Задължават осиновителите да кажат истината на детето

Осиновителите ще бъдат задължени в подходящ момент да информират детето за осиновяването - това предвижда проект за промени в Семейния кодекс.

Обратно в новината

Коментари - Задължават осиновителите да кажат истината на детето | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

СЪС ЗАКОН ТИПИЧНО МОРАЛНИ КАТЕГОРИИ И ОТНОШЕНИЯ ?! КАКТО ЗАДЪЛЖЕНИЕТО ДВАМАТА СЪПРУЗИ ДА СЕ ГРИЖАТ ЕДНАКВО ЗА ДЕЦАТА ?! БЪРКАТ СЕ ВЪВ ВСИЧКО,ДОРИ И ПО СОЦА НЯМАШЕ ТАКИВА РЕГЛАМЕНТАЦИИ !!!

Поредната простотия излязла от устата на очилатата тъпанарка захариева. И не, не съм го написал грешно с малко "з", тя голямото не го заслужава!

ПРОСТИ И МАЛОУМНИЦИ СА ТОВА!!!!!! как ще се месете в семейството бе тъпи идиоти! Детете си е дете има семейство и родители които го обичат. Ами за осиновените в чужбина и за тях ли се отнася? По-добре ли е дете да расте в сиропиталища където знаем какво правят с тях. МАЛОУМНИЦИ!!!!!!!!!! ВСИЧКАТА ДЪРЖАВА УПРАВЕНА И САМО ТОВА ОСТАНА!

Децата научават обикновено от роднините, заради наследството и скрито се надяват да не е истина, затова мисля, че родителите трябва да отричат докрай. Иначе започват да търсят истинските си родители, а ако са починали останалите си близки.

Детето е на тези, които са го отгледали и възпитали, а не на някой, който го е изцвъкал и зарязал! След като се е отказал от задълженията си към детето биологичния "родител" няма никакви права над него,

Най-добре ще бъде да задължават приемните родители да да взимат на квартира и да издържат зарязалите детето биологични такива!

Добре бе, защо трябва '' да задължават '' ? Според мен всичко е много индивидуално - и не разбирам защо трябва да се свежда до обобщение, чè и задължително ?? Нека тогава да задължат и съпрузите да си разказват КОЛКО И КОИ СА им БИЛИ ПРЕДБРАЧНИТЕ пък и СЛЕДБРАЧНИТЕ СЕКСУАЛНИ ПАРТНЬОРИ....!!!

И какво става ако не му кажат!каква е подходящата възраст? и как ще се контролира?значи идва някаква мазница от "социалните"и пита детето-кажи миличко мама и тати казаха ли ти,че си осиновен/а!!!!!!! и какво става по-нататък,Боже Боже къде си Боже???

За припознаването и трафика нещата са елементарни - ДНК тест, ако припознаващият е женен. Ако не е негово следва детектор на лъжата.

А тези, които сме осиновени 1975 г, когато казвахте, че бебето е умряло от кого да научим?

България не е толкова голяма. Има архиви. По метода на отхвърлянето може да стесниш доста кръга на проучване. Желая ти успех и да намериш скоро истинските си родители!

Всичко Мара втасала .... Представям си и как ще облекчат процедурите - точно никак! А останалото е тъпотия, като изключим единствено разсиновяването, само в това има смисъл.

Екатерина Захариева е малоумна. И това не е проблем. Проблема е че е министър. И друг проблем има, 3/4 от българските политици са по-малоумни и от нея. При това съм оптимист:)

"Отпада възможността за разсиновяване, съобщи още правосъдният министър. "Това не е дете назаем", заяви тя." Браво най-накрая открихте топлота вода по това отношение и то само след някакви си 25+ години.Но щом е така от какъв зор ще задължите осиновителите да кажат истината на детето?И по важното как ще регулирате това(въпреки че е ясно че никой няма да си мръдне пръста по този въпрос) дали осиновителя е казал истината на детето или не? Една крачка в правилната посока и четири назад браво драги министри,тъпотията ви няма край.

Ей не мирясаха с тази простотия, няма край! Коя болна глава се занимава с това нещо, но аз имам биологични и осиновени деца и мога да кажа, че няма разлика за мен между тях, просто това са си моите деца и не мога да приема, че някой малоумник трябва да се бърка в тази територия. Кому е нужно това, кой изрод се занимава с това, не знам, но кога и как ще кажа, ние като семейство ще преценим, а и вече сме го направили, без някой малоумник да ми нарежда. Как "биологичния" ще решава, а къде е осиновителя в тази сметка. Неслучайно написах "биологичния" в кавички, защото какво е направил той за моето дете освен, че го е създал и зарязал. Моля, пишете и протестирайте, това е пътя!!!

ГЛУПОСТИ ма как не нещо умно не измислиха, ма само ГЛУПОСТИ, тия двете хал хабер си нямат от тая работа, откъде накъде ще ме задължават да кажа на детето ми, че е осиновено ... народа го е казал, не е важно кой го е родил, важното е кой го е отгледал, заради две недоклатени крави дето все се показват по телевизията и разни там НПОта ще съсипят и молкото което е останало от българското семейство ... ми разрешете и брака между гейовете Вашта .... да ...

Да добре сте казали: две недоклатени крави дето и разни там НПОта Но пропускате главното, кой е автора на тази идеология и какво всъщност цели с тези който не са от богоизбрания народ. След изтичането на на тези 2400 секретни писма е малко поясно как действат тези структури, точен график за кампании, януари-март за гейове и лесбийки, после екология, инвалиди, сега за осиновяване... С втория лост колониалната елита гласува съответния закон.

Във всички промени налагани от НСР въпреки че повърхностно изглеждат добре има някаква уловка и в никакъв случай не са за добре. Осиновителите решават че искат да вземат дете, дават му своята фамилия и всички права включително и наследяване. Родителите който са изоставили детето са приели да бъде осиновено и че няма да го виждат повече. Много от осиновените никога не разбират че са такива, сега скриването е по-лесно от преди, постоянно се пътува,мени работа и квартира, така да е лесно съседите и роднините да не разберат. Целта на този закон е доразбиване на семейството като институция, заедно с еднополовите и тополовите бракове, да се създадат деца с две майки и двама бащи. Всичко това може да се види в САЩ и скандинавските страни, тридесетина видове на полова идентичност, родителите решават че момчето е момиче и го отглеждат како такова, с поличка и подобно. Да но бог да накаже юдеомасоните и тяхните слуги за това което ни причиняват.

Държавата се бърка отново там където не й е работата и отчита дейност. Ние с жена ми сме решили още в началото, че ще кажем на детето си, че е осиновено и въпреки, че е на пет, вече думата осиновен се използва в къщи и то е наясно, доколкото му го позволява възрастта. А относно "загрижеността "на държавата - след осиновяването просто направихме запитване дали случайно нямаме право на онези колосални 200 лв. за първо дете, защото нашето беше изоставено от "майка"си при раждането и познайте отговора - не вие не сте биологични родители !!! Така, че тоя закон могат да си го сложат .......

Само за всеобща информация: От миналата години ги дават въпросните 200 лв. Но бяха поставили някаква условие - за деца, осиновени през последните 6 месеца.

Мислиш, че сте умни и модерни като сте казали на 5г, че е осиновено. Чакай да стане на 14-15г да забележиш реалния ефект. Особено ако е момиче. Тръгнал да се хвали колко са умни.

А какво - да си мълчи ли? За мен това е правилният начин - но не защото законът го изисква, а защото родителите така са преценили. Родител съм на осиновено "дете", вече на 20 години. Момиче. Знае от малка. Животът ни по нищо не се различава от този на семейства с биологични деца.

Обикновен фашизъм. Имат ли сърца тези министърки!?

Какво значи най-ранна възраст? Едно дете на 2-3 години ще разбере ли изобщо какво означава, че е осиновено? Обикновено хората, които осиновяват деца, защото по здравословни причини не могат да родят свои, са болезнено привързани към тях. Мъчително е да съобщиш на детето си, че не си го родила, а и какво значение има това, ако отношенията ви са много близки и се обичате взаимно? Такъв шок може да предизвика лоши последствия. Не е много добре обмислено - отговорността е много голяма.

Въпросът дали децата трябва да знаят, че са осиновени няма категоричен и еднозначен отговор. Аргументът, че е мъчително за осиновителите не е достатъчен, а и не означава, че те трябва да спрат да ги обичат след това. По принцип, когато става дума за деца, водещи са техните интереси. И точно какво е най-добро за детето е трудният въпрос.

Простотия голяма!Първата думичка в заглавието пък е направо плашеща.Задължете и докторите да информират лично пациента ако има рак или друго тежко заболяване.Пресечете всяка илюзия или лъч надежда още в зародиш,за да няма съмнение в каква скапана държава живеят.Ама вас да ви осиновят дяволите,бездушни скапани чиновници.Като ви пречат неясните обстоятелства премахнете ги или ги заменете с ясни.

Не ми се мисли как ще реагират осиновените, които, в годините на "демокрация" в 95% от случаите са от цигански произход. Измежду тези деца има доста светлолики и никой не би предположил произхода им. Тази информация би съсипала живота им. Растат в българско семейство и изведнъж се оказва, че са раждани от циганка. ШОК!

Вместо да се приеме закон биологичните родители,в момента,в който оставят детето,да подпишат съгласие за осиновяване, а не да го размотават по приемни семейства,ще задължават хората, взели това дете, да разкрият тайната на осиновяването....не трябва ли това да е право на родителите,в крайна сметка, децата са различни,едни го приемат нормално,но на други,може да бъде съсипан целия живот,колкото и внимателно да му поднесат тази информация. Родителите най-добре си познават децата.

А каква е основателната причина да принуждават родителите да разкриват осиновяването??? На кого е нужна всъщност тази информация??? Това е груба намеса в личния живот и отношенията в едно семейство! Само родителите могат да решат дали и кога (евентуално) да споделят тази информация с детето си!

В развити държави така правят, още на съвсем малки им казват, че са осиновени, за да няма лъжа, после да няма хър и мър, че всеки им е виновен

Абе то в тия развити държави процента на хомосексуалисти прогресивно нараства, не знам дали искам да вземаме пример баш от тях за семейни ценности...

На майчин език ли ще му кажат?

топло, топло.. много-топло..! истината е право на свободен избор според което е свободна да бъде начин на живот. залагам 500 срещу 50, че колегите министри даже не са способни да видят значението и връзката на този аспект в тяхната сфера. но все пак и това е нещо. истината е единственият път към свободата. създаде ли се генерация с необременено съзнание, ще си подсигурим измъкването от казана. дотогава човек ще може да бъде само тор в различен стадий.

Да приемат закон, с който задължават майките, който захвърлят децата си, да ги дадат за осиновяване,а не с години да се влачи по домове, докато вече не става човек от него. Колко случай има такива .Не са само циганки ,има и майки, които захвърлят детето си и не го дават за осиновяване.Тук е грешката в закона.Относно това задължително да се казва на детето,че е осиновено, закона е недобре измислен, защото това е лично решение дали ще каже или не- зависи от родителя.Законодателството да реши бързо осиновяване на деца,чийто майки не ги искат,не да го роди и да го остави на произвола на съдбата буквално.

Иван Костов и той е осиновен. Добре е да знаем произхода му. Казват, че е осиновен от цигани. Той си мяса на такъв ахахаха. И по същество. Добре е. Имаме близки и като започнат да ги лъжат. Мама така родих, онака родих. Жал ми става с техните лъжи. Родили, ама кога. На кукув ден. Въпреки, че не е да го родиш, а как ще го възпиташ, а и си е до ген от тези, които са ги изоставили. По-добре истината. Заседавали сме на времето точно на тези дела. Ясна ни е като бял ден картинката. По-добре на хората т.е. осиновените в очите... Една положителна работа на Герб. Бравос Гербаджии. С всеки изминал ден все повече ми харесвате, а не онези, които бяха 45 години на власт. Успех, ГЕРБ!

По-добре да се казва истината от осиновителите, защото винаги има злобари, които да свършат тая работа.

Не съм убедена, че тайната на осиновяването непременно трябва да бъде разкривана. Имах съученичка, която живееше в много културно семейство на интелектуалци. Изведнъж се появи биологичната и майка и така я обърка, че направо я съсипа. Избяга от осиновителите си, които бяха чудесни хора и много я обичаха. След години се омъжи за първия срещнат и провали живота си. Не можа да приеме, че родната и майка я е "захвърлила" и са я отгледали "чужди хора" Всяко дете би приело този факт различно, но според мен трагедиите ще са повече от добрите развръзки.

да се казва още като са малки дечицата.

Глупости на търкалета! Каква е разликата между това да съобщиш на малко дете и на по-голямо? Мисълта, че "родната, биологична" майка не те е искала, е съсипваща и силно травмираща. Живееш с тази мисъл цял живот - че си непотребен, ненужен, нежелан, че си пречел някому. Е, като кажеш на 5-годишно дете, то дали ще те разбере? А как ще реагира тийн ейджърът - вероятно ще избяга от вкъщи......Много е трудно...моментът винаги е неподходящ....Законодателите трябва да се допитат до осиновителите, макар че винаги има мнения "за" и "против" споделянето на истината. Имам далечна роднина на 38 години. Всички знаем, че е осиновена, само тя - не. Майка й беше решила да й каже, след като младата жена роди свое дете и погледне с други очи на живота. Е, роди, но осиновителката, която е истинската й майка, отгледала я от 1-месечно бебе, така и не събра смелост....Сега е решила да й каже, когато почувства, че наближава земният й път..... Не знам.....Няма правилно поведение....

Ааа, няма нужда да ги задължават! Винаги се намират добросъвестни и доброжелателни съседи, дето да я свършат тази работа. При това с наслада.

От къде на къде ще е задължително?!?!? Това може да съсипе хиляди семейства,всяко дете може да приеме новината по свой си начин и да тръгне да търси биологичните си родители. Защо трябва да се бъркат политиците ни и в личните ни взаимоотношения?!?!?!??Целта е съсипване на семейството ли???

няма мисъл в паниката.

Пак се бъркате в неща, които не ви засягат!

Според мен това трябва да е индивидуално, защото децата не са еднакви. Възприемането им е различно и за някои може да е доста травмираща тази истина. Пък за детето е по важно семействто как се отнася към него и как го възпитава.

Интересува ме кога институциите ще търсят наказателна отговорност на ''родители'' ,които само създават и изоставят потомството си на институции? Интересува ме кога ''родители'' ще влизат ефективно за дето невръстните им рожби са станали родители?

не много умно да очакваш, че точно сега наказанията ще превърнат маймуната в човек и проблемът с изоставните деца ще зачезне. в природата на реалният свят изобщо не съществува подобна опция. друг е въпросът, дали изоставените биха могли да са полезни на себеси и обществото. във всеки случай, докато вярваш, че тези институции могат да функционират ефективно.... сещай се.

И точно какво целите с това? И да кажат и не важное какви са взаимоотношенията.............. или никой неможе да се набърка или всеки средно положение няма?

Задължняват осиновителите - ясно ще плащат до гроб на институциите.

someone

от една страна детето има право да знае, но може би 18 години е наи-подходяща възраст, ако се каже по-рано може да има психо травма, едно 5 годишно дете не може да шване напълно такива неща и е вредно за него да мисли за това.

За чии му е?!

Да кажеш на 18-годишен, че е осиновен, означава да признаеш, че 18 години си го лъгал. Или го поднасяш по подходящ начин в ранна възраст, или мълчиш цял живот с надеждата и страха, че някой друг ще свърши тая работа.

someone

ако си бил добър родител един 18 годишен човек няма да се разсърди, че по-рано не си казал, а ще бъде благодарен за грижите, ако не е благодарен да си дига дисагите и да върви при онези, които са го изоставили - у нас аман от неблагодарни деца.

"Пълното разкриване на тайната на осиновяването ще става едва след съгласието на биологичните родители, каза още Захариева. " Още едно основание за рекет от страна на биологичните родители.

Щом биологичният родител е изоставил детето си и е дал съгласие то да бъде осиновено, защо трябва да дава някакво съгласие за каквото и да било, свързано с него? То вече е чуждо дете и по документи, и като факт! Важно е кой е приел детето и полага грижи за отглеждането му, а не кой му е дал живот и се е отказал от него. Що за закон?!