Още квартали на София поискаха зелена зона

Районите "Слатина" и "Триадица" искат разрешение за платено паркиране в "Яворов" и "Иван Вазов"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Крайно време е да се спре с безпризорното паркиране на автомобили навсякъде. Това е столи, автомобила не е право. Притежанието на автомобил въврви ръка за ръка със цял куп задължения по него. Едното от тях е къде да нощува и паркира. Особено за квартали в които има възможност за паркоместа или подземни гаражи, трябва да е задължително. Иначе какво се получава: паркоместа достатъчно, но Ганьо е тарикат.... може да плати 200 000 Евро за апартамент, но няма да даде 7-8000 за паркомясто. Пък и как ще се фука със дрънгела ако никой не го вижда в подземния паркинг. Той иска да спира пред вратата... всички да го видят и да пречи на всички.... защото знаят че е голямата работа.

Как бе всички искаме да плащаме. Даже искаме да се забрани изобщо паркирането. Който паркира - 1 месец пандела

Държавата (правителството) полагат големи усилия да се справят с пандемията, но от Столична община им играят курвачкита и се опитват насред епидемията да натъпчат хората в градския транспорт. То не бяха затворени улици по време на протестите за ремонт и миене, по всевъзможни начини се пречи на движението на автомобили - проблеми с паркиране и лошо регулиране на светофарите така, че да се получават огромни задръствания. Фандъкова е откачила, мрази софиянци и иска трупове.

затова взимат пари от Брюксел. Наеселението трябва да намалява и то най-вече бялата средна класа. Другите са лесни.

Шепа крадци "се обединили около тази идея". И Герджиковото Еленче веднага се навило.

Знаете ли какво причинявате на малкия бизнес ?

боли ни фара - ние сме на заплатка

Глас народен - глас Божий! Щом народът го е поискал, а не друг, трябва да се съобразяваме. Е, само че таксите ще отиват в нашия джоб, не в неговия, но това е малка подробност, важното е вишегласието и душевния мир. Стига с този ваш груб материализъм!

А кога ще откликнат и на нашия зов за синя зона и при нас , хем сме им главните избиратели барабар с чиновниците

Боклуци скапани! Не се наядохте, алчни и корумпирани общинари....

Този, с парцала на главата, некъпания Георги Илиев на "Слатина" е луд за връзване. Смята, че с подскоци и скандали ще привлече вниманието върху себе си и хоп в парламента. То не бе читалище, не бяха сглабяеми паркинги, не беше зелена зона и пр. Да си гледа неграмотните цигани, назначени от него под натиска на "зелените". Годината от мандата му изтече. Остава още малко и никой нама да си спомня за него и "индииското му образование", което се срамува на уточни какво е.

Пак си ги преизберете и ще ви сложат такса и на въздуха, който дишате и издишвате! Чекмеджето трябва да се пълни!!!

в центъра никой не плащаме, срещу 2 лева на оня с жилетката и хоп цял ден платен паркинг!!!

а кога в цяла София?

а Кокаляне? мръсни рассти, ние като сме по-черни какво? не може ли и ние да имаме патладжан-синя зона?

Демек има още кандидати да пълнят едни шкафчета?!? Не ми се вярва да е така, освен ако не си собственика на шкафчето.

Тия .. утре ще поискат и зелени апартаменти... Плащаш и спиш в къща около адреса на който си регистриран.... ...После ще има и сподели жената..... След това .. и.. сподели мъжа :)))))

Тя жената сама си се споделя, споко.

Елен Герджиков да внимава, че идва ловният сезон

милиони се харчат на година само за боя и знаци. Да не говорим за безделниците с жилетките. Това ли е икономика с висока добавена стойност?

От години тази далавера със зоните си върви се разраства.

Кой ги е излъгал, че "Слатина" иска зелена зона? Онова районно кметче с опашлето ли?

" Селяндурите" от софийската община , само посмейте да пипнете и да правите зони след моста Чавдар - Сухата река и Х. Димитър ... Е тогава ще има " Падни стани".... Както предрекох преди да пуснете там метрото ...напълни се с коли от село който си ги оставят там и с метрото разнасят по Студентски град ... бурканите с туршии и пръжки .Направете още от Бутонец и Кремиковци паркинги и който иска да идва.

На околовръстното и в няколко тунелаа като този пред НДК,Пенчо Славейков е налици по две ленти за движение.Само там не е обособена някаква зона.Тези се насраха от лакомия.Щом и пред моргата на улица Здраве за да задръстват движението се направи зелена зона.Същата тъпота е и в локалната платно на бул.Пенчо Славейков в посока бул.Витоша.Скоро ще ги разграфим и туриме колчета на цялото ръководство на градската дебилност.Без каквито и да е инвестиции а само с колчета и блажна изтриваща се боя се събират парички без никакакъв труд.Здрави и прави мъже се разхождат между колите за да следят за това дали са си платили.Така се бори безработицата.Селяните управляващи София е крайно време да си ходят по родните места.Столицата не е място за експерименти и всякакви лъжи от клатикурците чиновници с които е пълна общината.Друго е цял ден да си бъцкаш на компютъра и първи и петнадесети заплата и аванс.Хей живот здравей здравей.

Мамицата ви ....как спите бе хора !?!?!

С пистолет до главата и пълно шкафче с по 500 евро.

Нормално е всеки да има кола понеже е необходимо. П-р мъж и жена ходят на работа и после на много други места като возят децата. Когато тези деца пораснат става същото но по две. И на тях им трябват коли. Така че проблемът с паркирането ще се задълбочава. Но вместо да се решава проблемът(може би нарочно), се печели от това.

поради тази причина общината трябва да осигури на всеки от вас четиримата безплатно парко място? Може да ме освиркате, но едно жилище една кола на паркинга - ако сте в къща но нямате двор пак ли ще имате 4-ри коли? Ако си имате двор си постройте гараж!!!

Абе неграмотник, да си чувал за съвременни начини за паркиране. Как в много милионен Лондон няма проблеми и хората имат и гаражи и паркоместа?

Пълни глупости! Необходимо било...Преди 2007-ма, когато паднаха митата имаше 4 пъти по-малко коли и хората ка се оправяха бе келеш!? Децата с коли? Да си ги изработят и тогава. Ей заради такива възпитанието и самосъзнанието го няма!

След падането на Герб от СО, дано по-скоро, цялата комуникационна политика в т.ч. и паркирането в София трябва да бъде преразгледано. Явно корумпираната Фъндъкова нищо разумно няма да може да роди. Не само Виена, но и много други т.н. големи градове имат такава организация на паркирането, че винаги има места, вкл. и безплатни. За целта е необходим акъл, опит и най-вече да не си омазан в корупция.

Но може би някой да ми каже коя партия която има група в Общинския съвет е излязла и е казала, че ако спечели изборите в София ще реши този проблем?

това не е по искане на гражданите а на районните идиоти! Всичко това върви към зони във всички квартали и във Всички градове. И като това стане, няма да можеш да отидеш никъде с автомобил, защото разрешеното време ти е ограничено! Просто колата ще си седи на адреса за домуване и това е. В крайна сметка се получава, че ще плащаш за това, че колата ти престоява. Нищо няма да бъде променено със свободните места за паркиране, но пък кожодерите ще прибират пари. В един бъдещ момент, когато всяко място бъде платено, но за автомобилите отново няма да има места за паркиране, защото моят автомобил, дали ще е в центъра или в Манастирски ливади той заема едно място за паркиране, а местата са ограничени!

Прав си.Тогава няма да има коли с регистрация нито от Перник,Кюстендил,Плевен и т.н.За да паркираш в София си плащай-иначе без кола в София.

Разширете паркоместата ,а не зоните...

Регистрацията но автомобили да става по Акт за раждане. И издаването на лични карти също. моля

1 към 4 е съотношението. Ето от къде се увеличило Четворно населението в София

Ми аз съм роден във Варна, ама там съм живял към 4 месеца. Ама ако предпочиташ - там ще си регистрирам колата и там ще си плащам данъците.

много ограничено мислиш! Има хора родени ( само родени ) в други населени места, по една или друга причина.

Ей, как го извъртяха - грабеж посред бял ден, ама сякаш ние искаме да ни ограбят. Честито!

В София трябва да се забрани строителството на каквито и да било сгради в следващите 50 години. През това време всичко, което излезе от строя се разрушава и се злесява. Това ще доведе до някъво нлрмално разреждане на това безумие. Цените на имотите ще се качат и в София ще останат само хора кито имат къде да живеят и работят и наистна печелят добре. По този начин и провнцията ще живне. Трябва незабавно да се спре това безумие половин България да се обзлюди и да се натъпче в София. Вече всички изглежаме като абсолютни тпаци приемайки този абсурден начин на живот.

Отиди е провинцията ти, там е зелени и празни.

Какво се оплаквате. вие си гласувахте за Фандъкова и сега си я търпете. Ако не искате си я махнете. Ама веднага.

Доколкото се разбира от статията и двете предложения са на районните кметове, които са от "Демократична българия"!!!

Интересно, защо за каруците не се иска заплащане при паркиране. Вциганските квартали ще имали зони?

Пълни глупости! Понеже Фандъкова не може да захрани всички чекмеджета отново измислиха да съдерат по още някоя кожа от софиянци. Накрая и тая ще си отиде мизерно оплюта и презряна като любимия и началник.

Благодаря Ви софиянци.че ме изгонихте.

Аман от постановки. Говорят полуистини и с рестрикции ще си пълнят касичката. ВЕРВАЙТЕ, мислят за нас, но как да ни вземат кинтите, а не как да решат проблема. Няма нужда да се решава, той носи пари на тях.

Какви сини, какви зелени зони, като всичко е бетон!

И в квартал Борово трябва да се въведе, че аман от трошляци и селяци, които едва ли не един върху друг паркират.

Еми в село Борово - селяци. Кореняците са от центъра, другото сте си селяни. То всъщност и половината от центъра са селяци, дето партията майка им е раздала откраднати имоти и баш кореняци, ама това е друга тема.

Знам те, ти си от кореняците навъртащи се вечер в района на Лъвов мост.

Тц, не съм Софиянец. Просто е смешно и жалко да ги гледаш такива цървули отстрани, които си мислят, че след като живеят някъде, са нещо повече от хора дошли от друго място. Аз хората ги деля на читави и боклучави. Кой от къде е не ме интересува.

Фарисеи! Никой не иска да го шибат в устата! Общините обаче пускат свои клакьори, които да ни научат какво искаме! И това ако не са фарисеи, то избиратеоите са явно пълни идиоти! Всъщност като мошениците от "Спаси София!" няма по- големи фсрисеи. Първо застрояваха и презастрояваха с разрешение на общинските архитекти, а сега събират кинти от местата за паркиране, които ги няма! Стига бе! А сега видите ли имало народен подем!! НАроден подем! Чувате ли? Колко много съвест имали тия мили хорица дето се борят срещу войната по пътищата и се грижат за въздуха!!

Ако се направи разумно, то само тогава има смисъл. Например в междублоковите пространства, поради препълването с коли и най-вече на някои нахалници дето държат по няколко трошляка, ей така, за части... Та като се въведе платено паркиране за живущите, тези трошляци ще изчезнат. Платено, НО на поносима за всеки цена. Например на един адрес, един апартамент по един автомобил на цена ... примерно 10-20 лв годишно. За втори автомобил обаче цената е ... примерно 60-80 лв. За трети и повече цената да скача на 100 и на горе. Като ви дойдат гости от някъде да си купуват талончета за паркиране. Примерно по 1 лв за ден или 3-4 лв за седмица. Така, при ниски цени всеки ще препочете да си плати и да няма ядове.

Няма да стане, защото трябва да се дере на едро.

По големи глупости не бях чел до сега. Като си в чужбина вземи се огледай и тогава давай акъл. не може да не оставяш места за паркиране от строежши и после да искаш пари за паркиране.

Добра е идеята, но както някой по долу каза, дере се на едро и не се гледа кое е полезно и правилно

трябва цената за втори да скача над 100 годишно, защото хората които могат да си позволят цялото семейство да е всеки с кола, едни сто кинта дори месечно едва ли би ги засегнало!!!

Само да уточня, че в момента цените за 1 година паркиране в зона по местоживеене за 1 семейство са следните: - за живущите в "Зелена зона" - 10,00 лв. на месец, 100,00 лв. за дванадесет месеца и 200,00 лв. за двадесет и четири месеца за един автомобил на жилище, за втори автомобил на домакинство в двоен размер и за трети автомобил в троен размер; - за живущите в "Синя зона" - 15,00 лв. на месец, 150,00 лв. за дванадесет месеца и 300,00 лв. за двадесет и четири месеца за един автомобил на жилище, за втори автомобил на домакинство в двоен размер и за трети автомобил в троен размер. Поредността на автомобила зависи от поредността на подаденото във времето заявление.

Са за затвора! Както и повечето участващи в управлението на София!

Стройте паркинги и не разрешавайте строителство в междублоковите пространства! Около София има достатъчно място за всичко. Спрете да мислите само как да вземете парите на хората.

Ясно! Още от 2 квартала ще си местят втората кола за бурканите от село в съседни квартали. От както има зелена зона спираща до моята улица не можем да паркираме от оставени за седмици коли с другоселски регистрации от съседни райони. Събота и неделя поне успяваме да намерим място близо до блока.

Мн селяндури се пресели ха в София и за какво? Взимате 1200 и давате 600 за наем?

А ти БЕЕЕ, "гражданино" недоклатен, завиждаш ли?

да се направи за цяла София и да се ходи пеша . Тогава като няма данъци ше почнат да ни се молят да си купуваме коли ама кур

Абе като е тръгнало: предлагам в цяла София - синя зона, околните села - зелена зона; свободно паркиране - от 03.00 до 05.00 часа сутринта! Да, и повече контрол трябва, докато икономиката спре да мърда и в мамковината остане само администрацията и контрольори! Е, тогава заплатите на всички от непроизводствената сфера ще се вземат от заеми! Кой ще ги плаща - да му мислят тези след нас!

И ние у Факултето искаме "зелена зона" даже направо синя, няма къде да си оставиш каруцата от афтомобили.

В Германия няма бездомници и гладуващи. В Борисова България глада е за всеки четвърти.

педал .Това ли усоя да ти изсере простата уста. Тука се говори за зони. А ти Бълария и Германия ли ще сравняваш бе смораняк . Германия ,99 % от света никога не може да я достигне икономически но нашия сульо решил сравнения да прави

В нашия квартал "Разсадника" направиха безумна организация на движението. Включитулна около Майчин Дом. Трябва да изминеш два пъти повече разстояние ако искаш да закараш родилка според еднопосочните улици. Пълно безумие. Тази организация на движението я прави племеник на Фандето, който на въпроса защо е направил така отговаря официално "имало е обществено обсъждане" Имало е друг път, като ги питах кога се е състояло и кои са присъствали не отговориха изобщо. Дано този го издигнат на по висока позиция, но боже опази, дано не е свързана с транспорта. Направи цялото движение за Разсадника да минава по улица край парка Боримечката, където постоянно пресичат майки с колички. Свещена тъпота струи от общината.

Майчин дом в Расадника, а Тина Киркова над НДК ли беше. Айде оди си на село, от дека дойде.

Над НДК е Майчин дом. Провери, преди да обиждаш.

само в най централната част на София където половината сгради са частни фирми или офиси и държавни учреждения .Там вечерта колите са наполовина които трябва да паркират . Не ми го побира главата как ше направиш зона където хората са нагъчкани в панели и там си живеят а не идват за по няколко часа. Ще се продават масово апартаменти и ще се изселват хората .

Още квартали на София поискаха зелена зона - на герберските крадци вече квартали им казват ?!?

Се направят зелени зони в ливадите (Манастирски ливади) на никой няма да пречите.. Жителите там си имат парко места а и на всичкото отгоре и частни собствености без улици. Няма ли да помислите нещо по въпроса за там.

Има да чакаш да ти обърнат внимание!

Трябва да си малоумен да си купиш в Манастирски ливади. Прилича ми на Сандански-много грозно.

Това ми прилича на едновремешните оскания на "трудовите колективи", коиот дори не занеха пе искат нещо или подкрепят някой. хахах Гоьнсуратлък до дъпка!