За тайната на осиновяването и самоличността

И социалното министерство е за промени в Семейния кодекс, които да подкрепят правата на осиновените деца

Обратно в новината

Коментари - За тайната на осиновяването и самоличността | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

От друга медия е, можете да си намерите пълния текст от вчера. Тук ви представям една от основните тези в статията. Заглавие: Деца се извеждат от семействата им, за да се вкарат в регистър за осиновяване.... Текст: ".........Други примери сочат, че деца се вземат от биологичните им родители заради лоши битови условия, като се дават средства или за настаняването им в центрове, или за приемни семейства, вместо да се помогне на истинското семейство на детето да се справи.............. .......може дори да се говори за схема, по която от семействата се извеждат предимно деца от български и турски произход. Ако родителите пропуснат /най-често поради незнание или разсеяност/ да подадат молба за реинтеграция в 6-месечен срок от извеждането на детето, то се вписва в регистъра за осиновяване. А има немалко случаи на ромски деца, изоставени от семействата си, за които не се вземат подобни мерки, коментира още и......."

Майка-осиновителка съм. Сегашното поколение осиновители (9-10 години назад) са подготвени отлично и са готови да разкажат на децата си за биологичните им родители и на подходяща възраст да има среща с тях. В случаите, когото детенцето е осиновено по-голямо, става по-лесно. Най-трудно ще бъде на осиновителите, които са дали пари, за да осиновят дете от български или турски произход, чрез изнудване на биологичната майката.

Поредните "гейвропейски ценности", натрапени от соросоиди.Къде останаха, традициите? Ако се приема поредната тъпотия, не трябва да е със стара дата.Т.е. тайната да се разкрива при новите осиновявания.Иначе кои ще вярва на български закони?Ама за това на кои му пука, важното е да текат мангите от Сорос и да се разбива всичко българско.

Пиша Ви като осиновено дете. Това се е случило преди много години. Винаги съм знаел кои са мойте биологични родители и през целия си живот съм контактувал с тях, с биологичните ми брат и сестра. Имах проблем личен, когато бях на 20. Почуствах се предаден и казах на биологините ми родители, че не трябжа да се дажа дете за осиновяване. Мисля за тях това беше шок. Това беше само миг от живота ми с които не се гордея. Имам познати и приятели които са осиновени. За някой от тях настъпваше огромен стрес, когато доброжелатели им кажеха, че това не са биологичните им родители. Започват кавги, отчаяни опити за търсене на биологичните родители дори посегателсво върху най-ценното - живота. От моя опит мисля, че е много по- добре осиновените деца да знаят истината за себе си, за родителите който се грижат за тях и за техните биологични родители. Това ще им помогне да бъдат по-мъдри, по-уверени, да не са лъгани от осиновителите и до голяма степен по-лесно да приемат създалата се ситуация. Разбира се представянето на истината пред тях трябва да стане с много такт, умение и в точното време от живота. Всяко закяснение може да бъде последвано от стресови ситуации. Подкрепям идеята за премахване тайната на осиновяването

Изоставянето на дете е долна, противоречаща на всякакъв морал постъпка. Осиновяването е благородно, човеколюбиво действие, даряващо семейство на едно самотно детенце. К'ви биологични родители- който се е грижел за детето, възпитавал го е и го е издържал с обич като свое е и негов фактически родител. А проблемът с неволно кръвосмешение на брат и сестра може да се избегне с тест на гените.

Този въпрос е много сложен и многопластов! Трябва да е подложи на широка обществена дискусия и да се влкючат всички страни на този процес и биологични родители и осиновени деца и осиновители . Децата трябва да знаят истината за произхода си ,но трябва да бъдат достатъчно големи ,за да могат да реагират адекватно на тази информация . Не съм съгласна 10 души експерти да пряват закон,който ще има огромен ефект върху съдбите на толкова много хора . Само широка обществена дискусия,участие в създаването на тези промени,на всички засегнати страни и тогава промяна .

Този въпрос е много сложен и многопластов! Трябва да е подложи на широка обществена дискусия и да се влкючат всички страни на този процес и биологични родители и осиновени деца и осиновители . Децата трябва да знаят истината за произхода си ,но трябва да бъдат достатъчно големи ,за да могат да реагират адекватно на тази информация . Не съм съгласна 10 души експерти да пряват закон,който ще има огромен ефект върху съдбите на толкова много хора . Само широка обществена дискусия,участие в създаването на тези промени,на всички засегнати страни и тогава промяна .

Какво ще стане, ако в едно семейство на осиновители, което има за ценностна система здраве и образование, детето разбере, че единият от биологичните му родители е от малцинствата? Освен това, считам, че тази мярка ще намали броя на живородените деца.

Когато стане достатъчно голям и разумен човек, трябва да знае истината.

Да, моето дете е от малцинствата, както любезно сте се изразили. Нито мен ме притеснява този факт, нито пък детето ми. Ще търсим биологичната майка в някое от гетата. Е, и?

Това е много сложен въпрос, но трябва да се реши и то по-бързо. Когато човек е пълнолетен и може сам да решава трябва да му се даде възможността да разбере "кой е", дори само да разбере "на кой прилича", има ли братя и сестри? Изобщо въпросите са много и само осиновените могат да ги разберат. И колкото и добре да си живял пак остава едно любопитство.

като човек отгледан от 2ри баща ще ти кажa че 'кои си' не е толкова кои е родил а кои те е отгледал, от него се учат ценностите и кое е правилно и кое не