Латвийският кабинет подаде оставка заради рухналия мол

Латвийският премиер Валдис Домбровскис подаде оставката на оглавяваното от него правителство след срутването на покрива на търговския център в столицата Рига. При инцидента загинаха 54 души.

Обратно в новината

Коментари - Латвийският кабинет подаде оставка заради рухналия мол | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Считам, че това е някакъв повод но не и причина. Първо, този мол сега ли е построен, второ, може да е виновна комисията за строителен надзор.

Латвийското правителство подава оставка за една рухнала сграда, а нашето комунистическо-турско-налудничево правителство не подава оставка , макар че цялата държава рухна при тях!

По повод на нашата трагедия с влака София-Кардам, (когато девет души изгоряха живи в заключения влак) по време на тройната коалиция - каква разлика в поведението и отгорността между латвийското правителство и тогавашното българско правителство начело със сергей станишев?????????? Дори тогавашният ресорен министър не подаде оставка и нещо повече същият този одиозен субект днес се подвизава като депутат от БСП (Петър Мутафчиев)........ Ето това е моралът на бесепарите! ОСТАВКА!

Латвия си е Латвия, а тука е България. Да си спомним Симеоновград, където лоши пътища, съчетани с човешка безрасъдност, предизвикаха тежка автомобилна катастрофа и отнеха живота на 6 души... Вместо да подаде оставка, тогавашният строителен министър се сниши, а Бойко Борисов го вкара и на "Дондуков" 2. Да си спомним и за удавянето на село Бисер от водите на близък язовир. Тогава шеф на "Язовири и каскади" беше Гого Харизанов, една от най-знаковите калинки от времето на ГЕРБ. Не само че никой не подаде оставка, а вицепремиерът Цветан Цветанов ходеше в селото да притиска местните хора да благодарят на ГЕРБ и лично на първия му ръководител Бойко Борисов за това, че катастрофата не е издавила и тях.

Колко по-близо и колко по-далече от Русия е Латвия. Колко по-далече и колко по-близо до Русия и руския тип демокрация е България.

Бойко подаде оставка при първите сблъсъци, довели до кръв. Чудно може да е на някои хора, че намирам сходство с този премиер от снимката. При толкова плюене много от хората повярваха, че е лош. А той просто спаси България от втора Виденова пропаст, като при това постигна икономически ръст. Но прост народ вярва на големия лъжец. Понеже интелигенцията е изгонена, остава лумпенът, на който покажеш ли му кокалче от 0 лева, продава на майка си матката и на баща си семето. Това е релаността. По постъпките им ще ги познаете. Иначе на думи патологичният лъжец Станишев е колос на прогреса. А фактически е комунистически гробокопач на нацията. При това доказан.

ВИЖ КАКВО ПРАВЯТ ДОСТОЙНИТЕ ХОРА.БРАВО ЗА МЪЖКАТА ПОСТЪПКА,А ВИЕ,ВИЕ СТЕ......МЕКЕ.....

В това е разликата. За Орешарски подобна трагедия не е повод за оставка. Станишев и Местан щяха да обявят, че виновни са Борисов и Цветанов ... A Цацаров веднага щеше да подготви съответните обвинения по донос от Мая Манолова.

А за Бойко мислиш ли, че щеше да бъде повод? 1001 издънки и излагации, а все другите бяха криви - той непогрешимия.

Подаде си оставката на третия ден от т.н. протести. И се видя пълната некадърност и несъстоятелност на тройните управници.

Че този човеик, когато си подаваше оставката на президента, едва удържаше сълзите си, изживявайки трагедията на хората! Представете си нашите юнаци в подобно положение...

За щастие и надежда на човечеството все още има ХОРА, които не са се вкопчили във властта кат кърлежи.

Провокаторче, намери си друго поле за изява. Тази статия не е подходяща за присъствие на такива като теб.

Като катастрофира Курск, как реагира богатира пиздин ? Хилейки се изтърси - "Она утонула"? Болшевишки морал, чест и достойнство. Няма що.

А дали потъна ей тъй от само себе си или някой й проби дупка - и то не руснаци? Няма информация, но иначе има знаещи като тебе.

Кога ще ги стигнем латвийците? Изглежда никога. Всичко е въпрос на национален манталитет. Ганьовския ген е прекалено силен по нашите географски ширини.

E, как няма да е. Първо са отсечени главите на гордите и достойните - отказали турската вяра. Останалите дори и малко на брой са доубити при идването на комунизма. Ние всички българи които сме живи в наши дни сме потомци на страхливци и мишоци. Съвсем нормално е. 600 г. тотално претопяване на нацията. Това е краят.

А преди това пък са отсечени главите на неприелите християнството български боляри.

Миналото ти пречи да имаш достойнство сега? Звучиш малко като американските негри, преди 200 години брали памук и затова сега половината са безработни и на помощи (по-зле и от наште мангусти).

Така се прави, когато управниците имат някаква чест и морал. А не като Борисов, когато му 'изтече' СРС-то, че много сериозно е злоупотребил с властта си, спирайки проверката на Мишо Бирата, защото 'бил обещал'. И не като Орешарски, дето се изнизва през задни входове и се крие като мишка.....

Ако такова нещо се случи в българската политическа история ще си скъсам дипломата за висше образование. Хората по света поне имат малко останала съвест и достойнство. ПЪК НАШ,ТЕ ПОЛИТИЦИ-ХИЧ,АМА ВЪОБЩЕ ХИЧ НИЩО НЯМА. ПРАЗНИ КРАТУНИ.

20 Priedaines iela, Riga, Rīgas pilsēta, Latvia Напишете горното в Google Maps и дайте максимално приближение на картата. Може да разгледате мястото и целия град от перспективата на Google-мобила. Доста сладко градче изглежда. Всичко е направено с вкус и мисъл. Жалко за този ужасен инцидент.

ves

.Ако това беше се случило в България,веднага щяха да обвинят герб , сдс, костов а защо не и монархофашисткото правителство от преди 9септември 1944г.

ves

Хората имат достойнсво ,а не са гьонсурати , като нашите.Съвкупният български народ да загине те ще си останат.

Оставката на Валдис Домбровскис е по-силен удар по бобовдолския пън Орешарски, от колкото всичките протести до сега. Но пак не е достатъчен ...

А нашият Орешарски и тройната коалиция ще чакат да се сгромоляса държавата и дори тогава няма да поемат отговорност и да отговорят на въпроса КОЙ?. ОСТАВКА, НЕДОСТОЙНИ ХОРА!

ще се срине ако им позволим Бой и здрав кютек по мизерниците!

Тук не знам какво трябва да стане, за да си отидат сегашните управляващи. Днес вътрешният министър най-нагло заяви, че на 12 ноемви не било имало полицейско насилие, след като цяла България видя, че имаше. Ами какво да кажем за проверките на документите на гражданите още от Дондуков. Такова нещо не е имало и през живково време, а сега уж сме европейска държава членка на ЕС.

Ами съпричастни са към жертвите и имат морал, за разлика от бг политиците. И виновният ще се намери и ще си понесе наказанието. Така предполагам.

Ако това се беше случило в България (не дай боже) щеше да настъпи едно надлъгване за това кой е виновен и кой не е и никой ама никой няма да поеме вината. Да не говорим че става въпрос за частен МОЛ

Тия наши толерасти парламента държавата ще рухне, правителството на Орешарски - не! А не е да няма за какво - правят фал след фал. НОН СТОП! Луд умора няма - и те! То не е задкулисие (планът "пеевски"), то не са погрешни т.н. "експертни" ходове (реактор от Уестнгхауз)! И да не се сърдят, че чакаме пак крайните от агитките на футболните фенове да ни "измият очите' КАКТО СТАНА С цар Киро циганина.

Латвийският кабинет подаде оставка заради рухналия мол При нас е рухнал не мол , а морала.

Орешарски, така се прави в Европа. Ние в Европа ли сме?

Не, ние сме в ориента, където османския консерватизъм и обществена нагласа "мен какво ме интересува" е все още водеща. Където робската психика е все още преобладаваща пред свободната воля. Където недоволните роби не искат свобода и отговорност, а нов господар и безхаберие. Където свършва баницата, бозата и кючека, ей там почва Европа.

за жалост и за ориента не ставаме ,а камо ли за европа........за съжлание това е самата истина

МоРАЛ и одРАЛ звучат еднакво, но имат коренно противоположни действия. За съжаление ние печелим второто.

Ето, така се прави!!! Ако човек погледне другата новина от 09:08 часа, ще си спомни и още други такива, които са довели до гибелта и страданието на повече хора от тези в мола (по мините, по болниците, убитите от цигани пенсионери за жълти стотинки и т. н. и т. н.)... Ама ОСТАВКАААА... НЕЕЕЕ! Кокалът е най-важен...

Чети бе, чети ако можеш, банкянска мършо. Хората подават оставка заради един нещастен инцидент. Той, селският главоч, кух от костният си мозък чак до празната кратуна, си играе мачлета, въпреки че 7 души се самозапалиха.

А Първанов стреляше лисици в ден на траур за загиналите във влака Софиа Кардам!!!!

А Жан Виденов друсаше хоро в Копривщица докато горяха 14 войничета.Пък вътрешния министър беше на софра с манекенка...И какви оставки последваха,не е истина.Голям си ментор,като в тъпо риалити...

Латвийците нямат паметник на Съветската армия,3 пъти по-висок от националните им герои,това е огромната разлика.

А нашите 5 месеца им казват ОСТАВКА, тия здраво се държат за кокала.....колко сме нещастни с такива политици.....И Латвия са били под Руско робство ама на, има нещо Европейско в тях....

Може да са били под руско робство, но не са останали руски роби там. Тук руските и турските роби все още са една голяма част от "независима" България.

Това е МОРАЛ,ЧЕСТ И ДОСТОЙНСТВО.Поклон пред Латвия.

Достоен политически акт.същото важи и за г-н Бойко Борисов.Той не допусна кръвопролития.Прави му чест.А сегашните управляващи,КАКВО ЧАКАТ??? Да сринат окончателно България ли...

а нашите

Латвийският премиер има морал и си е подал оставката, а не като нашия Олигарски гьон сурат, който е само една кукла на конци и един безсрамник? Като му свърши мандата не трябва студентите да го допуснат до Икономическия университет изобщо! Дали Йовчев заради безцеремонното отношение на полицията към гражданите, или Министъра на здравеопазването при която се случиха много смъртни случаи или пък Министъра на регионалното развитие, заради която загинаха хора, откривайки по никое време път, който не е направен дори от нея? И останалите ни "експертни" министри са същите - Вагината ли, Този пък на енергетиката пък баш тариката, който мисли сам да си прави сделките, госпожа Зинаида,отговаряща за европейските фондове, които сигурно ще бъдат закрити,или пък много "културният Стоянчев" - не ми се изброяват повече, защото това е една пасмина, която ще затрие България, начело с Орехотросачката!

А пък у нас рухна държавата, но Орешарски няма никакво намерение да подава оставка.

Ех, латвийци, да ви изпратим правителство от нашите тъмни балкански субекти, че да ви научат на политически порядки!

Когато хората имат морал и почитат от Бог стават Човеци ! Само когато имат страх от закон и Бог стават хора !

Премиер Орешарски, в Латвия загинаха 54 човека, а вие затривате бавно, бавно цяла нация...Как ще я карате занапред?

Е, това беше цинично. Къде е човешката трагедия, къде са нашите партийни пристрастия ...

А да увеличиш пенсиите с 4.50 лв. не е ли цинизъм?!

Това се казват мъже !!!!

популистко е. Вместо да подгонят виновните, така че да им писнат ушите, те дезертират в най-тежкия момент.

Сега по този трагичен повод си спомням нашата трагедия с влака София-Кардам по време на тройната коалиция - каква разлика в поведението и отгорността между латвийското правителство и тогавашното българско правителство начело със сергей станишев?????????? Дори ресорният министър не подаде оставка и нещо повече същият този одиозен субект днес се подвизава като депутат от БСП........ Името му е Петър Мутафчиев (трябваше да го уточня в интерес на истината). ОСТАВКА!

Разкриването на швейцарските банки на Христо Бисеров също е срутване на ДПС, но никой не подава оставка, бре тепегьози!

Премиер Орешарски, ти прочете ли пожеланията от повечето колеги във форума ?!

Нека не забравяме , че тройката Латва, Литва и Естония са страни много различни от нас и от останалите от бившия СССР, кога ли в България някой ще подаде оставката си по морални причини, имаме само един случай Блага Димитрова. А днес сме свидетели на пълна подмяна на това как и какво искат по-голямата част от обществото, и въпреки всичко правителството прави гаф след гаф и те не знаят защо им искат оставката.

Социалисти - и морал??? В България? Недоумявам как сме в ЕС. Евреите 40 години са кръстосвали пустинята, ние 24 се мъчим изобщо да тръгнем. Не 40, 400 няма да ни стигнат с нашите "моисеевци".

Гледайте да не ви чуе наш Орехотрошарски - току виж последвал вашия пример ...

Ъхъ. Надай се ку...е на пияни жени...

Не виждам за какво да подавам оставка. Вие пък само това искате. Някакви платени си провокатори да ми бутнат един мол и после да ми искат оставка, е няма да стане. Ние ще ви "пазим" ако ще и всички молове да се срутят, последен Аз, Станишев, Волен и Доган ще напуснем и ще угасим лампите на трагикокомичната сцена, която някога се е наричала България

След толкова години комунизъм в БГ е немислимо да се случи такова чудо. Моите адмирации за постъпката на Латвийския премиер. По този начин показва човещина. Нещо което ние отдавна сме загубили като народ някъде в онези 45 години...

Смело и отговорно решение на латвийския премиер.Сигурно ще управлява пак, и то заслужено.Ако такова нещо се случи в България, щеше да почне съдебно разследване срещу Костов, който е виновен за всичко от както се е родил.Оставка, НИКОГА! Единствения соцпремиер, на който му скроиха номер, и подаде оставка е Жан Виденов.Май вече не е и член на БСП, защото не слуша.

е това у нас няма никога да се случи с комунистически правителства, защото комунистите просто нямат морал, срам и достоинство. те произлизат от низините, от тинята на обштеството, където морала се счита буржоазна от живелица. не вярват в бога и са без морал.затова крадат, убиват и безчинствуват безнаказано.

Ама те ли са срутили мола ? Не ги е срам !

.....браво..

А ОРЕШКОВ, КОГА ЩЕ ПОДАДЕ ОСТАВКА?СИГУРНО, КОГАТО Б-ИЯ НЯМА ДА Я ИМА НА КАРТАТА НА СВЕТА?

И ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ДА СЕ СРУТИ, ПАК НЯМА ДА ПОДАДЕМ ОСТАВКА

За това както бяхте написали на лозунга в мината "Всички комунисти под земята"!!!

Че тойота изби хиляди по света с дефектните си МПС-та (над 30 млн. за 2 години) - да не би някой японски премиер да подаде оставка заради това ?

ГЛУПАК ОТ ПОЗИТАНО СИ

Не съм от позитано,от герб съм,за разлика от теб,дето си се именувал на руска таратайка

user, стопроцентово си червен простак! Това, че твърдението ти не е вярно е само подробност...