Коментари - Министър: Оставка на шефката на еврофондовете за наука | Днес.dir.bg

Министър: Оставка на шефката на еврофондовете за наука

Министър Николай Денков очаква оставката на ръководителя на управляващия орган на програма "Наука и образование за интелигентен растеж" Цветана Герджикова.

Обратно в новината

Коментари - Министър: Оставка на шефката на еврофондовете за наука | Днес.dir.bg

Коментари

За съжаление истината е, че по времето на професорът Денков са допуснати основните грешки но новите на г-жа Кунева не ги оправят, а ги задълбочават. Самият факт как и двата екипа избират или побългаряват метод за оценяване отречен от световната практика за такива центрове за наука, показва и най-големите доброжелатели, че нито единия нито другия екип е годен. Проблемът сега е ясен : идват избори и това че и старо и ново ръководство не са достатъчно компетентни да помогнат ако не за осъществят целите на програмата то поне да не се превърне това дело в поредния грабеж.

Докато не се намери кой да уволни хората на Дани Вълчев ще е така. От зле по-зле. Вън от там хората от седенката и сивия Вълчев.

Резил за Кунева. Но и Денков работи по програмата, така както работят във Фонд научни изследвания. Всичките експери на фонда са участници в тез центрове. Всичко до тук беше крито умишлено от тез лица, а сега ронят сълзи.

МОН са същите БАНски страци и всички са за уволнение!

Не бе кратунковци, Не на герберасти и червенясти - на нас ни спират парите.

БРАВО ДЕНКОВ!

Кой бе ,кой си е подал озтавката? Министъра ли? Тоя луд ли е? Не може ли да чете? Гер-джи-ко-ва! Кого уволняваш ти бе? Я отивай да набиваш колци на границата! Другарят Герджиков бързо да подписва и да търси друг министър на образованието който може да чете!

Пак от вън чакаме да ни дадат информация, за да стане нещо.

да дояакам защото съм стар, в тая аържава гражданите да почнат да разстрелват политик,трол, журналист лелка КУр /в/ елка Мая Станишко и останалите и т. н.,порядъка няма значевние изобщо, няма как да сбъркат пак изобщо да не позорят държавата Мая

Герджикова роднина ли е на Герджиков или е просто съвпадение на фамилни имена?

Остап Бендер би изглеждал дребен мошеник с неговите 200 легални начина за печелене на пари. Това ""Наука и образование за интелигентен растеж" бие в земята "Рога и копита ООД". Да не говорим за тези "изградени и усъвършенствани четири центъра за върхови постижения и осем центъра по компетентности". Бе всичко намирисва как БАН ще си смучи палците, дюлгерите ще размахват мистриите, баш майсторите ще броят пачките, а накаря ще се наложи да чакаме да дойдат "постиженията и компетентните". Но в тези 12 центрове май ще настанят ромите - то по-голямо "постижение" от това да направиш циганина "компетентен" няма.

Може ли най-сдуханата Кунева, да се занимава с образование, тази и за чистачка в министерството не става...

Образованието не е било приоритет на нито едно правителство до сега. По тази причина министрите са били винаги последна дупка на дудука, най-често поредното недоразумение в екипа на управляващите.

Кунева що се обажда, като никой не я пита? Абе кво да говорим- след гробарите и техните подлоги друго не може да се очаква! Но още не мога да проумея как само за 2 години успяха без никаква съпротива да натрупат огромни дългове, без никой да даде обяснение за какво бяха!

Се взе на сериозно-нищо,остава му месец и нещо...

Била спестила 10 млн. от циганските проекти... Кои проекти, Г-жо Кукунева? Ония същите, за които сте дадена под съд за расова дискриминация ли? Проектите, според които се разрешаваше на фондации да се намесват финансово в българското образование и заедно да субсидират циганчетата, заради етничексата им принадлежност, а не на база успех? Тия същите програми, които на практика гарантираха определена квота на дипломи на дипломи за средно образование, без дори да се иска от циганчетата да покриват някакви критетии? Ако е за тях, то ВИЕ сте виновна за тях и не трябва да си го преписвате за заслуга, това че бяхте ПРИНУДЕНА да ги спрете. А честно да си призная, предпочитам да издъните дискриминационна програма за 10 млн и да спасите реална за 350 млн отколкото обратната!

Много училища в провинцията са кухи структури без реални ученици и учебен процес, но за сметка на това участват активно в лапането и преразпределянето на пари по оперативните програми. Само в Монтанско има поне 10 такива и шефката на РУО съвсем естествено е от герб.

А училища в областните градове с има-няма двеста ученици, двама директори, това малко разхищение на сграден фонд ли е?

На шефката на ДНСК Милка Гечева, кога ще и поискате оставката?

Мислено от някой безумец,най-вероятно Цъфтан Ушев,новото мото на ГЕРБ нашепва:Да превърнем страховете на хората в надежда за нацията!Страхове,страхуване...е любимия изказ на Глиган Пеевски обаче!Подозирам,че Облия Делян,също е участвал в измУдрянето на глуповатото гербаво-комунистическо мото.Надежда родена от страх-типично милиционеро-мутренско мислене,комунистически лозунг засенчваш по своята простотия девизите от Априлския пленум на БКП.Преди няколко години Корпулентия нерез бе изревал на една селска трибуна пред сащисаната тълпа:""ГЕРБ ви страхуваха 4 години. Страхуваха ли ви ГЕРБ? Отиват си."Нито герп,сърп и чук си отидоха,нито Дебелия Делян обедня и отъня.Напротив!ТЕ пак са тук,още по-нагли и преяли от власт и благинки типове.И вече не се страхуват от нищо в завладяната от ТЯХ българска територия.Делян Борисов Цацаров-Триглавия Еримантски глиган,който чака озъбен и настръхнал своя български Херкулес.Дано не чака дълго!Дано

Като няма народ да я тикне,където и е мястото ще си развява опашката

мястото и е метър и 20 под зеята,и нека се усмихва там с кривата си устичка която я направи европеиски комисар и сега министър

Добро начало,да подкара училищните директори които съсипаха образованието за да лапат пари.

Навсякъде оперативните програми са направени така, че да се краде максимално от правилните фирми . То за това Боко толкова много държеше да не се спират парите там ... че веднага секва далаверата.

Сега да подкарат всички крадливи Калинки из агенции, министерства и т.н. - хиляди са. Нищонеправещи некадърници от ГЕРБ. Време е да бъдат пратени на село при кравите и овцете.

Ние сме кравите и овцете,а тях траем да ни доят и дерат

да фанеш един калашник и да го развъртиииш...

Що ти требе тва, бе? Само да създадем условия да додат ония от ...Алепо!?

СтрахЪ! След като бяхме на крачка от Режим на тока, умиране от жажда и милионна армия бежанци, идва ред на Спиране на еврофондовете! Ама то това ви е работата, уважаеми Служебни министри - да направите така, че да не ви ги спрат. Щом Кунева и Лилито се справиха - не би следвало и на вас да ви е проблем! Нали не сте калинки, а истински Експерти?! Или не..?

Да бяхте отделили 5 минути между новите назначения - досега да сте решили въпросът. Ама не спира да звъни телефона от Позитано...

Фондовете се спират по политически причини и това го знае всеки човек с над 1 грам мозък в главата. Когато спряха парите на Орешарски това беше 100% политически ход и дори формалното му оправдание беше, че са извършени нарушения през първия мандат на ГЕРБ.

Искате да кажете, че БСП и ДПС не са харесвани в ЕС, пък Станишев е шеф на ПЕС? Ха да измислите нещо, дето поне малко прилича на истина, а?

Прекръсти се на Кухая Калинковская Тиква. Много ще ти ходи.

Вие не се прекръствайте - така си ви е добре името ;))

Викаш Дебелото Лиле и Кривоустата Кунева-Пръмова са готини и честни хорица, а? Да не работиш Калинка в някое министерство? 100% съм сигурен, че ти си един от тунеядците, които лапат парите МИ !

О, не казвам това ;) Казвам, че са достатъчно умни, че да вършат работата така, че да не ги хващат в измами и да не им спират парите от ЕС.

ЕК критикува десет месеца нищоправене. Как за две седмици да наваксат, дори да имат желание?

..две седмици? ГЕРБ управляват 6 години и нямат спрени фондове. Социалистите два пъти идват на власт и все късата клечка. Това са фактите, колкото и да не ви харесват.

..още ли е на власт мискинина неден?!

почнаха с оставки, но с това няма да им се размине! Народът и Брюксел искат като в румъния - кабинет в затвора! Ще видите след месеци бая осъдени министри и преммиери... при все, че не съм фен на ЕС, вярвам го!

Това само народът го иска. Брюксел иска послушници и не му пука какви ги вършат в България. Важното е да изпълняват каквото им се каже и да не защитават българските интереси.

вЕрвам ти!

със сигурност за ГЕРБ и сините боклуци не трябва да се гласува. Едните са много крадливи и корумпирани и не уважават законите, другите са самовлюбени и са в политиката щото е имиджово, а не защото искат да направят нещо. Предпочитам БСП, колкото и да са ми противни, да спечелят и да почнат нещо да вършат. При БСП има голяма промяна имат нов лидер не може да са виновни вечно за периода 1944-1989. То по тази логика и в Германия трябва да има вечно виновни. трябва да се върви напред и да се мисли за народа, а не разни кметове да идват от частния бизнес и да си управляват общините все едно са им фирми и да пова едно нечувано грабене на пари и имоти.

Някаква яснота по финансирането на Твоят час?

то поне от реставрягите да се оттървем на тези избори, че и те големи крадци и некадърници излязоха.

Където пипне ГЕРБ и после Кунева трева не никне 100000 години. Много ще се радвам, ако Кривоустата отиде в затвора.

Грешката ни е,че не прекарахме магистрала до сливенския затвор

И без магистрала могат да влезнат в затвора, но по румънския метод, няма сини и червени, всички 27 години лапали зад решетките!

Интресно, ако и във фонд научни изследвания влязат истински проверяващи от Бр'ксел какъв ще е резултатътПонеже там Кунева няма роля, а само феодалите като денков.

След Кунева целия екип на министерството трябва да се изчисти.

А дано най сетне нещо да започне да се случва в тази държава.

Кунева е нагла и некадърна!

Ей, нямат късмет тези от БСП - все заради други им ги спират ;))

Най-после и Пръмовица да я разследват! Ха ха ха!

А дано ама надали...

По край ромите , колко пари падат , където има кинти там винаги е и МиГрена Кунева . Ето защо , Бг- политиците КЪТКАТ ромите .

20 лв на череп за правилния кандидат и по 50лв ако се стигне до балотаж

Внимавай, че тая е рода на Герджиков)

И сестрата на Герджиков какви кинти смъква , мани мани.

Има ли нещо до което се е докоснала кукунева-Пръмова и то да не се е разсипало? Всъщност това не е въпрос, а констатация!

Искаме си чичко Танев!!!!!!!! ..и на протест!...

професора не трябва да подхожда интелегентно и с такт, а да уволнява дисциплинарно и да уведомява прокуратурата

И аз съм още по-спокоен за Кунева! Треперех, да не закрие Пети и Шести ....клас! .. по инерция...

Ами тези еврофондове по т.н "ромски програми" се крадат от както европа е започнала да ни ги отпуска. Интересното е защо никое правителство до сега не направи одит как са били разходвани тези пари, какви са резултатите /а те са видни и за слепите/ и дали някой не трябва да връща поне част от тези пари...

Като гледам май няма нито едно министерство, където нещата при ГЕРБ да са били в ред.....

В един ГРОБ.. - нещата са винаги наред, бе!

Направила така, че парите да не отидат в "грешни ръце". Това е задачата на министърката и заместниците - парите да отидат в "правилни ръце".

"ромски проекти" - ХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХА²! Цяла европа е един голям ромски проект. Спри го ма куневицо, давай! Нищо, че си част от него и зобаш от същите пари, има предостатъчно идиоти, които да ти вярват.... Но пък, нямаше да си ти, ако не беше като ромаска джапанка в главата. Толкова, за Неуката.

Възмутена съм от Кунева... Нейната роля била да "организира системата". Тя така разбута всичко в сферата на образованието, че аз не виждам как в близките 5-6 години нещо може да се оправи. То не беше нов закон, то са стандарти, то са наредби, правилници, указания и вече всичко е обърнато с главата надолу. Въведена е страшна бумащина в работата на учителя. Едно и също нещо се отразява на поне 3 места, а това отнема от времето за самоподготовка за следващия ден. Отгоре на всичко всеки ден чакаш някакви проверки от който не се е сетил да проверява - РУО, пожарна, РЗИ, Агенция по храните и още, и още. ..Та така че, хубаво е, че Кунева вече не е наш министър и се моля никога повече да не помисля за сектор "Образование".

Каква самоподготовка, ма? Нали открай време две плюс две е равно на четири? Или са го променили? Впрочем, идва още по-голяма бумащина, за която даскалите още хабер си нямат електронни дневници от ново поколение, в които часът ще се разбива на минути и секунди време, в което трябва чинно да се описва какво е правил всеки тематичното разпределение също ще бъде вкарано и най отчетливо ще се прави структурен анализ, а може и морфологичен на съдържанието, което с времето ще става все по-мижаво. Но, такава е идеята за близките няколко години

управляващия орган на програма "Наука и образование за интелигентен растеж" ... - и такива хрантутници имало в тази "държава" - само ни харчат паричките...

Кога ще си получат хонорарите тези, които преподават в Проект Твоят час? Май тримесечието измина какъвто беше регламентът за плащане на ръководителите на групите ученици изоставащи с учебния материал и за дейностите по интереси!

Кунева била калинка.

Коментари - Министър: Оставка на шефката на еврофондовете за наука | Днес.dir.bg

Министър: Оставка на шефката на еврофондовете за наука

Министър Николай Денков очаква оставката на ръководителя на управляващия орган на програма "Наука и образование за интелигентен растеж" Цветана Герджикова.

Обратно в новината

Коментари - Министър: Оставка на шефката на еврофондовете за наука | Днес.dir.bg

Коментари

За съжаление истината е, че по времето на професорът Денков са допуснати основните грешки но новите на г-жа Кунева не ги оправят, а ги задълбочават. Самият факт как и двата екипа избират или побългаряват метод за оценяване отречен от световната практика за такива центрове за наука, показва и най-големите доброжелатели, че нито единия нито другия екип е годен. Проблемът сега е ясен : идват избори и това че и старо и ново ръководство не са достатъчно компетентни да помогнат ако не за осъществят целите на програмата то поне да не се превърне това дело в поредния грабеж.

Докато не се намери кой да уволни хората на Дани Вълчев ще е така. От зле по-зле. Вън от там хората от седенката и сивия Вълчев.

Резил за Кунева. Но и Денков работи по програмата, така както работят във Фонд научни изследвания. Всичките експери на фонда са участници в тез центрове. Всичко до тук беше крито умишлено от тез лица, а сега ронят сълзи.

МОН са същите БАНски страци и всички са за уволнение!

Не бе кратунковци, Не на герберасти и червенясти - на нас ни спират парите.

БРАВО ДЕНКОВ!

Кой бе ,кой си е подал озтавката? Министъра ли? Тоя луд ли е? Не може ли да чете? Гер-джи-ко-ва! Кого уволняваш ти бе? Я отивай да набиваш колци на границата! Другарят Герджиков бързо да подписва и да търси друг министър на образованието който може да чете!

Пак от вън чакаме да ни дадат информация, за да стане нещо.

да дояакам защото съм стар, в тая аържава гражданите да почнат да разстрелват политик,трол, журналист лелка КУр /в/ елка Мая Станишко и останалите и т. н.,порядъка няма значевние изобщо, няма как да сбъркат пак изобщо да не позорят държавата Мая

Герджикова роднина ли е на Герджиков или е просто съвпадение на фамилни имена?

Остап Бендер би изглеждал дребен мошеник с неговите 200 легални начина за печелене на пари. Това ""Наука и образование за интелигентен растеж" бие в земята "Рога и копита ООД". Да не говорим за тези "изградени и усъвършенствани четири центъра за върхови постижения и осем центъра по компетентности". Бе всичко намирисва как БАН ще си смучи палците, дюлгерите ще размахват мистриите, баш майсторите ще броят пачките, а накаря ще се наложи да чакаме да дойдат "постиженията и компетентните". Но в тези 12 центрове май ще настанят ромите - то по-голямо "постижение" от това да направиш циганина "компетентен" няма.

Може ли най-сдуханата Кунева, да се занимава с образование, тази и за чистачка в министерството не става...

Образованието не е било приоритет на нито едно правителство до сега. По тази причина министрите са били винаги последна дупка на дудука, най-често поредното недоразумение в екипа на управляващите.

Кунева що се обажда, като никой не я пита? Абе кво да говорим- след гробарите и техните подлоги друго не може да се очаква! Но още не мога да проумея как само за 2 години успяха без никаква съпротива да натрупат огромни дългове, без никой да даде обяснение за какво бяха!

Се взе на сериозно-нищо,остава му месец и нещо...

Била спестила 10 млн. от циганските проекти... Кои проекти, Г-жо Кукунева? Ония същите, за които сте дадена под съд за расова дискриминация ли? Проектите, според които се разрешаваше на фондации да се намесват финансово в българското образование и заедно да субсидират циганчетата, заради етничексата им принадлежност, а не на база успех? Тия същите програми, които на практика гарантираха определена квота на дипломи на дипломи за средно образование, без дори да се иска от циганчетата да покриват някакви критетии? Ако е за тях, то ВИЕ сте виновна за тях и не трябва да си го преписвате за заслуга, това че бяхте ПРИНУДЕНА да ги спрете. А честно да си призная, предпочитам да издъните дискриминационна програма за 10 млн и да спасите реална за 350 млн отколкото обратната!

Много училища в провинцията са кухи структури без реални ученици и учебен процес, но за сметка на това участват активно в лапането и преразпределянето на пари по оперативните програми. Само в Монтанско има поне 10 такива и шефката на РУО съвсем естествено е от герб.

А училища в областните градове с има-няма двеста ученици, двама директори, това малко разхищение на сграден фонд ли е?

На шефката на ДНСК Милка Гечева, кога ще и поискате оставката?

Мислено от някой безумец,най-вероятно Цъфтан Ушев,новото мото на ГЕРБ нашепва:Да превърнем страховете на хората в надежда за нацията!Страхове,страхуване...е любимия изказ на Глиган Пеевски обаче!Подозирам,че Облия Делян,също е участвал в измУдрянето на глуповатото гербаво-комунистическо мото.Надежда родена от страх-типично милиционеро-мутренско мислене,комунистически лозунг засенчваш по своята простотия девизите от Априлския пленум на БКП.Преди няколко години Корпулентия нерез бе изревал на една селска трибуна пред сащисаната тълпа:""ГЕРБ ви страхуваха 4 години. Страхуваха ли ви ГЕРБ? Отиват си."Нито герп,сърп и чук си отидоха,нито Дебелия Делян обедня и отъня.Напротив!ТЕ пак са тук,още по-нагли и преяли от власт и благинки типове.И вече не се страхуват от нищо в завладяната от ТЯХ българска територия.Делян Борисов Цацаров-Триглавия Еримантски глиган,който чака озъбен и настръхнал своя български Херкулес.Дано не чака дълго!Дано

Като няма народ да я тикне,където и е мястото ще си развява опашката

мястото и е метър и 20 под зеята,и нека се усмихва там с кривата си устичка която я направи европеиски комисар и сега министър

Добро начало,да подкара училищните директори които съсипаха образованието за да лапат пари.

Навсякъде оперативните програми са направени така, че да се краде максимално от правилните фирми . То за това Боко толкова много държеше да не се спират парите там ... че веднага секва далаверата.

Сега да подкарат всички крадливи Калинки из агенции, министерства и т.н. - хиляди са. Нищонеправещи некадърници от ГЕРБ. Време е да бъдат пратени на село при кравите и овцете.

Ние сме кравите и овцете,а тях траем да ни доят и дерат

да фанеш един калашник и да го развъртиииш...

Що ти требе тва, бе? Само да създадем условия да додат ония от ...Алепо!?

СтрахЪ! След като бяхме на крачка от Режим на тока, умиране от жажда и милионна армия бежанци, идва ред на Спиране на еврофондовете! Ама то това ви е работата, уважаеми Служебни министри - да направите така, че да не ви ги спрат. Щом Кунева и Лилито се справиха - не би следвало и на вас да ви е проблем! Нали не сте калинки, а истински Експерти?! Или не..?

Да бяхте отделили 5 минути между новите назначения - досега да сте решили въпросът. Ама не спира да звъни телефона от Позитано...

Фондовете се спират по политически причини и това го знае всеки човек с над 1 грам мозък в главата. Когато спряха парите на Орешарски това беше 100% политически ход и дори формалното му оправдание беше, че са извършени нарушения през първия мандат на ГЕРБ.

Искате да кажете, че БСП и ДПС не са харесвани в ЕС, пък Станишев е шеф на ПЕС? Ха да измислите нещо, дето поне малко прилича на истина, а?

Прекръсти се на Кухая Калинковская Тиква. Много ще ти ходи.

Вие не се прекръствайте - така си ви е добре името ;))

Викаш Дебелото Лиле и Кривоустата Кунева-Пръмова са готини и честни хорица, а? Да не работиш Калинка в някое министерство? 100% съм сигурен, че ти си един от тунеядците, които лапат парите МИ !

О, не казвам това ;) Казвам, че са достатъчно умни, че да вършат работата така, че да не ги хващат в измами и да не им спират парите от ЕС.

ЕК критикува десет месеца нищоправене. Как за две седмици да наваксат, дори да имат желание?

..две седмици? ГЕРБ управляват 6 години и нямат спрени фондове. Социалистите два пъти идват на власт и все късата клечка. Това са фактите, колкото и да не ви харесват.

..още ли е на власт мискинина неден?!

почнаха с оставки, но с това няма да им се размине! Народът и Брюксел искат като в румъния - кабинет в затвора! Ще видите след месеци бая осъдени министри и преммиери... при все, че не съм фен на ЕС, вярвам го!

Това само народът го иска. Брюксел иска послушници и не му пука какви ги вършат в България. Важното е да изпълняват каквото им се каже и да не защитават българските интереси.

вЕрвам ти!

със сигурност за ГЕРБ и сините боклуци не трябва да се гласува. Едните са много крадливи и корумпирани и не уважават законите, другите са самовлюбени и са в политиката щото е имиджово, а не защото искат да направят нещо. Предпочитам БСП, колкото и да са ми противни, да спечелят и да почнат нещо да вършат. При БСП има голяма промяна имат нов лидер не може да са виновни вечно за периода 1944-1989. То по тази логика и в Германия трябва да има вечно виновни. трябва да се върви напред и да се мисли за народа, а не разни кметове да идват от частния бизнес и да си управляват общините все едно са им фирми и да пова едно нечувано грабене на пари и имоти.

Някаква яснота по финансирането на Твоят час?

то поне от реставрягите да се оттървем на тези избори, че и те големи крадци и некадърници излязоха.

Където пипне ГЕРБ и после Кунева трева не никне 100000 години. Много ще се радвам, ако Кривоустата отиде в затвора.

Грешката ни е,че не прекарахме магистрала до сливенския затвор

И без магистрала могат да влезнат в затвора, но по румънския метод, няма сини и червени, всички 27 години лапали зад решетките!

Интресно, ако и във фонд научни изследвания влязат истински проверяващи от Бр'ксел какъв ще е резултатътПонеже там Кунева няма роля, а само феодалите като денков.

След Кунева целия екип на министерството трябва да се изчисти.

А дано най сетне нещо да започне да се случва в тази държава.

Кунева е нагла и некадърна!

Ей, нямат късмет тези от БСП - все заради други им ги спират ;))

Най-после и Пръмовица да я разследват! Ха ха ха!

А дано ама надали...

По край ромите , колко пари падат , където има кинти там винаги е и МиГрена Кунева . Ето защо , Бг- политиците КЪТКАТ ромите .

20 лв на череп за правилния кандидат и по 50лв ако се стигне до балотаж

Внимавай, че тая е рода на Герджиков)

И сестрата на Герджиков какви кинти смъква , мани мани.

Има ли нещо до което се е докоснала кукунева-Пръмова и то да не се е разсипало? Всъщност това не е въпрос, а констатация!

Искаме си чичко Танев!!!!!!!! ..и на протест!...

професора не трябва да подхожда интелегентно и с такт, а да уволнява дисциплинарно и да уведомява прокуратурата

И аз съм още по-спокоен за Кунева! Треперех, да не закрие Пети и Шести ....клас! .. по инерция...

Ами тези еврофондове по т.н "ромски програми" се крадат от както европа е започнала да ни ги отпуска. Интересното е защо никое правителство до сега не направи одит как са били разходвани тези пари, какви са резултатите /а те са видни и за слепите/ и дали някой не трябва да връща поне част от тези пари...

Като гледам май няма нито едно министерство, където нещата при ГЕРБ да са били в ред.....

В един ГРОБ.. - нещата са винаги наред, бе!

Направила така, че парите да не отидат в "грешни ръце". Това е задачата на министърката и заместниците - парите да отидат в "правилни ръце".

"ромски проекти" - ХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХА²! Цяла европа е един голям ромски проект. Спри го ма куневицо, давай! Нищо, че си част от него и зобаш от същите пари, има предостатъчно идиоти, които да ти вярват.... Но пък, нямаше да си ти, ако не беше като ромаска джапанка в главата. Толкова, за Неуката.

Възмутена съм от Кунева... Нейната роля била да "организира системата". Тя така разбута всичко в сферата на образованието, че аз не виждам как в близките 5-6 години нещо може да се оправи. То не беше нов закон, то са стандарти, то са наредби, правилници, указания и вече всичко е обърнато с главата надолу. Въведена е страшна бумащина в работата на учителя. Едно и също нещо се отразява на поне 3 места, а това отнема от времето за самоподготовка за следващия ден. Отгоре на всичко всеки ден чакаш някакви проверки от който не се е сетил да проверява - РУО, пожарна, РЗИ, Агенция по храните и още, и още. ..Та така че, хубаво е, че Кунева вече не е наш министър и се моля никога повече да не помисля за сектор "Образование".

Каква самоподготовка, ма? Нали открай време две плюс две е равно на четири? Или са го променили? Впрочем, идва още по-голяма бумащина, за която даскалите още хабер си нямат електронни дневници от ново поколение, в които часът ще се разбива на минути и секунди време, в което трябва чинно да се описва какво е правил всеки тематичното разпределение също ще бъде вкарано и най отчетливо ще се прави структурен анализ, а може и морфологичен на съдържанието, което с времето ще става все по-мижаво. Но, такава е идеята за близките няколко години

управляващия орган на програма "Наука и образование за интелигентен растеж" ... - и такива хрантутници имало в тази "държава" - само ни харчат паричките...

Кога ще си получат хонорарите тези, които преподават в Проект Твоят час? Май тримесечието измина какъвто беше регламентът за плащане на ръководителите на групите ученици изоставащи с учебния материал и за дейностите по интереси!

Кунева била калинка.