Когато си поделиха Османската империя

Преди 100 години англичаните и французите си поделят голяма част от Османската империя - без да дадат думата на хората, които живеят в този регион.

Обратно в новината

Коментари - Когато си поделиха Османската империя | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Свидетелствата на даскал Петър Иванов и Юлий Викед за старозагорското клане през 1878 година / На клона на едно дърво висеше изсушена една кожа. Повзрях се в нея и за голямо мое удивление видях, че това беше человеческа кожа, от която заключих, че притежателят и трябжа да е бил дран жив. Тази кожа после се тури в спирт и когато един английски кореспондент мина през града ни, дадохме му я да я занесе подарък на Биконсфилда. Англичанинът я взе и я занесе със себе си. След няколко дни събраха отчасти костите и главите (от които повечето бяха разцепени с нож) на изкланите нещастници и ги заровиха в Новомахленските гробища, близо до Чирпанския път. Нека не остане без забележка, че повечето от изкланите принадлежат на околните села от Старозагорската и Чирпанската околия, които се били събрали в град Стара Загора за защита.

унищожиха във Югославия 137 църкви!!! На ракетите пишеха-ЗА ВАШИЯ ВЕЛИКДЕН и се снимаха преди да бомбандират през 1999 година СМЪРТ ЗА ХАМЕРИКАНСКИТЕ УБИИЦИ ХРИСТИЯНО УБИИЦИ ОТ ТЕРОРИСТИЧНАТА ГРУПИРОВКА нато!!!!

Нашата военна кампания ще продължи, защото се ръководим от стратегията за окончателно и безвъзвратно премахване на православно-славянската хегемония на Балканите и в Централна Европа. Деструкцията на Сърбия и трайното присъединяване на Албания, Македония и България към мюсюлманските ценности ще създадат нова обстановка на Балканите и в Европа. ЕС и САЩ трябва да унищожат докрай т. нар. национални икономики на държавите от региона, за да станат те неделима част от новия световен ред. Бил Клинтън. ПИСМОТО НА БИЛ КЛИНТЪН ДО КОСОВСКИТЕ ТЕРОРИСТИ ПРЕЗ 1999 Г

"На Балканите, ако ще да загинат 100 000 българи, да не се накърнят английските интереси" Биконсфийлд Дизраели Биконсфийлд Дизраели е роден през 1804 г. и умира през 1881г. Известен е още и като Бенджамин Дизраели, баща му е приелият християнството евреин-марано (християнизираните евреи се наричат марани, а ислямизираните-дьонмета) Исак Дизраели. Дизраели е лидер и идеолог на консервативната партия, премиер на Англия и масон. Той е върл туркофил и отявлен защитник на Османската империя, един от главните виновници за неосъществяването на "Санстефанска" България. Дизраели изпитва патологична омраза към България, негови са думите: "На Балканите, ако ще да загинат 100 000 българи, да не се накърнят английските интереси".Докато интелектуалци и обикновени хора в Англия се възмущават от проведения геноцид срещу българите, Дизраели продължава с твърдолинейната си политика в подкрепа на Турция. Затова и с основание Каравелов, Вазов и други български интелектуалци от онова време смятат евреина Дизраели с провежданата от него политика спрямо Балканите, за най-голям враг на българската нация, като дори Вазов няколко месеца след събитията от Априлското въстание написва стихотворението "Дизраели", което завършва с думите "О, Английо, защо ли днес бездушен жид (чифут) те управлява?"

ИВАН ВАЗОВ Дизраели В България клане и сеч! вестяват някои газети, но аз ви давам честна реч, че туй са клевети, навети: отдавна ние знаем веч журналите какво са цвете. Лъжа е чиста, уж че там секат народа без пощада, че от три месеца насам май много от ножа пада! От Елиота точно знам: въз Портата е туй набяда! Не крия тук, че има (ах!) и две-три села изгоряли, но турци да бедим е грях, че туй да сторят са желали: знам точно, че огъня в тях сами са българите туряли! А за жените? Може, да към тях са слаби османлийте; но и журналите всегда държат за капитал лъжите и тез безброй моми, деца в колоните им са убити! Тъй нагло лордът с хладен вид министерската реч си каза и тих, циничен, зверовит, блъвна си страшната омраза към нас и лъжейки без стид, очите на света замаза. Но, о, афронт! На туй протест от хиляди места се дава и после таз гръмовна вест лъжлив пред цял свят лордът става. О, Английо, защо ли днес бездушен жид те управлява? 1876, август От стихосбирката "Тъгите на България"

Крайно време е да се направи международен трибунал, който да осъди организаторите на Парижката конференция ! Защото тя не само постави началото на описваните конфликти, но и Втората световна война, войната в СФРЮ, създаването на етнически конфликти в цяла Европа: орязването на България и Унгария (единствените държави, отвсякъде обкръжени със собствено население!), изкуствените държави от "Малката Антанта": Чехословакия и Югославия (разпадали се два пъти от тогава през 1940 г. и 1990), Румъния с огромни чужди земи с не-румънско население - Зап. Украйна, Буковина, Трансилвания, Молдова, Банат, Северна Добруджа. Французите подариха на Гърция и българското Беломорие ... Не случайно американския президент Уилсън ОТКАЗВА да ПОДПИШЕ тези договори и напуска Париж като казва, че това не са мирни договори, а "ОТЛАГАНЕ НА ВОЙНАТА С 20 Години". Пророчески думи !

Добре де, навремето са ги разделили, но сега никой не може да им попречи да се обединят в обща арабска държава, ако искат. Проблемът е, че те самите не се понасят помежду си, само срещу Израел се обединяват.

Господа, още в първото изречение на статията има нелепост: ...англичаните и французите си поделят голяма част от Османската империя - без да дадат думата на хората, които живеят в този регион." Не е възможно всичките англичани и французи да дадат думата на хора - поданници на султана, нямащи право поданниците да продумат нищо друго освен нему възхвала. И още - тези хора са от страна - враг на Британската империя и Френската република и никакво допитване до тях по време на войната нито е било възможно, нито разумно. За съжаление, и изреченията след това първо нелепо изречение съдържат нелепости измислени едно време от Лео Троцкий, а сега вече резвити да служат на новите световни революционери Троцкисти - г-жа Меркел и сие. А особено опасно за човечеството е желанието на някои германци да следват стремежи в две световни войни доказано пагувни и за Германия, та и към нов световен ред.

Само че факта е че при Османската империя българи е имало и имаше. Как мислиш ще има ли българи след 50години европейско щастие? Май този път платихме за собственото си унищожение. Изгодна сделка... за Европа.

Скоро българите ще изчезнат по съвсем прозаична причина. Българките не раждат достатъчно за просто възпроизводство. Преди около 90 години раждаемостта сред българите е започнала драстичен спад. Сега нивото е критично ниско и спасение вече няма. Това не се дължи на Турция или на турското робство, а на царящото безбожие и на богоборството.

XpиcтoTaмapин

Собственото ни унищожение е самоубийство, а не предизвикано убийство. На никого извън България не му пука за българите, пък и защо трябва да му пука, и никога на чужденците не им е пукало за българите, пък и защо трябва да им пука. За България трябва да мислят българите. От много мислене дотук сме я докарали - малко деца, ама "качествени", с добро образование, с възможност да емигрират в чужбина, с възможност да се задомят в чужбина.

Ти си много тъп бе

Не ги обичаш но благодарение на тях през 14 ти век разпокъсана българия е обединена в пределите на Османската империя и векове защитавана безплатно и съхранена чак до днес че да има къде да дишаш

Всъщност Османската империя спира развитието на народите, които я населяват - включително и на турците. Данъци са плащани от населението, така, че никой не е защитавал никого безплатно. А по времето на кърджалиите много градове си плащат за да си осигурят защита. Османската империя е империя с един единствен аристократ - султана. Всички останали баровци са били държавни чиновници и е липсвала каквато и да било конкуренция, съответно мотивация за развитие. Тъй като земите са плодородни ядене е имало, с което е свършвало благоденствието. Докато в Европа тече индустриална и технологична революция в Османската империя си я караме яваш яваш и изоставаме с векове в промишлеността, техонолигиите и науката. Не знам в София да е имало университет в който да са подготвяни инженери по време на Османската империя. Кольо Фичето примерно е учил в Италия. Факт е, че никой не е умирал от глад, но е факт и че никой не се е развил. Я кажи колко световно известни открития са направени в османската империя в областта на физиката, химията и математиката? Докато в Испания всъщност арабите създават едни от първите университети в Европа и са проводник на загубените през средновековието антични знания османските султани след като наследяват знанията и архивите на на Константинопол не развива и грам науката. Кой знае и колко знания е наследил от завладените арабски земи и тях ги е пропилял.

България крайно време да прогони руските кавали от земята на Ботев и Левски смучещи българска кръв като пиявици от нас Oт 1878 година насам и наи вече след 1944 година целенесочено и систематично избихте и изгонихте........

Щом сме дали на руснаците 32 тона злато в 1878 г , това напълно опровергава мита за турското "робство". Българите не само сме имали всички права в османската империя, но сме имали развита икономика по време на султанското управление. В резултат на което сме натрупали 32 тона злато. Крайно време е да пренапишем учебниците по история и изтрием от тях клеветите за Османското управление по нашите земи! Когато фактите говорят и боговете мълчат! Ако турците ни бяха управлявали зле и ни бяха клали и насилвали, както клеветят московските шпиони у нас, тогава... още

Според тебе и Априлско възстание не е имало! Измислили сме си го сега за разнообразие, а щастливите роби в Османската империя не са искали освобождение! Може да се окаже, че и Ботев и Левски не са съществували, според подобни "историци"!

32 тона злато -1878 г което според Вас е дадено на руснаците е много по-малко от 100 тона злато изнесено със знанието на управляващите след 1989 г. от канадската компания която експлоатира златните находища на България.

Я сподели ти кой ти е дилъра, явно стоката е добра :)

Уважавам правото на самоопределение на всеки БЪЛГАРСКИ гражданин от какъвто и да е произход! Стига този гражданин да спазва законите и етиката! Османската империя е в историята, върху нейните руини се възродиха стари държави (България, Гърция, Сърбия), създадоха се нови, между които и Турция, Албания и Босна и Херцеговина. Историята е низ от факти, като за едни народности определен човек може да бъде ангел-спасител, за други да е демон, зависи от гледната точка.

Българина със своята си злоба,егоизъм,расизъм,канибализъм бавно-но славно изчезва от световната карта,,,Великия Султан е съхранил българския дух в продължение на 500 години и нещо........

Време е да върнат всичко на ERDOGAN.

Болшевишката сган изби навремето българската интелигенция , ограби селяните и превърна българите в социалистически роби. Роби на КПСС БКП и ДС !

Като се сетя ,че енгилизите имат основна роля и спирам да чета,С две думи ,дет има Английска намеса накрая всичко се окъква и то яко,вижте ги на лято в хотелите на морето и си направете сметка що за изроди са тия,,,,,,,,,,

Време е да върнат всичко на Македонците - то си е техно :)

Иванчо-Вазовото заглавие на мирен поданик Под игото, с което пет поколения българи са били мамени, докато шестото узнае как са подлъгвани предишните

Тряба да заколят Доган и Местан, и да им набучат главите на колове. А после, КАКТО те самите лъжат( от създаването на Шпионската турска артия- ДПС) да приказваме че Доган и Местан са се самоубили и след това са паднали върху коловете. Мюсюлмански изверги....

разбира мисълта...може би защото използваш чуждият за теб български език .но това поданник не го разбрах...поданник на коя държава...защото явно не знаеш как се създават държави...не става със заграбване и разрушаване на съществуващи такива. но в животинският свят...т.е при вас човешките закони НЕ важат

След избухването на Априлското въстание Русия спешно подписва с Австро-Унгария секретното Райхщадско споразумени, с което цели да предотврати образуване на българска държава или в случай на разпадане на Османската империя да не се допусне образуване на голяма и сплотена България. На 15 януари 1877 г. по време на Цариградската конференция Русия препотвърждава споразумението и подписва секретната Будапещенска конвеция. На следващия ден руският консул в Цариград Граф Игнатиев започва саботиране на Цариградската конференция и обещава на Турция гарантирани територии в европейската част, което се и случва с Берлинския договор

Историческите събития от това време доказват,точно обратното на това,което пишеш.Сляпата омраза води до много болести.Не може целия ти живот да протича така.Тъпо е.Отвори си очите и виж ФАКТИТЕ.

Забравяте да споменете за ролята на Запада и по специално Англия която през 1878 г. праща военна флота в Мраморно море и принуждава Русия да подпише Санстефанския мирен договор, вместо да превземе Цариград. Тъй като Санстефанска България под руско влияние е трън в очите на Запада се свиква Берлинския конгрес който е унищожава и връща Тракия и Македония на султана.

Още малко и с пяна на уста ще потвърдиш, че през Руско-турската война Царят и Султанът са били съюзници. Много загрижен към Турция се оказал Графът!?

Стига лъжи! Аз съм пра-правнук на основния противник на граф Игнатиев в русия дипломатически корпус и мога да ти кажа, че реалният избор е бил между несъздаване или ограничена територия смао насевер за България в тоя момент (за което се застъпва моя предтеча) и баланс между интересите на т.нар. Велики сили. Накрая съдбата така се завърта, че и двете фамилии попадат в България (интересна ирония на съдбата, особено, ако знаеш колко случайно става така). Точно затова съм длъжен да подчертая, че графът по никакъв начин не е искал да отстъпва нищо - всичко е Голямата игра и неговата вина е точно обратната - прекалено голяма хапка отгризва, за да може да я опази Русия (имам пред вид договорът от Сан Стефано). Точно това са причините за ограничените цели лансирани от моята фамилия - Русия е победената страна в, както казват някои, нулевата сетовна война (Кримската) и само ще навреди на християните на Балканския полустров като превърне за Великите сили отвръщението от Турция в съперничество с Русия, както и става. Тия неща не бива да се обсъждат с лека ръка, не може просто така да начертаеш граници, ако има още няколко силни държави готови на война с теб, нали? Естествено Русия си търси интересите, но благодарение на "изхвърлянето" на граф Игнатиев и нашите български територии намаляват и влиянието на Русия е намалено до минимум. Да обвиняваш Игнатиев за обратното на неговите цели и усилия просто не е честно, друг е въпроса, че и да обвиниш моите предци също не върви - Русия просто не си изиграва картите умело в тая схватка и това предопределя цялата ни нова история.

Major Payne

А каква е историята с подкрепата на Русия за Сърбия, която ни напада след Съединението? И още - през 1829г Русия прекосява цяла България и обсажда Одрин. Тогава, обаче, преговаря само за Сърбия и Гърция?!?!? Ние трябва да чакаме още половин век...

Това е от руските лъжи и пропаганда от1886-1944 досега!! От промяната на нашата история и нагласяването и от руските фашисти!! Затова имаме паметници на окупационни съветски армии и войници окупатори в България!!

Ленин незаконно направил съветска империя и избил милиони. Сталин незаконно избил още повече. Хрушчов незаконно дал Крим. Горбачов незаконно разрушил империята и ни продал и нас.

София придобива значимост през турско изпреварвайки старите столици Търново, Плиска, Преслав. В града е имало 35 джамии и повече от половината население са били мюсюлмани. Днес има само една джамия, а над 110 църкви православни, няколко католически, няколко синагоги до днес са в отлично състояние в Истанбул. Не е вярно че отоманците са разрушавали и унищожавали, и днес Света София си е цяла целеничка, защо Акропола и редица други сгради на Балканите не са разрушени и унищожени и пита се кой народ е див и варварски.

Хей башибозук, какви ги дрънкаш- това частично и относително вярно за едва времето след Кримската война и не случайно т.н. Осм.империя е наричана болният човек на Европа!- защото Англия,Франция и рсия бяха решили вече да я загробят.Какви църкви и т.н. в София,русчук е бил най-големият град в днешна Б-я и то не благодарение на Митхад паша, а защото се енамирал на границата до Влашко и Русия, а Дунава със средна Европа. Пишеш небивалици- ами какво ще кажеш за геноцида от края на 14в до средата на 19 + априлското въстание.

Абе ефенди- ако не беше Руско-турската освободителна война сега България щеше да бъде като Кюрдистан сега.

Не си мислиш, че в столицата на православния свят Константинопол е имало само Св. София и още 2-3 църкви, нали? Или че Средец-София си е бил турски град с джамии вместо с църкви?

В статията са забравили да споменат че Русия получава териториите с кюрди и Босфора.

Верно ли!? Аз пък знам, че след революцията 1917 новото правителство на Ленин "отменя" всички тайни договори на царска Русия и дори подкрепа Ататюрк, който е против подялбата на Турция и се бие още 4 години с Антантата.

дори надаряват турската република с оръжие .......между другото докато турция не попада под американско влияние след втората световна война отношенията между ссср и турция са доста поносими, за да не кажа приятелски.....тъкмо бяха започнали да се оправят отново и да има бизнес .....ердоган осра пейзажа.....

Тя и България е била велика държава,но след падането под турско робство ,почти нищо не остава от нея..Миналото си е минало,гледа се напред.А за ИД най добре е описано в статията "Танцът на чудовищата в Близкият изток"-интервю със сириец.Сириец,който живее в България и работи в БАН.Той казва-Ислямска държава е нещо, което кара дори човек като мен, привърженик на науката и защитник на рационализма, да се съмнява в еволюцията. Все пак шимпанзетата и орангутаните проявявaт някакъв разум. А сега .....Ислямска държава е завладяла точно териториите, които свързват по сухоземен път Саудитска Арабия и Турция. Това случайно ли е? Териториите се разчистват..Ислямска държава върти криминален бизнес за милиарди долари. Войната е огромен бизнес, а Ислямска държава е просто политическо бизнес звено.Ислямска държава пълно копие на законите, наложени в Саудитска Арабия: пребивания с камъни, ампутиране на крака и ръце, обезглавявания. Шериат. Уахабизъм. Салафизъм. Все Ислямска държаваеологии, чиято родина е Саудитска Арабия и когато те излязат извън рамките на страната им, ще се получат групировки като Ислямска държава или Боко Харам.

Трябва да правим разлика, между имперските амбиции и борбата за "евроатлантически ценности"......!Абе, всичко е за благото на човека - права, свободи и ниско заплащане!

както нас ни учат че България е била на 3 морета така и персийците ги учат за това колко им е била голяма империята така и мюсюлманите като цяло ги учат за това колко е бил голям халифата и са владели много земи няма кой да има ги върне! а докато не си ги върнат ще са нещастни няма решение на конфликта докато не разберат че в бизко време няма да владеят света и не са нищо в съвременния свят европейците са много добри с тях и им оставиха земите им да си ги управляват по техни виждания това че самите мюслмани са изостанали си е техен проблем

Чакай малко, кои "Европейците", соросоидите васали на Хамерика... Другите (като орбан) не се дадоха нали ?!?!

....."европейците са много добри с тях и им оставиха земите им да си ги управляват по техни виждания" хахаххахах, гений

коя част от арабските държави е на англия и коя на франция? ирак и иран и СА са независими държави от много време въпреки това всички са има виновни цялата работа е че това са изостанали държави с прекалено много пари от петрола и това ги лъже че могат да влияят на света! реално потенциала им е на сомалия да си живеят там и да не се напъват нито израел им пречи нито франция нито англия нито сащ некадърните управници там се оправдават за несполуките си с външни фактори създават си врагове за да плашат населението въпрсът им е защо след като аллах е велик имаме пари защо сме нищо на световната сцена това е драмата

Попрочети за Мохамед Мосадех и какво му се случва, след като има наглостта да национализира рафинериите в Иран, например.И това е само един от многото примери ...

Задаваш подобен въпрос защото си доста ограничен тъпанар, непрочел една книга, а можеше спокойно да со отговориш от обща култура ако знаеше примерно Сирия и Ирак на кого са били колонии.

СПОРЕД ПАКТА Е ПРЕДВИДЕНО ОЩЕ СЪЗДАВАНЕТО НА ПАЛЕСТИНА , ИЗРАЕЛ И КЮРДИСТАН .. ОБАЧЕ БРИТАНЦИТЕ И СЛЕД ТОВА ТЕХНИТЕ ПРИЕМНИЦИ АМЕРКАНЦИТЕ НЕ СИ УДЪРЖАТ НА ДУМАТА :))

казваш американците, които не са страна в пакта, не си удържат на задълженията им според пакта.

ВИКАШ АМЕРИКАНСКИТЕ ЕВРЕИ-ТЕРОРИСТИ ОТ ИРГУН ДАЖЕ ПРАВЯТ АТЕНТАТИ СРЕЩУ БРИТАНСКИТЕ ВОЙСКИ И УБИВАТ ПАЛЕСТИНЦИ ОЩЕ ПРЕД СЪЗДАВАНЕТО НА ИЗРАЕЛ :))

МАЧКАЙ турската ислямистка терористична клика на терориста ислямист ердоган и евреина ДАВИДоглу. Крайно време е да освобиш свещенния за ХРИСТИЯНИТЕ град Константинопол и камбаните на Църкавата СВЕТА СОФИЯ да разнесът светлия си звън отново....натири турската ислямистка орда вън от Европа>във кюрдистан,там където им е мястото. БОГ ДА ТЕ ПАЗИ Дядя ВОВА.

Да не би да късаме с англо-американците и да правим рязък завой към Германия? Това е добре, но и ние имаме история която помним- например Берлинския Конгрес разпокъсал България и Сръбско-Българската война на княз Милан. Помним и ултиматума на Австро-Унгария попречил на нашите войски да навлязат в сръбската столица. И резултата от Междусъюзническата помним и ролята на западните дипломати.

На 21 януари 1968 г., бомбардировач B-52 на американските военновъздушни сили изпълнява мисия с кодовото название Chrome Dome На борда на бомбардировача, който е бил въоръжен с 4 водородни бомби, избухва пожар. Най-близката военновъздушна база е Thule Air Base в Гренландия, но екипажът решава да не рискува и напускат самолета. Когато B-52 се разбива, ядрените бойни глави са повредени и околността е замърсена с радиация. След 40 години двама от пилотите - Джон Хоуг и Джо Д'Амарио - разказват за катастрофата, тъй като пренасянето на атомни оръжия над територията на Дания е било пазено в тайна....

КОГАТО ПРЕЗ 1999 Фашистките Марихуански щати бомбандираха Югославия на ВРЪХ ВЕЛИК ДЕН със стотици ракети на които бе написано" "За вашия великден" НИЕ НЯМА ДА ЗАБРАВИМ!!!!!! МИСЛТЕ МУ всички НПО-шерпи гейци бегейци и посолството на Фашистките Марихуански щати!!!!! Амин.

бания - бан битият - бит

Пусни си Лепа Брена, сипи си една шльокавица и помни!

Границите в близкия изток са начертани, така че винаги да има конфликти, които англичани и французи да "усмиряват" и печелят от това!Но, Сащ, като първа сила, искат те да печелят.

Нашата военна кампания ще продължи, защото се ръководим от стратегията за окончателно и безвъзвратно премахване на православно-славянската хегемония на Балканите и в Централна Европа. Деструкцията на Сърбия и трайното присъединяване на Албания, Македония и България към мюсюлманските ценности ще създадат нова обстановка на Балканите и в Европа. ЕС и САЩ трябва да унищожат докрай т. нар. национални икономики на държавите от региона, за да станат те неделима част от новия световен ред. Бил Клинтън. ПИСМОТО НА БИЛ КЛИНТЪН ДО КОСОВСКИТЕ ТЕРОРИСТИ ПРЕЗ 1999 Г

ИВАН ВАЗОВ Дизраели В България клане и сеч! вестяват някои газети, но аз ви давам честна реч, че туй са клевети, навети: отдавна ние знаем веч журналите какво са цвете. Лъжа е чиста, уж че там секат народа без пощада, че от три месеца насам май много от ножа пада! От Елиота точно знам: въз Портата е туй набяда! Не крия тук, че има (ах!) и две-три села изгоряли, но турци да бедим е грях, че туй да сторят са желали: знам точно, че огъня в тях сами са българите туряли! А за жените? Може, да към тях са слаби османлийте; но и журналите всегда държат за капитал лъжите и тез безброй моми, деца в колоните им са убити! Тъй нагло лордът с хладен вид министерската реч си каза и тих, циничен, зверовит, блъвна си страшната омраза към нас и лъжейки без стид, очите на света замаза. Но, о, афронт! На туй протест от хиляди места се дава и после таз гръмовна вест лъжлив пред цял свят лордът става. О, Английо, защо ли днес бездушен жид те управлява? 1876, август От стихосбирката "Тъгите на България"

Бля-Бля... Само оправдания... Къде са Ви решенията?

Ако напредъкът идваше по поръчка, то Съветският съюз никога не би се разпаднал. Това се отнася до голяма степен и за днешна Русия.

Коренът на злото в днешния свят са УСА. Това трябва да се знае и помни. Който го забрави винаги губи, понякога фатално, защото краварите нямат скрупули - от безцеремонно купуване на съюзници (на които после парите им излизат през носа), до убийства, преврати или направо военни интервенции срещу инатчийските режими - напр. на Саддам Хюсеин в Ирак.

Стига сте плюли по нашите приятели Англия и Франция! Могли били - разделили! Ний к'во - можем да правим национални катастрофи с Германия! "Секи си гледа интереса! Ей на сега - пак сме от ебаната страна! 'Ма няма лошо - България има гъз голям - дава...

"На Балканите, ако ще да загинат 100 000 българи, да не се накърнят английските интереси" Биконсфийлд Дизраели Биконсфийлд Дизраели е роден през 1804 г. и умира през 1881г. Известен е още и като Бенджамин Дизраели, баща му е приелият християнството евреин-марано (християнизираните евреи се наричат марани, а ислямизираните-дьонмета) Исак Дизраели. Дизраели е лидер и идеолог на консервативната партия, премиер на Англия и масон. Той е върл туркофил и отявлен защитник на Османската империя, един от главните виновници за неосъществяването на "Санстефанска" България. Дизраели изпитва патологична омраза към България, негови са думите: "На Балканите, ако ще да загинат 100 000 българи, да не се накърнят английските интереси".Докато интелектуалци и обикновени хора в Англия се възмущават от проведения геноцид срещу българите, Дизраели продължава с твърдолинейната си политика в подкрепа на Турция. Затова и с основание Каравелов, Вазов и други български интелектуалци от онова време смятат евреина Дизраели с провежданата от него политика спрямо Балканите, за най-голям враг на българската нация, като дори Вазов няколко месеца след събитията от Априлското въстание написва стихотворението "Дизраели", което завършва с думите "О, Английо, защо ли днес бездушен жид (чифут) те управлява?"

Статията е много правдива и обяснява сегашното положение в Бл.Изток от историческа гледна точка. Буквално с линия и пергел са очертавани границите на бъдещите арабски държави след ПСВ.Изобщо без съобразяване с обещанията на Лорънс Арабски,за единен"Халифат".Търсена е подкрепа от арабските племена и общности,за да се възстане срещу турците.Следват..."исконните"интереси на победителите.

"...напреженията между палестинци и израелци, които понякога стигат до война..." и друг цитат: "Израел е създадена през 1948 г. с резолюция на ООН."

първо - на балканите беше приложена същата схема - разделяй и владей, но с изключение на някои откъслечни победи като двете балкански войни и войната между югославските републики като цяло политиката се проваля заради това, че народите имат някъкви морални ценности и си изграждат живота базирайки се на чувство за общност. В този смисъл арабелите не са жертва - те са виновни, защото нямат гореизброениет качества, не признават светското образование, няма естетическа нужда от изкуство и държат задължително да се прецакват един друг-моят дом, моето кралство и ако трбява ще крада винаги от другите за да е богат моят дом. точно защото са движени само и едиствено от такива базисни критерии те са манипулеруеми во веки. нещо което например се проваля с евреите. А също въпросният арабела политолог пропуска много много важната роля на САЩ за подпалването на конфликти и докопването до влияние, особено след 1970 след кризата на нефта.

Е ,каква е разликата между запада и РУСИЯ ? Или сега лошата е РУСИЯ .

Точно в това е проблемът на някои тролещи тук - че едните били лоши, защото правели еди какво си, а другите били добри, защото правели... същото!

"Русия" играе лошото ченге, а Западът - доброто, понякога си сменят местата, но началникът им е един и същ.

Едните ни предложиха да направим 3 национални проекта и бяха готови да инвестират. Другите само ги спряха и нищооооооооооо не предложиха в замяна, най-голямото което се направи са молове.

Major Payne

След 1944 правихме много проекти заедно, но ги правехме по братски. С други думи, правехме това, което беше нужно на големия брат, а не на нас. Плащахме си скъпо и прескъпо за "безкористната братска помощ", направиха ни напълно зависими от тях в икономически, военен и всеки друг смисъл, а накрая ни казаха "Обичам те до тук" и ни захвърлиха като ненужна играчка без военна защита, с неефективна и зависима от тях икономика, която те не желаеха повече да подхранват. Сега се сетиха отново, че сме "братя" и бла-бла... И докога? Докато пак изпаднат в затруднение ли? Че то е вече тук...

Айде с`Я,пА ти.... Понякога и ти разбираш кога човек е прав!! (така по-ми харесва)...:):))))))))

Велико изказване. Съвсем точно, просто и ясно. Браво. За съжаление си напълно прав.

абе де факто ислямистите се жалват че франция и англия не ги оставят да режат глави спокойно из цял свят!!! а тука някакви идиотчета ги защитават защото мразят запада българските русофили са си на нивото на даеш! ами ок бе сащ и франция и англия да вземат да оставят ислямистите на спокойствие да режат глави и да пребиват жените с камъни! много тъпня има в коментарите на дир

Че да не би някои да ги е спрял в Саудитска Арабия? За тъпотията си не само прав и имаш особени заслуги.

"Франция и Англия(и не само те) не ги оставят ВЕЧЕ да режат глави"..... На нивото на ДАЕШ,не знам кой е,но ти със сигурност си -дори-под него,глупако прост.... Тези които създали терористите и ги обучили и въоръжили,сега ни се явяват защитници на света противв тероризма!! Умствена катафалка си направо бе....:):))))))))