Коментари - ВСС спешно прие оставката на шефа на Софийския районен съд | Днес.dir.bg

ВСС спешно прие оставката на шефа на Софийския районен съд

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет гласува като извънредна точка оставката на председателя на Софийския районен съд (СРС) Методи Лалов.

Обратно в новината

Коментари - ВСС спешно прие оставката на шефа на Софийския районен съд | Днес.dir.bg

Коментари

Такива неуравновесени шизофреници като него не могат кочина да управляват, камо ли да се разпорежда активи на Районния съд, камо ли да 600 съдии. Неговия стил на работа е крясъци, инфантилни заповеди, заплахи за уволнения и за дисциплинарни наказания. Обикновен психар.

При постъпването си на длъжност Председател на СРС приоритет на Лалов беше осигуряване на нов сграден фонд на съда. И той изпълни обещанието си. А това рядко се случва. Сградите са готови и в изключителен вид. Браво! Това ще остане за винаги.

Да целува ръка на г-н Красимир Влахов, който осигури сградния фонд за СРС и всички знаят, че срс не започва и свършва с Мето.

Браво Методи!! От такива хора има нужда тази прокълната и корумпирана държава. Хич да не ти пука какво говорят твоите врагове. Болшинството са с теб!! Дерзай!

Прощавайте, ама доколкото разбирам от вестниците лицето, което блокира движението и изкара 600 човека на улицата в работно време е съдия ? Като го гледам ми чини да прилича на мутра тоя, не знам какъв съдия е. Блокира столицата ? Има ли разрешение за това ? Има ли разрешение за митинг от Столична Община, кмет ? Има ли право на политическа дейност ? Съдия ?Блокирал движението и спрял трамваите ? Защо ? Защото ще му проверяват мръсните бакии ? Ако е толкова смел този съдия блокирал ли е поне веднъж така кортеж на мутри ? Или той самият е съдия-мутра ? Толерирате ли мутра-съдия-мутра ?

ГУЕМ СИ БЕ МЕТООО !!!!! ВСС ти праи дисциплинарка и те проверява, а тебе те е страх, ама ги разби и им доведе ората под прозорците на ВСС !!!!!! От СРС не искаа да дойдат с тебе, ама ти им се скара, напраи им една заповед и ги изкара кат говеда под строй, евалата ти праим да знайш !!!! Спре им трамвайо на гражданята да не одат пенсионерите на лекар, да си праиш густото, ох грешка, антикорупционно обучение в работно време !!!! ГУЕМ СИ !!! ПО-ГУЕМ И ОТ ТРИМАТА ГУЕМИ !!!!! НАЙ-ГУЕМИЯ СИ !!!!!!

Ако не беше Лалов, сега 600 служителе на СРС щяхте да си работите в "кочината". Да прескачате делата и да ходите с мантиите по джапанки на дела.

Извинете господине, но очевидно Вие не сте запознат. Новият сграден фонд на Районния Съд в София, беше издействан от уважавания съдия Красимир Влахов, който направи пътека между институциите и ние му помогнахме. Методи Лалов наготово се събу и влезе в сградата на ГУСВ по пантофи.

Инакомислещите като Лалов са неудобни. Това е нашата държава.

Слушах по БНТ коментара със члена на ВСС-г-жа Соня Найденова. Изключително точно и конкретно показа причините за създалата се ситуация между СРС и ВСС. Браво!

БОЛНИЯ ЛАЛОВ: СЪДЪТ Е БОЛЕН !!! Защо го разболя бе Лало ?

Питай ВСС??

Председателят на ВАС Георги Колев: "Не може председател, след 4 години управление, да казва, че този съд е болен. Това е недопустимо. Никой един председател на съд няма право на подобно изявление."

Учудващо е, че тук хора от гилдията засавайки срещу Председателя на СРС подкрепят: - Кражбата от 4милиарда лв. от КТБ - Неосъждането на нито един корумпиран политик - Независимостта на съдебната система - Корупцията по висшите етажи тна властта Не е ли жалко???

Имам наблюдения върху работата и действията на този човек. Да, вероятно проявява първичност, но точно тези хора са рационалните. Те мислят нестандартно.

всички помним колко тази свиня позволяваше някой да му опонира. всички помним пяната на устата му, изцъкления му безумен поглед, неврастеничните му писания за вътрешния ред, квиченето и крясъците на луд за връзване. Нищо не е защитавал освен личните си тясно собствени интереси и болезнените си нереални амбиции. Страхът му от обективни проверки го побърка и има защо да се страхува и да квичи толкова. И сега е много учуден, че не са го подкрепили от срс. Всичко идва на мястото си - рано или късно. Дори и лудите си намират майстора.

След оставката на Лалов се забелязва, как някои, които са прикривали своята непоносимост към него станаха много активни тук.Ако са били доблестни и честни, трябваше критиката да бъде преди това, заставайки очи в очи с името си и с мненията си. така, като той застана в защита на съда със своето име и своите искания. С ясното съзнание какво следва след това. Кой каквото иска да пише, това е една достойна постъпка.

Жал ми е за тези 5 женици, които са принуждавани да измислят и пишат колко бил готин, какви измислени качества имал и какво бил направил за срс. Тцццц. Просто да се разплачеш. И те горките се чудят как да съчинят нещо дето го няма, защото знаем, че малкото хубавите дела са резултат от други действия на други хора. Ако беше толкова готин щяха служителите сами да направят подписка в негова полза, а не да протестират след негова нарочна заповед, както той обича да си пише сам, да си праща психозаповеди и да им се любува след това блажено. Нека да е кристално ясно: Хората от СРС още пируват и не могат да се нарадват, че психото си тръгва.

Предостави се идеална възможност на враговете и противниците на Лалов да си излеят приказките във форумите. нормално е, човек има и приятели, и врагове. Но има и хора, които гледат и добрите и лошите страни при преценката на дадена личност.Да, той имаше и много слабости, но не може да му се отрекат и постиженията, направени за СРС. Времето ще покаже.

Има една българска поговорка:" Не се радвай на малко прасе и нов началник, не се знае каква с...я ще излезе от него". Дай Боже СРС да се оглави от " различен" Председател.

Знаете ли за кой става дума? Цапат ли ви се ръцете с историите му около "сградния му фонд", с постановените му актове, с откачените му заповеди, с психодевиантните му отклонения в/извън съдебна зала, към подчинените му, към страните, към гражданите. Ако искате да се омърсите, инспектирате го и лично ще се убедите. А той толкова трепери и се страхува проверки...Това лице е грозен срам за съдийската професия. Срам въобще за професията администратор. Срам за грантовете ако решат да залагат на това нещастно недоразумение без административен капацитет. Той разби, прогони всички читави хора, съсипа стотици човешки съдби и свестни административни секретари, хора в деловодството, редови служители, страни, експерти, вещи лица, редови честни съдии... Всичко в СРС трябваше да понася крещящите простотии на крещящия жадно ненаситен за власт господин през 4 годишното му разпищолене. Жалко е в XXI век такъв шизофреничен опиянен властово нещастник да третира безумно като роби 600 човека подчинени. Някой отдавна трябваше да спре такъв безумец, разтреперан блюдолизец, пълзящ плазмодий, дълбоко осакатен протофеодален самозабравен властник. Той е срам за съдийската професия, срам за юридическата гилдия. Спрете го. Баста. България не е това ! Няма нужда от такива долнопробни осакатени вулгарни типове, които мърсят агресивно гилдията и са вредни, злокачествено формират тежки личностни, кадрови, институционални наслоения за години в клетата ни държава. Озаптете го. Освидетелствайте го. Все още имаме генерации достойни юристи, които знаят и разбират добре повелите на патриарсите на българската държава, които знаят наистина какво е върховенство на закона и добрите световни практики. Дръжте такива хора като него далече от властта. Да отдадем нужното на Мето, с неговите любими думи, изразени в светлината на неговия светоглед и персоналния му начин на мислене и изразяване: МАРШ МЕТО В КОЧИНАТА, за която все говориш и там ти е мястото.

Истината е една, той защити честта на служителите в СРС. Нормално е, от доста от тях да е недолюбван, , което е разбираемо. И предизвика ВСС да се замисли и вземе решения за подпомагане дейността на съда. Това никак не е малко.

Не мога да разбера, какво толкоз е станало. Нормално е човек да няма разбиране и си подава оставката. Това е демократичното общество. Познавам Лалов още от студентската скамейка в УНСС. С ръка на сърцето мога да кажа, че беше отличен студент и никога не се навеждаше, когато беше убеден в правотата си. Той е един достоен мъж. Е, не всеки е идеален.

Снощи слушах двете юристки при Трифонов. И през Соца имаше неща, които и в днешно време-- нямаше гласност. ПРС през Соца разпределяше делата, на едни съдии по-малко, на други повече, и тези съдии с повечето дела се скъсваха да работят, също и секретарките им, до полунощ, в събота и неделя протоколите у дома, добре, че имаше бързо пишещи машинописка-той/съдията диктува на машинописката, той/тя пишеше... и кои бяха с предимство- бкп- клатиха си краката, а безп. съдии-умни, чели с томове книги, възпитани, не крадливи, не женкари, сериозни-- бяха изхвърляни по на 33 г. от съда, започнаха като адвокати и не след дълго си отидоха от този свят. сега научих, че синът му го е наследил...ей комундета , дано и с него не постъпите, така както с баща му. Бог да го прости! ...и колко мислите че получаваха съдиите-200 лева, а секретар-протоколист 80 лева. и тогава имаше ваши и наши и сега е същото, с тая разлика, че сега има гласност,... тези две млади юристки ще поживеят и ще разберат, че нещата не изглеждат така розови, както си ги представят те. най-вече трябва да си с отлична (не купена) , да не си дал пари(50 х.лв. , за да започнеш работи като прокурор, но е отказал и сега е бизнесмен в град ...) ОТЛИЧНА ДИПЛОМА, ЧЕСТЕН, НАЧЕТЕН, ЧЕЛ МНОГО КНИГИ ОЩЕ ОТ МАЛЪК, ЕРОДИРАН, без партии и др. +++ качества, през соца. Прием двама души в СУ "Св.Кл. Охридски", сп."Право"-- от цял един град и регион, а сега всеки втори учи Право. Спокоен и спорен ден!

Този човек и за портиер не става, се изявява като съдия.Представям си колко хора е разплакал.

Какво щастливо стечение на обстоятелствата - шизофреничният Мето да изпадне в моментна тъма и да подаде оставка, а безотговорният ВСС, който го избра напълно безпринципно, да го отстрани! Но резултатът е лелеяна мечта за всеки, който е попадал под странните настроения, налудничави реакции и арогантно държане на нарциса Мето, който наскоро разбрахме от самия него бил по-голям от тримата "големи", т.е. най-голям в държавата! Е, такива са протежетата на Красимир Влахов (понастоящем зам.председател на ВКС) и на Лазар Груев! Да не се забравя кой сложи този луд неграмотник на поста!

Браво, Иване! Изключително точен анализ! Повече от това не може да се каже...

дейба мама ти оядена дейба, погледни се какви бузи си отпрал, ве! младите суфийки са пропищели от тебе сигурно ! С колко си пробвал да спиш, а! И нито една не можа да изчукаш нали? и сега ревеш и протестираш! върви в момчилград кържали, хасково да съдиш измекярите, дет' и една стинка няма да ти дадат бакшиш. Да видиш хубаво как живее народа!

От всички съдилища в България този е най-натоварения с корупция и далавери.

де да можеше и така спешно да решават много от делата, вместо да ги замазват с години...

Чета коментарите и не мога да не се възмутя от злобата, която изяжда комплексарите. Те там са силни и завистта им е безгранична. Жалки същества.

тоя с типична физиономия на мангуста как е станал съдя

А ти как си завършил обучение неграмотен??

Не знам какви и колко са заслугите на Лалов,но знам колко са корумпирани съдиите от СРС.Защо мислите,че моето дело го протакаха три състава шест години,до прекратяването му по давност?Добре са го сготвили.

А,бе след,като десетки съдии обявяват прокуратурата за мафия,нещата не са в ред!Няма пушек без огън!

В съдебната с/ма през последните 5-6 год. и не е запознат с кухнята на нещата ще започне да се чуди да не би нашите юристпруденти да отговарят и за правния мир и въпроси на някоя близка галактика, защото държавата с нейните проблеми като че ли я няма, а само се разискват проблемите на съдебната с/ма (прословутата рИформа, заплати,офисии пр.). Направо сме станали за смях на врабчетата по дърветата.

Бз значение на населението (т.е. в относителни и абсолютни цифри) да има съдебна система с толкова много големи и луксозни офиси, както българската. Вж. само в какви сгради се помещава тя в центъра на София, а и в големия такъв: в най-луксозните и най-големите. Бившето м-во на образованието (сградата на Стамболийски с/у м-во на културата) се заема само от Административния съд!... Като се има предвид, че в България активно в икономическия живот участват едва половината от населението. Другата половина са пенсионери и подрастващи.

Келеш потроши три момичета в катастрофа, Келеш краде кола, катастрофира заради майка си, Келеш съсипа Porshe 911, 21-годишен келеш без книжка яхна мотор и катастрофира, 17-годишен келеш без книжка спретна мелето в Дружба, Келеш размаза четири коли, Келеш потроши баща си и 6-годишно хлапе, Спипаха двама фиркани зад волана и келеш без книжка, Келеш на 13 разиграва 112 - твърди, че го отвличат, Келеш с джип наби с палка работник от МОЛ Бургас Плаза, Келеш с БМВ връхлетя върху детска количка на тротоара, 16-годишен келеш заменил кон и каруца за кола и катастрофира, Ужасът продължава - петима келеши загинаха при катастрофа, Зверска катастрофа между келеш на пистов мотор и лек автомобил, Пиян тийнейджър катастрофира в Габрово, Пак пиян келеш - шофьор, блъснал се в дърво, жив е, 21-годишен келеш поиска бира на версия и не му дадоха, той удари магазинерката и счупи стъклото на заведението, Неправоспобният 17-годишен шофьор е управлявал мотор без регистрационна табела, изгубил контрол върху управлението му, изхвърчал от него и получил тежка мозъчно-черепна травма, Лек автомобил, управляван от 20-годишен младеж, е излязъл от лентата за движение и се е ударил в крайпътно дърво, за съжаление водачът на автомобила е издъхнал на място, Млад келеш е нахлул в бившия партиен дом в Пловдив на 12-ия етаж, потрошил е принтери, ксерокси, компютри, счупил е огромното стъкло на единия прозорец и е застанал на него с развято знаме, Тийнейджър без книжка обърна кола, Келеш без книжка бута 11 лева подкуп на ченгета, 16-годишен нокаутира шофьор на линейка...Тийнейджър влезе в насрещното, пострада 7-годишно дете... Млад шофьор с БМВ блъсна 9-годишно дете...

НИКОЙ, НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА МУ ОТРЕЧЕ ЗАСЛУЖЕНОТО И ПОСТИГНАТО ЗА СРС.

Той е вече минало, сега ВСС ще назначи някоя " агнешка главичка" и ще си му размахват пръст колкото си искат и ще си решават каквото пожелаят. Честито на СРС.

Лалов се справи със сградния фонд на СРС / сградата на ГУСВ и военното НДК/, увеличи щата на съдиите и намали броя на делата им, увеличи с хиляди трудности заплатите на служителите и показа независимост от ВСС. Бих казал, той е победителя!

Шило

Не знаех, че се е водилма война. Хеле, след като и Узунов показа кореспонденцията си с него...Доста миролюбива война

Една орка по-малко.Държеше се отвратително.Сега искам да видя д..е облизците около него какво ще правят ?!?!?

Браво, ВСС! Най-сетне се задействахте в правилната посока! Има хора, които се страхуват да влязат в съдебно заседание, по което е съдия Лалов!

В България ако не си от страната на корумпираната система, моментално ти режат крилата. Жалко за един смел, честен, морален и професионалист магистрат. Но той е млад и бъдещето е пред него!!

Хората ласкаво го наричат КимИр Сен. Както казаха - щели да минат и без него - такъв психар не им бил трябвал повече.

Шило

Е, хем си е подал оставката, хем недоволни, че са я гласували...Методи, мъжко д.пе не писка!

Един поръчков на Топлофикация и монополите съд изпуска своя директор на водопад. Били ги карали да работят. За по 4 000 лева е редно да работят повечко и да не се оплакват.

тези дни СРС ме осъди да платя на топлофикация за нещо недоказуемо чрез частен 'държавен'съдия. оставаката на тези повярвали си богове е добре за нормалните хора

топлофикация я пази един безумен закон. Там проблема не е в съдиите, а в адвокатите.

Очакваме не само той а всички в системата да си подадете оставките

Коментари - ВСС спешно прие оставката на шефа на Софийския районен съд | Днес.dir.bg

ВСС спешно прие оставката на шефа на Софийския районен съд

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет гласува като извънредна точка оставката на председателя на Софийския районен съд (СРС) Методи Лалов.

Обратно в новината

Коментари - ВСС спешно прие оставката на шефа на Софийския районен съд | Днес.dir.bg

Коментари

Такива неуравновесени шизофреници като него не могат кочина да управляват, камо ли да се разпорежда активи на Районния съд, камо ли да 600 съдии. Неговия стил на работа е крясъци, инфантилни заповеди, заплахи за уволнения и за дисциплинарни наказания. Обикновен психар.

При постъпването си на длъжност Председател на СРС приоритет на Лалов беше осигуряване на нов сграден фонд на съда. И той изпълни обещанието си. А това рядко се случва. Сградите са готови и в изключителен вид. Браво! Това ще остане за винаги.

Да целува ръка на г-н Красимир Влахов, който осигури сградния фонд за СРС и всички знаят, че срс не започва и свършва с Мето.

Браво Методи!! От такива хора има нужда тази прокълната и корумпирана държава. Хич да не ти пука какво говорят твоите врагове. Болшинството са с теб!! Дерзай!

Прощавайте, ама доколкото разбирам от вестниците лицето, което блокира движението и изкара 600 човека на улицата в работно време е съдия ? Като го гледам ми чини да прилича на мутра тоя, не знам какъв съдия е. Блокира столицата ? Има ли разрешение за това ? Има ли разрешение за митинг от Столична Община, кмет ? Има ли право на политическа дейност ? Съдия ?Блокирал движението и спрял трамваите ? Защо ? Защото ще му проверяват мръсните бакии ? Ако е толкова смел този съдия блокирал ли е поне веднъж така кортеж на мутри ? Или той самият е съдия-мутра ? Толерирате ли мутра-съдия-мутра ?

ГУЕМ СИ БЕ МЕТООО !!!!! ВСС ти праи дисциплинарка и те проверява, а тебе те е страх, ама ги разби и им доведе ората под прозорците на ВСС !!!!!! От СРС не искаа да дойдат с тебе, ама ти им се скара, напраи им една заповед и ги изкара кат говеда под строй, евалата ти праим да знайш !!!! Спре им трамвайо на гражданята да не одат пенсионерите на лекар, да си праиш густото, ох грешка, антикорупционно обучение в работно време !!!! ГУЕМ СИ !!! ПО-ГУЕМ И ОТ ТРИМАТА ГУЕМИ !!!!! НАЙ-ГУЕМИЯ СИ !!!!!!

Ако не беше Лалов, сега 600 служителе на СРС щяхте да си работите в "кочината". Да прескачате делата и да ходите с мантиите по джапанки на дела.

Извинете господине, но очевидно Вие не сте запознат. Новият сграден фонд на Районния Съд в София, беше издействан от уважавания съдия Красимир Влахов, който направи пътека между институциите и ние му помогнахме. Методи Лалов наготово се събу и влезе в сградата на ГУСВ по пантофи.

Инакомислещите като Лалов са неудобни. Това е нашата държава.

Слушах по БНТ коментара със члена на ВСС-г-жа Соня Найденова. Изключително точно и конкретно показа причините за създалата се ситуация между СРС и ВСС. Браво!

БОЛНИЯ ЛАЛОВ: СЪДЪТ Е БОЛЕН !!! Защо го разболя бе Лало ?

Питай ВСС??

Председателят на ВАС Георги Колев: "Не може председател, след 4 години управление, да казва, че този съд е болен. Това е недопустимо. Никой един председател на съд няма право на подобно изявление."

Учудващо е, че тук хора от гилдията засавайки срещу Председателя на СРС подкрепят: - Кражбата от 4милиарда лв. от КТБ - Неосъждането на нито един корумпиран политик - Независимостта на съдебната система - Корупцията по висшите етажи тна властта Не е ли жалко???

Имам наблюдения върху работата и действията на този човек. Да, вероятно проявява първичност, но точно тези хора са рационалните. Те мислят нестандартно.

всички помним колко тази свиня позволяваше някой да му опонира. всички помним пяната на устата му, изцъкления му безумен поглед, неврастеничните му писания за вътрешния ред, квиченето и крясъците на луд за връзване. Нищо не е защитавал освен личните си тясно собствени интереси и болезнените си нереални амбиции. Страхът му от обективни проверки го побърка и има защо да се страхува и да квичи толкова. И сега е много учуден, че не са го подкрепили от срс. Всичко идва на мястото си - рано или късно. Дори и лудите си намират майстора.

След оставката на Лалов се забелязва, как някои, които са прикривали своята непоносимост към него станаха много активни тук.Ако са били доблестни и честни, трябваше критиката да бъде преди това, заставайки очи в очи с името си и с мненията си. така, като той застана в защита на съда със своето име и своите искания. С ясното съзнание какво следва след това. Кой каквото иска да пише, това е една достойна постъпка.

Жал ми е за тези 5 женици, които са принуждавани да измислят и пишат колко бил готин, какви измислени качества имал и какво бил направил за срс. Тцццц. Просто да се разплачеш. И те горките се чудят как да съчинят нещо дето го няма, защото знаем, че малкото хубавите дела са резултат от други действия на други хора. Ако беше толкова готин щяха служителите сами да направят подписка в негова полза, а не да протестират след негова нарочна заповед, както той обича да си пише сам, да си праща психозаповеди и да им се любува след това блажено. Нека да е кристално ясно: Хората от СРС още пируват и не могат да се нарадват, че психото си тръгва.

Предостави се идеална възможност на враговете и противниците на Лалов да си излеят приказките във форумите. нормално е, човек има и приятели, и врагове. Но има и хора, които гледат и добрите и лошите страни при преценката на дадена личност.Да, той имаше и много слабости, но не може да му се отрекат и постиженията, направени за СРС. Времето ще покаже.

Има една българска поговорка:" Не се радвай на малко прасе и нов началник, не се знае каква с...я ще излезе от него". Дай Боже СРС да се оглави от " различен" Председател.

Знаете ли за кой става дума? Цапат ли ви се ръцете с историите му около "сградния му фонд", с постановените му актове, с откачените му заповеди, с психодевиантните му отклонения в/извън съдебна зала, към подчинените му, към страните, към гражданите. Ако искате да се омърсите, инспектирате го и лично ще се убедите. А той толкова трепери и се страхува проверки...Това лице е грозен срам за съдийската професия. Срам въобще за професията администратор. Срам за грантовете ако решат да залагат на това нещастно недоразумение без административен капацитет. Той разби, прогони всички читави хора, съсипа стотици човешки съдби и свестни административни секретари, хора в деловодството, редови служители, страни, експерти, вещи лица, редови честни съдии... Всичко в СРС трябваше да понася крещящите простотии на крещящия жадно ненаситен за власт господин през 4 годишното му разпищолене. Жалко е в XXI век такъв шизофреничен опиянен властово нещастник да третира безумно като роби 600 човека подчинени. Някой отдавна трябваше да спре такъв безумец, разтреперан блюдолизец, пълзящ плазмодий, дълбоко осакатен протофеодален самозабравен властник. Той е срам за съдийската професия, срам за юридическата гилдия. Спрете го. Баста. България не е това ! Няма нужда от такива долнопробни осакатени вулгарни типове, които мърсят агресивно гилдията и са вредни, злокачествено формират тежки личностни, кадрови, институционални наслоения за години в клетата ни държава. Озаптете го. Освидетелствайте го. Все още имаме генерации достойни юристи, които знаят и разбират добре повелите на патриарсите на българската държава, които знаят наистина какво е върховенство на закона и добрите световни практики. Дръжте такива хора като него далече от властта. Да отдадем нужното на Мето, с неговите любими думи, изразени в светлината на неговия светоглед и персоналния му начин на мислене и изразяване: МАРШ МЕТО В КОЧИНАТА, за която все говориш и там ти е мястото.

Истината е една, той защити честта на служителите в СРС. Нормално е, от доста от тях да е недолюбван, , което е разбираемо. И предизвика ВСС да се замисли и вземе решения за подпомагане дейността на съда. Това никак не е малко.

Не мога да разбера, какво толкоз е станало. Нормално е човек да няма разбиране и си подава оставката. Това е демократичното общество. Познавам Лалов още от студентската скамейка в УНСС. С ръка на сърцето мога да кажа, че беше отличен студент и никога не се навеждаше, когато беше убеден в правотата си. Той е един достоен мъж. Е, не всеки е идеален.

Снощи слушах двете юристки при Трифонов. И през Соца имаше неща, които и в днешно време-- нямаше гласност. ПРС през Соца разпределяше делата, на едни съдии по-малко, на други повече, и тези съдии с повечето дела се скъсваха да работят, също и секретарките им, до полунощ, в събота и неделя протоколите у дома, добре, че имаше бързо пишещи машинописка-той/съдията диктува на машинописката, той/тя пишеше... и кои бяха с предимство- бкп- клатиха си краката, а безп. съдии-умни, чели с томове книги, възпитани, не крадливи, не женкари, сериозни-- бяха изхвърляни по на 33 г. от съда, започнаха като адвокати и не след дълго си отидоха от този свят. сега научих, че синът му го е наследил...ей комундета , дано и с него не постъпите, така както с баща му. Бог да го прости! ...и колко мислите че получаваха съдиите-200 лева, а секретар-протоколист 80 лева. и тогава имаше ваши и наши и сега е същото, с тая разлика, че сега има гласност,... тези две млади юристки ще поживеят и ще разберат, че нещата не изглеждат така розови, както си ги представят те. най-вече трябва да си с отлична (не купена) , да не си дал пари(50 х.лв. , за да започнеш работи като прокурор, но е отказал и сега е бизнесмен в град ...) ОТЛИЧНА ДИПЛОМА, ЧЕСТЕН, НАЧЕТЕН, ЧЕЛ МНОГО КНИГИ ОЩЕ ОТ МАЛЪК, ЕРОДИРАН, без партии и др. +++ качества, през соца. Прием двама души в СУ "Св.Кл. Охридски", сп."Право"-- от цял един град и регион, а сега всеки втори учи Право. Спокоен и спорен ден!

Този човек и за портиер не става, се изявява като съдия.Представям си колко хора е разплакал.

Какво щастливо стечение на обстоятелствата - шизофреничният Мето да изпадне в моментна тъма и да подаде оставка, а безотговорният ВСС, който го избра напълно безпринципно, да го отстрани! Но резултатът е лелеяна мечта за всеки, който е попадал под странните настроения, налудничави реакции и арогантно държане на нарциса Мето, който наскоро разбрахме от самия него бил по-голям от тримата "големи", т.е. най-голям в държавата! Е, такива са протежетата на Красимир Влахов (понастоящем зам.председател на ВКС) и на Лазар Груев! Да не се забравя кой сложи този луд неграмотник на поста!

Браво, Иване! Изключително точен анализ! Повече от това не може да се каже...

дейба мама ти оядена дейба, погледни се какви бузи си отпрал, ве! младите суфийки са пропищели от тебе сигурно ! С колко си пробвал да спиш, а! И нито една не можа да изчукаш нали? и сега ревеш и протестираш! върви в момчилград кържали, хасково да съдиш измекярите, дет' и една стинка няма да ти дадат бакшиш. Да видиш хубаво как живее народа!

От всички съдилища в България този е най-натоварения с корупция и далавери.

де да можеше и така спешно да решават много от делата, вместо да ги замазват с години...

Чета коментарите и не мога да не се възмутя от злобата, която изяжда комплексарите. Те там са силни и завистта им е безгранична. Жалки същества.

тоя с типична физиономия на мангуста как е станал съдя

А ти как си завършил обучение неграмотен??

Не знам какви и колко са заслугите на Лалов,но знам колко са корумпирани съдиите от СРС.Защо мислите,че моето дело го протакаха три състава шест години,до прекратяването му по давност?Добре са го сготвили.

А,бе след,като десетки съдии обявяват прокуратурата за мафия,нещата не са в ред!Няма пушек без огън!

В съдебната с/ма през последните 5-6 год. и не е запознат с кухнята на нещата ще започне да се чуди да не би нашите юристпруденти да отговарят и за правния мир и въпроси на някоя близка галактика, защото държавата с нейните проблеми като че ли я няма, а само се разискват проблемите на съдебната с/ма (прословутата рИформа, заплати,офисии пр.). Направо сме станали за смях на врабчетата по дърветата.

Бз значение на населението (т.е. в относителни и абсолютни цифри) да има съдебна система с толкова много големи и луксозни офиси, както българската. Вж. само в какви сгради се помещава тя в центъра на София, а и в големия такъв: в най-луксозните и най-големите. Бившето м-во на образованието (сградата на Стамболийски с/у м-во на културата) се заема само от Административния съд!... Като се има предвид, че в България активно в икономическия живот участват едва половината от населението. Другата половина са пенсионери и подрастващи.

Келеш потроши три момичета в катастрофа, Келеш краде кола, катастрофира заради майка си, Келеш съсипа Porshe 911, 21-годишен келеш без книжка яхна мотор и катастрофира, 17-годишен келеш без книжка спретна мелето в Дружба, Келеш размаза четири коли, Келеш потроши баща си и 6-годишно хлапе, Спипаха двама фиркани зад волана и келеш без книжка, Келеш на 13 разиграва 112 - твърди, че го отвличат, Келеш с джип наби с палка работник от МОЛ Бургас Плаза, Келеш с БМВ връхлетя върху детска количка на тротоара, 16-годишен келеш заменил кон и каруца за кола и катастрофира, Ужасът продължава - петима келеши загинаха при катастрофа, Зверска катастрофа между келеш на пистов мотор и лек автомобил, Пиян тийнейджър катастрофира в Габрово, Пак пиян келеш - шофьор, блъснал се в дърво, жив е, 21-годишен келеш поиска бира на версия и не му дадоха, той удари магазинерката и счупи стъклото на заведението, Неправоспобният 17-годишен шофьор е управлявал мотор без регистрационна табела, изгубил контрол върху управлението му, изхвърчал от него и получил тежка мозъчно-черепна травма, Лек автомобил, управляван от 20-годишен младеж, е излязъл от лентата за движение и се е ударил в крайпътно дърво, за съжаление водачът на автомобила е издъхнал на място, Млад келеш е нахлул в бившия партиен дом в Пловдив на 12-ия етаж, потрошил е принтери, ксерокси, компютри, счупил е огромното стъкло на единия прозорец и е застанал на него с развято знаме, Тийнейджър без книжка обърна кола, Келеш без книжка бута 11 лева подкуп на ченгета, 16-годишен нокаутира шофьор на линейка...Тийнейджър влезе в насрещното, пострада 7-годишно дете... Млад шофьор с БМВ блъсна 9-годишно дете...

НИКОЙ, НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА МУ ОТРЕЧЕ ЗАСЛУЖЕНОТО И ПОСТИГНАТО ЗА СРС.

Той е вече минало, сега ВСС ще назначи някоя " агнешка главичка" и ще си му размахват пръст колкото си искат и ще си решават каквото пожелаят. Честито на СРС.

Лалов се справи със сградния фонд на СРС / сградата на ГУСВ и военното НДК/, увеличи щата на съдиите и намали броя на делата им, увеличи с хиляди трудности заплатите на служителите и показа независимост от ВСС. Бих казал, той е победителя!

Шило

Не знаех, че се е водилма война. Хеле, след като и Узунов показа кореспонденцията си с него...Доста миролюбива война

Една орка по-малко.Държеше се отвратително.Сега искам да видя д..е облизците около него какво ще правят ?!?!?

Браво, ВСС! Най-сетне се задействахте в правилната посока! Има хора, които се страхуват да влязат в съдебно заседание, по което е съдия Лалов!

В България ако не си от страната на корумпираната система, моментално ти режат крилата. Жалко за един смел, честен, морален и професионалист магистрат. Но той е млад и бъдещето е пред него!!

Хората ласкаво го наричат КимИр Сен. Както казаха - щели да минат и без него - такъв психар не им бил трябвал повече.

Шило

Е, хем си е подал оставката, хем недоволни, че са я гласували...Методи, мъжко д.пе не писка!

Един поръчков на Топлофикация и монополите съд изпуска своя директор на водопад. Били ги карали да работят. За по 4 000 лева е редно да работят повечко и да не се оплакват.

тези дни СРС ме осъди да платя на топлофикация за нещо недоказуемо чрез частен 'държавен'съдия. оставаката на тези повярвали си богове е добре за нормалните хора

топлофикация я пази един безумен закон. Там проблема не е в съдиите, а в адвокатите.

Очакваме не само той а всички в системата да си подадете оставките