Стажът се вдига плавно, затвор за работодатели

Осигурителният стаж ще се повишава плавно, а не както беше предвидено - с три години наведнъж.

Обратно в новината

Коментари - Стажът се вдига плавно, затвор за работодатели | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Борисов,с тия тъпотий за "реформа" в пенсионирането на хората директно на слеващите избори ще получите наказателен вот!

за човешката глупост верно не съм сигурен дали не е безкрайна, тия видяха че предишните не са им оставили нищо за крадене и сега рекетират хората и си узаконяват рекета при това...само дето да ми кажат че съм престъпник понеже не желая да си дам парите на държавата ......ми не искам да се осигурявам бе, не искам и пенсия от държавата, здравното осигуряване и то не ми е чак толкоз нужно, но айде за него може да отстъпя, обаче другото би трябвало да си е моя работа....

До RABOTODATEL. Мръснико, научи се да пишеш с кирилица, явно си пълен простак и невежа, като болшинството работодатели. Да, за затвори конфискуване на имуществото са всички,които не осигуряват роботниците си.Самозабравяте се,нямате роби.

Уважаема Мария, убедена ли си, че ти самата си коректен данъкоплатец! Осигурителните вноски се правят върху осигурителен доход, който понякога е по-висок от брутното трудово възнаграждение. Много често самите работници предпочитат основната им заплата, а оттам и възнагражденията, върху които се дължи данък върху дохода, да бъде по-ниска от реалната. А, колкото до некоректността на работодателите, много често не е въпрос на желание, а на финансови възможности. Междуфирмената задлъжнялост, а и забавени плащания от самата държава, поставя много често работодателите на колене. А, ако смяташ, че ти самата би могла в тази криза да се справиш по-добре, опитай! Желая ти успех!

да си коректна къмм работниците си, фалираш, търсиш си ново поприще и толкова. Оцеляват само онези с възможностите - другите са обречени.

стига закони.нов министър нов закон. да напавят закон дане умираме,а да живеем зада има пари за тях да живеят те. да живеят робите!!!!!

Тези държавни синдикати си изпяха песента. Нужни са нови, частни, профсъюзи, които да се издържат само от чл. внос и реално да са на страната на наемните работници в частните фирми.

Това означава ли, че голяма част от министрите и кметовете трябва да влязат в затвора заедно с работодателите-нарушители? ДА, означава! Защото щом "ония отгоре" нарушават, значи всички фирми и фирмички могат да нарушават. Или, целта на законите не е ред в обществото, а е единствено защита на управляващите?!

ДА СЕ ВНАСЯТ ОСИГУРОВКИ ВЪРХУ РЕАЛНИТЕ ДОХОДИ ! ! !

Отиваме към най-добрата бананова република.цялата данъчна и осигертелна тежест се прехврля на самоосигуряващите се и работницте.синдкатите се изявяват като държавнци загрижени за бюджета и НОИ. С помоща на тях правтелството вече е решило да вдигне и стажа и възрастта и да сложи изравнителни при подаването на годишнте декларации за доплащане на СО и ЗО. Най-много ще го отнесат земеделскте производтели на които тежеста ще достигне хиляда пъти.А арендаторите в България ще станат свише възможности. Английската кралца е огранчена в декарите обработваема земя-нашите работят по 350 000 дка и получават субсидии, като ежедневно са в нарушения.Трупат безработни и не внасят нито в НОИ,нито други данъци повече от обкновенния зем.производител обработващ 10-50 дка. Изобщо щялата тежест на фиска е насочен към дребният.Това е защото управляващите знаят че свободният човек трудно може да бъде управляван!

кога в нашата страна пенсионният и здравният влог ще са персонални, ще могат и да се наследяват, докога ще бъдем в кюпа и наравно с такива, които не са излизали от вкъщи да отидат на работа, но ще получават - социална пенсия не по-различна от минимална трудова, помощи в натура, помощи за парно, ток и т.н., защо се стимулира по този безправен начин мързела, докога инспекцията по труда няма да проверява повсеместно всички трудови и грждански договори, работното време определено в тези договори и реално работеното от работника или служителя, изобщо защо все сме в гъбите...

Правителството на Франция днес одобри законопроекта за пенсионната реформа, която предизвика бурни протести в страната. Той предвижда увеличаване на възрастта за пенсионирани от 60 на 62 години до 2018 година - 13 юли 2010 г.

Вместо да мислите как да вдигате осигуровките на все по-малко оставащите на пазара фирми по-добре мислете как да увеличите работещите така че да се плащат повече пари за пенсионната система. Имайки предвид че малцинствата все повече стават мнозинство опитайте се тях да ги накарате да работят и да плащат осигуровки.

Пак за пенсионерите мислите а не за младите хора и за бизнеса който вече не знам дали изобщо функционира. А този от този синдикат гледа само да си оправдае парите които получава от членове и врагове на сегашното правителство. Такива стачници дето не работят а бръщолевят глупости ще провалят системата. Нека да няма пенсионен фонд да го видим какво ще прави :-) а за нас младите и без това от сега е ясно че докато дойде нашето време за пенсия ще се срути цялата пенсионна система както е в други страни. Бойко не се подлъгвай от тия синдикати и не разваляй хубавата система с увеличаване на възрастта за пенсиониране мисли за бъдещето не за миналото на България.

Всички осигуровки трябва да отиват в лична осигурителна книжка, в т.ч. и здравните, а също така да могат да се наследяват. Какво става с човек който 30 години е внасял осигуровки и е починал преди да достигне заветните 40 години за пенсия? Това не е ли грабеж от държавата? Защо няма лична здравноосигурителна сметка? Съгласна съм, че трябва да се криминализира неплащането на осигуровки но при едно условие - когато техния размер е поносим за работодателя. Само при такъв поносим праг на плащане и риск от затвор ще се получи ефекта за фиска. Другото е - преминаване в сивата икономика или пускане на кепенци. Уважаеми пишещи, не останаха много работодателите и вие, които така умно раздавате съвети да си работят сами се питам кой ще ви плаща и малкото което получавате сега? Държавата ли? след като предвижда 12 месеца осигуровка за да се получава майчинство. Помислете над това. Трябва да е слепец човек за да не види , че идеята е да се съсипе малкия и средния бизнес и да се установи господството на монополите. Тогава просто няма как да си избираш... Правителството на Герб има добри намерения, но му липсва управленски опит и капацитет . Да не говорим, че в екипа има хора, които никога не са се занимавали с бизнес, и такива които са просто чужди като убеждение. Трябва да се отчита спецификата на българската икономика и да не й се пречупва гръбнака. Как ще се изправи след това, просто все ще е прегърбена, а както е известно не може да се върви бързо в тази позиция. Както се казва, пътят към ада е осеян с добри намерения. Бях изумена като гледах срещата на Бойко Борисов и земеделския министър с тютюнопроизводителите и грубата реакция на земеделския министър след един проститъчък въпрос на производител - ами като имаш висше образование работи друго, не произвеждай тютюн. В предложенията на тези хора имаше много истина, над която нито някой иска да разсъждава нито има с какво да го направи, поради тази причини грубо се напада опонента. А някъде там в диалога може би се крие нещо по добро като решение и за двете страни. Прави впечатление липсата на чуваемост от страна на министрите. По тази причина бързата кучка слепи ги ражда .

не мислите ли,че ако се внасят осигуровките на лични банкови сметки,хората ще се осигуряват на по висок праг и социалните и здравните

да си загубиш спестяванията като ти спретнат една хиперинфлация. Точно така се появиха новите богаташи през тези 20 години на "преход" - като ограбиха спестяванията на хората, обърнаха ги в долари, а българската валута превъртяха през хиперинфлация и деноминация (приравняване на всеки 1000 лв. към 1 лв.). Пазим спестованата книжка на майка ми (като свидетелство за престъпленията на криминалната революци),в която спестяванията й от 20 хиляди, бяха превърнати в 20 лв. За ограбването на националното богатство, предполагам си чула.

ДЕНОМИНАЦИЯТА НЯМА НИЩО ОБЩО С ОГРАБВАНЕТО, НАПРОТИВ!!

Нека да се съсипе бизнеса, то ибз това вече изнемогва. Сега ще вкарват собствениците в затвора. И какво си мислите, че ще се случи? Още повече хора ще останат без работа, защото е по-безопасно да останеш без работници, отколкото да се чудиш как да намираш работа по време на криза, за хора, нуждаещи се от работа. В момента всички работят на загуба и е въпрос на оцеляване, остава и да бъдат хвърлени в затвора. От тази простотия по-голяма, нормален човек не може да измисли. Явно тези, които дават тези идеи и тези които ги подкрепят са за лечение. Жалко, че закриват и психиатриите.

ПО-ДОБРЕ ГЛАДНИ ОТ БЕЗРАБОТИЦА ОТКОЛКОТО ГЛАДНИ ПРИ ТАКИВА НЕГРАМОТНИ ПОМИЯРИ КАТО СЕГАШНИТЕ РОБОВЛАДЕЛЦИ! КАКВО ПЛАЩАТ? ЖЪЛТИ СТОТИНКИ! А ТЕ СТАНАХА ОХРАНЕНИ САМОДОВОЛНИ СВИНЕ! В ЗАТВОРА ВСИЧКИ ТЕ И ДА ВЪРНАТ ПАРИТЕ НА ХОРИЦАТА КОИТО ТРЕТИРАТ КАТО РОБИ! 21-ВИ ВЕК СМЕ!

ХАЙДЕ ОТ НАП ДА ПРОВЕРЯТ КОЛКО ФИРМАДЖИИ С АКТИВИ ЗА МИЛИОНИ НЕ СА ВНАСЯЛИ ОСИГУРОВКИ!!!!!! КОНФИСКАЦИЯЯЯЯЯЯ!!!!!! КРИМИНАЛИЗИРАНЕТО ИМ Е МАЛКО! ПОВЕЧЕТО НАШЕНСКИ БИЗНЕСМЕНИ ИСКАТ ДА ИМ БАЧКАШ НА МИНИМАЛНА, ПО 24 ЧАСА 365 ДЕНА!!!! ПРИ ТОВА БЕЗ ОСИГУРОВКИ! А ТЕ ВЗЕХА, ЧЕ ИМ НАМАЛИХА САНКЦИИТЕ!

и вие се съгласихте. Навсякъде по света синдикатите воюват заедно с хората изобщо да не се повишава възрастта за пенсии, дори и при условията, това да стане постепенно след 10 години. А тук на всеки четири месеце ще повишават осигурителния стаж (възраст) със 6 месеца, така че до 2 години да постигнат заветното 3 годишно увеличение. Това е за сега, после пак, на порции по малко, до безкрай. И това със съглашателството на синдикатите. Извоювали са правата ни, няма що! Обзалагам се, че всичко е предварително уговорено. А вие докато се надвиквате тук хищниците вече са ви изяли бъдещето.

няма разбира се, но пък те сега решават съдбините ни! Мене вече ме изхвърлят на улицата! Утре и други, така че тежко ни от тази пасмина тунеядна!

Синдикатите го свършиха като лисицата с опашката.Правителството предлагаше увеличение на осигурителния стаж,без да се вдига осигуровката.Синдикатите ни уредиха и с двете.Браво САШЕ.

Явно е дошло времето да го гоним вече това нагло правителство!

Споко, на такива страхливци като българите, това им се пада!!! Пенсии няма!!!Е, хайде чао, ще се срещаме по боклукчийските гюмове!!! Бъдете живи и здрави!!!

Ето решение на въпроса, което не означава, че няма да се плащат осигуровки, но ще стане "по-меко" приземяване. В България е приватизирано огромно за нашите мащаби имушество, приватизирано при определени условия, има договори които никои от взелите имуществото от държавата не изпълнява. В хазната са влезнали десетки пъти по-малко пари от реалната стойност на приватизираното. Ето решението: проверка на всички приватизационни договори и за тези които не изпълняват договореното с държавата да бъдат развалени договорките с тях, или, те да бъдат осъдени и заплатят с лихвите по неустойките, а прибраните суми в пенсионния фонд. Защото приватизираното имущество е създадетно от пенсионерите. Няма да има агония на пенсионния фонд, пък ще бъде и справедливо. Защо не се правят ревизии на приватизационните договори и няма след приватизационен контрол, а ровят в дзжобовете на просяците за стотинки?

Нещо по-конкретно: Премахват се здравните осигуровки и ДОД. Вдига се ДДС с 5-6% , което ще доведе до няколко процента инфлация /това не е страшно/. Защо? Отговорът е прост. Колкото повече консумираш, толкова повече плащаш ДДС. По този начин постъпленията за пенсии и др. се разпределят върху всички в държавата, а не от работещите /без чиновниците/. Хората си получават реалните пари и всички работещи ще са регистрирани. Държавата срещу тези постъпления ще може да посигури минимална / а може би и нормална/ пенсия. Всеки работещ да си прави собствено допълнително пенсионно осигуряване, колкото може. Така когато се пенсионира ще има две пенсии - от държавата и от собственото осигуряване. Така се слага край на РАБОТОДАТЕЛЯ ПРЕСТЪПНИК. Този модел го има в други държави от ЕС, но ТРЯБВА ДА СЕ СЪКРАТЯТ ЧИНОВНИЦИТЕ И ДА СЕ СПРЕ КРАЖБАТА ПО ВЪРХУВЕТЕ. Чао!

Явно изобщо не разбираш от данъци. Никъде в света няма подобна глупост ДДС да се ползва за пенсии. ДОД е т.нар. пряк данък, а ДДС е косвен. Може да попрочетеш малко преди да се изказваш неподготвен. Да не говорим че ДОД е около 30% и тези мизерни 5-6%, за които говориш надали ще се покрие разликата. Има го и това, че много често самото ДДС се начислява по 2 пъти но това е друга бира. Ай остани си със здраве.

като затворят работодателя ми лично ще му нося кафето в затвора.голям кеф.

"Според експерта от КТ "Подкрепа" Мика Зайкова пет европейски държави тази година са повишили осигурителната вноска."! Тази Мика (това е гръцко име) знае ли колко пък европейски държави са повишили доходите на работещите? А знае ли, че в България заплатите са замразени от Станишев от 01.07.2008 г.? И как да плащаш повишени вноски при замразени от две години заплати? Поредната недомислица в АБСУРДИСТАН!

Защо работодателите внасят вноските в НОИ. Нека всеки сам си договаря чистото възнаграждение с работодателя и да си внася колкото и къде, когатои както си иска. Нека имаме право на избор държавни и чани пенсионни фондове.

Първо трябва да се повишат доходите и да има политика на доходите ,а не отзад напред - да се увеличават осигуровки при ниски доходи и да духат супата частния сектор,който издържа държавния.,т.е.само да се тръби как да ни краде държавата,чрез осигуровки.Като се повишат доходите няма нужда от увеличаване на вноската.Един и същ процент на различна основа са различни суми.Какви увеличения искате сега бе кретени при тази безработица.Е какво ,няма достатъчно постъпления.Ами като няма,няма за всички.Е, намаляха ви допълнителните стимули за държавните служителите,няма откъде да ги изсмучите.Да и имаме на Митрева обезщетението за отпуските- по 4500 лв. на година за 25 дни годишна отпуска.Голям глад ,няма що!Не може само да искате, а да мислите и за тези които Ви дават парите.Я се осъзнайте,кретени!

Защо все работещите и почтени хора се товарят.Защо не се търсят парете от пенсионните фондове.Защо не се говори за премахване на тавана на осигурителния доход.Защо държавните служители не си плащат осигуровките.ТОВА НЕ Е ДЕМОКРАТИЧНА И ПРАВОВА ДЪРЖАВА .ТАКИВА НЕЩА НЯМА В ЦИВИЛИЗОВАНИТЕ ДЪРЖАВИ. ПОДКРЕПЯМ ТОВА МНЕНИЕ- ЕДНИ РАБОТЯТ РЕАЛНО ЗА 200 ЛЕВА НО ГИ ОБЛАГАТ НА ПРАГА ЗА ПРОФЕСИЯТА ИМ КОЯТО Е ДА РЕЧЕМ 300 ЛЕВА А ДРУГИ ИЗКАРВАТ ПО 10000 ЛЕВА НА МЕСЕЦ А ГИ ОБЛАГАТ НА 2000 ЛЕВА-ЕГАТИ СОЦИАЛНАТА ДЪРЖАВА. ЖЕЛАНИЕТО НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ Е ДА ПЪЛНЯТ ХАЗНАТА ОТ БЕДНИЯ НАРОД А НА ТЕЗИ КОИТО ПЛАЩАМЕ И ОСИГУРОВКИТЕ/ДЪРЖАВНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ/ РАЗДАВАТ ПО 13-ЗАПЛАТА В КРИЗАТА

Единствените,които ще пострадат от тези действия на правителството са хората на труда.Безброй много са начините да се избегне плащането на осигоровки и всичките са законни.Схемите функционират в цял свят,в страни с значително по-висок контрол и със значително по - малка корупция,а тук... Всички жадуваме справедливост но по-този начин тя няма да дойде.Самият факт,че след една година управление на Герб не е посегнато на нито една от фигурите виновни за разграбването на България,говори недвусмислено за това. Така,че това е поредния цирк,целящ още по-голямото ограбване на българите,под предлог,че се защитават интересите на трудещите се!

Според статистиката и изчисленията, от няколко десетилетия назад, са събрани пенсионни вноски ,които при сегашното ниво на пенсиите стигат за 23 години.Средната продължителност на получаване на пенсия у нас е 12 години. ПИТАМ: КЪДЕ Е ДРУГАТА ПОЛОВИНА НА ПЕНСИЯТА МИ?

Уважаеми господа управляващи, българинът е докаран до просешка тояга, обаче всеки е намерил начин да се приспособи и да оцелее. Като казвам да оцелее, това означава с полузаконни или напълно незаконни средства. Кой не плаща данъци, кой работодател не плаща осигуровки, но фирмето му оцелява и крета някак си. Вие сте решили да създавате ред и железна дисциплина. Това хубаво, но сте изпуснали момента. То е като да правите операция от апендисит на човек с масивен инфаркт на миокарда. Ще осерете пейзажа, господа гербери! Каквото и да предприемете ще е грешно. Ако нищо не предприемете пак ще е грешно. Убийте тази система, господин Борисов! Преди тя да ни е убила. Капитализмът е вреден за България! Започнете всичко от начало. Пълна национализация, мобилизация, комуни, кухни за безплатна храна, бригадирско движение и т.д, и т.д

къде виждаш в пейзажа ти ЕС, с неговото капиталистическо разделение на труда и НАТО?

ЕС има да разрешава много по- тежки социални проблеми от това да налага ембарго на България. Мисля, че дори ще ни аплодират! Току виж станало заразно.

По-голями криминални субекти,от тези който се опитват да решават съдбините на българския народ-има ли???

С тези нива на заплащане у нас (като цяло) и 1000 години да внасяш осигуровки, няма да има пенсия като хората. Да не говорим, че един внася едно, друг друго, а после на всеки по-равно (грубо казано). Така че да не се лъжем- осигуряването и промените в закона свързани с него са само още един опит за нов и то много сериозен данък за населението, защото ще се работи до смърт и нищо няма да се плаща. А за "доброволното" второ осигуряване в пенсионен фонд да не говорим - миналата година по отчет вноските ми в такъв фонд са намалели с имагинерни разходи за "обслужване". За качестото му може да се съди по резултата, който е отрицателен. Макар че и най- простата тиква би могла да внесе парите на влог от 7-8% и да увеличи, а не да намали номинала на вноските. Но търтеите няма какво да папкат, без да мислят и работят. После защо няма пари. Ами няма да има, я! А че пенсии няма да има, ако не се погрижиш за себе си и семейството си сам е видно и за слепеца. Сега това, което плащат на родителите ни не им стига само за лекарствата. Такава система няма никъде като нашата - вноски за себе си, пари за родителите, за децата....Дано да не доживея да се пенсионирам, щото това няма да е живот!

Водят те официално на 2 часа на ден извършен труд на ден или 40 месечно , но всъшност работиш 12 часа или 252 часа месечно .Не ти внасят социалните осигуровки били те и върху 60лв. на месец за 2 часа , това е в някой охранителни фирми .Няма извънредни и празнични . Нищожни условия на труд . Заплащане мизерно .Работодателя е на 300% печалба . Време е това нещо да престане .

И кой те кара да стойш при този работодател. Преквалифицираш се и си намираш работа. Просто трябва да следиш в кой сектор има търсене. И нем и излизай с номера, че няма търсене на работна ръка, защото има - за този който търси. Аз си намерих 2 работи за по-малко от 2 месеца.

Само така, трябва да има закони в тази държава, край на рая за фирмите ментета! Ако някой няма намерения да прекрачи подобен закон, не виждам защо би бил против!

И какво правим с работниците на този някой, който прекрачва закона. Нали фирмата му ще фалира и всички отиват на улицата. Ама сме много умни да даваме идеи...

Аз предлагам въобще да не се осугуряваме. Една проста сметка всеки месец за моя сметка и за сметка на работодателя внасам 180 лв , за 37 год това прави79920 лв. При тази система трябва да се пенсионирам на 63 год , при средна продължителност на живота за жените в България 73 -76 год. означава че пенсия ще взимам 10 години това прави по 666 лв на месец , да но не най-много ще ми дадат на тези осугуровки 140 -150 лв . Къде са другите пари които са взели от мен. И другия момент от 20 години това да няма работа е нещо обичайно . Сега съм на 46 год. и в случай че бъда съкратена вероятността да си намеря работа в този момент е вавна на 0. Така стоят нещата у нас .

Ами много просто. Понеже от началото на т.нар. преход пенсионния фонд е опразвеан поне 2-3 пъти сега няма пари за сегашните пенсионери. Там отиват другите пари да не кажа всичките, което означава, че когато ние дойдем до пенсиониране не се знае дали ще има пари за нашите пенсии.

От тая некомпетентност на правителството страдаме всички, а от демагогията им - още повече! Продължавайте да му лижете задника на ББ и се радвайте, докато и вие не станете потърпевши от цялата неразбория!

Добре де, 40 години, 'убаво 40 години, даже прекрасно! Аз лично нямам нищо против и 140 години да бъде, даже 240, не 340, но (огромно НО!) нека 'статистиката' извади актулни данни за средната продължителност на живота да ги покаже на тия тъпаци и тогава пак да го премислят т'ва лайно дето го оформят. Да видим колко е средната продължителност на живота за мъжете (не пренебрегвам дамите): - за периода 1935-1939: 50.98, години; - за периода 2006-2008 е нарастнала на: 69.50, години. Сега остава една зверски проста сметка, възраст: - 1-18 години - училище; - 19-24 години - университет; - 24-64 години - трудов стаж; - 65-хх(х) години пенсионер. Е в най-добрия случай за един образован мъж му остават средно около 5-6 години да живее като пенсионер. Е да нашият мъж е образован и веднага му светват няколко въпроса: 1. Ще бъде от щастливците които ще пеминат 70 годишна възраст, възниква и втори въпро с колко години ще преминат, над 75 е чудо? 2. Ще живее като пенсионерите наоколо ли, ако и да е сред щастливците от т.1 - а мерси - мммне! 3. Колко му струват осигурителните вноски, а при олихвяване колко ще има след 20 години? 4. От какво здравословно бедствие могат да го спасят осигурителните вноски (тук отговора е повече от ясен, трябват кинти 'на ръка' - свободните кинти купуват здраве, няма какво да се заблуждаваме)? 5. И квинесенцията на всички въпроси за какво да се осигурявам, когато: децата ми ядат безконтролно лайна пуснати на пазара, децата имат отвратително образование, децата ми боледуват 80% като следствие от некачествени медицински грижи, ако умра преди пенсия децата ми няма да получат нищо, ако се разболея тежко съм свършен, а децата ми ще са в затруднено положение и т.н. Е за к'во да плащам, когато това не ми осигурява практически нищо, просто пари на вятъра за издръжката на държавата, която провежда тотален геноцид, значи държавата е враждебна към мен, а аз какво да правя, да следвам пагубни за мен и децата ми правила? Парадокса е, че всеки разумен човек ще бойкотира подобни тъпни (как може да се очаква да се спазват правила, които противоречат на здравия разум и инстинкта за самосъхранение, чрез затягане на мерките за тяхното прилагане), родени в кухите тикви на един тон лайнари без грам здрав разум, откъде се пръкнаха и кой ги свали от предизборната каруца тея тъпаци ще си остане загадка. Пичове, тъпаците свършиха вече, те виреят само в политиката, май е време да свърши тоя преход, наиграхте се.

Разумен коментар на мъдър човек!!!

ДО слушател ( нерегистриран ) 23.07.2010 16:17 "...не си чешайте езиците, а давайте предложения." Предложението е само едно: Когато на критично количество данъкоплатци дойде желание за четене на надписа поставен на Народното събрание, гледай от "слушател" и зрител да еволюираш в СУВЕРЕН.

Давайте в същия дух. Мястото на всеки българин е в затвора. После когато не съберат и 4% на следващите избори шибаните малоумници от ГЕРБ да се сърдят на себе си.

Какъв бизнес,ние отивамер на кино,никаква работа ,немога да си плата и наема и другите данъци,сега и в затвор,та то по добре,няма да работя и да трепперя,че данъчни ще минат и ако не чукнеш ,акт.Там поне ще си лежим споко

каква е тази глупост - осигуровки, защо работодателят е длъжен да плаща по- голямата част за евентуална пенсия, който иска пенсия да се самоосигурява, да се прекрати осигуряването !!!!

Писна ми да чета общи приказки, ако имате мнение давайте предложения какво да се направи. Че ще вземат некакво решение то е ясно, затова не си чешайте езиците ,а давайте предложения.

да се съберем пред народното събрание и вси4ките им лъскави и мазни нови коли да ги запалим, всички министри на кетчуп и да протестираме до край....... УМРЪЗНА МИ ОТ ДЕТЕ ДА СЕ БОРЯ ЗА ХЛЯБА СИ САМО , ДА МЕ ПОДИГРАВАТ РАБОТОДАТЕЛИ , ВСЕКИ МЕСЕЦ ДА СЪБИРАТ ПАРИ ЗА УСИГУРОВКИ И НА КРАЯ НИКАКЪВ ТРУДОВ СТАЖ..... ПИСНА МИИИ!!!!!! ИСКАМ ДА СЕ ОРГАНИЗИРАМЕ И ДА ПРОТЕСТИРАМЕ, ДА СМЕ ЖЕСТОКИ , КАКТО СА ТЕ С НАС 21 ГОДИНИ... ДА ГИ НАПРАВИМ НА КЕТЧУП 2 ИЛИ 3 ОТ ДЕПУТАТИТЕ НО ДА ЗНАЯАТ ЧЕ Е ВРЕМЕ ДА СПРАТ С ТОЗИ ГЕНОЦИД ВЪРХУ ДАРОДА... АКО НЕ ГО НАПРАВИМ ,ТАКА И ДЕЦЕТА НИ ЩЕ СТРАДАТ КАКТО НИЕ... ПРОМЕНИТЕ И БУНТОВЕТЕ СА ЗА БЪДЕЩЕТО НА ДЕЦАТА НИ!!!