Втори за месец смъртен случай заради доплащане на лечение

Втори вот на недоверие на зам.-министъра на здравеопазването Жени Начева относно доплащането на животоспасяващи медицински изделия и липса на диалог, поиска "Заедно с теб"

Обратно в новината

Коментари - Втори за месец смъртен случай заради доплащане на лечение | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Намериха лесен начин за унищожаването на българите. А лекарите са съучастници с кражбата на повече от 60 % от парите на НЗОК.

Тези дето Западните Балкани са им по-важин от Българскиет граждани трябва да бъдат просто изхвърлени с НЕдемократични средства! Както се видя /псевдо/демокрация не ги лови!

Знаете ли един много прост, но абсолютно сигурен индикатор и лакмус за това кога една система не функционира и деградира или е пред блокировка? Това важи особено за по-сложни системи (като обществените и социалните) които не всеки може и трябва да познава добре отвътре? Когато всеки, който е бил начело на системата след като я напусне или е отзован бяга като дявол от тамян от нея, разграничава се и/или започне ангажирано да я ... критикува! Но забележете - винаги СЛЕД като вече не е и не се възползва от системата, по очевадни причини А сега всеки сам да провери, ако иска, това правило и този прост лакмус с конкретни имена и примери! Впрочем С ВСИЧКИ от тях!

Абе защо ти е лакмус да разбереш че оцета дето пиеш е кисел? И какво значение имат конкретните хора? По соца ни стрижеха, дояха и колеха от време на време, после левите пак така, после десните, после мътните, после царя после тиквите сега... Ама какво друго може да се прави със стадо освен тези неща, та който и да дойде като види стадо ни почва. Пък те и за това са дошли...

А най-лошото е че заради този тежък идиотизъм и леност нищо няма да се промени. На един му виновен докторо на друг касата, на трети циганите, а от блеещите тъжно по соца направо ми се гади. Не драги мои братя дебили виновни сме си ние. Правилата се определят на жълтите павета където се яде и баницата. Ама как си представяте че ще оставят келепира щото някакви льольовци се пенят по форумите. Или фащаме тоягите или пътя. С мрънкане не става.

Така е, прав си! Точно така е!

Аз имам само един прост въпрос - смятате ли, че изобщо е възможно една държава и един народ с хилядолетна история и традиции да бъде докарана до подобна тотална деградация и разпад несъзнателно? Възможно ли е такава разруха и упадък, преди всичко морална деградация, елементарни минимални и дори абсурдни нива на доверие, справедливост, сигурност в държавата и нейните институции да се постигне ако не са целенасочено и последователно търсени и преследвани, година след година? Може лик това да се постигне само с безхаберие, безпринципност, кражби, лъжи, корумпираност и престъпност, само от некадърност, непукизъм, егоизъм к теоегъоьлък? Аз не мисля, че това е възможно, ако не е търсено като краен резултат!

Аз не случайно задавам този въпрос, защото ако е така, представяте ли си тези, които изпълняваха и изпълниха този план, тази българоунищожителна, гибелна стратегия колко не просто са безразлични, А МРАЗЯТ БЪЛГАРИТЕ И БЪЛГАРЩИНАТА! А това е важно, защото по това могат безпогрешно да се идентифицират и разпознаят, колкото и старателно да се прикриват и отричат - омразата и отезрението им. И все ще се изпуснат те или мекеретата им дори и публично, да заявят, че българите са материал и то лош, че са със сбъркан чип, че са дебили, че са стадо, което те управляват и му разпределят порциите. Тоест, профилът им може безпогрешно и категорично да бъде разпознат от всеки, който не е един от тях или на хранилка при тях, или с надежда да стане един от тях и гравитира към тях. Това е! А още може да ги разпознаете, че те единствено не виждат дълбоката, морална преди всичко, криза и всестранна деградация и са винаги със задължителните розови очила! И нямат проблеми да лъжат и манипулират, да наричат черното - бяло, и лъжата за нищо я нямат..и то обиграно! И винаги, до дупка!

Не защитавам идиотията със НЗОК ОБАЧЕ.... Докога все някой друг за всичко ще ни е виновен. Нямахме 10000 за да спасим живота на нашия близък чакахме държавата да се наумува... У нас дето се теглят кредити за балове, силиконови цици и почивки в чужбина, дето всички кредитодаващи институции са толкова дащни. Верно връщанито може да е голям зор ама нали е на живот и смърт ситуацията?

Предлагам да обявим мораториум върху внасянето на здравни осигуровки, докато не вдигнат мораториума от нашето здраве...

В България има доктори и "доктори", на едни плащаш и те лекуват, на други плащаш и те пращат два метра под земята. Лошото е, че цялата система в милата ни Родина е сбъркана, и то е сбъркана от определени хора, не наяли се и мислещи се за недосегаеми. Не е проблема само в здравеопазването, всичко е една помия, с цел затриване на населението.

Аз лично смятам, че това е целенасочена и дългосрочна, последователна политика на геноцид и демографска катастрофа, умишлено търсена и предизвикана от някой за да прикрият и избягнат чудовищните им отколешни престъпления срещу Род и Родина. Или по-точно проявления и резултат от тази политика, довела логично и до демографска катастрофа! Както много пъти съм го казвал, НЕ МОЖЕ ДА СЕ ЖИВЕЕ ТОЗИ ЖИВОТ ТАКА! Не е нормално, не е естествено, НЕ Е ВЪЗМОЖНО!

kogato ni upravlqvat slojeni tikvi i sportisti bez gram mojak v glavata i gi e stah da ne i sekarat nacalnicite kakvo zdraveopazvane tarsite ot slujiteli po tocno ibrikcii na cujdi darjavi .Tarsih te demokraciq namerihte q da ni e cestito demokraticnoto uzmirane v maika Balgariq.Garantirano ot taka narecenite upravlqvashti.

Aз мисля, че България е в състоянието на болен в клинична смърт. Опасявам се, че вече е мината онази фаза, след която морталният процес е необратим и е само въпрос на време, етап на опити за реанимация или по-скоро имитация на такива с изкуствено поддържане на останалия живот. И фактът, че някакъв процент от българите, било то 1% или до 10% се чувстват добре и нищо не ги тревожи изобщо не променя нещата и ситуацията! И още неколцина, които приемат желаното за реалност. Още повече

Още повече че в огромното си мнозинство доволните и облагодетелстваните от тази тотална деградация и деморализация са такива типажи, че ако публично се разгледа житието и битието, и истинските им източници на доходи и благополучие от обществото по-внимателно те моментално ще се изпарят от България и то в дестинации, които имат специфично законодателство и нямат рекевантни правни споразумения и практики с България и ЕС. Или просто ше изчезнат инкогнито... И примери има много!

само оставката на Начева. Трябва да се започне от ББ, ЦЦ, Кирил Ананиев, целият Министерски съвет и тогава зам. министъра! Според мен нарочно убиват по възрастните пациенти!

Ако фактите са такива и тази е наистина виновна за смъртта на жената оставката й е най-малкото, от нея и другите виновни, ако има такива, трябва да се търси и наказателна отговорност! Нали точно затова са на ОТГОВОРНИ позиции и длъжности с ОТГОВОРНИ възнаграждения и привилегии! Иначе оправия няма и няма да има!

Няма пенсионер,няма проблем,по малко и за пенсий.

Няма пенсионер,няма проблем,по малко и за пенсий.

4.5 милиарда бюджет на здравната каса, не повече от 6 милиона население и нито един, повтарям нито един човек не получава адекватна здравна услуга, ако не си плати допълнително. Това е тотално престъпление, което никой не вижда и не спира, а да крадеш от парите за здраве на хората е изродщина без аналог ...

Рибата се вмирисва откъм Главата! К. Ананиев се закани ДА СТОПИ дефицита на НЗОК до 35 млн. лв. За целта пациентите трябвало да доплащат за животоспасяващи интервенции, защото сумите, които НЗОК покрива, били недостатъчни. Ще се ТОПАТ хората, демек. Държавна политика на ЗДРАВЕН геноцид.

"ТОПяТ"

крайно време е да се персонализират здравните осигуровки и да престанем да плащаме за бай м@нгал, а когато ни се наложи, да се оказва, че трябва да плащаме още

А кой ще плаща за бай милиционер, бай прокурор и бай общински съветник? Щото аз съм съгласен да плащам за учителите, лекарите и пожарникарите. За другите не. Ама мен никой не ме пита :)

Съсипана здравеопазването!В каква държава живеем!

Kakvo zdraveopazvane nie nqmame darjava imame teritoriq kadeto sa postaveni slojiteli ne ot nas a ot novite ni sauznici .Na novite saiuznici balgari ne i trqbvat kaza go i edin opravlqvash ot tezi darjavi.Ako imahme upravlqvashti i svobodna darjava zdraveopazvaneto nqmashe da bade taka.Horata v Balgariq umirat povece i ot po vremeto na Usmanskoto robstvo.Dirnici plateni ibrikcii pak li shte me iztriite( jurnalisti).

Забелязвате ли, драги ОВЦЕ, връзката между тази новина и другата за крадливите служители на НЗОК? Ама, драги ОВЦЕ, заслужаваме си да ни стрижат и доят, докато блеем по риалита, певачки, простачки, лотарии и бойко (да се свети името му)! Заради крадливите министри, зам. министри, инспектори, шефове на агенции и всякакви други паразити, ОВЦЕТЕ дори се съгласиха да си дават отпечатъците и да се унижават всеки път, щом влязат в болница. И по-зле ще става, докато ОВЦЕТЕ не се обърнат и на захапят гадната космата лапа, която ги стриже, дои и от време навреме коли.

За косматата лапа на Тиквуна ли иде реч?

Да беше само Тиквун, с мед да го помажеш всеки ден курбан да му даваш. Всичките министри, зам. министри, шефове на агенциии и отдели, политици - бивши и настоящи... Народ много. Всичките заслужаващи кирка и лопата, половин хляб на ден и малко вода... докато са живи да копаят тунели и да работят за доброто на родината.

добре казано. Браво!

Народ-овце, който трябваше отдавна да скочи и размаже главата на тоя октопод. Народ в кома. Защо да не го убиват.

Много хора подскачаха и крещяха, че не искат социализъм. Ами ето го капитализма. Това е част от него.

Не виждам смисъл да се коментира нещо дето с години се налага на болните:((((Те просто ако нямат пари са оставени да отидат в един друг свят където да се надяваме алчността и лакомията на властващите НЕ съществува...Толкова години да се моли за левче с есемес и на властващите да не им направи впечатление, а хорицата да даряват левчето с надеждата да помогнат на друг като няма как да помогнат на себе си...се нарича ГЕНОЦИТ, лицемерие на оня дето ''плакал'' за жената с голямо вече дете сблъскала се години наред с арогантността на властващите и пак никой ''ни чул ни видял'' защото просто не става въпрос за пари дето ще влезнат в джоба им

Ако плащат за хората, какво ще отркаднат.

Ми такива операции и съответно разходи при соца нямаше и съответно проблеми нямаше. Утре ще измислят много скъпо лекарство/метод за лечение на неизлечима до момента болест и пак здравната каса ще е виновна, че няма пари за всичко и всеки. А и сърдечните хирурзи нямат много сърдечност и товарят яко цените. Но е и истина че работата им е тежка и изтощителна

ЗдравеПОГАЗВАНЕ.

Не заместник- министърът, а министъра на здраФеопазването трябва да се смени- той бездейства, а заместниците зависят от началника си и по- нагоре от този дето всичко решава -Слънцето на България

Всички са кютек, ама яко с правата лопата.

Спомнете си за един филм... Е такъв отряд трябва, за да изчисти боклука в БГ...Десетина човека...

Е,да ама на боко великий всички по Европа се радват,прегръщат ,целуват,канят, все едно е Месията. Какво толкова се е случило,никой не е вечен,още повече на тази територия това си е ежедневие.Има ли Държава?Няма и все по зле ще става ,бъдеще тук няма.

1 човешки живот - 10 000 лева. Само в Булгаристан. Плащаш цял живот осигуровки като поп, и когато ти се наложи да се възползваш от услугата, умираш като куче. После що имало сив сектор - ами хората са преценили, че е по-добре да спестяват за черни дни, вместо да се доверят на държавното осигуряване то да ги спасява!

Преди касата плащаше 50 хил. лв за клапа.а сега плаща 40 хил. и две жени вече умряха.Проф. Генчо Начев преди 2 мес. предупреди за това.

Къде са им парите на здравеопазването? Токлова пари събират от данъците на работещото население, да не говорим че закона етакъв, че на почти неработещи малки фирми със собственици пенсионери да се иска задължителна здравна осигуровка. А след това не искат да обслужват хората, и особено тези в пенсионна възраст, в медицинските заведения ги гледат като ходещи касички. Роднините да си взимат отпуските и да си обслужват. Що за държава сме? Управляващите са далеч от реалността и пълния хаос в здравеопазването на България.

Крадът, като за световно ! Всички с власт , дори и минимална ! Ние сме си виновни , че ги траем !

Здравеопазването в България не е финансирано правилно. Държавните служители не внасят вноски за здравни осигуровки държавата ги осигурява в размер 5% от 510лв- 25,50лв, на месец, ромското население не плаща осигуровки но ползва услугата, на песионерите парите за здраве са усвоени, децата също не дължат здравни осигуровки, останалата част от работещите българи плащат здравни осигуровки. Финансирането на здравеопазването е неправилно-всеки трябва да има осигурителен номер, в него да има натрупани здравни осигуровки да може да ги ползва по всяко време. Да ползва тези суми върху, които се е осигурявал, а не личните ти здравни осигуровки да са общи.

"Демокрация по български" в действие - имаш пари живееш.....

Геноцид!

Повече пребити лекари - по-добро здравеопазване!

Да започнем с теб, гнидо чиновническа.

Не са виновни докторите, а министъра! Не зам.министъра, а неговия началник- министъра! Той е за пребиване!

Лекарите са за Белене. Такава сребролюба пасмина са, чееее... Да не би да спазват законите, или като ти вземат сто лева за преглед тичат да ги декларират в данъчното!?! Лекар, или полицай стъпвай им на врата за да не дишат. Тези са най-големите рушветаджии и боклуци

За такива като теб има един роман на Достоевски / не си го чел и едва ли ще го прочетеш / казва се Идиот !

ПОВЕЧЕ ИЗТРЕБЕНИ ОЛИГОФРЕНИ, КАТО ТЕБ - ТОЛКОВА ПО-ДОБРЕ ЗА БЪЛГАРИЯ! Вярно, малцина ще останат, но пък няма да са кофти Мат'рял!...

Втори вот на недоверие на Жени Начева! И като не е Жени, а е Дени? Проблемите в здравеопазването и в касата ви ги показа д-р Москов: 1. Касата се източва. 2. Тя е недофинансирана, като най-големият длъжник е държавата. 3. Здравеопазването трябва да се оптимизира, нужна е национална здравна карта. С този бюджет не могат да се издържат сега съществуващите болници, а и останалите предложения. От кого обаче срещна подкрепа и от кого съпротива?

Здравна реформа....БАСИ ТАІІІАКА... Гледам, че траурните агенции никнат като гъби по тези географски ширини...

Бъркаш се! Никой вече даже и не говори за здравна реформа, камо ли пък да се прави! Ден да мине, друг да дойде!

начева да се обеси

Най-великата глупост , която управниците успяха да сътворят е да направят болниците търговски дружества. Какво правят търговските дружества - търговия. Това е!!

докога ще прехвърляме вината на чуждия гръб ,това правят и тези,които които хрантутим ,а не получаваме нищо европейско или отговарящо на 21 век .полиция,образование,правосъдие,държавност ,еврофондове има само за тях ,но са на нашия гръб ,а ние само си мрънкаме .станахме за смях дори на ромите с това жалене ,писане и нищоправене , което ще ни излезе скоро и през носа .

Заради едни тъпани тичащи по избори си отиде маса народ...

Няма човек няма Проблем ! Отпадна на отговорните господа този тежък казус . Сега спокойно ще си прекарат Уикенда !

Ситуацията в здравеопазването е покъртителна, благодарение на некадърното управление на Боко Тъпото. По-лошо от това да ни управлява ченге, е да управлява нереализирано ченге. Тъпото е точно това - поради слаб успех не е станал ченге, а само пожарникар. И ни разказа играта за 10 години управление. Напълно неук и прост, без ценностна система, вярващ само в невидимото - той и затова говори само за Началника. И понеже българинът по природа е смотан, без достойнство, само търпи и мрънка по Тъпото. Ако бяхме нормална страна, такива боклуци като Тъпото, отдавна да са изметени. Колкото до здравеопазването - трагедията е пълна. Нямаш ли пари, загиваш. Преди 6 месеца си правих операция от херния в Св.Иван Рилски. Докато не показах документ за платената сума в счетоводството, операцията не започна. Да не говорим, че изборът на екип не е премахнат - просто е скрит под друго перо. При мен беше - високоспециализирано постоперативно обезболяване. Реално, нито съм имал нужда от обезболяване, нито ми е прилагано такова. А Тъпото и компания се лекуват безплатно в Правителствена болница, която от години е затънала в дългове и всяка година от бюджета, т.е.от нашите данъци й се наливат милиони левове, а общинските болници в цялата страна, бързо и безвъзвратно колабират от липса на пари и кадри.

Всичко е в норма - няма човек, няма проблем. Сега че някакви си там искали да протестират, нас не ни е много грижа. Нали сме усвоили парите от осигуровките на хората. А виж, ако нашият електорат от тъмнозелени нещо се размрънка, ще му отпуснем някакви средства. А другите като са били тъпи да плащат, сега да си носят щетите от това, че са платили.

Най-важното е, че няма да ви взимат пръстови отпечатъци! Хич да не ви пука, че се източва здравната каса, има си прокуратура! А пък че тя е недофинансирана, да му мислят управляващите! Свиркайте си и си гледайте кефа!

"Нежна революция" искахте, нали? Безкръвна, нали? Всеки там, се свил като пор в умирисаната си панелка, нали? Аре яжте бахура сега. И си отворете речника да прочетете що е то оксиморон. Румънците били цигани, а? Е, наясно ли сте, ние сме циганите на румънските цигани. Толкова долни и тъпи сме. Важното е, нещата да се случват "нежно".

Така е, но нещата не са непоправими. През 2013 стана ясно, че сравнение с гнева на народа Бойко е една безпомощна гнифа

Човече, абсолютно си прав. Винаги съм твърдял, че при нас трябваше да се пролее кръв. Не за да има възмездие спрямо комунягите, а защото тия дето са решили да се правят на политици и да бъркат безнаказано в кацата с меда, винаги да имат едно наум и стар от гнева на народа. А сега какво - псевдодемокрация, реално имаме авторитарно управление на Тъпото, съдът и прокуратурата са в технои ръце, и те се чувстват абсолютно недосегаеми за престъпленията, които вършат срещу държавата ни.

няма революция без кръв... колкото и нежна да е...

Здравните осигуровки в България са смехотворни. За толкова пари - толкова, бе! Били сте плащали, кво сте плащали, бе! Още живеете в соца, където всичко е било ""безплатно уж. Е, сега плащат всички това безплатно нищо, трупано през годините на зрелия социализъм от съветски тип. Тотоално разрушено здравеопазване. Комунистически мърши.

Да, здравните осигуровки са малки. Но това не пречи да се крадат на 90%.

няма нищо общо със здравните осигуровки, има общо с липсващият морал на докторите..аз не искам безплатно лечение, искам платено, ама никой не ми осигурява, всички некадърни, незаинтересувани, недооценени специалисти..много малко свестни доктори останаха, за цяр не стигат.

Ей, мършо, при соца имаше ред и сигурност. Сега рови в кофите за боклук и вий от болка, нещастник прост!

Къв ред и сигурност е имало? Ти си мърша! Тогава имаше най-много кражби и убийства през целия 20-ти век.

Хайде малко по-внимателно с изразите, можете да нанесете обида и без да ползвате грозни думи. И ще ви кажа само едно: лично аз на 23 год. точно за две седмици преди години се парализирах напълно. Да не дава Господ да ви се случва такова нещо - не знам при сегашното състояние на здравеопазването как бихте се възстановил/а. И още нещо: никой сега не плаща за това, което е било през миналото; напротив, напротив. И пак казвам внимавайте с думите - никой не знае какво точно го чака!

Но всичко е точно! Да не съм гласувал аз за тиквата. Луди пенсии му посвещаваха стихове дори. Мрете сега! Тъпани потомствени!

България е в дълбока и всестранна криза, всички основни системи са деформирани и деградирали, опорочени и корумпирани, Здравеопазването не прави изключение и е просто една от тях. И в него, както и навсякъде, липсва умна смислена стратегия с ясни приоритети. Както е и с всяко управление в страната.

При бай Тошо не беше така! Имаше безплатно образование и здравеопазване, както и липса на просяци по улиците и ровещи в кофите за боклук хора. Тогава как имаше пари, а сега няма? Защо? Нали искахме по-добър живот?

Аз помня как беше при бай тошо - същата работа, даже по-зле. Защото сега поне може да отидеш навън и ако имаш пари да се лекуваш. А тогава това можеше да направят само БКП креатурите. Всички други бяха само за стригане. Баба ми беше епилептик с 70 лева пенсия а лекарствата и бяха 180 на месец и то ако си ги намериш връзки.

а защо е така ,по чия воля ??

Девизът на ГЕРБ: "Имаш пари - живееш; Нямаш пари - умираш!"

Крадеш пари - живееш Не крадеш - не живееш

Държавата Ни България в Грозна Картина . Всеки Политик Краде , Всеки Депутат е с Хотел и Имение в Гърция .

нашите крадци и мошеници са много безстрашни .защо ли ?

Герп мисли за вас...Виж ако беше циганка щеха да и платят всичко само и само да се гласува за горб в гетото ! правителството на герб продължава политиката си в подмяна на населението ни с индийски преселници с български лични карти !

Ако пък беше пефски, щяфа профилират още 100 прокурора

Да с тия 10 000 лв са платили днешната екскурзия на бай Ганьо из Европа да кибичи и той на наградите за макрон