Бизнесът иска незабавна оставка на социалния министър

Асоциацията организациите на българските работодатели настоява за незабавно оттегляне от длъжност на министъра на труда и социалната политика Бисер Петков.

Обратно в новината

Коментари - Бизнесът иска незабавна оставка на социалния министър | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кой садист ги назначи тия бизнес другари с ченгесарски мозъчета. Гадна мутренска порода

Т. нар. бизнесмени в България са си просто крадци без потекло, със съмнително обрзование и нулев морал! Но това важи и за политиците, така че положението си е........ Просто си се надлъгват едни други за сметка на народа!

Тотална национализация!Забрана на СДС,ДСБ,РЕФОРМАТОРСКИ БЛОК и всички Соросоидите партии!Тогава България ще живне!!!!

бизмесът= лаинари?

този така наречен "бизнес" трябва да получава 1 г. МРЗ с всичките й задължителни удръжки, за да опита поне веднъж екстрите на работещите извън софия, също така да си обучи кадри, защото постоянно мрънкат как няма стругари и други работници разни специалности, ако тези дефицитни кадри работеха за 2000лв. нямаше да има дефицит,известно е,че преяждането не е здравословно, да намалят лакомията си, щото нищо полезно не се случва с напъването на групата бизнес" и след кат осе огледат поне веднъж да забележат,че има и други хора около тях и не сами на острова...

тоя бизнес не разбра ли,че за да получиш,трябва да дадеш.

Никакво премахване на минималните прагове и никаква оставка на социалния министър!Ще почнат да изнудват работници и ще укриват доходи!То не ,че сега не укриват,но тогава пенкелер!Но единствена забележка и много важна е да не се увеличава едновременно осигурителния праг и процента осигуровка защото тежестта е и върху работещия,накрая няма да получи по висока заплата!Процента осигуровки е достатъчно висок ,спрямо ниския доход който е в момента,общо над 30% със здравните,и още 10% данък и накрая ала бала!Тази година увеличиха осигуровките с 1% ,и догодина пак е много!Така или иначе се внася повече при увеличение на прага!Не сме Западни държави с заплати по 3-4 хил.евро и 40% осигуровки!

Незабавна оставка на всички робовладелците!Ама,че безочие и нахалство!Написали глупости,свободни съчинения!Как така няма среда за повишение,че вие какви индустриалци сте,бе,въшлювци!Стига с тези криви сметки,никой не ви вярва!Как така минималните прагове били отживелица?Ами не са,защото и те ви се виждат много високи,а са най ниски в ЕС!Като не може да плащате,а искате само да лапате,и обиждате работещите многи ви здраве,фалирайте,други ще дойдат,които могат да плащат реално!Искат ниски заплати и слаби синдикати!В коя западна държава има слаби синдикати?Извиват ви врата и гък не може да кажете,а за извънреден труд как се укрива тук не е работа?

Бизнеса иска Качествени и Образовани Хора . В последните 15 години се наблюдава нашествие на CV на Висшисти с по ДВЕ Образования - от НБУ , УНСС , БЛАГОЕВГРАД и т.н. Всички са с някакви Специалности като Бизнес Мениджмънт , Бизнес Политика , УЕБ Дизайн , все такива Дипломи с които можеше да започнеш работа ако имаш умения като Фризьор , дори не можеш да си вържеш обувките . Имам една съседка която орева махалата че Дъщеря и е приета в НБУ ( там ако си плащаш не само ще ти дадат Диплома ама ще ти измислят Специалност заверена от Министерството на Образованието), и сега горкото момиче работи като касиерка в Билла .

и ние му искаме оставката бюрата по труда репресивна структура ли са, целта им не е ли да помогнат на хората да си намерят работа според образованието и квалификацията, а не да ги натирваме за да отчитаме спад на безработицата и без друго половината безработни изобщо не се регистрират за да си спестят унижението и сами се оправят.

Оставка на тъй наречеият бизнес където искат човек да има три висши, три чужди езика, пет категории в шофьорската книжка, да има 10 тр. стаж, да е на 22 год., да му е под ръка 12 часа, да му плаща половин осигуровки и заплата - подаяние колкото дане умре от глад. А премахването на МОД ще им осигури законно право да плащат и по малко от колкото сега. Поне сега работника, служителя има някаква защита на осигурен минимум. Стига с тия робовладетелски организации, където на наш гръб през месец, два си купуват чистак нови премиум коли и строят палати за година, две. Стига толкова. Искаме европейски доходи, не само европейски цени.

Робовладелците съсипаха България и изгониха българите в чужбина!Те съсипаха милиони семейства...

я чакай малко! да не искаш да кажеш, че ония робовладелци в ес са по малко робовладелци от робовладелците тук?? а ми ти тогава директно заявяваш, че ес е пример за подражание? това е несъвместимо с лозунга "България вън от ес"

готина новина! дир си прави гаргара с комунделите! работодателите, изедници народни, искат оставката на герберасткият социален министър !?!?!? ха сега де?! кого да подкрепят, кого да плюят? дилема неразрешима за комунделският гладък мозък!

Те точно тоя бизнес ,ни държи заплатите ниски. На рамо си го носете,докато ви изпива кръвчицата.

За да се хареса на електората това правителство обещава увеличение на доходите най-вече в обществения сектор. За да се случи това трябва да се вдигат прагове и МРЗ за да се увеличат приходите в бюджета. Само че това администриране влияе на частния сектор. Няма как там където се създава национален продукт да се получава по-малко от готованковците държавни служители. Още повече че те с нищо не допринасят да улеснят бизнеса.

Тоя да напусне веднага министерството .Да си отвори фирма.Да си намери работа да си назначи работници Да им плаща заплати и осигуровки и тогава да дава "съвети на бизнеса"

От всеки цървул бизнесмен не става еле от такива дето не могат да платят 500 евро МРЗ

Недей обижда цървулите, те вършат работа, а е само лаладжия.

Аман от изперкали. Тъпо добиче виж какво е заложено и после пиши глупости. Чу ли какво какво искат педалите работодатели-условия с които се закрепостяват работниците. Да нямало минимална заплата,а те да решавали на колко да дават. Това с пенсионните вноски е връх на нахалството на идиотите-1% който се поделя по равно. Така че тъпи можеш да си само плазмодий не и работодател.

Е ти като за нищо не ставаш и не можеш да си намериш по-добре платена работа от МРЗ кой ти е виновен. В момента няма хора за работа и добрия работник може да избира. Добрия подчертавам.

ДГД неуважеми работодатели.

Дори най-върлите капиталисти няма да страдат, когато родните робовладелци бъдат експроприйрани и избити.

Когато започнете да сключвате колективни трудови договори и да се грижи за работниците като в белите страни тогава може да имате претенции !

А работниците могат да имат претенции когато започнат да работят като в белите страни.

Организацията на трудовия процес е работа на работодателя. Също така и средствата , с които ще се извърши дадена работа. С една дума каквато е организацията и каквито са машините/инструментите такава ще е производителността на труда и качеството му.

ДАНО ДА ЧЕТЕШ САЙТА,ЩЕ ТЕ СЪДЯ,ОТРЕПКО,ЗАДЕТО ТРОВИШ ЖИВОТА НА ХОРАТА В БГ!!! ЧЕНГЕ С ЧЕНГЕ,НЕДОПРАВЕНО!!!НЯМА ДА СЕ ОТТЪРВЕШ,ДА ЗНАЕШ!!!

Бизнеса да си давре искането отзад. Защо не опитат тук в Германия да се противопоставят на синдикати и правителство за осигурштелни прагове и заплати. Всяка година има минимум 4% индексиране на заплати. И това и минимума. А те за 510 мизерни лева заплата са се затръшкали.

Ей, молете се само народа власт да не ми даде!Празно дърво няма да остане!

бе на тебе бащати мозък не ти е направил, Господ Бог разум не ти е дал, ти власт искаш?? нещ.астник от запаса си ти!

Да дойде европейския бизнес! Що ние не можем да си внесем работодатели?

ШМЕКЕРИ И ШАМАНИ!

"Българския бизнес" не може да задържи работната ръка в България, - ДА СИ ХОДИ!И да дойде тук биснеса, който може да я задържи на тази територия!Да ви е-а у баничарите и лафкаджийте! - бизнесмени.Ама Тиквата е виновен и вашите приятели от Парламента, я да вкарат скандинавския начи на данъчно облагане, да ви видя пяната на устата!

То се видя кой може да се задържи в България. Никой освен българин. Всички чужденци си изнесоха бизнеса в Румъния , а някои даже и в Унгария. Защото тука има само дървени философи и нулеви специалисти. А за скандинавските страни се образовай малко. Там всички работят, всички вземат много, на всички удържат много, но в крайна сметка всичко се връща обратно при хората като социална политика и инфраструктура. Така че без празни приказки. То ако беше така лесно всички от южна Европа щяха да са скандинавци. Ама не са и няма да бъдат.

УВЕЛИЧЕНАВЪЗРАСТ ЗА ПЕНСИНИРАНЕ ОСТАВКА

Ние, гражданите, искаме оставките на Кирчо от Делиормана и на всички ченгета от ДС влючая Божидар Данев. Мотиви: тровят качеството на живот на обществото.

Ако народа не живееше на кредит да е умрял от глад с тези заплати и цени!

Поредната атака на соросоидите по кабинета на Бойко с изключително измислени аргументи! Нищо ново под слънцето!

И вие ли се наредихте в лагера на тия дето "соросоидите" все ги атакуват. Орешарски, Болен и прочее патреоти и борци за православна справедливост?! Май са прави тия дето казват, че ГЕРБ и БСП сте едно! Барабар с патриоти и депесари!

Асоциацията организациите на българските работодатели ако има как изобщо да не плаща данъци, осигуровки, тогава ще са доволни. не че сага плащат реални осигуровки, тези изедници мислят само за печалби и къде да отидат на разходка или почивка на по атрактивен остров, изедници са нашите работодатели, печалбари които съсипват държавата

Че те не плащат ...колко данъци мислиш че плащат търговските вериги ?Или ЛукОил? Те изобщо са бесни че изобщо плащат заплати

Как е възможно да има реален бизнес, когато населението няма пари, за да купува и да поддържа този биснес? Или тук става дума за чисти престъпници наричащи се "бизнесмени". Искат роби, на които да плащат минилано осигуровки и да си перат паричките на спокойствие - това е превода на този бълвоч.

Ами той Адам Смит още през 1776-та година е дефинирал основните закони на така наречената по негово време политикономия. Такива науки като икономиката са природни, хуманитарни науки, чиито закони съществуват независимо от това дали искаме да ги изучаваме или не. Например, колкото и да им се иска на рибарите да хванат русалка като хвърлят мрежите си, русалки просто не съществуват и антрополозите ще ви кажат че е невъзмоножно да има русалки! Така е и с българския "бизнес". Колкото и да му се иска да има икономика с бедни хора, науката е доказала отдавна че такава икономика няма.

Милите ни работодатели! Защо не поискате и оставката на всички работещи за вас, за мизерната МРЗ! Скоро ще си тръгнем оканчателно и тези, които все още сме тук! Работете си с мургавите братовчеди си внасяйте работници!

Не, не, на мен направо ми се къса сърцето! Горките "бизнесмени", живи да ги ожалиш? Как да им помогнем, да вземем да им плащаме за привилегията да им работим, а? Ще се разплача...

Ами фалирайте фирмата в която работите, да му е гадно на шефа. Ама вие сигурно сте на държавна паничка? Питали ли сте се кой ви сипва кашата в паничката.

,,...Тези аргументи са представяни многократно и в препоръки на Европейската комисия, Световната банка и Международния валутен фонд. ..."-след като стигнах до споменаването на тези институции в писмото,престанах да го чета!!!30 години препоръките от тях за българите са, да си останат с мизерните заплати,като упорито им се втълпява(на българите),че са мързеливи и некадърни за по-високо възнаграждение.обаче господа работодатели,как тези ,,мързеливи" над 2,5 милиона българи,изведнъж се чувстват толкова добре(социално имам пред вид) в чужбина,та даже и поддържат финансово една изтърбушена държава,като българия,вливайки в нея милиарди!!!или може би си мислите ,че българия се крепи на вашия пиклив ,в голяма степен криминален бизнес!!!хо хо хо!!!важните изказвания на киро от разград-как бе ,,господин "киро,конкретно ти, стана такъв велик бизнесмен-с какви средства започна имане ли намери,бащинията ли си продаде,наследство от америка ли получи.дай отговор на тия елементарни въпроси,преди да започнеш да пишеш писма до министъра и да му искаш оставката!!!чакам с нетърпение момента,когато ще спрат субсидиите от европа,та да видя до къде ще стигнете с вашия бизнес,а и от къде ще търсите работна ръка.ако си мисли бг бизнеса,че ще набира работници от украйона ,молдова и т.н.,жестоко се лъже-тия хора отдавна работят в европа и няма кой да се подлъже на ,,българските бизнесмени"!!!как беше междувпрочем туристическия сезон тази година?!

господине, доколкото знам, майката на Киро от Разград е била функционерка и директорка на завод. Та може оттам да има нещо.

Алчни разбойници 'бизнесмени' защо отказвате да плащате осигуровки. Не се ли наядохте и не се ли накрадохте. Изцяло подкрепям Министъра. Осигуровките и заплатите трябва да се повишат двойно. Като не им харесва на Българските бизнесмени да отидат в Германия там нямало минимална работна заплата. Да видим кой ще ги търпи да крият осигуровки и да плащат по 200 Евро заплати

Петков не е взел решение..каза ли са му защото е подлога сьс сутиен,нищо мьжко няма в този псевдо министьр..и мисля че е време да си ходи...

Петков ВЪН ! ВЪН !

Винаги не съм криел презрението си към младите хора които още работят в България Малоумници ! Хранете мазниците Днес човек да работи в България значи нещо му има Или е идиот или луд или просто е прост Не чете вестници не гледа телевизия не знае чужд език И после бизнеса му бил виновен

Къде каза ,че миеш чинии???

ЗА ТОВА СЕ ИСКА КВАЛИФИКАЦИЯ! МИЕ КЕНЕФИ!!!

Др. "бизнесмени", наближава голяма обща стачка! Синдикатите вече действат! маменцето ви жално....

Китайците излязоха по умни Внесоха си бизнес от вън Даже и те разбраха ( въпреки че са комунисти ) че голвми заплати значи и големи отчисления. И за това държавата им е силна

Адолфо, ти си провокатор и ла но

Това не са бизнесмени,а чисти далавераджии и феодали!!!! Те крадат от работниците си за да живеят охолно,отделно въртят далавери и крадат от еврофондовете,отделно и други далаверки въртят,чист бизнес почти няма... Изкарват луди пари,купуват си всичко,което поискат,живеят охолно и не искат да се откажат дори от 100 лв,които може да дадат на робите си за ядене,че те с тези заплати друго не може да си позволят... Тези 100 лв са 2 кюфтета на ден по малко,как ще се лишат те от тези 2 кюфтета... Алчна смрад!

Самонареклите се, "Бизнесът" в България искат...

докато не се съкрати администрацията поне наполовина,всяко увеличение е наливане от пусто в празно.чиновниците трябва да отидат в реалната икономика!

Аз пък искам незабавна оставка на българския "бизнес". Да изчезнат! Да отидат във Занзибар - там да правят бизнес! Ние тук ще се оправим и без тях! Можем сами да станем бизнесмени, хора събудете се и оставете тези червени бандитско-мутренски "бизнесмени" да умрат от глад! Оставете им всичкото имущество - коли, машини, техника, материали, сгради и друго да им работи само - без вас. Вие роби ли сте? Вижте, в Украйна се вдигат на протест срещу корупцията. А ние тук какво правим? Всички знаем, че България е проядена от корупция като старо палто от молци в гардероба на баба на село, обаче си мълчим, траем и не правим нищо освен да мрънкаме под нос, че не харесваме бандитите наречени "бизнесмени". Не искам да обидя някои истински бизнесмени, каквито сигурно има, но те са рядкост като четирилистните детелини в България!

"Можем сами да станем бизнесмени" Кой точно Ви е пречел до сега да станете бизнесмен?!? От някого чакате позволение ли? Щом смятате, че си живеят добре и на гърба на работниците, станете и Вие бизнесмен и си живейте добре. :-)

90% от българските "бизнесмени", живеете от кражби на обществени средства. Събрали сте се една клика от продажни, безскруполни и долни създания, живеещи на гърба на населението. Какви бизнесмени сте вие, при положение, че за еднакъв труд за произвеждане на продукция заплащате 10 пъти по-малко отколкото в Европа. Вие сте прости робовладелци, но по прост е народа, че ви работи.

Да работиш в бг фирма трябва или да имаш много пари и да работиш просто за удоволствие или пък да си изправен пред гладна смърт и притиснат до стената.Наскоро бях на интервю в една такава кочина.Там служителите бяха толкова изнервени че се караха за най-малкото нещо.Дойде биг боса.Първо се оказа че не ми е чел биографията и директно заяви че не ставам за тая работа въпреки че имам и образованието и опита.После си каза тежката дума- можел да ме вземе за работа която не изисква висше образование, въпреки че имам опит по специалността си, за него това било само една гола диплома за какъв съм се мислил и ми се изсмя.800 лв за позиция която не изисква висше образование-това бе офертата на тежкаря работодател.След 2 седмици си намерих работа за 4 пъти по-голяма заплата по специалността си но в чужда фирма.Така че ''бизнесът'' да го д*.

Лошото знаеш ли кое е? Лошото е, че в България вече има много хора, които са на ръба на гладната смърт. В смисъл, не са реално заплашени да умират от глад де, ако беше така, това означава с месеци да нямат какво да ядат защото не им стигат парите, но нещата със сигурност вървят в тази посока и хората ги е страх, че може наистина да останат гладни! Затова тук не става въпрос за по-голяма заплата с която да могат да пестят, да заделят пари. Тук става въпрос да не стигнат дотам да ровят по кофите, защото и такива вече има! Ето, това е най-лошото и затова има много такива. Те не че работят много, не ги оправдавам, но така наречения "бизнесмен" се скрънза да дава дори малко пари, и наема куцо, кьораво и сакато да му работи. Е то ако щеш е нужен и пресметнат финансов риск, и това не правят мушмулите, нали гледам и търговете, и обществените поръчки, всичко го правят така че и бездомен сомалиец от предградията на Могадишу няма да иска да работи на такива заплати! Не става така и така наречения "бизнес" съвсем ще изчезне накрая. Но те мутрите това не могат да го разберат. Мислят се още че са "бизнесмени".

И тъпия кенеф работодател като ми каза че друго освен 800 лв за работа като общак не може да ми даде едва ли не ме отпрати както римски патриций осъждащ някакъв презрян роб на гладна смърт.Смешници.

нагли бизнесмени,само искате да ви работят и да не плащате нищо за това, а да ползвате работници по различни програми от бюрата по труда, което е практика при всички фирми

А, не е така! Римските патриции са се грижели за робите си. Гледали са винаги да са добре нахранени, да не се разболяват, защото са скъпи и са давали пари за да ги купуват. Да загубиш роб защото е умрял от глад или от някаква болест е било толкова лошо, все едно на овчар да му умрат овцете поради някаква болест или от глад! Ние българите сме в по-лошо положение от робите в древния Рим!!!

Дивите капиталисти трябва да бъдат обложени еднократно от държавата с конфискация на техните предприятия!Тая крадлива сган, родена с криминалнен грабеж в пенливия мъток на масовата приватизация е перманентна длъжница на цял народ.