За 10 г. дефицитът в НОИ скочил 20 пъти

За последните 10 години дефицитът на НОИ се е увеличил 20 пъти и сега е над 2 милиарда лева.

Обратно в новината

Коментари - За 10 г. дефицитът в НОИ скочил 20 пъти | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

КАЖЕТЕ СМЕЛО КОЛКО Е СКОЧИЛ ДЕФИЦИТА В НОИ ЗА ПОСЛЕДНИТЕ 20 ГОДИНИ И КАКВА Е ВРЪЗКАТА НА СМАЗВАЩИЯ РЪСТ НА ТОЗИ ДЕФИЦИТ И Т.Н. МАСОВА ПРИВАТИЗАЦИЯ НА ОСНОВНИТЕ ПРЕДПРИЯТИЯ В СТРАНАТА!? ЗАЩО СПОРЕД ВАС ДЕНАЦИОНАЛИЗАЦИЯТА НА ИКОНОМИКАТА У НАС ДОВЕДЕ ДО ТОТАЛЕН СРИВ В ПЕНСИОННАТА И СОЦИАЛНА СИСТЕМА? ТАКА ЛИ Е ПРИ ДРУГИТЕ СТРАНИ В ПРЕХОД - НАПР. В словения? без коментар и изводи по този въпрос не може да се намери верен отговор на тежкия проблем ! другите приказки са просто шменти капели!!

МАСОВАТА ПРИВАТИЗАЦИЯ БЕШЕ ЖИЗНЕНО НЕОБХОДИМА,ПРЕДПРИЯТИЯТА ОТ 10 ГОД.ЧЕ И ДОСТА ПОВЕЧЕ РАБОТЕХА НА ЗАГУБА ,ДОХРАНВАНИ ОТ БЮДЖЕТА ,НА ВХОДА И ИЗХОДА СТОЯХА ФИРМИТЕ НА "НАШИТЕ МОМЧЕТА"ПАРТИЙНИЯ И ДИРЕКТОРА ,КОИТО ГИ ИЗТОЧВАХА КАКТО СЕ ТОЧИ ДО ДУПКА ДЪРЖАВНА ФИРМА,ХАЙДЕ ДА НЕ СЕ ЗАБЛУЖДАВАМЕ,И КОГАТО ГИ ПРОДАДОХА ТЕЗИ ПРЕДПРИЯТИЯ СТРУВАХА НУЛА,КУХИ САМО СГРАДА И ДЪЛГОВЕ .

наистина още по смело може да се каже,че сега тези предприятия са в ръцете на същите тези момчета - и червени и сини и пембени. но броя на работещите рязко падна,защото няма кой да оздрави,модернизира и ръководи икономиката.и от там се срути и пенсионната система ! масовата приватизация във вида в който бе реализирана е с крайно вредни последици за икономиката ни - просто защото доведе до нейния срив! иначе в синьото АОНСУ много обичат баналната теза,че всички държ. предприятия били на изскуствено дишане и затова било правилно да се харизват! Ей много як е бил тогава този бюджет - а сега след "жизненонеобходимите " реформи нещо хич го няма ! А и как да го има като според Костов и АЛ. Божков КРЕМИКОВЦИ струваше 1 долар и за толкова го продадоха . Ощастливения собственик го продаде след няколко години за 300 000 000 долара,като през цялото време на своето "управление" го източваше като за световно....!Докато гърците преструкторираха и модернизираха пернишкия комбинат ,който бе и по стар и много по екологонесъобразен!! Сега СТОМАНА е най голямата ГРЪЦКА металургична собственост!Но синьото АОНСУ си пее една и съща песничка ! ЗА НАИВНИЦИ - ОГРАБЕНИ,БЕЗРАБОТНИ И БЕЗ ПЕНСИИ

Министър Трайков случайно ли е против предложението, или просто си е справедлив /дано е второто/ ----А възможно ли е събраните средства да са в някоя чуждестранна банка за лихва и поради тази причина да се отлага плащането на пенсии и контрола на парите

АМИ ЦИГАНИТЕ,КОИТО САМО ДЪРПАТ ОТ НОИ БЕЗ НИЩО ДА ВНАСЯТ? ТЕ СА БЛИЗО 1 МЛН. И ЩЕ СТАВАТ ПОВЕЧЕ,ТАКА ЧЕ ФАЛИТА НА ДЪРЖАВАТА ПРЕДСТОИ!

Никога няма да ви стигнат парите защото: 1. Харчите безумно така,че заплатите на тези в НОИ са съизмерими с платените пенсии - решение: нови конкурси на пазарна основа-който при равни други условия иска по-малка заплата печели работно място. 2.Преразглеждане на размерите на пенсиите-90% от тези с големите пенсии не са ги заработили и е необходима измислената именно от тях временна уравниловка варираща в по-тесни граници. 3.Промяна на облагането на заплатите - сегашния плосък данък е перманенто изкушение на паразитни длъжности на държавната ясла да злоупотребяват и да точат пари под формата на работни заплати. 4.Проверка на парите от неизползвани отпуски - справка от граничен контрол в/у представителна извадка от неизползвали отпуски пътували ли са в чужбина във време,когато е трябвало да са на работа(скрито ползване на отпуск). 5.Промяна на облагането класифицирано както следва: минимум за производствен капитал,следвано от търговски и финансов - това е начин да се инвестира в производство и да се излеза от 20-годишната криза. 6.Има още много,което да се направи,но преди всичко трябва се произвежда за да има нещо,което да се разпределя!

Ами що 10 год. намаляваха вноските великите царски дупета, Орешарски най-незаменимия специялист икономист????

АМИ, ТАКА СЕ ПЕЧЕЛИ ЕЛЕКТОРАТ,ТАКА СЕ ПЛЮЕ ПО-ЛЕСНО ПО ПРЕДХОДНИТЕ И СЕ ПРАВИ СОЦИАЛНА ПОЛИТИКА ,КОЕТО НИ ИЗЛИЗА "ПРЕЗ НОСА".

Ами питайте ги тия дето ги намаляваха вноските, царските дупета, орешарски ЗАЩО, бе?! След тях ПОТОП!!!

За тези 2 години държавата НЕ Е внесла и стотинка от нейните 12% задължения. Доказателство? - Просто е, щом няма пари за текущите пенсии и посяга на вноските от НЗОК, от къде НОИ ще има средства да плаща, и то такъв голям процент? Нали Ви е ясно, че това с тези 12% е поредната долна лъжа? Някой да е видял, да е усетил този "тренсфер"? Някой да го отчел, показал? Освен това няма действаща система и институция, на която да е възложено изчисляването, определяне на размера като реални пари, извършване на истински превод. При голямата разнородност на осигуряване : труд.договори, гражд.договори, самоосигуряване, държ.служители, земеделски, това са милиони хора, при някои от които формите на работа се покриват, доходите им са на различно основание - кой, питам, се занимава конкретно с пресмятането на сумите? 12% върху какво плаща държавата - може ли тази каракуда отгоре да спре да лее простотии и долни лъжи!!! Неосведомените хора вярват ли, вярват.... Оная хамсия и на това разчита.

И от де на де тия частните фондове да не изплащат пенсии още 1-2 год. пък после ще видим..?! Ами изобщо защо ни задължавате тогава да си внасяме там вноските?? Да ги гушим с милиони и да стоим без пенсии!!!!

ами да направят пенсиите на бившите от бкп още по лолеми... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.