НЗОК: Ананиев няма право да иска оставката на Плочев

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев няма правомощия да иска оставката на управителя на здравната каса Камен Плочев.

Обратно в новината

Коментари - НЗОК: Ананиев няма право да иска оставката на Плочев | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да каже истината и да му искат оставката! Киро, Жени и Вечната Амбър- Пенков - вън!

Щом има 2 милиарда за саниране на блокове и такъв голям бюджетен излишк,то ако управлващите мислят за народа трябва да платят и лечението му, но от него не може да се краде.

някаква наднационална институция. Просто искат пари и не искат никой да ги спре.

Искат му оставката,ББ нямало да позволява да се краде повече, но никой не казва ще се плащат ли парите или не. Проф.Плочев ли ще ги дава?

Кой краде-германските и австрийските лекари ли?

Изобщо според партията и правителството всички лекари крадат.

Вече официално Здравната Каша се е превърнала в държавна мафия, която никой не може да пипне, дори и министъра на Здравеопазването! Веднага Здравната Каша да бъде разбита на пух и прах!

Джендъристката партия пак се оака.

оф що номера се извъртяха , що труд се фърли само и само материала да де доживее до 65 , а тия със сто или двеста милиона все ще се договорят и ще си ги разделят

Изглежда кретените от НЗОК са по-добре запознати с процедурата за актуализиране на бюджета от Кирил Ананиев - заместник финансов министър от 20 години и специалист по национално бюджетиране. В случая имаме изключителна наглост на пладнешки крадци. Ананиев като министър на здравеопазването, което чрез бюджета си осигурява 70% от средствата на НЗОК има право да иска оставката на шефа на НЗОК по всяко време и по всякакъв повод. Ако медицинските лекари в България лекуваха хората, вместо да се занимават с финанси - нещо, което не им е работа, стотици хиляди българи щяха да са живи и здрави, а не в гробищата.

А някой ВИЦ няма ли за случая????

МАЙ готвят случай ,,Дянков-2,,...след като опоскаха КТБ,заемите.санирането и еврофондовете...

От много време насам Ананиев е свикнал да кара влака в системата на здравеопазването и не го интересува сега като министър има ли право да го прави или няма такова право.

И двамата са показали незнание на нормативните документи, а заемат такива отговорни постове - единият е министър, а другият - шеф на здравната каса.

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев няма правомощия да иска оставката на управителя на здравната каса Камен Плочев. Обаче Камен Плочев има "правото" да се самоубие, което автоматично води до неговото "освобождаване".

А бре, Кирчо, що стана с рИформата, дето щеше да я правиш, бе, комунистическо мекере? Обърна я на кадруване.

Бочко...уволни си министъра!Пак те е подвел!

Абе, герберугите виждат, че им идва краят и ще се самоизядат !? След НЗОК идва ред на Агенцията за социално подпомагане ! Всички директори са се "разболели" !!! Каква ли е тая болест, къде ги е тръшнала !?

Писмото, предизвикало реакцията на министър Ананиев, не попада в основанията за предсрочно освобождаване на Управителя на НЗОК. Само да да не прибегне до основанието смърт.

Министъра не може да УВОЛНИ шефа на касата, но може да му иска оставката. Всеки може да поиска оставка на висш държавен служител.

jingiby

Явно, вместо да им даде възможност да продължат да източват Касата, шефът й иска от управляващите да покрият напрупаните през годините борчове от стотици милиони към чужди болници. Това е вбесило Боко и компания...

Ама как нема да го вбеси.Точно навръх нашето председателства и ето ти четвърт милиард неплатени задължения към европейските ни "приятели".

Докато за нас има скъпи и крайно неефективни клинични пътеки , а за други недостатъчно финансиране и съответстващате липса на качествено лечение болните ще предпочитат да се лекуват в чужбина, а българският данъкоплатец само ще плаща сметката.

за превишаване на правомощията си и за неспазване на законите ! Борисов да се извини.

Шилo

Половината частни болници в България са на БСП-функционери или техни роднини. Затова БСП ще брани на живот и смърт "техния" шеф на касата. Същата тази каса, дето недофинансира общински и държавни болници, но префинансира някои избрани частни болници.

А Делан Добрев да напусне ли парламента?

Шилo

Би трябвало. Ама ГЕРБ са оплетени с Делян и си го пазят.

Не знам на кой са половината частни болници и кой държи другата половина, но префинансирни са държавние и общински болници, защото сградите и апаратурата им са купени от друг, а частните болници си ги плащат от джоба. Всички трябва да са на равни нога.

Шилo

Глупости! Касата за апаратура НЕ плаща. Плаща само за лечение.

Не знам на кой са половината частни болници и кой държи другата половина, но префинансирни са държавние и общински болници, защото сградите и апаратурата им са купени от друг, а частните болници си ги плащат от джоба. Всички трябва да са на равни нога.