Каква е процедурата за подаване на оставка и избор на нов кабинет

Според чл. 111 на Конституцията правомощията на Министерския съвет се прекратяват: с гласуване на недоверие към него или министър-председателя; с приемане оставката на Министерския съвет или на премиера; при неговата смърт, предаде БТА.

Обратно в новината

Коментари - Каква е процедурата за подаване на оставка и избор на нов кабинет | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако Бойко беше изпълнил предизборните си обещания, сега Станишев, Местан, Кунева и вся остальная нямаше сега да потриват ръце и да се облизват в очакване! Всичките му мерки се изчерпаха със събарянето на едно барбекю.

Да се разпусне парламента и да се назначи служебно правителство с мандат "извеждане на България от кризата". Пряка отговорност, на три месеца отчет, при липса на напредък смяна.

Определено съм просто ЗА !

Въпреки, че правителството си подаде оставката в момента продължават да се хвалят пред народа колко "МНОГО" неща са направили за народа. Да много неща, но не за народа, а за тях си, а за народа едно голяма НИЩО

Точно днес имам работа и то през целият ден , а се случват такива събития...Според мен, сега е моментът българският народ да иска свикване на ВНС.. промяна в КРБ и въвеждането в КРБ на пряка , вместо представителна демокрация. Сега е шансът ни да поискаме граждански контрол над управленските решения на политиците. които ще дойдат на власт! В КРБ ИЛИ ДРУГ ЗАКОН ДО СЕГА НЕ Е ПРЕДВИДЕН ЗАКОНОВ МЕХАНИЗЪМ , С КОЙТО УПРАВЛЕНСКИТЕ РЕШЕНИЯТА НА ПОЛИТИЦИТЕ МОГАТ ДА БЪДАТ ИЗМЕНЯНИ, ОДОБРЕНИ ИЛИ ПРЕКРАТЕНИ- ТОВА ТРЯБВА ДА СЕ ПРОМЕНИ!

Имах предвид- управленските решения на политиците не могат да бъдат контролирани от гражданите на изхода им , по време на самият мандат на управляващите- и именно това е коренът на злото!

Браво ! ---------- Свързахте ли се с ГНЕВЕН вече ? (Струва ми се че Вашата експертиза е просто Взискана, Колега !)

корабът потъва - плъховете бяган

ДА СЕ ВДИГНЕМ И ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА ЧЕРВЕНИТЕ ХМЕРИ И ТЕ СА КРАДЦИ НО КОИ ЛИ НА СА ПО ТЯХНО ВРЕМЕ ИМАШЕ ПОНЕ БАЧКАНЕ АКО НЕ ИЗДИРЯВАШ СЕГА В ПО МАЛКИТЕ ГРАДОВЕ И ЗА ЧИСТАЧ НА КЕНЕФИ НЕМА РАБОТА ДАЖЕ ИО ХОРА С ВИСЩИ ОБРАЗОВАНИЯ ГЛАДУВАТ И НАД 50 ПРОЦЕНТА ОТ ХОРАТА В ПРОВИНЦИЯТА БАЧКАТ ЗА ПО 250 300 ЛЕВА И ТВА АКО НЕЕ МИЗЕРИЯ

корабът потъва - плъховете бяган