Протестиращи дариха над 100 лв., пура и уиски на Рашидов

Над 120 лева на монети, пури и уиски занесоха тази сутрин протестиращи на министъра на културата Вежди Рашидов, "за да си ходи".

Обратно в новината

Коментари - Протестиращи дариха над 100 лв., пура и уиски на Рашидов | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Този Рашидов - сюндюк сурат, няма морал, за да си мисли някой, че ще подаде оставка! С Премиера имат да уреждат още сума ти кондики! Извини се, сниши се и кара напред!

Имах познат, който пееше в този хор преди 20 и повече години. Казваше се Георги Кабов. Та покрай него ги познавах и другите хористи по онова време в този хор. До един бяха долнопробни, меркантилни пияници и стисни. Като гледам, репортажите с двамата обидени полуидиоти, предполагам, че сега е същото. Прав е Вежди. Даже и им се извини. Аз не бих го направил. Полицията да хвърли един як пердах на шепата лумпени дето вдигат врява пред министерството на културата и да се приключва с този протест. Ако някой и друг журналист изяде малко бой ще е още по-добре!

''ДАРИТЕЛИТЕ'', скакво са по-добри ,от ВЕЖДИТО...?

Абе и аз си върша работата с удоволствие , тогава да спра да вземам пари за нея.Сигурно ти много мразиш работата си та вземаш пари.

Не съм защитник на министъра и неговата култура, но по мое мнение наистина този хор трябва да му дадат някакви пари...за да не пее. То е едно еднообразно..., как да кажа - "мучене", което след 3тата минута започва лекичко да дразни. Слушал съм и други хорове но с голямо удоволствие. Не разбирам защо непрекъснато го пробутват за лица на българия, след като песнопенията са му от византийската музикална традиция???

България

На вкус и цвят приятелство (единомислие) няма.Светът е красив защото е пъстър.

Църковното песнопение не е "мучене", а доста трудна за изпълнение музика, която изисква висока певческа подготовка. Хубавото на музиката като вид изкуство е това, че всеки може да подбира според своите вкусове, потребности и равнище на слушателска подготвеност и да слуша онова, което му доставя удоволствие. Между другото, това е и българска средновековна музика, тясно свързана по понятни причини с византийската църковно-певческа школа.

Това не са граджани, а тъанари!

Какво очаквате от главният "Мултак" на държавата? Какъвто му шефа, такъв и той - прост мутроид, креатура на ДС.

,....разбира ти патка.а ,от военна музика!? Защо плюеш по всички и всичко?

Аз пея в един хор.Световно известен.За 3 март от Министерството на културата ни бяха поканили да пеем в европарламента за без пари,дори и без командировъчни.На въпросите ни-защо без пари,отговорът бе-Министерството няма пари,ако искате!Добре,че се изплашиха от атентат,та отпадна,и не отидахме..Иначе щяхме да отидем,за престиж..

Другия път не чакайте министерството да ви кани. Те са заети хора и не им е само до вас. Ами направо се дигайте да пеете без парти от където ви подсвирнат.

Стига сте очерняли най-добрият досега културен министър, който България е имала заради някакво нещо, обидено, че не му платили /или то не е разбрало, че ще пеят без хонорар, достатъчно е, че ще се разходят на държавни пари до прекрасния Париж/! Кой от вас се е радвал на такъв воаяж, а? Екскурзиите до Париж не са по джоба на много българи.

Това , че е ''най-добрият'' не го прави достатъчно добър за да заема поста.Писна ми да ме ''управляват'' хора по-ниска проба от мене самия.

псува като каруцар българите, значи и теб ако си такъв, а ти го превъзнасяш като най-добрия културен менестър. Какъв културен министър може да бъде един простак? Странни критерии имате герберастите, харесвате не само мутри и престъпници, но и турци, и простаци, и фашизоиди, и българомразци, щом са едни от вас!

Дребни хора, с дребни душички събират дребни парички в защита на дребнави хора с цел да омаловажат по-големи постигнати успехи.

Бъчвата с джибри Рашидов требваше да бъде поканен да си ходи с не "Пей" ами с "Пии" WithMe.

Кои са тия какавиди които искат оставка на един велик българин СИНЪТ МИ СЪЩО Е АРТИСТ НО НЕ ЧАКА НА ХРАНИЛКА КАТО ТУК ,ОБИКАЛЯ СВЕТА С ПРОДУЦЕНТА И НЕ Е НА ЩАТ

Много "симпатизанти" има пияндето-простак-мултак, много пишат, умора немат...

Веждито да си издухва или да си духа пурата, както прецени. Но и тези протести на разглезените "интелектуалци" започнаха да ми намирисват нещо. Дали на пури, дали на уиски или на кой знае какво. Безобразно е както управлението на културата, така и на кадрите на културата.

Ние освен оставка друга дума знаеме ли! Ако са знаели предварително че няма да им се плаща защо се случва това, да опорочаваме хубавото събитие. Даже двете събития и концерта им, който е бил прекрасен.Рашидов да се извини и да проучи въпроса защо не им се плаща за този концерт. Стига оставки за всяко нещо!

Наистина ни е стига от хора на високи постове,които и представа си нямат какви са им отговорностите и за какво получават заплати! Наистина стига!

Що бе, Боко, направши този прост човечец министър и то на културата?

Неговата работа е да я промени при положение че е такава........НАРЕДБАТА за нам кое си.......Без значение дали той я е измислил........

Ванче, нито я е измислил, нито я е гласувал, ама и ти не си наясно. Командировъчни ти се полагат когато тръгнеш по служебен въпрос в друго населено място (или в друга държава). Но заедно с командировъчните ти върви и трудовото възнаграждение за периода, за който си командирован. А в случая собственикът на хора не им плаща възнаграждение. Командировъчни се дават, за да ти покрият разходите по съществуването в чужда държава - обяд, вечеря, билетче за метрото. Но те не са възнаграждение за труда, който полагаш. Тоест, от министерството явно са поели ангажимент за командировъчните, но на никой и през ум не му е минал да плати възнаграждение за труда. Макар че, чисто формално, за това министерството не е виновно, а управата на хора. Така че изказването на Рашидов по темата е изказване на някой, който дори не си е направил труда да проучи точно как стои въпроса, за да каже спокойно една приказка, вместо да генерира напрежение с бабаитски изявления.

Те такива са ни протестите-хепанинги... Вместо всеки с по един кол да му изкарат лошите мисли от главата, го черпят с уиски, пури та и пари му дават. ИСКАМ И АЗ ДА СЪМ ЦАР НА ТОЗИ ТЪП НАРОД!

По- долу, има коментар - "Долу ръцете от ВДЪХНОВЕНИЯ академик Рашидов. Той ВДЪХНОВЕН - хубаво, ама ако реши да ДЪХНЕ дали ще остане здрав ДРЕГЕР? Не, че съм трезвеник, ама не ходя да бия полицаи пред общината и не обикалям махмурлия сутрешните блокове! АЙ НАЗДРАВЕ!

симпатичен човечец е Веждито, но не е нужно чак да става министър

Япма бе,ще ги похарчи,изпие и изпуши и няма да си ходи

И КАКВИ СИМВОЛИСА МОНЕТИТЕ ПУРАТА И УСКИТО ??? И ТОЙ ЩЕ СИ ЛАПТОПА И КЪЩИ !!! МИСЛЕТЕ И ТРЯБВА ДА СЕ СМЕНИ И ПРАВИТЕЛСТВОТО

Според мен и този концерт в Нотр Дам е организиран по нашенски, с редица недомислени неща, които доведоха до пореден скандал. Било е необходимо предварително да се изясни, че хористите няма да получат хонорар, а ще се задоволят само с честта да пеят в Париж - една от културните столици на света. Ако те са знаели и съзнателно приели този факт, изобщо нямаше да се стигне до неприятни и необмислени реплики и от едната, и от другата страна.

Там е работата, че са знаели. Знаели са, че няма да има хонорари. Затова едното хористче не е пътувало за Париж, защото е отказало да пее и сега орева всички студия, защо не са го взели във Франция. Мислило си е горкото, че без него няма хор. Вежди не ми е особено симпатичен, но все пак направи нещо за България, а този комплексиран хорист нищо не е постигнал и няма да постигне!

Вежди, ущипи се, събуди се!Беше нормален човек, сега не те ли е срам?Не трябва да си толкова евтин!

Губене на време! Първият човек който изкара изложение в Лувъра искали да си ходи! Ненормалници или червени психопати! Не че е редно да говори това което е казал, но това не е повод да си ходи!

Ако е повод ? Като почне да говори за децата ти , че са длъжни да работят за без пари докато той се облагодетелства на техен гръб, събирайки по 20 евро вход ? Тогава ли? Изложбата да си я завре в г...а и без това достатъчно я опорочи със словесните си изхождания........После защо нямаме държава......Ами хората с робско мислене като теб не могат да имат държава, за това.........

А той как събра милионите? Защо не е правил скулптури ей така, заради изкуството?

Tani4ka69

Психопат си ти......а това е най-некултурния министър които сме имали.....щам такива като теб го харесват....

Първите пътувания на златните съкровища в различни държави на Запад се осъществиха по времето, когато Комитетът /тогава още не беше министерство/ по култура се ръководеше от Людмила Живкова. Но сега смее ли някой да напише нещо добро за дъщерята на Тодор Живков? А тя направи много за популяризирането на българските културни постижения по света.

А на тъй"наречения" тенор младоженец,кой ще събере стотинки

Ами Ти, малоумнико......

Не пури и уиски,а една права хубава ф35 краставица да си я сложи шьм където трябва и друм към Анадола.

Малоумния алкохолизиран министър дето орева ефирите на телевизиите за милионите от КТБ, го сложи на Бойко, немит и с квадратна глава.....! Засичам за колко време от ДИР- а ще изтрият това......3 2 1 .......

ДИР- ааааааа........не ми триете коментара и така ми разваляте купона чоджум......... :)

От държавата трябва да си отидат такива като подарилите на Рашидов боклуците си, мислейки се за много оригинални. Много важно, че някакъв певец бил обиден. А заслугите на Рашидов да се знае и нещо положително за България освен това, че има най-добрите подправачи на кредитни карти и на валута? Стига отрицание, малко позитивизъм! Иначе вечно ще си киснем в л....та!

Мерси, изпълни си задачата. Сега, ела да те почерпя едно малко, защото няма с какво да ти платя! Цесията още не е окончателно потвърдена.

...Защо на него бе мили приятели ,той си има достатъчно ...да бяхте дарили на мен ,че съм безработен и ми омръзна да се наливам със шльоковица ,гасейки мъката си за некъдърността си ,пушейки еФтини контрабадни цигари (когато не мога да си свия качак от домашно нарязан тютюн)...пък и тези ...100 лева ...ще ми дойдат дюшеш...тъкмо ще "вържа" 2 седмици още в този скапан живот...е явно не заслужавам ...просто не мога да ръся такива глупости като него ....освен тази ,която написах :))))

Стана ми жално и болно за теб! Дай си банковата сметка, преди да си направил някаква беля..

"Банкова с-ка" ...какво е това ...дори дебитна карта за "помощи " нямам защото не съм мангал ...дори и в КТБ ...нямам...Нямам бе брат ...нямам ...освен дипломи от преди много...1989-та ...не се котират днес ....друго си е от някой югозападнал ,нов или свободен университет да е ...дори не мога да летя като калинка -малинка ...от цвят на ...цвят :))))

Орешарките дават подкуп на Вежди за да не им показва керливите гащи.

От две седмици съм обявила скулптура на Вежди за продажба!Досега нямам обаждане за интерес!

Няма и да я продадеш ,кой купува грозни боклуци ,той мултака милионите ги направи от кражби ,мултигруп и най вече от как е на власт.

Великите творци ги оценяват пост мортем (виж Ван Гог, виж Модиляни, макар че не мога да кажа дали е уместно да сравняваме Рашидов точно с Ван Гог - все пак той е бил луд, а Рашидов е... други неща, но не и луд!). На теб обаче само тази надежда ти остава. Изчакай си времето и ще разбереш.

Ще взема наистина да послушам съвета на служителката от БГ посолството, за смяна на гражданство. Проста шопска сган, която се мисли, че диктува модата в политиката с платените си протести. Шопе, шопе, жалки сте! А раннобудните, те дека са дянаха, ни сми гу чувъли, гач' галь'ба, м? Дън'ь съ абсулвираха? Нали вие ги свалихте, кво стана бря? Шо съ върнаха? Говеда!

Прошляк, аз ще ти платя всички необходими документи, само и само да си смениш гражданството! IQ-то на нацията ще скочи с няколко пункта след това.

МАЛКО е!

Всички да се учат от Бащицата - той само мълчи, през цялото време е мълчал, никой даже не е чувал една-едничка дума да е изрекъл...

Рязаният мултак ,краде като за последно предишният мандат ,покрай ремонтите на театри ,лувъри и други обекти ,надипли 2.5 милиона в ктб и кой знае още къде другаде ,нали никой не вярва ,че от кичозните му скулпторки е направил толкова милиона ,време е да напуска яслата и да подава оставка ,но много се съмнявам има още толкова много парички за "усвояване".

НЕ МИ ДРЕМЕ ЗА ВЕЖДИТО, АМА ТИЯ ПИЯНДУРИ КУЛТУРИСТИ, ДЕТ ВИСЯТ ПО ЦЯЛ ДЕН ПО КРЪЧМИТЕ, И ЧАКАТ ОТ ДЪРЖАВАТА ДА ХОДЯТ ДА СЕ Ш...Т!! НА ХОЛИВУД И БОЛИВУД, СИГУРНО ДАВАТ БЮДЖЕТ!!!

Долу ръцете от вдъхновения творец и изключителен министър академик Рашидов! Крайно време е да се намеси полицията и да разгони "протестиращите" отрепки, които никога не биха могли да направят и една стотна от това, което е направил и продължава да прави министър Рашидов за българската култура!

Вдъхновен е, няма спор!Я колко вдъхновено направи цесия с парите си в КТБ! Напук на контрола!

Tani4ka69

Отрепката е министерското кресло......и парите от КТБ си спаси 2 000 000.....а хората изгоряха...обикновените.....долен лакей е твоят министър като теб.

тролове и боклуци - нямат акъл за 5 стотинки, абсолютно объркани идиоти, не знаят въобще какво става, но простотиите им винаги по форумите - нали за това им плащат други герберастки простаци. Ама и ДИРниците нещо се ошумоляват - защо не пишат, че швестърите от "проституираща мрежа" са тези, които "протестират"? Изглежда някои вече ги е срам да рекламират платените американски мекеренца от "проституираща мрежа"? Така, като не се знае, че те изпълняват нечия платена поръчка, може да се излъже и да ги подкрепи, нали така? Само че интелигентните хора никога не биха подкрепили едни платени мекеренца срещу друго платено мекере. Техните "взаимоотношения" не са наш проблем, няма да заставаме на страната на "проституираща мрежа" и да я легитимираме по този начин. Иначе се знае от години, че Рашидов е мултак и простак, но когато простаци са на власт, те поставят за министри такива хора. Така че не Рашидов е виновен, виновни са тези, които са гласували за простаците, които ни управляват.

Позитано намери малко пари за банда "Трайно безработни" да занимават хората с ..... морал...... На медиите пък - поредния цирк....

Бунаци, аз такова евтино уиски не пия, а за пурата да не говорим!!!

Близкото ни минало показва, че никой "мултак" не си е тръгвал сам от поста, който заема!"Аргументите" се изразяваха в различните калибри...

За соросоидите, за които отдавна знаем, че само лъскавото означава ценност, културата се изразява в пари, пури и уиски.

Арогантен парвеню !

Абе тия хористи да не са зачислени на щат към министерството та само командировъчни да им се плащат?

на тези платени лумпени - фикуси.

Tani4ka69

То като погледнеш какъв е министъра на културата......пуричка,уиски и просташки език......какво да искаш от такива като теб дето го подържат.....

Вежди и Жельо Желев са обикновени хора от народа, говорят простичко, но ще останат в историята, а ти ще останеш незапомен в гроба.

Слаба оперативна работа господа резиденти, много слаба. Изложбата в Лувър на Българското културно наследство от тракийския период е факт.

Българското тракийско наследство Людмила го развяваше по целия свят!Включително и в Лувъра, и в Британския музей и къде ли не още!Намери съответните материали и се запознай, не слушай само какво казва Боко!

Е друго си е да си дъщеря на бащата-слънце.Може да си я развява из целия свят.

"Я стига" с тая болна психопатка-ПРИНЦЕСА ЛЮДМИЛА. Колко милиони бяха хвърлени за безумието да се направи от Съдебната палата, Исторически музей и защо надутите наследници на фамилията не възстановят тези прахосани пари от "ВЕЛИКАТА ЛЮДМИЛА".

Събраха се пияна банда от артистични натури, същите ония, които в първия мандат на Вежди го освиркваха. Човека може да е турчин, но е по-българин от тия лешпери, дето не могат да пеят и да изграят. Някой оттях да е известен зад граница? = НИКОЙ. А Вежди го знае цяла Европа!

с какво е известен в Европа Веждито, ако можеш да ни кажеш?

stangelov@

Награда за скулптура на Международния симпозиум в Бургас 78 г., от Националната художествена изложба в Плевен 78 г., Златен медал на Ватикана на името на Данте Алигиери 81 г., Първа награда от Международно биенале на хумора и сатирата в Габрово 83 г., награда за портрет на художника Борис Димовски (1983 г.), Почетен златен медал на Европейската академия за изкуства - Париж, За изключителни заслуги към човешката общност 85 г.; Сребърен медал на Първото световно триенале на портрета в скулптурата в гр. Гданск, Полша, през 1987 г., Награда на Световното изложение за изкуство на принца на Монако, 1987 г.; Почетен диплом на Министерството на културата на Армения през 1989 г.; Почетен диплом на фондация Арт Хоризонтс - Ню Йорк през 1989 г., Голямата годишна награда на СБХ за скулптура на името на Марко Марков през 1989 г., Наградата на веригата Юнекура Япония през 1996 г., Наградата на асоциация Арт диалог за най-добър чужд автор за периода 1989-1996 г. Негови произведения се намират в почти всички галерии в страната, както и в много частни колекции и музеи в чужбина: Музей Пушкин - Москва, Фондация Лудвиг Кьолн, Национална галерия - Ереван, Национална галерия - Варшава, Музея Маннцу - Токио, Музей Корита - Токио, Статис музеум, Отаро - Япония, Фондация Екли - Париж, Музей Тилсен - Канада, Национална галерия Анкара. Вежди Рашидов е член на: международната Академия за пластично изкуство към ЮНЕСКО, Европейската академия за изкуства, Парижкия есенен салон. Бил е член и на Съвета за духовно развитие към Президента на Р България. Член-кореспондент на Българската академия на науките. Той е почетен гражданин на Армения, на гр. Кърджали, на гр. Мадан, на гр. Дулово, гр. Правец, гр. Димитровград. За своето ярко участие в международния културен живот и високото изкуство Вежди Рашидов е удостоен с 14 международни награди. Носител е на Медала на Ватикана, носител на орден Александър Невски I-ва степен на Руската федерация, носител на орден на заслугите на Украйна и Турция - I-ва степен, носител на орден Стара планина I-ва степен и орден Кирил и Методий.

На "Мултигруп", това малко ли беше? И влезе в Евро- новините на турски ! Стаен агент Кръка

Най известната скулптора му е 2 мил в КТБ

аз тъп, млад, не чета и не ме интересува. Мама и тати ми дават достатъчно за да не работим. К'во ме инирисува некой си Вежди

Веждичка, щом възнаграждението не е най-важното, защо орева орталъка, че 2 милиона твой парички от "възнаграждения за труда ти" може да изгорят в КТБ? Е, разбира се, ти не позволи да изгорят, а ги "творчески цесира", но това е друга тема!

Не може да сравниш със смешния хонорара, за който плачат пиеняиците от артистични свят с честта, която им беше оказана да печт в Норт Дам. А ма на тия всичко минава през хранително отделния тракт. Овце!

Но човек знае две и двеста, така че те си търсят скромния хонорар, далеч от двата милиона, разбира се!

Офф тея ми писнаха с опорните си точки. Целят ако могат да накарат веждито да подаде оставка за няква тъпотия за която той се извини, с главната им цел да разклатят правителството. На всички е ясно това. 50 човека протест. Смешници.

Тъпотията на министърът на културата е достатъчно основание да си ходи на място подходящо за тъпотии.Извинението , доколкото въобще го е имало не променя и не отменя факта с тъпотията.

Простотиите за извинение станаха прекалено много, Иначе е ясно, че няма да си подаде оставката. Той Премиерът не си подаде оставката след поредицата ,, Ало, Ваньо"...

Хубава комбинация са събрали протестиращите - перфектни за хубава почерпка на портиерите на МК. Иначе, мултака е твърде упорит, за да си тръгне.

И като си тръгне какво ще прави? Той не е седнал в креслото, за да размахва длетото! Най-после е разбрал мама му като му е казвала "Учи, мама, да не работиш" какво е искала да каже, та... се изучил!