Нели Нешева подаде оставка, поискана от премиера

Управителят на Националната здравноосигурителна каса д-р Нели Нешева подаде оставка от поста, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ. Това стана след среща с председателя на Парламентарната група на партията Красимир Велчев.

Обратно в новината

Коментари - Нели Нешева подаде оставка, поискана от премиера | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Baba vi

Мисля , че г-жа Нешева и всички хора на високи постове, както и докторите в България печелят смешно малко пари. Затова им се налага да си изкарват парите от пациентите или като си пишат бонуси. Така се създава корупция, напрежение между пациенти и лекари и подобни казуси като този на г-жа Нешева. Аз живея и работя от 15 години в чужбина и от моя гледна точка тя си е дала смешно малък бонус за поста, който заема. По 1000лв. на месец. Единственния проблем обаче е, че г-жа Нешева реагира прекалено емоционално и прозвуча твърде арогантно за България. Очевидно не само тя, а и много политици не могат да се справят с интриги и трябва да се учат на дипломация. А иначе след 20 години преход как не се научихме ние Българите, че комунизма свърши и не всички са равни. Хората, които имат образование и могат да работят по-добре от другите или носят голяма отговорност, заслужават да печелят повече от другите. Силно препоръчвам на г-жа Нешева ако иска да печели подобаваща на образованието и работата й заплата, да замине за чужбина. А Бойко Борисов ако обича да спре да си прави PR на гърба на хора от собсвенната си партия. Много ми е симпатичен, но и той на последък доста често реагира неадекватно.

Министерският съвет (МС) е изхарчил два пъти повече пари през миналата година, отколкото е гласувано в закона за бюджета. На администрацията на правителството са се полагали 77,75 млн. лв., а крайната сума на разходите гони 140 млн. лв. Правителствената болница Лозенец вместо 12,8 млн. лв. е похарчила 28,6 млн. лв. Там за бонуси са отишли 2,6 млн. лв., които не са били предвидени. Това вече не е лъжица л...а, г-н Борисов!

Целта е постигната. Чакаме още факти за други злоупотреби с нашите пари.

Парите, които ще дари за благотворителност , къде ще отидат, в нейната фондация ли? Хайде стига вече номера - да върне парите на пациентите! Знае ли колко много болни се нуждаят от тези пари?!

Управляват ни бандити които освен, че нямат морал са и нагли до безобразие. Вижте какво става с 3-те милиарда лева на НЗОК които Нешева в изказването си декларира, че управлява. От тези 3 милиарда само 360 милиона отиват за здравеопазване. Останалите постъпват в консолидирания бюджет на правителството. Тези пари не се ползват за здраве , а за плащане на сметките на едно БАНКРУТИРАЛО УПРАВЛЕНИЕ. Влезте в сайна на Управление емисионно на БНБ и вижте как само за 10 дни са се стопили с 2 милиарда лева резервите на правителството !!!! В тези резерви влизаха , резервите на НЗОК и тези на НОИ !!!!! Вече ги няма !!! Украдоха парите ни за здраве и пенсии като за последно. Тези бандити са по опасни и от тройната коалициия, която им остави над 8 милиарда лева резерви. Сега фискалния резерв е на санитарния минимум и е едва 2,6 млр. лева. ЛИПСВАТ РЕЗЕРВИТЕ НА НЗОК И НОИ !!! Няма я и опозицията. Къде си бе Пламене, къде си бе Орешарски ???? Не виждате ли, че сме фалирали ??

подаде оставката. Сега е на ред шефката на Агенцията по вписванията Към Димо Гяуров: Г-не,като си зачекнал темата карай наред.Чакаме информация за шефката на Агенцията по вписванията,нейните грехове били значително по-големи. Последната да не би да е от "Вашите"?

Не съм съгласен моите пари от ЗО да се раздават като ДМС на чиновниците в НЗОК. Колко хора са спасили тези чиновници? Не е ли по-редно ДМС да се даде на докторите и сестрите, които всеки ден се борят за живота и здравето на болния народ, та да няма даване на пари под масата или "За избор на екип". Навремето нямаше "избор на екип" и не е било такова наддаване. Трябва да се промени здравната система, да стане като в Западна Европа-моите пари за моето здраве. А ако мургавите ни братя не могат и не искат да се осигуряват, да се интегрират в Сибир. Не съм съгласен да им плащам всичко.

Следващия ,който трябва да си подаде оставката е Бойко-.мутрата , барабар с всичките поплювковци в кабинета!

Кариеристи накачили се на бързия влак ГЕРБ,искат да Ядат! По много,и постоянно ! Но Кадрите на ГЕРБ са Алчни,а България е бедна,и Грабежите вече се Виждат от хората ! Проблемът е, Как ГЕРБ ,ще задържат своите кадри-пиявици,Верни , а грабежите на България Незабелязани ????!!!

не са проблем,така ли? О,блаженни са вярващите като тебе!

Нали от ,ВАС комунистите сме на това дередже-кой ни управляваше до сега БЕ ХОХОМОК!!!

Само заради коментара за лоялността, в смисъм, че няма да сме лоялни, ако сме само на заплата, тая трябва да излети от мястото си. Лоялността към работодателя се дължи по силата на факта, че има договор за работа. Лоялността не зависи от размера на заплатата. Като ти е малко, напусни. Тая дама мотивира бонуса си с цената на лоялността, което е морална деградация. Тя и за 10000 месечна заплата пак ще иска бонуси за лоялност.

не се хващаите на нищо казано от рушителите на балгария.те са награбили и окрали много повече и продали бадещето на нацята , а сега се правят на обвинители, че някои които работи може да има и бонус.

Значи няма пари, за да се запази и да работи Кожният диспансер в Пловдив, а стотици хиляди за Нешева и 40-разбойника / шефовете на НЗОК/ има, а ? А в този диспансер лежат хора със страшни кожни заболявания !!! И какво да правят тези хора сега ??? Да се молят на другарката да не пипа от парите за здраве нали ? ВМЕСТО БОЛНИЦИ - БОНУСИ !!!

боко след всички провали в кадровата ти политика как имаш очи да излизаш пред нас избирателите по-голям и тъп сурад на мутра от теб няма стига се подиграва с нас , стига ни излага и в чужбина няма друг толкова тъп премиер да не знае нито един чужд език и да не знае какво подписва. махай се и отивай да се образоваш заради теб и простотията ти страдаме всички българи.

уясно се вазмутих от изявленията на д-р нешева.на фона на тая беднотия и тая мизерия в болниците да вземеш тия пари си е чисто грабителство.да бяха ги дали за клинични патеки.това е престапление. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Книжните норми са предпоставка за поведение, тип- 'Всичко е ОК, ама нищо не върви'.В комунизма: кражби няма, но и всичко е опоскано.Неморално/НО законно. Това фасадно общество старите българи са предрекли и... отрекли

"предназначени за медицински дейности за тези бонуси",Е, АКО НЕ СА ПРЕДНАЗНАЧЕНИ , ЗНАЧИ СА ПРЕДВИДЕНИ НЯКЪДЕ ДРУГАДЕ , КЪДЕТО НЕ Е ТРЯБВАЛО ДА БЪДАТ ПРЕДВИДЕНИ , ТО ИЗЛИШЪКА ВЕДНАГА Е ТРЯБВАЛО ДА БЪДЕ ПРЕНАСОЧЕН КЪМ ДЕЦАТА , ЗА КОИТО РОДИТЕЛИТЕ СЕ МОЛЯТ ЗА ПОМОЩИ С SMS -СИ , И КЪДЕ ЛИ НЕ ПО ФИРМИ , ВМЕСТО ДА СИ ГИ РАЗДЕЛЯТ КАТО БОНУСИ.Взимали малко пари .А знаят ли те една медицинска сестра в една болница , която носи и отговорност за живота на хората , колко пари взима ? Сигурно техните малки заплати са поне двойно на заплатите на мед.персонал.Така че , ВЪНКА!

Жалко че г-жа Нешева се е извинила за тона си, защото на днешно време началник да защити подчинените си пред когото и да е, не би могло да стане поне в България. Защото всички на малко по високо ниво и нагоре, са готови не само да Това е самата истина за цялата ни държавна администрация. А г-н Премиера нека спре с лека ръка да маха и да слага, защото в един момент ще трябвасам да си изпълнява заповедите. Нека се замисли, че има доста хора в тази администрация, които наистина са специалисти но за дребни стотинки. Защо не махна служителите си в отдел "Обществени поръчки", срещу които има толкова информация за корупция и се водят сумати разследвания. Не че някой да момента от тях е наказан, напротив издигнати са на по високи длъжности и с по високи заплати в същият отдел.

Не е лошо г-н Димо Гяуров да се поинтересува какво става с бонусите в другите държавни институции и да направи и там макар и приблизителни изчисления ;) ... така и така вече е започнал от НЗОК. Иначе обществото остава с впечатлението, че атаката му към шефката на НЗОК е продиктувана от някакви лични интереси. А тя с наглото си поведение просто го е улеснила...

Да върне и парите!!!!

а за бонусите на г-н гуяуров кога ще научим?

точен въпрос.

Тая гръмна и вече не е интересна! Чакаме следващия уволнен от мутрата народен предател и така докато стигне до себе си! И това наближава!

Що е то бонус Що е то ДМС Всичко е кражба от нашите данъци Питам: Бонуси, допълнително материално стимулиране ли са парите давани на КМЕТОВЕТЕ под формата за посрещане на гости по 2000-3000 хиляди лева месечно Че те си ги осребряват и по този начин заплатата им става ехееееееееиииииии. Форми да крадът чиновничите колкото щеш Ами г-н Дянков да пусне едно окръжно до цялата крадлива и корумпирана АДМИНИСТРАЦИЯ и всичко ще се нареди Хайде де!!!!!!!

Значи в НЗОК се прилага системата бонус - малус? Бонусите за тях малусите за нас.

ТАЗИ КРАСАВИЦА ТРЯБВА ДА БЪДЕ СЪДЕНА. Някой би ли ми обяснил как госпожата УПРАВЛЯВА заедно с останалите членове на НЗОК събраните от нас 3 милиарда лева вноски за здравеопазване ???? АМИ ОТ ТЕЗИ 3 МИЛИАРДА ЛЕВА ЗА ЗДРАВЕ ОТИВАТ САМО 360 МИЛИОНА ЛЕВА !!!!!!! Как да стигат парите на болницине когато те потребяват по малко от 20% от събраните за здраве средства ?? Какво става с останалите близо 2,6 милиарда лева наши пари които сме платили за здраве ??? НА ТОЗИ ВЪПРОС ЩЕ СЕ НАЛОЖИ ОСВЕН НЕШЕВА ДА ОТГОВОРЯТ И ТРЕНЧЕВ И ПЛАМЕН ДИМИТРОВ ЧИИТО ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА КНСБ И ПОДКРЕПА УЧАСТВАТ В УПРАВЛЕНИЕТО НА КАСАТА !!! Ало Тренчев и Димитров, къде сте бе маймуни ??? КАЖЕТЕ СИ ИСТИНАТА КОЙ И КАК ОКРАДЕ ПАРИТЕ НИ ЗА ЗДРАВЕ !!!!

И на мен ми направи впечатление сумата 3 милиарда - това са страшно много пари. Възможно ли е да НЕ СТИГАТ за здравеопазване? Възможно ли е да е такава мизерия в болниците при тази голяма сума събрана от всички нас ?... А известно ли е на широката публика, че шефове на университетски болници, които също са ДЪРЖАВНИ институции, взимат по 50-70000 МЕСЕЧНА заплата?!

Мери, тези въпроси са към Дянков! Пари накуп има в НЗОК и Сребърния фонд. Е, не случайно Дянков иска да ги "управлява по-динамично".

Каква остовка, направо на земята ,белезниците и в дранголника в Сливен,така както арестуваха бившия военен мининстър

Госпожата е приятелка на кака Цветелина. Тя я издигна и след като се наака сигурно ще я пребере. Въпроса е къде са парите ни за здраве. Кой управлява 3-те милиарда лева които плащаме за здраве и от който за здравеопазване се отделят само 360 милиона лева ?? Вижете кой освен Нешева е в надзорния съвет на НЗОК.

Тези зрелища се правят изкуствено с основна цел вдигане и запазване на рейтинга на премиера !Нелито знае и участва с желание в театъра !

Само заради наглото и арогантно поведение, пред всички медии, интервюирали я вчера, тази трябва да бьде навряна на...... Нищо,че днес е по-ниска от тревата. Покаяла се била. А, когато "падаха пътеки" за една сгрешена запетая, когато първо се "поясняваше" размера на глобата, а после се "извършваше" проверката, тогава какво ? Мислели сме си за бонусите значи. Егати наглото прасе

Тези отгоре надолу все Борисов ли ги назначи или са още от времето на НДСВ и Тройната коалиция? НЗОК е трапеза, на кято не допускат случйни хора...кой знае, пък може и да греша.

Всички знаете че здравната каса е пирамида-откадето точат цялото докторско съсловие и много други.Защо това правителство не въведе магнитните карти за пациенти и да сложе ред?

Тоя Вики(нерегистриран) или работи клакьорка на БСП или напълно малоумен. Не виждам друга причина човек да пусне 10 пъти един и същ пост.

Симеон Сакскобурготски, който обра народното омерзение и така и не ни оправи за 800 дни, но пък оправи себе си и феноменалните си юпита, излезе от дупката и се изцепи за рожбичката си Бойко Борисов: Не е за учудване, че Борисов стана премиер, още повече, че той постепенно минаваше през интересни предизвикателства. Борисов има феноменална интуиция. Бойко Борисов не се прави на шеф, а има феноменална интуиция така улавя нещата, че виждате в политиката колко бързо умее да тушира проблемите или да каже това, което хората очакват.

Премиерът Бойко Борисов много закъсня с искането на оставката на такава като Нели Нешева. Може ли да си представите по-голяма наглост от нейната стиснати устни, нещо като джандарски фейс, укорни слова срещу някой популист. Стоп. Нешева си го изпроси да плоюеш някой популист по времето на Б.Б. и да си чиновник, означава сам да си резнеш лакомата кратуна.

Една простакеса по - малко! Да върви да лае другаде!Да не правят кастинг за тъпаци в тоя кабинет?Я вижте наследничката на Плевнелиев? Въпрос на време е да се изцепи в Бойковия стил! И да я отпратят с благодарности и " по свое желание".

Ужасно е да гледаш ЧОВЕК от когото зависят толкова съдби да е толкова аругантен и надменен и какво са там си някакви си 12,000 хиляди нали се е справяла добре КОЯ Е ТЯ ГОСПОД ЛИ за да се помоля дъщеря ми да оздравее и всеки месец да и се моля да има инсулин лошото е че там при безсмъртните никой незнае какво става долу при смъртните и както винаги някой е заслужил а друг не и т н

Нямам какво повече да добавя, всъщност имам но ще ме цензурират за псувни...Когато дъщеря ми беше болна продължитено време, на жена ми отказаха след първия месец да и плащат болнични, въпреки че и двамата сме внесли много хиляди левове осигуровки...За да могат да лапат, не се налапаха...

боко след всички провали в кадровата ти политика как имаш очи да излизаш пред нас избирателите по-голям и тъп сурад на мутра от теб няма стига се подиграва с нас , стига ни излага и в чужбина няма друг толкова тъп премиер да не знае нито един чужд език и да не знае какво подписва. махай се и отивай да се образоваш заради теб и простотията ти страдаме всички българи.

А откъде са тези средства за бонуси.От нашите осигуровки? Как може бюджетна институция да си раздава бонуси. За болни хора събираме пари от есемеси , а наглата шефка "добре" си оценява труда.Жалко за болните хора и неотопляваните болници!

Ето, това е въпросът! От къде бюджетна организация разпределя бонуси? И още един въпрос - защо в НЗОК работя 15 000 човека??? Какво толкова правят? Много е интересно да се докаже нуждата!

боко след всички провали в кадровата ти политика как имаш очи да излизаш пред нас избирателите по-голям и тъп сурад на мутра от теб няма стига се подиграва с нас , стига ни излага и в чужбина няма друг толкова тъп премиер да не знае нито един чужд език и да не знае какво подписва. махай се и отивай да се образоваш заради теб и простотията ти страдаме всички българи.

Не само управляващите са боклуци-почти всички законодатели имат такава визия,зашото и те ,вкл. и г-н Димо Гяуров са си гласували и КРИЯТ тия 15 000лв Грешни пари които се харчат от нашите " избрани" депутати за Месец-бе зотчетнооо!?Нещо да каже някой депутат...на своя Избирател...Мерзавци са всичкиии!

боко след всички провали в кадровата ти политика как имаш очи да излизаш пред нас избирателите по-голям и тъп сурад на мутра от теб няма стига се подиграва с нас , стига ни излага и в чужбина няма друг толкова тъп премиер да не знае нито един чужд език и да не знае какво подписва. махай се и отивай да се образоваш заради теб и простотията ти страдаме всички българи.

Никой във форума не зададе въпроса: Защо Димо Гяуров изнесе тези факти? От народна любов?Едва ли.

В десетката!

В десетката-червената!

Защото един човек преди години обеща да не спре всичко това,а не го направи!

Няма любов между вълци единаци! Още по-малко в нашио парлимент. Ама кой ги избира тез змийчета, а???

Поискали са справка за бонусите от всички министри. Спомнете си Дянков твърдеше, че годината има само 12 месеца и затова 12 заплати, но нито дума за бонуси и ДМС. Смятат ни за много тъпи. Увеличиха пенсионната възраст заради 40 млн. лв, а ако се съберат ДМС и бонусите на всички чиновници от министрества и агенции - над милиард. Крадци и мошеници

Нещо в мутрата на тая ми напомня много на Калина Илиева и на Владимирка съдийката, дето Цецо я направи председател на СГС.

боко след всички провали в кадровата ти политика как имаш очи да излизаш пред нас избирателите по-голям и тъп сурад на мутра от теб няма стига се подиграва с нас , стига ни излага и в чужбина няма друг толкова тъп премиер да не знае нито един чужд език и да не знае какво подписва. махай се и отивай да се образоваш заради теб и простотията ти страдаме всички българи.

Сега ще ми дарява, като й лъсна задника, защо не го направи поначало: има 2 милиона, няма да даваме допълнителни пари, даряваме ги на закъсалите болници. Да ама не Петко, решиха да си ги делнат тихом-мълком, а сега дарения. Какви дарения, ще ти ги вземат. За неправомерни харчове, защото касата не е нищо свършила за доброто здравеопазване. Да си вземе бележка Борис Велчев. А Бойко Борисов да разпореди блиц-одит докато не го е ритнал Троянския кон.

боко след всички провали в кадровата ти политика как имаш очи да излизаш пред нас избирателите по-голям и тъп сурад на мутра от теб няма стига се подиграва с нас , стига ни излага и в чужбина няма друг толкова тъп премиер да не знае нито един чужд език и да не знае какво подписва. махай се и отивай да се образоваш заради теб и простотията ти страдаме всички българи.

Неграмотничке тъпа, пише се "сурат", научете го този турския в БСП-то веднаж завинаги бе. Че нали баш началникът ви Доган ще ви командва на турски. Всъщност той ви командва от 7 години, ама вие сте толкова тъпи в това бСП че не можахте да го научите. Преди това 45 години мъчихте руския и така и не го научихте и него. Докретахте до нещо като "кон ритает къч хвърляет". Но то на такива екземпляри с работническо-селски произход интелектуалните занимания трудничко им се удават. Та такива неграмотници да дават акъл на някого да се ограмотява е колкото смешно толкова и идиотско. Както след 9-тии септември полуграмотните партийни секретари са се опивали "да ограмотяват" интелигенцията по лагерите. Абе комундета.

Имаха и друг култов израз, който нашия партиен секретар беше научил-ето вопще не может да га бъит. Както и комунизъма не можа да га бъит.

Не стигнахме до "congratulations"

Бонусите, та бонусите. Бонуси, редом със заплатата си, са вземали, вземат и ще вземат всички на такива постове. Просто успяха да ни разлаят (г-жа Нешева им помогна с неадекватния си тон) дни преди договаряне на новите условия за доствка на лекарства. Монополистът в сектора - СОФАРМА - държи цени, многократно по-високи от реалните и е готов на всичко, за да продължи безобразното източване на болните хора. Един човек, който e решил да се опълчи срещу това безобразие трябваше да плати с поста си. Нима мислите, че този, който ще седне на мястото на Нешева, няма да получи бонуси? Ще получава. Само че, ако бъде послушен на преговорите за цените на лекарствата, никой няма да няма да ни разлайва повече на тази тема.

Чакай малко! След като така яростно се е борила за пациентските ни права срещу фармацевтичната мафия, не й ли стигна акъла с това да започне на свиканата от НЕЯ пресконференция! Направо щеше да изтрепе рибата, ако с няколко подбрани изречения и спокоен тон беше казала: аз направих това и това, засегнах тези и тези интереси, борих се за правата ви като пациенти... Що и трябваше да се пени на тема "моята лоялност и коректност си има цена"???

Защото не го е направила, само и се иска да е така!

Може би не е било яростно, но отпорът беше яростен, за да разсее всякакви илюзии в следващия шеф на касата.

БРЕй,че да започнем кампания да я върнем тази героиня,а?Като прави така следващият и той ще изхвърчи! Това трябва да се знае от всички-видяхте ли какво стана с германския президент?Опозицията да следи и да сигнализира,медиите да дават гласност и ние да си отворим очите и да дадем на ББ да разбере,че ако държи некадърни и крадливи чиновници ще си ходи заедно с тях след изборите.Натиск до посиняване!

Изгори за да светиш е игран и друг път! Като по-тъп искам да питам защо Светиня МУ за три години не забрани бонусите или там каквото им казвате всички лепнали се сигурната пара!? После пак като глупак искам да питам Нешето защо не разлая кучетата първа? Или битката е била между нейната фирма и ''Софарма'' И след като е от учедителите на ГЕРБ и близка до ВЕЛИКОЛЕПИЕТО не е поискала нов закон и нормативна уредба за да не може ''Софарма'' да извива ръце!? Налие много способна Нешето!? Като я гледам е мн. способна само на ядене с две лъжици и купуване на скъпи кремчета против бръчки и целулолит!

Бързи пари:link Копирайте линка и го поставате в гугъл.

Не ми е ясно как някой, който не е собственик на управлявана институция, фирма и т. н. има право сам да решава и да си дава бонуси!

Ами то е същото както в Мини Марица Изток. Там даже стачкуваха за още бонуси. И не знам защо някой счита че в мините е нормално да се вземат бонуси, а в други организации - не. Или може би принципът е че когато е в интерес на "нашите" хора - може, а когато е за "другите" - не не може, те са чиновници. Глупаво като постановка, останала от милиционеро-социализма, когато се фаворизираха работници и селяни за сметка на интелигенцията. Даже думата "интелигент" партийните другари я употребяваха като обида. Нали се пишеха за авангард на работническата класа, а работническата класа беше хегемон на революцията. Глупости на търкалета!

Много си плитък,бе!Разликата е,че миньорите са изработили парите си,че са дали повече продукция, работили са повече и са си изкарали премиите,а тази мазна пача с нищо не е допринесла да стане здравеопазването каквото трябва да е в нормална държава.

Допълвам-не разбрах какво и е интелигентното на свинеподобната -постъпката и,речникът и ,наглото и държание,жалкия и опит да се изкара благотворител с незаслужените пари?Ега ти интелекта!

Управление от боклуци- това е поредното потвърждение!

излезе наяве,че за всички имало бонуси-само за пенсионерите-не.започнаха да им пресядат!

хайде сега и министеро да си оди, бонуси, допълнително стимулиране, какви още путки майни? нали си е допълнително вземане министеро? или и ти така си допълваш, а? Бойко вземай мерки, молим те. време нема.

Та Нела Тъпата (сполучливо име, дошло и от устата на професор от МА, който не е издържал и след поредното и явяване на невзет изпит и е написал 3 и и е казал Нело, Нело толкова си тъпа, че сигурно ще ми станеш Министър на здравеопазването. А дипломата и 3.00 от МА е достатъчно условие такова същество да бъде държано далеч от сферата на здравеопазването.), изобщо не е виновна, а този, който постоянно я ръга нагоре, премиерът, който с усмивка на превъзходство винаги досега казваше, че в джоба си има човек винаги готов за високи постове, разбирай Председател на КЗ в СО, Главен секретар на министерството, 2 пъти колебание след Нанев и кукумявкята за Министър на здравеопазването и Председател на НЗОК, само защото този човек е от семейството като най-близка приятелка на кака.

то пък в БСП-то едни умни - не тио е работа. Като започнем от професор "Збогом", минем през десетките "специалисти" с Рабфак и АОНСУ, и свършим с най-великия специалист по съветски униформи - Станишката. както много пъти съм писал основния проблем е средния ешелон на администарцията, където са се намърдали кадри на бСП и компания. Едните са тъпи кариеристи, другите са доносници на ДС, третите са скрити агенти на БСП-то - абе такава пасмина трудно може да се измисли. ББ трябваше да изхвърли 20 - 30 хиляди още през 2009. А токакво? Смени 200 души министри и зам. министри и толкова. Остави непокътнат даже ДАНС - това котило на кадри на БСП, създадено от Станишката ачик-ачик, като структура на БСП в спец-службите. А после се чудим защо изтичала информация. На флашки и не само.