делят на два типа според възприемане на нещата-едните са възприемащите външното и този тип са емоционалните, за които усещането и чувството са определящи, а другият тип са рационалните и за тях вътрешното или това което стои зад външното е определящо, при тях работи логиката. Тези вторите, могат лесно да схванат, когато външното е направено с подвеждаща цел с извличане на изгода за направилият го, докато първият тип са склонни да приемат без да се замислят и без да прозрат користните намерения

В това време в москва, кремъл е осветен с цветовете на българския трибагреник. Група руски възрожденци развяват български знамена и путин ги приветства като истински родолюбци.

В България върви мощна украинизация. Ясно е докъде ще ни докара.

Първом беше турцизация, после съветизация, после американизациа, сега пък ураинизация....

Че скоро може да светнат в бяло-синьо-червено. За постоянно.

Щото си глупав. :))

Великобритания вече няма да съществува след 10 години.факт

Това, заедно с целия загнил капитализъм или как? :)))))))

Не прави на умен бе льольо

Пенсио, на сигурно в нета си много смел. :))) Бас държа и че си горд, че 2 години са те стригали да не хващаш въшки и наричаш това казарма. :))

БРАВО в Украйна що няма нито едно събитие за България.

Ужас, подготвят ни за пушчено месо срещу Русия.

колко си тъп

аве що така тая сграда ми прилича на нещо ....., не можаха ли да намерят някоя друга или може би нарочно ;)

Дир.ру тъче на много станове. :)))

В Русия що няма такова честване.. забранено е с указ на Путин , нали бе руски фашисти?

И точно каква е ползата ! Никаква ! Да ни бяха подарили и пратили няколко танкери с газ и нефт ! Това вече е нещо сериозно !

Като има келепир, и бай ти Ганьо знае да обича!

Специална евтина хибридка измислена от ЦРУшниците в Ленгли, Вирджиния. Толкоз им са мозъчетата с размер на грахово зърно, толкова могат. Мислят си с граховото зърно в своите черепни кутии, че така ще спечелят българите на своя страна и за своята кауза. Кви съюзници, кви 5 лева - отношенията са като на робовладелци към роби. Визите за САЩ още си стоят вече 35 години - още отказите за визи били над 3-4% според тъпотиите от Козяк. Макар, че вече сме 5 милиона население, от които 2 милиона са само пенсионерите. Кой, БГ-пенсионерите ли ще хукнат към САЩ? Не че някой се е засилил да ходи в пропадналата наркоманясала Америка, ама поне премахването на американските визи за българи ще е първото проявление на добра воля и добронамереност. Аз едно знам: ВЪН АМЕРИКАНСКИТЕ ОКУПАТОРИ-РОБОВЛАДЕЛЦИ ОТ БЪЛГАРИЯ!!!

За толкова пари, колкото са получили от нас за последните няколко години, трябва и тържествена заря проверка да правят....

ама защо във украйна не се развя поне един Български байрака за националния ни празник,ей тва ми е интересно,а ние се кичиме като клоуни с техния за нищо и никакво

във всички държани където има наши сънародници се вее българското знаме и се чества националния празник в който са загинали не малко украинци. А Русия която се опитва да открадне заслугите за това защо няма поено мероприятие на българи да го празнуват.. защо няма едно българско знаме да се вее в чест на 3-и март?

я ми кажи кога във руско турската война са участвали украинци от държавата украйна бе инджевия,че аз си спомням че държавата украйна се пръкна на белия свят през 1991а,а това в състава на държавата украйна има Българи е така но ти помниш ли кои изгориха националния флаг преди 10на години и горяха живи наши Българи,или си късопаметен както всички с досие в дс,аман от вас помиярите дето преди смучехте от бкп а сега от сащ

Анализът на състава на руската армия красноречиво показва, че в бойните действия в България вземат участие полкове, които са били разквартировани в тогавашните украински губернии. В Гренадерския корпус – 5-ти гренадерски Киевски полк, 1-и армейски корпус – 1-и гусарски Сумски полк, 4-ти армейски корпус – 4-ти драгунски Екатеринославски полк, 4-и улански Харкивски полк, 4-и гусарски Мариуполски полк. В състава на 8-и армейски корпус – 9-а пехотна дивизия (Полтавска област) – 33-и пехотен Елецки полк, 34-и пехотен Севски полк, 35-и пехотен Брянски полк, 36-и пехотен Орловски полк, 14-та пехотна дивизия – 53-ти пехотен Волински полк, 55-ти пехотен Подолски полк, 56-ти пехотен Житомирски полк, 8-ми гусарски Лубенски полк. В състава на 9-ти армейски корпус са 20-ти пехотни Галицки полк, 9-ти гусарски Киевски полк, 11-ти армейски корпус – 11 кавалерийска дивизия, 11-ти улански Чугуевски полк, 11-ти гусарски Изюмски полк. В 12-ти армейски корпус воюват 45-ти Азовски полк, 46-ти пехотен Днипровски полк, 47-ми пехотен Украински полк, 48-ми пехотен Одески полк, 130-и пехотен Херсонски полк, 131-и пехотен Тирасполски полк (Киев), 12 драгунски Стародубски полк, в 13-я армейски корпус – 137 пехотен Нижински полк и др. Сред висшите командири, които стават известни по време на Руско-турската война, трябва да се споменат такива като генерал М.П. Богацевич – командир на123-ти Козловски полк, генерал П.Е. Гарковенко – началник на 40-та артилерийска бригада, полковник В.В. Гудима – командир на батальона на 16-та артилерийска бригада, генерал О.О. Липински – командир на 35-ти Брянски полк, полковник О.И. Немиря – командир на 47-ми Украински полк и много други.

Да припомним 3.3 1918г се сключен Брест-Литовският мирен договор - триумф на българското оръжие и българския национален дух. До него се стига благодарение на победите на армията ни в края на Първата световна война, с които към родината ни са присъединени население от 3 203 500 души и 77 293 квадратни километра стари български земи - раздавани от Русия на съседите ни в предходните десетилетия. Част от този грабеж е извършен включително със Санстефанския мирен договор, с който Северна Добруджа е подарена на Румъния като компенсация, че Русия си присвоява Бесарабия - преди това румънска територия.Благодарение на това развитие Полша, Литва, Латвия, Естония, Украйна, Финландия излизат от Руската империя и възстановяват своята държавност. Турция получава територии в района на Батуми и Източен Анадол. Русия води преговорите в Брест-Литовск едностранно, без съгласието на своите съюзници от Съглашението.

През 1954 г. СССР празнува 300 години от съединението на Украйна и Русия. Тогава още не са знаели, че Украйна не е съществувала и Ленин я е създал.

Моята Родина не е путинска Русия да съм предател.. Ти специално имаш Украйна и България за руски губерни и затова те е срам в Русия да се вее българско знаме за 3-и март.. Ти не зачиташ не само украинската държава но и българската. Българско знаме ако се вееше на руски държавни учреждения щеше да е признание че има Българска държава не руска губерня .. Ронел ми руско подлого и предател!! Мутрофанова се държи като лихвар на Шипка на които сме им длъжни с нещо. Такива като Путин и императрицата Мутрофанова не са се биели за нашата свобода а се бият за нашето руско робство.. и такива като теб искат българите да сме под руско иго.

В Русия що така подобно нещо никога не се е случвало? Вечната “освободителка”.

А защо тогова БГ слугите на САЩ и СССР са едни и същи?

В Русия е забранено да се веят български знамена.. Даже скоро Путин ще освободи варненска ,Бургаска руски републики от българските нацисти дето ки позволяват да развяват български знамена.

САЩ са истински приятели на България Кога някога в историята Русия е правила такъв жест за България? Дати? Кога? Хм?

ама има ли със какво да мислиш

Къде си виждал трол да може да мисли ?

къф е тоа мукар бе

А скоро ще ги светнем и ние,че ще станат група от островчета заедно с жалката канада хахаххаха

не осветиха белия дом с родния трибагреник нашите мили приятели,или ги е страх да не се види чичо джо да тича по светлинките и да се хили

В Кремъл го осветиха с трибагреникът ни щото И на 24 май честитят на македонците за азбуката им …

За 500 години българинът не успя да научи турски и да забрави своето православие, но за 45 години съветско-руска гнет учихме задължително руски и ни беше забранено да ходим на църква и да честваме църковни празници.

сега гледам всичките евроатланти сте в църквите и Българския си незнаете

Не знам какво знаят и какво не евроатлантиците, но по-неграмотни от вас копейките едва ли има.

Смятам е ясна каква ще е реакцията ако сгради в Бг светнат с американския флаг , от възраждане даже искат и флага на ЕС да не се вее никъде нищо че сме членове на съюза ,ама няма проблем да си размахват руски знамена къде ли не по съборите им вкл и на 3 март

верно бе защо в Русия не се чества българския празник и не видях нито едно българско знаме да се вее?

щото гледаш само българските канални телевизии,а хората от цяла Русия ни приветстваха със Българския флаг и ни честитиха,но за наште евроатланти това е неудобно

ти като си видял кажи и ние да видим къде руските империалисти и путлерофашисти те имат теб българин като свободно същество..ха.ха ха

украинска подлога,те те крадът благодарение на премиера ни а ти си с тях и им правиш сигурно и път да те газят,такава държава украйна няма както и македония

македонската нация и език да сме в служба на Москва. Нямат интерес да сме в добри отношения. За 500 г османско робство българите запазихме религия, имоти, традиции , а за 50г руско иго направиха българите македонци насила и ги накараха тези братя да мразят всичко българско и родно. За нашето освобождение са се биели и украинци..до Берлин стигат 3-и украински фронт от украинци , а руснаците вървели след тях да мародерстват и да изнасилват и деца ..Червената армия(както и сега руската армия ) на 66 % не е от руснаци- ФАКТ!!

само у нас официалните сгради останаха на тъмно,но пък преди няколко дена светеха в синьо и жълто,а по трите телевизии явно незнаеха КОЯ империя ни е освободила от друга империя

За американците туй, на което прилича сградата на снимката!

На теб ти е редовно у жопата и им препоръчваш , а вата ? Надали имат твоите фетиши :)

Павка, не подскачай като ощипана ученичка, а се наслаждавай на гледката :)))

Нещо не видях в Русия де се вее поне едно българско знаме за 3-и март където са се жертвали и хиляди украинци за нашата свобода

Трогнат съм от жеста на американските ни партньори -- да осветят с цветовете на знамето ни тази фалическа конструкция от снимката. Това заслужаваме!

lu4ka

+++Точно това си мислех.

Уау, куул, фреш, това се казва съпорт. От утре ще се изучава, че от турско робство са ни спасили американците.

От копейкит фейк прас прес ли ти казаха другарю ?

В Османската империя българи, сърби, черногорци и пр. са притежавали собственост и са плащали данъци. Този период може да бъде наречен османско владичество и / или османско иго, но не и робство. Робите са вещи и нито притежават собственост, нито плащат данъци