Основните огнища на морбили в Европа - много близо до България

Болните вече са 21, вътреболнична инфекция е причина за случаите в Разлог. Ваксинирайте децета си, призова здравният мнистър

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Имам аз едно въпросче: някой обърна ли внимание, че от морбили са заразени и много ваксинирани деца? Някой прочете ли, че при последната епидемия в БГ, по-голямата част от заразените са били именно ваксинирани. Някой проучвал ли е въпроса защо толкова много ваксинирани се разболяват из целия свят.

""Вътрешно болнична инфекция'' е причината за морбилито в Разлог???????? Престанете да манипулирате защото резултата от работата ви се вижда с всяка година колко по плачевен е, ама както винаги други виновни????

Виждам хора във форума, при които процеса мислене (разбиране) не е в програмата. Заличителят в репликата си казва че морбилито е най -заразният вирус. Въпросителната реплекира това "най -заразният кой го бил казал". Без да съм многословен споменавам за ЗАРАЗЕНИЯТ МЛАД МЪЖ С ОПАСНОСТ ЗА ЖИВОТА! Не изпадам в подробности защото е в темата за заразността. Вероятно този млад човек дори не е бил в пряк контакт. Моята дуплика на Въпросителната касае този млад човек и нарочно вместо "Е" съм писал "Y" за което веднага едно хюмне " до ЛУДИЯМАКС" очва да ме класифицира какво точно съм. Ами гордея се че един олигофрен е видял разликата в буквите от латиницата, но не е разбрал написаното. Аз не се срамувам от поста му, благославям всичката женска челяд в семейството му, с пожелание да не повтарят грешката с "копчето" -В края на краищата децата приличат повече на майките си -а споменатият прави лоша реклама на тази част от семейството си

Радвай си се на написаното и си мисли, че е много интересно и оригинално! Да, ама не е ! А ако ти приличаш повече на майка - горката жена! Аз не я благославям, а я съжалявам!

Ти вярно си не само луд, но и тъп и неграмотен! To by or not to by - това на какъв език е? А човек може да бере душа от всякакъв вирус! Зависи от куп други неща!

на англо -саксонски . Освен лапсусите понякога си позволявам да проверя дали четете написаното -явно избирателно щом почвате и с квалификациите! Благославям женската челяд в семейството ти!

Много е интересно, че във държавите с най-много африкански маймуни, близко източни талибани и подобна шлака има най-много случай!!!

В същност прави впечатление, че обхванатите страни са по пътя на "гостите" на Фрау Мергел подобно на едрата шарка за индианците дарена от европейци, подобно на сифилиса донесен от Колумбовите моряци

А на мен ми е съмнителна картата! Как в Словакия има заболели от морбили, а в Чехия - не. Надали са им толкова различни задължителните ваксини? Нещо избирателно има в тази карта!

Дирджии, защо пишете глупости? Знае ли този журналист какво е вътреболнична инфекция? Заболяването е тръгнало от дете прието за лечение без да е имало обриви а само висока температура. След два дни детето се обрива и лекарите разбират, че е морбили. През това време са се заразили деца лекувани с същото отделение. Това не е вътреболнична инфекция. Не обвинявайте лекарите, затова че не сте си ваксинирали децата. Заразилите се деца не са били ваксинирани. Такива майки трябва да бъдат съдени, ако децата им заразят друго дете, което не е ваксинирано поради това, че още не е дошло времето за ваксина. Какво е виновно 5-месечното бебе което е заразено - първата ваксина за морбили се слага на 13-месечна възраст.

Може ли да не се съглася! Заразата е станала ВЪТРЕ В здравното замедение. Вероятно детето което е вкарало заразата е било с температура, сополи, кашлица, затруднено дишане и нищо не е давало предпоставки че е морбили вероятно обривът не е бил наличен; казвам и, че е вероятно и да е от малцинствата. Тях по -лесно ги вписват в клинична пътека (не са го приели и следва лобут). Подобен случай в Хасковското поделение. новобранец с дизентерия, след три четири дена старшинката разрешава да отиде при фелдшера, от там в Военна болница в Хасково. Цял етаж на военна болница е отделен за носители и болни!

ЛУДИЯМАКС

Двама професори по медицински науки. Като хлапе 7 -8 годишен ме вземат по спешност и ми правят операция на апендикса. На съседното легло докараха едно дете -това през ноща. Сутринта минава доктора и прави страхотен скандал на персонала -детето на съседното легло е трябвало да бъде в инфекциозно защото е болно от скарлатина. Д.М. постъпва като новобранец с дизентерия четири дена върви и сере. Като го пратиха в лечебницата се установява че е заразно болен. От батареята 12 човека влязоха в инфекциозно военна болница Хасково 11 човека се оказаха носители и един с проявление на дизентерията. За къв хуй слагате минусите вероятно и сами не знаете. И в случая с вътре болничното заразяване -ако детето е кашляло, кихало и прочие не е необходимо да е изприщено. по наше време на вратата на дома се слагаше листче с червен кръст и предупреждение заразно болен

Ако прочетете внимателно,ще видите че точто това е написано!

Майките ,които не ваксинират не мислят нито за здравето на чуждите деца,нито за своите.

Населението трябва да намалее и да има някаква балансирана константа. Но как да стане това??? Отговора е пред над, нашето ежедневие ни го показва. Разни НПО разпространяват разни идеи, течения, влечения, моди, елитарност, познания и прочее само и само малоумния индивид да се почувства нещо по-специално и различно от масата.

Имам колежка - антиваксърка. Хлапето ѝ е на 5 години и няма ваксини, защото предизвиквали аутизъм и детски диабет. Реакцията на майка му след последните новини за разпространението на морбили е "тези идиоти защо не си ваксинират децата, сега аз как да предпазя детето си". Казах ѝ, че онези идиоти четат същите глупости като нея и затова не ваксинират ... и че тяхната съдба най-вероятно ще сполети и нея, все пак морбили е най-заразният вирус.

Как пък определи най-заразния вирус?

ЛУДИЯМАКС

Ами питай онзи мъж в разцвета на силите си -дето лекарите не знаят To by or not to by!

Спокойна съм, защото децата ми са ваксинирани. Бг мама трябва да се ликвидира със закон. Само малоумнички!

Аз не съм спокойна ама никак. И моите деца са ваксинирани, но тъпоумните ала-бг-мами не осъзнават, че вируси мутират. Морбилито има около 20 разновидности. Когато анти-ваксърките дейстават (недействат) този вирус се разпространява, но и мутира. Утре ваксините на моите деца няма да са адекватни заради такива, дет чупят тъпомера.

Безмозъчните и нереализирани жени търсят как да се направят на интересни и да получат значимостта, която им липсва. Жертвите обикновено са техните деца, върху които се прилагат безброй нови тенденции, теории и течения. Всичко, което ги кара да се чувстват специални, далече от статуквото и масите. Трябва да изгърми някоя такава кукувица, за да се усетят навреме другите оригинални кукувици. Нереализирана майка - жив дявол!

кат скивам се страни дето не правят ваксини ади тия дето са поканили мигранти ясно дива работа ма тя природата си знае работата остана да плъзне и холерата

Да ви таковам Европейския съюз,щом с една болест не можете да се справите !

Глупи, за тази болест специфично лечение, т.е., конкретен, точно определен медикамент, който го лекува, НЯМА! Долу ваксите за обувки!!!

Антиваксъри, кемтрейлсъри, русофили, вегани - единствената причина да съществува цялата тая сволоч от безмозъчни същества е сляпата им вяра, че всичко написано в интернет (фейсбук) е истина.

в русофобията си.

А безмозъчните, които вярват на вестници, списания, телевизия и други официални медии са още по-безмозъчни, защото ги манипулират като овце, а те си мислят, че са информирани!

Защо пропускате да кажете, че държавите с най-голям процент ваксинирани срещу морбили са Англия и Германия (около 98%). И в двете държави има много повече болни от колкото в България. Как лекарите ще обяснят това? И вторият ми въпрос е - защо заразиха 12-те български деца? Все пак всички деца тук са заразени В БОЛНИЦАТА.

Mnogo prosto. Tezi sa se napulnili s chernilki ot Bangladesh, Afrika, i Azi

Measles death rate before the measles vaccine was 1 in 500,000. Today's autism rate is 1 in 40, and climbing. Good tradeoff...... смъртността от морбили преди ваксинациите е била 1 на 500000. Днес аутисти стават едно на 40 деца и цифрата расте. Горките наказани родители, гледат инвалид цял живот , а и цялата държава също плаща. В България има вече 2 училища с аутисти в София и на опашка за рехабилитация по програмата Българската Коледа чакат стотици деца с аутизъм. Интересно е защо ваксинираните се страхуват от противниците на аутистичните ваксини, нали уж имат имунитет. Българите искат български ваксини, това засяга националната сигурност. Кой ще се грижи за армията от мозъчно увредени деца?

Звездите ми говорят, че 95 от всеки 100 неваксинирани деца ще се заразят от морбили!

преди около 50 000 години се е появил съвременния човек! без да познава ваксините е устискал хилядолетия! и днес 60 % от населението на планетата не е и чувало за ваксини! това не ни пречи съвсем скоро да достигнем внушителният брой от 7 000 000 индивида!

И хората са умирали от туберкулоза, полио, дифтерия, шарка, коклюш, рубеола, заушка и т.н.

умират от различни видове рак, инфаркти, инсулти, диабет, язва, автоимунни заболявания, други генетични заболявания, грип, алцхаймер, в следствие инвазивни изследвания и много други. Все пак голям напредък на учените и човечеството имаме, болестите са станали по-модерни и с по-дълго и скъпо лечение преди да те умъртвят. В България голяма част от населението живееше и беше на крак до над 90 г. Сега на 60 се влачат само по болниците, ако още са живи. Не съм против необходимите ваксини. Които бяха задължителни и някога. Но има страшни измишльотини - нови ваксини, или ваксини за които е измислено да се слагат много често. Това кара хората да отказват всички ваксини.

друго да каже здравният министър, освен ваксинирайте децата си. А за вътреболничната инфекция кой ще се изкаже? Министърът на спорта ли?

Защо наричате Афроазиатската чума, морбили?

Като гледам картата... ми то това са все африкански държави :D

За морбили или шишичок, доктор Рубин и сестра Хопкинс биха инжекции на двамата ни шишковци ?

Плюят майките на съпрузите си .Една манджа не могат да сготвят Хранят децата си с боклуци. 90 процента от децата в градовете не познават домашно приготвена българска кухня Не имунизирват децата си щот са тъпи кифли заети с фейсбук

Сичкити са тикива. Свеснити хора се изнасят

Тази болница в Разлог трябва да се глоби,иа директора уволни,и шефа на отделенито от където е тръгнала заразата.

само антиваксърите са виновни

Към кого ли ще се обърнат за помощ и лечение тези родители, които НЕ искат техните деца да бъдат ваксинирани? Нали нямат доверие на медицината и са сто процента убедени, че ваксините ще разболеят децата им! Де сега ще дирят помощ?

който и да е той.

Надявам се да се създаде национален център за ваксинация, защото сега много gp,са склонни да пишат ваксини които не са направени и останалите деца са наравно с тях в у_ще,информирайте се за паралич заявка морбили скарлатина, у нас последните ваксини заедно шарка са правени 1976 г, тя е смъртоносна, утре когато открият ваксина за спин,рак,алцхаймер, аутизъм,пак ли няма да се въксинирате, съмнително, незнанието не е извинение за постъпките на човек

патко, решението не е във ваксините, ама то затова трябва мозък!

Правете потенцирани ваксини-хем по-евтини, хем сигурни, хем безвредни. и това ли да ви учим. аман бе.

Незнам за чужбина, но у нас навремето ваксинацията беше задължителна, нашите ние и децата ми са ваксинирани,незнам за близки и познати да са имали проблем с ваксина, много се възмущавам, когато родители ваксинирани решават че това е вредно за децата им, няма такава политика в света някой да трови бъдещето си всичко това по форумите е Простотия

Защо по дяволите в столичната болница Света Анна??;!??!!? Това е многопрофилна болница. В инфекциозна болница трябва да се лекува това... Що за безумие

Хайде сега всички БГ мами хомеопати, които не си имунизират децата да се изкажат по въпроса

че само бг мама са виновни за вътреболничната инфекция :)

Всичките държави с болни от морбили са прицел на мигрантите. Само Румъния разчита на циганите си.

Естествен подбор - епидемиите ще ликвидират поколението на тъпите антиваксъри, а може би и самите тях :)))

антиваксъри обикновено са сектантите от рода на Свидетелите на Йехова. децата им за нищо не са виновни. обикновено те боледуват.

за цигани. Има натрупване на няколко фактора. Първо, че са малки деца, второ че са недобре хранени и живеят в нехигиенични условия. В момента на заразяване са се намирали в болница, значи са били болни от някаква друга болест - организмът им е отслабен. На 1 год. и 5 мес. е нормално да не е ваксинирано, защото ваксината се поставя на 13 мес., нямаше ваксини по едно време, после се е разболяло и не бива да се ваксинира. Само едни и същи простотии повтаряте като развалена латерна. На никого не прави впечатление, че е вътреболнична инфекция. Това какво говори за лекарите и болниците? Ама най-лесно е да се оправдавате с международното положение и вие защо биете негрите.

Украйна - добре, че не са ни съседи. От началото на годината има 15 000 заболели и 2 смъртни случая.

това са данните за 2018 година. за тази година са 5 059 случая, 2 - смълтни. когато става дума за болести няма деление на Ес и прочее. Просто е абсурдно. В споменатата държава има епидемия, хубаво е да се знае, за всеки случай.

Най-пресни данни... от 13 Февруари: Осем души са умрели от морбили в Украйна от началото на годината, предаде Асошиейтед прес, като се позова на украинските власти.Украинското министерство на здравеопазването съобщи днес, че два от смъртните случаи са регистрирани след събота. Повече от 3100 души са се заразили миналата седмица с морбили, половината от тях са деца.По данни на Световната здравна организация миналата година в Украйна са били потвърдени 53 000 случая на морбили, което е повече от половината от всички случаи в Европа.

за януари. не се учудвам, след като за една седмица бройката нараства с повече от хиляда. данните, добре, че не зтворих страницата, са до 15 януари 2019 година. при това изтъчникът е украински. тяхната министърка на здравеопазването е някакво пълно недоразумение, опитаха се да я махнат, но Петрото я защити. Може би защото беше доскоро двойно гражданство - американско и украинско. Отказа се от американското само и само да си запази поста. В крайна сметка не става за нищо, мани гражданството.