Жаблянов: За какво да подам оставка?

Няма причина и мотиви за оставката ми, посочи зам.-председателят на парламента и депутат от БСП Валери Жаблянов във връзка с искането на ГЕРБ да напусне поста.

Обратно в новината

Коментари - Жаблянов: За какво да подам оставка? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Комунист да даде власт. Това кога е било?!?!?!

колко жалко,че нямаме нито един истински и свестен историк, а хиляди лъжци и манипулатори,които за 5 стотинки робуват на окупаторите !

ах, колко е жалко да си фашизоиден, комунист загробващ собствената си държава...

БРАВО НА ЖАБЛЯНОВ - САМО ТОЙ ИМА ДОБЛЕСТТА ДА КАЖЕ , ЧЕ ЦАРЯТ Е ГОЛ !

А бе друго каза, ама то не е за 80% . . . Дет каза вчера една баба на спирката . . . "а бе нещо против Бойко са казали и сега му се ядосват"

не само народен съд, ами като в китаи, корумпираните изроди, обесени нагледно на площада, и надписи:тоа от герб; тоа от бсп; тоа от воля...

НЕ Е НИЩО ДРУГО ОСВЕН СМЯНАТА НА МОНАРХИЯТА СЪС СУВЕРЕН ЦАРЯ, С РЕПУБЛИКА която в момента е и ПАРЛАМЕНТАРНА. ОПИТА НА БСП да върне на власт МОНАРХИЯТА изглеждат на пръв поглед абсолюнто нелогични. АКО СЕ ВГЛЕДАМЕ ОБАЧЕ В ГЕНЕТЧНИЯ МАТРЯЛ НА ХОРАТА ОТ БСП И ГЕРБ ЩЕ КОНСТАТИРАМЕ ТЯХНАТА ОБВЪРЗАНОСТ С ЕДИН СЪЗДАДЕН ОТ ГЕШЕВ ПАРТИЗАНСКИ ОТРЯД "Чавдарци" чиито представители и наследници ни управляват от АПРИЛСКИЯ ПЛЕНУМ и ДО ДНЕС!

РЪКОВОДИТЕЛИТЕ НА ЛУКОВИЯ МАРШ СА ОСИГУРИЛИ ЧЕЛНИ МЕСТА ВЪВ ВОДАЧЕСТВОТО. ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ВАГНЕР Е ЧАСТ ОТ ШОУТО. ИМА МАЛКА ОПАСНОСТ - да не долетят от някъде еврейски дронове и да се случи това което стана с ВАГНЕРОВЦИ в СИРИЯ. Предполагам, че евреите разполагат и с други методи за въздействие върху начина на мислене на нашите ВАГНЕРОВЦИ. ВРЕМЕ Е ДРУГАРЯ СТАНИШЕВ И СИЕ ДА ЗАСТАНАТ НАЧЕЛО НА ЛУКОВИЯ МАРШ. ВРЕМЕ Е И ДА БЪДАТ НАРИТАНИ.

Никой не обича фашизма и фашистите, и скоро пак ще сте там където ви е мястото, в Белене и по лагерите.

УРАААААААААААААААААА!!!!Другари!!!

Корнелий

Знаем, знаем. Никой свинско не яде! Само прасешки пържоли!

Скъпи съотечественици разделени от минало и настояще, запътили се към Европа. Преди да отидете там вижте оценките, които дават на всички нас за изминалите двадесет и осем години човеците, към които сте се запътили. Продължавайте в същия дух. Давайте пример на вашите внуци и деца, те ще ви последват и продължат да живеят като вас. Благодаря Ви.

Поздравления за Жаблянов! Така се отстоява позиция! Точно така; това е исторически факт и нека тия, които се опитват да го отхвърлят и ревизират първо се запознаят с документите и историята на създаването на Народният съд . Включително и документи от международен аспект! А виж позицията на съпартийците на Жаблянов не мога да проумея. ТЕ ИЗГЛЕЖДАТ ОБЪРКАНИ И ПРИТЕСНЕНИ! ЗА КАКВО? ТА ТОВА СИ Е БЕЗПРИНЦИПНОСТ!

за ваш ужас скоро и на децата ще стане ясно, че българският народен съд от 46-47-ма години е съотнесен към изискванията на пост-военните договори и конвенции тъй както съдебната реформа препоръчана от ЕК в докладите към истинската ситуация в съдебната власт в момента.

Така се прави! Когато сам си покажеш позора, че си амеба, удоволствието е двойно!

милионите репресирани след 1990 година къде ще намерят справедливост?

Не са милиони - милиарди са българските жертви на демокрацията!

Каква оставка бе ,напишете какво е казал-нищо не се разбира.Тука фашистите ли защитавате бе ние да не сме антилопи и газели за лов.

На 23 декември 2016 г. Никола Петкове удостоен посмъртно от президента Росен Плевнелиев с орден Стара планина I степен за извънредно големите му заслуги в борбата против комунистическата диктатура и за изключителната му гражданска позиция и противопоставянето му срещу налагането на комунистическия тоталитарен режим

Жаблянов ще бъде забравен от историята

А какъв е бил росен Плевнелиев или баща му. Нека се огледа, и ако не се хареса да върне привилегиите през тези 45г.

На 17 септември Георги Димитров, който смята подобна стъпка за опасна проява на слабост от страна на режима, нарежда присъдата да бъде изпълнена, позовавайки се на мнението на съветските власти. Смъртната присъда на Никола Петков е изпълнена в 1 часа сутринта на 23 септември 1947 година в Централния софийски затвор. Тялото му е погребано в необозначен гроб на Централните софийски гробища.

Не само Никола Петков. Няколко опърничави идиота си отидоха.

И въпреки МАРКОБЕСИЕТО ,което е налагал Г. Димитров и комунистическият режим . Все още името му носи един град в България - ДИМИТРОВГРАД странно защо ????????

Да, мракобесие е било за мръсните фашистки убийци, които са си получили заслуженото.

голям провал на бсп че не подкрепят Жабленов точно в тази част която е най-правилната и всички чакаме точно народен съд да се раздаде справедливост и да се накажат всички досега които открито работят за чужди интереси. Че те сега "демократите" без народен съд ни изтрбват и няма наказани защото не искат да прилагат правото и закона.

Като им гледам глупостите на двамата - трима, които съм изтървал от Ловеч - как се правят на свети води ненапити, как преди 9-ти всеки ден валяла Манна Небесна и хорята живяли мирно и щастливо, а пък - видите ли - дошли комунистите и ги подгонили - и още хиляди глупости, МОЛЯ ЗА ИЗВИНЕНИЕ че съм ги изтървал.

Ти,айол,нищо не си чел и не знаеш нищо за бруталните и садистични убийства след 09.09.1944 г. из градове и села на България и всичко това "узаконено" със присъдите на т.нар."Народен съд" през 1945 г. За няколко месеца избити без съд и присъда хиляди българи,независимо какъв е бил,но със лепнато клише"фашист",а всичко това е животинска злоба,омраза,отмъстителност,саморазправа,геноцид,садизъм,античовешки действия,зверове с човешки лица.

През декември 1945 година Съединените щати и Великобритания поставят като условие за признаване на българското правителство включването в състава му на 2 представители на опозицията. По указание на Йосиф Сталин на 5 януари 1946 година министрите Кимон Георгиев, Дамян Велчев и Антон Югов се срещат с лидерите на опозицията Никола Петков и Коста Лулчев, но те категорично отказват да влязат в правителството, отхвърляйки легитимността на изборите от ноември и настоявайки за прекратяване на терора на комунистите.

Никола Димитров Петков От лятото на 1945 г. е лидер на Българския земеделски народен съюз Никола Петков и антикомунистическата Обединената опозиция. След отстраняването от страната на Г. М. Димитров комунистическото ръководство започва да го разглежда като основна заплаха за режима, а комунистическият лидер Васил Коларов го определя като център и надежда на цялата разнолика опозиция.[5]

Никола Димитров Петков (21 юли 1893 23 септември 1947) е български политик, лидер на БЗНС, убит от комунистическия режим[1]. Син е на политика Димитър Петков. Брат е на Петко Д. Петков, убит от наемен убиец през 1924 г. В политическия живот Никола Петков навлиза в началото на 1930-те години. Участва в учредяването на Националния комитет на Отечествения фронт през 1943 г. и в установяването на новата власт през 1944 г. През 1947 г. е осъден на смърт чрез обесване заради съпротивата му срещу налагането на комунистическия режим. Измъчван и убит с чук, после качен мъртъв на бесилото.

Не знае ли този нещастник,че тъй наречения "народен съд" е осъдил на унищожение българската интелигенция и на власт са дошли полуграмотни хора.Да се маха това леке!!!

Колкото и да повтаряш една лъжа, тя никога няма да стане истина.

Ами ти бе нещастник не знаеш ли в периода 1923-1926,че и до 1944г.кой са били избивани?или ще кажеш,че Йосиф Хербст е бил чобанин!мамицата ти и боклук нещастен!!!

Моето семейство е било засегнато от Народният съд. Но от днешните крамоли ми става ясно, че сегашното правителство не е в състояние да реши назрелите проблеми в България и затова се търкалят в събития които не могат да се променят. Хората за които се говори и повечето от техните деца не са вече между живите. Време е да се погледне в бъдещето и да се поучат всички от изминали събития.

А какъв беше г-н Никола Петков, че го осъдиха на смърт от Народния съд? Кажете господа!Кажете бивши комунисти!

Е за това не ги харесвам БСП, защото не подкрепиха Жаблянов , когато говори истината.

Абе всички от БСП сте от един дол дренки - то не бе 80% дебили, то не бяха лъжи от Нинова за Конвенцията, а сега и тоя дето умира от кеф че е имало Народен съд

Престъпниците са си получили заслуженото.

Защо американците ни бомбандираха! При нас не е имало фашизъм! Приятелски огън??

Защо не отидеш на Луков марш в Събота с фланелка с името си мишок?! Заради такива провокатори като теб ще го отнесат други, но и твоят ред ще дойде един ден. Скоро Деир Ез Зор колохоз!

Жеблянов казва истината.И сега има ,,фабриканти"и ,,крупни бизнесмени" получили своето богатство по престъпен начин.Да сте видели някой осъден влязъл в затвора ,,предприемач"или ,,политик"?Не,тъпчат ни мачкат ни и ни използват като електоратна единица,нищо повече!

"справедливо и бързо наказание на всички военопрестъпници"Абе айол,какви военнопрестъпници са били избитите общински и кметски писари,обикновени чиновници,банкери,предприемачи,университетски преподаватели - професори и доценти,религиозни лица-православни и католически,учители,журналисти,писатели и поети,обикновени граждани.Та има документи и данни как партийни функционери и главорези се хвалят кой повече е убил,пребил или осакатил.И накрая всичко това е "узаконено" с един противоречащ на Търновската конституция комунистически трибунал,отвратително и нагло наречен"Народен съд".Не е лошо в историята за 10 клас добре да се разчепка времето на народния съд и да научи следващото поколение какво са правили "българи" със сънародниците си.Пък Жабата нека си кряка от блатото.То цял живот нищо не е научил,освен да слухти,присламчва,ласкае и да стигне до държавната софра и облагите.Абе радомирски шоп,според това омешано с комунистически манталитет.

Вие виждали сте списъка на осъдените? Какви писари? Какви 5 Лева?

Тоест искаш да кажеш, че сега не се слухти и не се доносничи?Ти направо ме разсмя. Е, сега се прави по електронен път, но резултатите са още по- плачевни.

де бре, тия дето изреждаш не са безобидни хора, кажи нещо за сегашните управници по места, там са държава в държавата, в малките градове всички в администрация са свои хора а другите не смеят да гъкнат защото веднага започва гонка на местно ниво и човека не може въздух да вземе освен да бяга другаде да се спасява.Я как ги изкара кротки хора, журналя и писатели кого крепят бе, все едно да взема всички нпо-та да ги смятам за безобидни хуманитарни работници, ай и аман от "защитници" на престъпниците.

Хора който са подписали , че на ОТРЯЗАНА глава се плащат 50000 лева са цвета на нацията????

А какъв беше Никола Петков, че го осъди на смърт Народния съд? Кажете господа!

Ал

Истината стана неудобна! ЗЗД се завръща! Всичко казано от Жаблянов са исторически факти! Не очаквах, че и от собствената му партия ще му играят ку.венски номера, вместо да го подкрепят за смелостта да говори истината.

Онзи тапигьоз Спас Гърнето да подава оставка!!! Че к`во върши в парламента???

112 хиляди за 20 години.

от фашистката диктатура е 60 милиона човешки жертви за няколко години, какво да е наказанието за виновниците, обществено порицание или разговор с психолог???

подеха тази полемика за Народния съд, та някои от уважаемите форумци да се сетят и да отворят историята и да видят колко и какви са били 13-те състава на Народния съд, и с кои престъници са се занимавали! Ако в изброените намерите "цвета на нацията" и" върха на интелигенцията", то върнете се да прочетете пак!

Най-големи промени в ЗЗД са направени по време на Втората световна война. Целта е неутрализиране на комунистическите диверсии по време на войната. По предложение на първото правителство на Богдан Филов, 25 Обикновено Народно събрание приема изключителния наказателен Закон за допълнение и изменение на Закона за защита на държавата (3-6 септември 1941 г.). Допълват се 13 члена на ЗЗД, прибавят се 15 нови члена. Санкциите се увеличават и се налагат и за най-малки прояви на неподчинение. Смъртното наказание заляга в почти всички текстове на ЗЗД, като то не се отменя дори когато се отнася до непълнолетни.

Не забравяйте, че социалистическото движение започва в България веднага след Освобождението. Защото веднага след него, чорбаджии и мошеници са във властта. От последните произлизат фашисти. Ние след 9-ти просто раздадохме правосъдие.

Ти си чисто луд

gaga@dir.bg

Въобще не съм луд. След 1878-ма до 44-та бяха избити хиляди българи.

Какво му е потеклото ,явно лилаво червено !

тъмно синьо до венците

Осъждането на Народния съд е директна реабилитация на фашизма и престъпленията му!

Абсолютно прав е човекът - народният съд е "необходимо и неизбежно правосъдие". В точно съответствие с решенията на съюзниците от Ялта за "справедливо и бързо наказание на всички военнопрестъпници" ! Съюзниците - това са не само СССР, но и САЩ и Англия.

Търговците,индустриалците,дребните занаятчии,чиновниците и бакалите военнопрестъпници ли са?И дето трябвало да платиш голяма сума на народната власт за да те пуснат от затвора...

Нов народен съд ще има. От Освобождението насам, една тумба фашисти стават само за храна на свинете. И винаги съм се чудил кой квичеше повече - фашистите или свинете.

БСП все по-отчетливо се рекомунизира и путинизира. Даже не се и прикриват.

Давай, троле. Ори...