Остри реакции около честването в Скопие на 151 години от рождението на Гоце Делчев

Имаше най-различни опити за провокация, мисля, че ние се държахме по възможно най-правилния начин, каза вътрешният министър Иван Демерджиев

Обратно в новината

Коментари - Остри реакции около честването в Скопие на 151 години от рождението на Гоце Делчев | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Др. Йотова, хубаво го казахте, ама да Ви питам нещо. Защо Вашата партия пребиваше хората в Благоевградски окръг да се пишат македонци и защо дадохте останките на Гоце на тези срещу които той се е борил. А сега сте целите в бяло. За УмнокраДЛИвите дето ни ги натресохте няма да питам.

Къде е ВМРО, къде е евродепутата Джамбазки дето викаше че никой не можело да го спре и щял да ходи когато си поискал. Покриха се като мишки, както направиха когато трябваше да се гласува френското предложение. Само на приказки са големи, когато трябва действие никакви ги няма.

Егати гаврата!!! Не само че са били български депутати, ами накрая са се подиграли че причината е че нямало ток - демек не сме им дали тока на време. Кой взима решенията в България? Как може да се държим като такива подлоги на международно ниво?

и тук имаше предателство на червените слуги на Москва. По време на Втората световна война гробът на Гоце Делчев, който тогава попада на територията на Царство България е възстановен. На 3 май 1943 г., върху общ гроб в окрайнините на село Баница видни общественици, заедно със сестрите на Гоце – Ружа, Велика и Елена, както и техните потомци, поставят бяла мраморна плоча с надпис: „В памет на падналите бойци в с. Баница на 4 май 1903 г. за обединението на Македония към майката родина-България и за вечен спомен на поколенията: Гоце Делчев от гр. Кукуш, апостол и войвода; Димитър Гущанов от с. Крушово, войвода; Стефан Духов от с. Търлис, четник; Стоян Захариев от с. Баница, революционер; Димитър Палянков от с. Броди, революционер. Заветът им бе – Свобода или смърт!“. След Деветосептемврийския преврат от 1944 година България сменя политиката си по македонския въпрос и под натиск от ФНР Югославия и директно на СССР, БРП (к) предава костите на Гоце Делчев на Скопие по време на започналата Културна автономия на Пиринска Македония. Въпреки че първоначално премиерът Лазар Колишевски обявява Гоце Делчев за „...един българин без значение за освободителните борби“, костите са приети в Народна република Македония и са препогребани в каменен саркофаг в църквата „Свети Спас, където са и днес.“.

Не за първи път България е предаван от своите! Нямаме политици, имаме подлоги !!!!

След като влезат макетата в ЕС ще ви чукат още по-здраво. Гаранция Франция!

Възраждане се държат най достойно и за тях ще гласувам.ГЕРБ ме изгубиха

благодарим на тези които се наричат Македонци за това ,че пазят толкова добре костите на нашия гражданин Гоце Делчев.Радваме се ,че те почитат един велик Българин.

Ами така е като нашите управляващи / избрани от чужди посолства , а не от българския народ / се държат по този жалкарски начин. Сега френския късопишльовец макрон герантофила, новте ес-есовци да защитят човешките права на българите, къде сте всички мърши квичащи за правата на човека, които защитавате украинските фашаци...Ами така езад македонските цигани и катунари зловещо стоят сащ-исоните давоско отпадъци ...и готвят новия сценарий за война на Балканите, България срещу Македония, Сърбия срещу Косово, Крит срещу Турци. Еврейските уроспии си мислят наивно , че ще сборят православието, да ама не...Отново Русия ще опраска фашаците и ще ни освободи ...

Айде ако обичаш излез от филма в който си се филмирал! За тази цел си има хапчета не да ти слушаме дивотиите! Аман от луди хора вече

Твърде клиширано, да си губя времето за отговор, а и така ще ти спрат центовете...

Напълно съм съгласен с вас госпожо. Ясно кой стои зад золумите на тия диваци и търси да прави навсякъде провокации и конфликти.

След като простакакиро предаде България и свали ветото за РСМ, макетата станаха нахални и агресивни.

Изобщо им обръщате внимание. Черно петно на картата и никога няма да им стъпя на територията

Къде е новата коалиция ДБ и ПП защо нищо не казват по въпроса а мълчат като мишки? Иначе е много лесно да скачат и да се правят уж на големите патриоти и че мислят за България! Така ли мислите за България и българите господа от лъжливата демократична коалиция???

Са шъ чуваме как Роската, Гоци и други бивши диХатели на БКПто какво мислят по въпросаАз пък да запитам всички Вас, защо не питате Кирчо и Кокорчо дето подписаха че в Маке всичко е по европейски стандарти и едва ли не, трябва да ги вземат одма в Европейските Съадинени Щати. Те и коалицията на подмяната защо не посетиха съседите в "общите" чествания и поклонение. Другото от коментатори и коментари -ми то до където им е "летвата"

Гадни шизофреници, закопавате се сами, докато не приемете , че сте българи, от вас нищо няма да излезе освен предатели!!!!

В момента по БТВ се пеняви бившия член на БКП и бивш секретар на ДКМС за Благоевградска област Роска Плевнелиева - президента на Бойко и лъже ли лъже като дърт Гоце Делчевски циганин.Защото това мекотело го пускат по медиите да замърсява обществото ни.

Северномънкидонци сър.

Само бой и йебане по българските мъъърши. Браво на Макетата.

Сръбски отпадък?

Този период от българската история дори вече не го няма в учебниците по история. Срам и позор са всички тези политици.

Досега не са празнувани рожденията нито на Гоце Делчев, нито на Даме Груев, нито на Яне Сандански, Ильо войвода, Тодор Александров или на някой друг участник от македонските революционери. Това заминаване за Македония беше тенденционно с цел връщане на ветото. Политиците за пореден път отдалечават все повече двете страни.

Никой от мрънкащите не почете на 19 януари рождението на Даме Груев. Може би, защото гробът му е в България и не е толко интересно.

Цялото ДС се е строило и в един хор защитават провокаторите от Възраждане. Как няма да има забавяне заради такива ченгета.

Жабок гледай да не гепи щъркела гейче

Мунчо каза, че докато той е президент няма да допусне България да се замесва в украйна. После неговият гълъб подписа за оръжията без да е задължен по закон, а Мунчо каза, че парламента са виновни и вето е безпредментно от негова страна. Той е долен, страхлив и лъжлив национален предател. Да му се връща до девето коляно, на тоя “генерал“ директно за наказателен взвод.

Партиите, които свалиха ветото сега реагирали остро. Радев пък, който първи се отказа да брани българската история, сега твърди, че България била унижена от РСМ.

Лъжеш и мажеш като северо македонец.С пропаганда истината я замазваш.

Държахте и продължавате да се държите естествено, като женски полови органи. Абе къде е мунчо фатмака бе, да не смуче клитора на деса траверсата?

А къде е боко тиквата? Сигурно смуче на Мата Хари кафявата точка! Къде са кирчо и кокорчо? Смучат си надениците един на друг. Мръсни предатели! Чур за русия!

Нагло, по-нагло, най-нагло, С Е В Е Р М А К !

151-ва годишнина не е дата, която да заслужава чак толкова шум и необходимост от отразяване, и то в двете държави. Това не го правим чак с токова почести и за нашите революционери. Това са политически игри на нашенските и македонските политичари, за отвличане на общественото мнение от по-острите вътрешно-политически проблеми и в двете държави. Иначе не виждам и необходимост от подобна демонстрация на фалшиви добросъседски отношения, та чак нашенци да се покланят пред гроба на Делчев във ФИРОМ. Имаме си у нас негови паметници в Неврокоп ( сега Гоце Делчев, където е роден ) и никой не може да спре тези нашенци, които искат да го почетат, да го направят у нас. Даже по би било редно така - все пак е годишнина от рождението му, а не от смъртта. И повече би ги заболяло макетата от това! А сега - само играем по тяхната свирка и обслужваме техния интерес.

Анексиране на сев макефония веднага

Γнусна измет са македонците. Точно като комунягите, чиито продукт са.

Дълбоко съжалявам нашите, с действията си министъра на МВР на РСМ Спасовоски показа бесрамие, а с изявленито си Пендаровски показа наглост. Има пълно незачитане на правата и интересите на нашите сънардоници там и се носи морална отговрност на институционално ниво в РСМ за побоя на българина, но нашите продължават с безмислените и празни изявления.

От кога да напишеш нещо в нета е официална позиция, палячовци? Официално е, когато върнете ветото с 240 гласа ЗА!

Македончетата трябва добре да се эамислят эа бъдещето си. Руснаците са в големи проблеми, Сърбите са притиснати и когато албанците эапочнат да си искат своето от вас мърши долни ко праите тогава? Албанците имат эад гърба си Турция , а вие докато се иэживявате на велики , эагубихте всичките си съседи включително Европа и САЩ.

Путинските подлоги трябва да се эасрамят ако имат поне малко патриотично самосъэнание. Това което се случва сега между нас и далечните ни македонски роднини е най вее эаради Путин Българомраэеца.

Дерменджиев в 5.30ч сутринта е пресякъл границата с Мк. Бил е осведомен за действията на Мк. Македония не иска да влиза в ЕС. Чрез това държание, те се опитват да с спечелят само исторически дивиденти. Блазнят ги еврофондовете но Албания има други планове за тях.

айде стига с тоя Гоце и тая Македония ,хич нито ме хранят, нито ги познавам ,нито ме интересуват . Евала на макетата митничари, че са пребили бг-депутат, ние за това само си мечтаем от години !

Остра реакция от тъп министър. Като се разбра,че ще ни спират,защо още на границата не настояхте,всички българи да минат преди вас,и заедно да се поклоните.Аман от послушковци.

Щото е минал в 5.30ч сутринта

Отличен въпрос. Отговорът е очевАден.

Не е лошо някой журналист да отбележи, че тленните останки на Гоце Делчев са пренесени през 1944 отСофуя в Скопие по нареждане на братския съветскисъюз(СССР). Та ако това не беше факт нямаше да има нужда да се ходи до Скопие.

Чакаме реакцията на Франция...

+

Аз съм против руските слуги от ''Възраждане"" но и те са български граждани и българската държава трябва да отговори на това издевателство. Откакто Северна Македония влезе в НАТО македонците станаха нагли защото си въобразяват че могат да правят каквото си искат.За начало трябва да се засили контролът на границата и да се започнат ремонти на електро и газопроводите към Македония а ако не им дойде акъла в главите да се спре подаването на ток за тях.

Наклонена Македония ще стане нормална територия.

уважаваха делото и паметта на Гоце Делчев, щяха ли комунистите да предадат костите му на Югославия? Сега изглеждаме нелепо, както се казва - след дъжд качулка. Ако гробът му беше останал в София - нещата щяха да са по-различни.

За това питай Москва. Ако ти не можеш оня осъденият от Възраждане може.

Това което са направили комунистите е грешка, но и той завещал костите му да бъдат пренесени в Македония. Не е задължително обаче да му оказвате почит точно пред костите му,има и тука негови памртници.

Съд в Страсбург за Северна Македония!!! Да се научат, как се посрещат българите!!!!