Първа оставка след смъртта на бебето в Тетевен

Председателят на Регионалната колегия на Българския лекарски съюз в Ловеч д-р Радослав Иванов подаде оставка заради случая с починалото бебе в Тетевен.

Обратно в новината

Коментари - Първа оставка след смъртта на бебето в Тетевен | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всеки доктор - с маргаритка ръце, може и слънчоглед, къса листенца и нарича: ще умре, ще оживее, ще умре , ще оживее. За кой точно анестезиолог питаш - този тетевенския не стои в болницата, а идва само при повикване, че да се пестят пари, а като се закучи раждането, който оцелее в последна сметка.

всички доктори да преминат към цветодиагностика и цветотерапия - за по-евтинко, а паричките от здравните вноски - да не се интересуваме за тях, за да спим спокойно

в университетска болница Александровска няма магнитен резонанс, рентгеновите апарати са развалени, а новото недоразумение, назначено от москов не дава пари за ремонт и за нови. В същото време по двора се садят цветенца и за тях има пари. Лекарите ще слагат диагнози и ще лекуват като хвърлят боб. Въпросната лекарка е била принудена да работи без анестезиолог, заради което не е предприела навреме секциото. Гадове мръсни, ще изгоните и малкото останали доктори, за да не пречат на далаверките на нашите циганизирани управници. То бива простотия и продажничество, но вашето няма аналог.

Защо защитавате това нещо наричано ,,лекарка" .

Защо лъжете- в болницата има анестезиолог и тя самата признава , че го е извикала след историята с форцепса и го чакала 35 минути. Защо не е извикан още като е започнало раждането- не е ясно...късмет, че поне родилката е жива. А скачането по корема, което не се прави от десетилетия и то ли е от цветенцата и липсата на пари?

Защо ти не станеш лекар,та да мога да да плюя глупости по теб?

Това е истината -за съжаление!Много точно го каза !!!!!

За справедливостта и виновните в българската здравна(смъртоносна) система не ми се говори. Лекарите в България отдавна не са никакви лекари- те са търговци със здравето и смъртта и гледат на всеки от нас като на ходещ портфейл. Добре е,че някой е поел някаква отговорност, но една птичка пролет не прави. Единственото в този случай е при въпросната високо професионална гинеколожка вече да не стъпва жена-бягайте като от дявола. Само така ще спасите себе си и детето си от нейният професионализъм.

Лекарите в Бг не са нито по-лоши,нито по-добри в сравнение с останалите хора.

Колко типично: Има корупция, няма крнпирани. Има убиисва, няма убиици. Има кражби, няма крадци. Има починали майки и бебета, няма лекарски грешки. Невероятно изтъпяхме в БГ!

Брей, имало в тази комисия и един със съвест! Лошата новина е, че след неговата оставка вече няма нито един! Не свестните, а некадърните и безсъвестните трябва да напускат институциите, в които се работи с хора, и от които зависи живота на хората - в случая - конкретната докторка и акушерка, при това без право повече да упражняват тази професия, която очевидно не я упражняват както трябва! А председателят на комисията е трябвало всъщност да бъде силен и принципен при съставянето на становището им, не след това. Защото сега имаме едно неадекватно становище, одобряващо и утвърждаващо лошите практики на подобни твари - като тая докторица (има много такива, всички знаем!), и една оставка, от която можем да си пишем, че той е съвестен човек, но нямаме положителен резултат и поука за бъдещето на некадърниците!

значи имало само един свестен доктор в ловеч и тои си подал оставката...лошо им се пише на хората в този краи...

Лекарката и сестрата са седнали на корема на родилката. И те тогава за задушили детето. Виниони са там лекарите и сестрите.

А румънската прокуратура вече стигна до премиера... Кога ще ги стигнем... румънците?!

Когато ни върнат......ЧИСТАЧКИТЕ!

значи комисията е защитила лекарката че е убила детето. ами тогава вие там комисия и лекарка всички сте убиици. некадурници мрусни за вас няма значение че детето е починало поради вашата некадурност и неграмотнист.или детето просто е било една от следващите жертви на вашата некадурност. цялата бременност е протекла нормално и точно когато лекарката е трябвало да си свурши работата детето е умартвено ????? това е убииство и гавра с живота на бебето.не ви ли е срам некадурници,отиваите си всичките. а лекарката трябва да буде судена за некадурните си деиствия при разраждането на бебето

Още ли не си отишъл да израждаш в Тетевен???Бързо тичай!!!!!Който е прост сам пада в него!-Стою

Хей Лу какви ги пишеш-така като гледаш докторката - на кое ли светило може да е любовница ?Ти верно си ЛУ

Абе тая ...."докторица" на кого е рода или любовница,прислужница и т.н. ,че такава защита получава отвсякъде ...включително и от адвокатите в района- те пък отказват да представляват родилката ???!!! Тц тц тц - безобразие !

просто гарван гарвана око не вади.

someone

какво значи подаде оставка? като лекар или като глава на комисия? и защо тои, а не тя?

Касапката с другия лекар, дето се не знае какъв гирург е, подадоха оставки веднага и се разтичаха да търсят защита от лекарския съюз! Отнемане на лекарски права - това е единственото правилно решение за този случай! Няма значение колко бебета е изродила, колко стаж има ... именно дългият й стаж не й позволява такива груби грешки!!!!

тази измислена комисия да се саморазпусне, валидно е решението на съда, а пък тяхното решение да го използват за тоалетна хартия, с това си абсурдно решение още веднъж се потвърждава общественото мнение,че няма осъден лекар и гарван гарвану око не вади, но пък затова си има друго противодействие - съд в държавата ни и съд извън държавата ни, пък после ще дойде и ред на комисията...

Сега ще изкарат виновна родилката ,защото е забременяла и е създала условия ,нарушаващи спокойствието , тишината и лежерното ежедневие в отделението .

още едно доказателство за матряла...българия е била що годе близко до нормална дъражва единствено и само когато е била диктатура - комунизъмът и фашизъмът както казваше тошо....ко тва демокрация,морал и етични комисии shopenh

Не се изказвайте за хипократовата клетва БЕЗ ДА СТЕ Я ЧЕЛИ!Прочетохте ли я?Е.....какво разбрахте?Д-р Иванов, а Вие?

Тази клетва е "мижи да те лажем", в името на Аполон, Хигия и Панацея! За етиката нищо не вденах и не разбрах, но затова пък има странни неща. ... Ще препоръчм на болния подходящ режим , но според познанията си. А ако са недостатъчни или не е бил на тези лекции? Всичко, което видя или чуя, няма да разправям, ще го пазя в тайна. Ще лекува най-вече децата на учителя и то - безплатно. ... А ние, дето сме незаконни деца на учителя? ... и т.н. това е от 4 век пр.н.ера!!!! Какво общо има с 21 век ??????????

тия мърши от комисията да вземат да препоръчат мерлата баичева да изражда роднините им

Има и свестни хора. Браво.

достоùна постъпка на д-р иванов. разбира се че тая мръхла е нарушила почти всички професионални и етични правила, да не говорим пък за общочовешките.

барабата баичева получи препоръки от етичната комисия да изражда бебета на по шише ракия , цигара в уста говореики по телефона и псуваики орисията си да акушира на дебели ганки.....

А сега назначете д-р Иванов в родилното на Тетевен!И без това не знам какво работят в БЛС ! Започвай да израждаш !!!!!!

Като чета изказването му,оставам с впечатление,че председателят не разграничава понятията "лекар"и"доктор".

Естествено и очевидно коя власт си върши функциите в тази загнила държава- това е петата власт - медията. Може да е изкривено , но си я върши , докато другите си затварят очите. Момичето много правилно е постъпило , защото знае , че комисии, съд ,прокурор всичко е бошлав работа. Бащата трябва да присъства по време на раждането и да има камерии . Това е решението . И прои всяко нарушение- Медии.

са основно средство за провала на държавата Б-я. В над 95% са поръчкови и манипулират обществото. На последното му трябва да се каже за някого "разпни го" и медиите услужливо подават персонажа. Одитният доклад е поръчков. А председателят на колегията не е изпълнил поръчката и си подаде оставката. Тетевенската пиеса има главна актриса, но се подминават сценаристите и режисурата. А сценарият и режисурата са подобни в такъв тип болници в цялата страна.

Neda1

Респект, Докторе! Най-накрая проява на мисъл, етика, доблест, почтеност.

Изглежда за лекарите от комисията,която оневинява тази убиица са слепи,глухи и дебелокожи създания,получаващи заплати,за да оправдават престъпленията по служба на положилите Хипократовата клетва.. но безнадеждно забравили я много много отдавна !

Един доктор със съвест! Това си е надежда за нас, че има и принципни бели престилки. Ами останалите? Те правят ли сметка, че хвърлят черно петно на всички доктори в региона???? И за какво? Заради една самозабравила се касапка, превърнала родилното в бащиния! След като не може да прецени кога и каква процедура на раждане да приложи - да й отнемат лекарските права! Да ходи в касапски цех!

Да не стане накрая да ходят да раждат в Румъния!!!

Хм, тая идея си я бива, всъщност.

Щом го прави, значи наистина има много сериозно нарушение. Дано има наказание и за истинския виновник!

Достойна постъпка на принципен човек /без да го познавам/!

ПИЧ - ама ти верно ли ще раждаш?

Това ли успя да измислиш като реплика... и дори не си я сложил където трябва?! Няма да ти отговарям заради известната максима за тъпака и мълчанието като оръжие срещу такива...

Такива гадории пишеш,че се потресох!Щом се представяш като ПИЧ ,реших че си мъж!Ако си мъж пак те питам-АМА ВЕРНО ЛИ ЩЕ РАЖДАШ ?

Доктор да упрекне, камо ли да обвини, хеле пък да накаже друг доктор?!? Да, ама друг път, драги зрители... Когато циганьорите бият лекари ме е яд, ама защото са циганя, а лекарите - българи... Но ако българи потърсят сметка на самизабравилата се лекарска мафия - ще ги аплодирам... Ако на мен ми се случи това, което се е случило на тези семейства (доста повече от едно) в Тетевен - няма да седя на 30 метра от докторката да врякам, а тихо, кротко и неумолимо ще и приложа "горен форцепс"...пък да става каквото ще!

случило на тези семейства (доста повече от едно) в Тетевен - няма да седя на 30 метра от докторката да врякам, а тихо, кротко и неумолимо ще и приложа "горен форцепс"...пък да става каквото ще! Хахахаха...ама че ме разсмя. Верно че не е по закон, ама както са я подкарали ще я караме май и ние "око за око, зъб за зъб"! Човешки живот е това ей...не може да се отнасяте така с пациенти и родилки!!

На мен не ми е особено смешно, основно защото (очеизвадно), за да се случи нещо в тази държава трябва или по телевизията да се вдигне шум или да се започне замеряне с камъни, за да дойде телевизията и да се вдигне шум... Иначе подобни на онази персона, докторката, дерибействат с години във всякакви сфери и никой нищо не им прави...

Омразата ражда омраза и нищо друго.Както се казва,ще видим кой кого.

Каква етична комисия,бе лицемери? Моята клетва съществува от древността и хиляди лекари от цял свят са спазвали след като са се заклели в хуманност към хората,пациентите.Не съм вярвал,че може около читавите доктори да има толкова изроди в бели престилки.Вие съвест имате ли,бе.?Колко случая трябва да излязат наяве,че да се види,че е опасно да се оставиш в ръцете на безсъвестни доктори,фукащи се с титлата"доктор" и с манталитет на пиян каруцар.Вървете в болниците и вижте дали не съм прав.

И този скандал ще бъде заметен и забравен, на доктора няма да му приемат оставката, а така наречената докторка ще се покрие за известно време и след това ще си продължи да си работи както си знае. Всичко това е защото няма морал и се спекулира, че лекарите са малко.

Да кажем че сте права и заметат скандала. Вие бихте ли отишли да се прегледате при нея? Хората я видяха и чуха колко и пука за пациента. Никога, да умиргам няма да почукам на вратата на тази!

Gal

"Етична комисия" ??? Гарван гарвана око не вади......Порпаднала, корумпирана държава....